Zaterdag, 12 Januari 2019

Napoli biedt miljoenen en Younes voor Lozano

Chelsea dreigt Callum Hudson-Odoi kwijt te raken aan Bayern München. De club uit Londen probeert daarom een terugkoopclausule af te dwingen in de onderhandelingen. (Times)
Barcelona overweegt een bod uit te brengen op Willian. Een eerder voorstel van de club uit Catalonië werd donderdag naar de prullenmand verwezen door Chelsea. (Evening Standard)
/
Napoli wil Hirving Lozano komende zomer aantrekken en wil de deal deze maand bezegelen. De Italianen bieden dertig miljoen euro en laten bovendien Amin Younes naar PSV gaan. (La Gazzetta dello Sport)
Chelsea heeft een principeakkoord bereikt met Cagliari en Zenit Sint-Petersburg. De middenvelders Nicolo Barella en Leandro Paredes zijn in beeld voor de opvolging van Cesc Fàbregas. (Daily Telegraph)
Slavisa Jokanovic heeft de beste papieren om Aitor Karanka op te volgen bij Notingham Forest. Ook Martin O’Neill en Carlos Carvalhal staan op de shortlist. (Nottingham Post)
Aaron Tshibola heeft de clubs in Italië voor het uitkiezen. De middenvelder uit Congo-Kinshasa wordt door Aston Villa verhuurd aan Kilmarnock. (Birmingham Mail)
52 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dus dan kost Younes 10 to 15 miljoen?
NO deal.

40 + Younes zou al beter zijn en is toch het overwegen waard voor PSV. Zou dat dan wel pas in de zomer doen..

12 januari 2019 om 11:21

Ik ben geen groot fan van younes maar inderdaad 40 miljoen plus een degelijke back up die de competitie kent en nog genoeg geld om een vervanger aan te trekken zou ik ook doen.

12 januari 2019 om 11:22

Lozano gwn voor 45milj verkopen en Robben terughalen. Younes is niet nodig.

12 januari 2019 om 11:25

Nee oké maar daarom zeg ik ook is toch het overwegen waard.

12 januari 2019 om 11:55

Dat wilt Napoli ook; Lozano in de zomer aantrekken.

Waarom zou psv younes willen hebben? Denk dat ze met Malen, Gakpo, piroe, ihatteren meer dan genoeg alternatieven hebben. Gewoon 40 mln plus voor vragen.

12 januari 2019 om 11:38

Omdat Younes Duits international is (geweest) en een EL finale heeft bereikt? Plus veel ervaring op het hoogste niveau? Met alle respect, de overige namen die jij noemt moeten zich nog bewijzen in de KK divisie, op Malen na dan. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat PSV voor jouw idee kiest, dan zie ik het seizoen voor Amsterdam met vertrouwen tegemoet.

12 januari 2019 om 11:58

Heiko Westermann is ook een voormalig Duits International, heeft ook een EL finale bereikt en heeft ook veel ervaring. Die ook maar halen? Kom op zeg, van Lozano naar Younes is 10 stappen terug. Daar heeft PSV niks aan.

12 januari 2019 om 12:42

Ik vind dat veel mensen Younes onderschatten. Het eerste seizoen was hij echt goed. Bovendien werkt hij keihard en trekt altijd twee verdedigers mee. Zijn rendement moet omhoog, maar je kan hem niet vergelijken met Westerman.

12 januari 2019 om 12:58

Ik noemde Westermann om aan te geven dat dat soort factoren niks zeggen over iemands huidige kwaliteiten. Van Lozano naar Younes gaan is jezelf in je voet schieten. Younes kan best voetballen maar heeft eigenlijk niks behalve een redelijke dribbel. Maar wat hij vervolgens na zo'n dribbel doet, daar schiet je niks mee op.

12 januari 2019 om 12:59

Skede dat Younes een paar stappen terug is klopt, echter een ihattaren, gakpo of piroe zijn nog veel meer stappen terug tov Younes momenteel. Younes zou een goede tussenpaus kunnen zijn.

12 januari 2019 om 13:13

Natuurlijk is Younes beter dan al die namen, dat is geen discussie. Het gaat er om dat deze deal zou betekenen dat je genoegen neemt met minder geld (zo'n 10-15 miljoen) om daar Younes voor terug te krijgen.

12 januari 2019 om 13:23

Voor hetzelfde geld gaat het rendement van Younes omhoog en scoort hij opeens aan de lopende band. Ik was geen voorstander van een vertrek van Younes bij Ajax. Ik zeg niet dat hij 10 miljoen waard is, ik vind alleen dat je hem niet kan vergelijken met Westerman.

12 januari 2019 om 13:52

Op basis waarvan zou zijn rendement opeens omhoog gaan? Natuurlijk kan je hem niet vergelijken met Westerman, nogmaals, het ging mij om de argumenten die hij noemde waarom PSV Younes wel zou willen hebben.

12 januari 2019 om 14:58

Op basis van groei? Of een andere trainer? Een speler kan beter of slechter worden. Begrijp me niet verkeerd: voor mij hoeft Younes niet naar PSV. Ik vind het gewoon jammer dat bijna niemand zich herinnert hoe Younes het eerste jaar speelde.

Ik vind 33M + Younes geen verkeerd openingsbod. Echter is Younes alleen interessant voor PSV als Napoli nog een deel van zijn salaris wil doorbetalen, en Younes zich kan schikken in een rol als back-up. Deze twee zaken lijken mij niet heel waarschijnlijk, wat betekent dat Napoli er nog een miljoen of 10 bij zal moeten doen.

Lozano is een buitenspeler met scorend vermogen. Younes is een buitenspeler zonder scorend vermogen. Als je om het kampioenschap speelt moet je geen spelers erbij hebben lopen die voor spek en bonen meedoen. Als ik PSV was zou ik geen genoegen nemen met een lager transferbedrag omdat ze Younes aanbieden. Het is Younes, geen Mertens’.

Ik denk dat Youness er niet beter op geworden is door zijn transferperikelen. Is ook een onbetrouwbare speler om in je groep te hebben...
Is trouwens wel het niveau en de prijs van Lozano….

Goede deal voor psv. 30 miljoen is een superbedrag voor psv. Daarnaast een winger erbij krijgen die een waarde van zo'n 15 miljoen heeft. Dus totale waarde is 45 miljoen! Absoluut record voor psv. En Younes is gewoon top in de Eredivisie dus zeker een meerwaarde voor psv.

12 januari 2019 om 11:48

Als Younes echt 15 miljoen vertegenwoordigd zou ik voor dat geld toch een andere speler halen

12 januari 2019 om 11:51

Het is altijd een keuze. Maar de deal opzich is erg goed. Wel opstakel zal de looneis zijn.

12 januari 2019 om 12:00

15 miljoen voor Younes? Transfermarkt schat z'n waarde op 5 miljoen, dat lijkt me meer in de buurt van zijn marktwaarde.

Aangezien de markt op hol is en 43 miljoen op Neres vrij normaal lijkt zou ik voor Lozano toch ook 50 miljoen vragen. Younes zou ik als PSV niet aan beginnen, zou waarschijnlijk op de bank belanden en zeker als Robben terug komt zou hij niet aan de bak komen, schiet je dus niks mee op.

12 januari 2019 om 11:55

43 miljoen voor Neres is natuurlijk niet de norm. Zo'n bod komt eens in de zoveel tijd voorbij, met dank aan een paar Chinezen die een gat in hun hand en hoofd hebben. Een Europese club zal nooit 43 miljoen voor Neres betalen, en ook niet zo snel 50 miljoen voor Lozano.

12 januari 2019 om 11:57

Ik geloof er helemaal niets van dat Robben nog in de Eredivisie te zien zal zijn. Gaat nog eerder naar Qatar of zoiets. Heeft namelijk helemaal niets meer te winnen bij een terugkeer, alleen maar te verliezen.
ON: Met Younes schiet PSV ook niet veel op, dus lijkt me dit voor PSV geen beste deal.

12 januari 2019 om 14:28

Denk niet dat Robben de persoon na is om in Qatar te gaan ballen. Dat gevoel heb ik..

Napoli zal daar vast al een tip hebben ontvangen om -met alle respect- 'gefrustreerde' oud-Ajax (jeugd)spelers aan Psv te bieden, die daar conform clubgeschiedenis altijd open voor staat...een terugkeer van Robben lijkt daarintegen uit zijn eigen woorden zeer onwaarschijnlijk.

Napoli heeft haast om dit nu af te ronden,want het gaat pas om het volgende seizoen.
Waarom zou PSV daaraan mee willen werken,er zijn ook wel andere clubs zijn die Lozano graag willen hebben.napoli is bang dat er concurrentie gaat komen en willen de deal zo snel mogelijk rond hebben.
PSV gaat natuurlijk nooit akkoord met 30 miljoen en een prutser als Younes erbij,dat is voor iedereen wel duidelijk die een beetje realistisch kijk op voetbal heeft.

Younes + 30 miljoen? Dat is maximaal zo'n 35 miljoen. Niet doen. Je levert enorm veel scorend vermogen e assist in. Probeer lozan ok te ruilen voor Mertens. Zou een stunt zijn.

12 januari 2019 om 13:28

Of met de leeftijd vam Mertens kapitaal vernietiging....

Wat moeten we met younes, ik vond hem bij ajax al niet geweldig

Ew Younes. Geen rendement en zich alleen maar vastlopen. Heb je niks aan en zou niet basis staan.

A) niet nu al gaan vastleggen wat de condities zijn, pas in de zomer en B) geen Younes.

PSV moet gewoon een groot bedrag pakken en daarvoor is het nodig dat Lozano nog blijft en een verbluffende tweede helft van de ED gaat laten zien.
Chucky is gewoon echt goed, maar ik heb het idee dat het hem iets te makkelijk afgaat. Hij moet dus beter.
En als dat lukt komen de betere clubs wel voor hem, dan kan hij beter verdienen en PSV ook.
In de winterstop verkopen betekent geen ambitie bij de club en afscheid van de titelkansen.
En Younes, tja, dat hoef ik vast niet uit te leggen ...

30 miljoen maar? Dan houdt Psv maar 3-4 miljoen winst over na aftrek van het doorverkooppercentage van 40% op Lozano, het totaalbedrag wat nog kan oplopen tot 12 miljoen, de belasting die over de transfer betaald moet worden, Lozano en zijn zaakwaarnemer die een percentage willen ontvangen van de transfersom en Pachuca die recht heeft op een opleidingsvergoeding.

12 januari 2019 om 22:40

Lol 40%. Hoe kom je er bij.

Napoli heeft 34 miljoen op tafel gelegd voor een doorsneespeler als Milik. Als de club Lozano net zo graag wil hebben als Milik, moet PSV er een bedrag van rond de 45 miljoen uit kunnen slepen. Gewoon geduld betrachten en afwachten hoever Napoli is bereid te gaan. Als iemand iets heel graag wil hebben, heeft die persoon er vaak meer voorover dan het werkelijk waard is. Dat heb je bij Milik gezien. En daar moet PSV dus gewoon gebruik van maken. Lozano is geen absolute topspeler, maar wel een heel goede speler met een bovengemiddeld talent en een hoog rendement. Een veel hoger rendement dan Milik terwijl die spits was en Lozano vleugelspeler. Ik zou als ik PSV was, de Miliktransfer als referentiekader gebruiken voor een eventuele verkoop van Lozano. Er komt vast meer belangstelling voor hem op gang en daarvan kan PSV mooi profiteren. Dan houdt de club er vast een heel mooi transferbedrag aan over en is de enorme berg tijd en energie die Marcel Brands er in heeft gestoken om hem te contracteren, niet voor niets geweest.

12 januari 2019 om 13:48

Alleen vergeet je dan even dat Ajax over het algemeen flink meer geld incasseert voor hun spelers dan Psv dat doet.
Ook zijn buitenlandse clubs eerder bereid om meer voor een Ajax speler te betalen dan voor een Psv speler. Vanwege de uitstekende reputatie die Ajax heeft als opleidende club.

12 januari 2019 om 16:57

@wyzijnkampioen

Quote: "alleen vergeet je dan even dat Ajax over het algemeen flink meer geld incasseert voor hun spelers dan Psv dat doet".

Dat is ook weer zo een mythe die sommige Ajax supporters zichzelf hebben wijs gemaakt. Het is hooguit zo dat buitenlandse clubs bij twijfel over een modale speler als Milik, Klaassen of Babel, eerder tot aankoop overgaan als hij bij Ajax vandaan komt en Ajax voor die categorie spelers een hogere transfersom ontvangt. Maar iedere transfer staat natuurlijk op zich en voor de hoogte van de transfersom voor bovenmodale spelers is niet bepalend van welke club die vandaan komen, maar over hoeveel kwaliteit ze beschikken, hoe groot de belangstelling is en wat hun contractsituatie is. Als je spelers met gelijke kwaliteiten met elkaar gaat vergelijken hebben die bij PSV net zoveel opgebracht als bij Ajax. Het enige verschil is dat Ajax meer van dat soort spelers heeft voort gebracht. Van Nistelrooij kan je wat kwaliteit betreft vergelijken met Sneijder, Suarez en Huntelaar en die spelers hebben allemaal zo rond de 28 miljoen opgebracht. Als je kijkt naar de prijscategorie 30-40 miljoen, heeft Ajax in die categorie 2 spelers verkocht (milik en sanchez) en PSV 1 (depay). In de categorie 20-30 miljoen heeft Ajax 4 spelers verkocht (suarez, Klaassen, Sneijder en Huntelaar) tegen PSV 2 (wijnaldum en Van Nistelrooy). In de categorie 10-20 miljoen heeft Ajax 16 spelers weten te verkopen en PSV 13. Dat zijn de harde cijfers en daarin vallen de verschillen in vergelijking met hetgeen in jouw fantasie heeft post gevat, reuze mee. Als je niet alleen naar de cijfers kijkt, maar ook naar de kwaliteiten van de spelers, heeft PSV het zelfs veel beter gedaan.

12 januari 2019 om 18:22

wijzijnkampioen

"alleen vergeet je dan even dat Ajax over het algemeen flink meer geld incasseert voor hun spelers dan Psv dat doet."

Over het algemeen? Welnee, dat is op dit moment zeker zo. Maar dat was niet altijd zo.

In de periode in de jaren '80 toen PSV de lakens uitdeelde in het Nederlandse voetbal, en de Europa Cup I won, toucheerde PSV bedragen als 17 miljoen gulden voor Gullit en 14 mljoen voor Ronald Koeman. Ter vergelijking, Ajax toucheerde 2,5 miljoen Gulden voor de verkoop van Marco van Basten naar Milan. Ter vergelijk, dat is ingeveer ook het bedrag dat PSV uiteindelijk overhield aan de perikelen rond de 'aankoop' van Frank Rijkaard door Psv, maar die niet door ging omdat Cruijf dat contract 'verscheurde' en Rijkaard bij Ajax liet bijtekenen.

PSV toucheerde ook in de periode rond de eeuwwisseling veel meer geld dan Ajax voor haar spelers. Zoals Van Nistelrooij. Tuurlijk kan je erop wijzen dat Ajax op dit moment hele mooie bedragen ontvangt, maar ik wijs je erop dat PSV dus vergelijkbare bedragen al een jaar of 18 geleden ontving. Je weet wel, dat is de periode dat de euro nog niet ingevoerd was.

Een ander feitje, over het kunnen kopen van spelers, op dit moment doet Ajax heel makkelkijk over bedragen van tussen de 10 en 15 miljoen voor nieuwe spelers. Maar je weet dat PSV in 2000 al een slordige 14 miljoen (euro) neerlegde voor Mateja Kezman? Dus, 19 jaar gelden betaalde PSV al dat soort bedragen, ....

Dus nee, dat Ajax 'altijd al meer geld ontving voor haar spelers' is een mythe. Het is gewoon een kwestie van conjunctuur. Zoals economieën dat ook zijn. En Ajax heeft nu weer die (relatieve) macht, ooit zal dat weer anders zijn.

12 januari 2019 om 13:51

En dan zijn sinds Milik de transfersommen wederom flink gestegen, dus dat moet je ook meerekenen.
Beste is dat Chucky een top tweede helft van het seizoen gaat spelen en dan voor serieus geld weg kan.

Misschien is Lozano wel wat voor Milan, 30 miljoen plus Borini.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren