Update: Vrees Fortuna bewaarheid: ‘Kruisband is volledig afgescheurd’

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Fortuna Sittard heeft een fikse tegenvaller te verwerken gekregen op trainingskamp in Spanje. Aanvoerder Wessel Dammers raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Genk en volgens De Limburger is de kans aanzienlijk dat het seizoen van de verdediger er op zit.

Het regionale dagblad meldt dat Dammers’ voet in het veld bleef staan terwijl hij wegdraaide. Hij ging naar de grond en schreeuwde het minutenlang uit van de pijn. Huilend werd Dammers van het veld gedragen. Over de exacte ernst van de blessure is nog niets bekend, maar zijn seizoen zit er 'zo goed als zeker' op.

Mocht Dammers dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor Fortuna Sittard, dan is dat een grote tegenvaller voor de huidige nummer negen van de Eredivisie. De 23-jarige verdediger is een vaste waarde en speelde tot dusver alle competitiewedstrijden.

Behalve Dammers raakte ook Lisandro Semedo geblesseerd in het oefenduel met Genk. Hij viel uit met een vermoedelijke hamstringblessure. De ernst van zijn kwetsuur lijkt minder ernstig te zijn.

Update 11 januari 17.05 uur - Vrees Fortuna bewaarheid: ‘Kruisband is volledig afgescheurd’
Nader onderzoek heeft vrijdag uitgewezen dat Wessel Dammers inderdaad een zware knieblessure heeft opgelopen. De aanvoerder raakte donderdag geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen Racing Genk en Fortuna Sittard laat bij monde van hoofd medische staf Jeroen Dieteren weten dat de verdediger voorlopig uitgeschakeld is: “De MRI-scan bevestigde onze vrees. De voorste kruisband van zijn rechterbeen is volledig afgescheurd. De komende week gaan we met de orhopedisch chirurg van Zuyderland om tafel om het verdere behandelplan op te stellen en een hersteloperatie in te plannen”, vertelt hij via de officiële kanalen van zijn club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door caddy)

Ah wat zuur voor die gozer. Zn eerste seizoen als basisspeler in de eredivisie, bij n club die zwaar overpresteert. Altijd maar de vraag hoe je terugkomt..

10 januari 2019 om 15:58

Vind helemaal niet dat ze zo overpresteren. Is gewoon een eredivisie waardig elftal. Daarnaast een leuke sfeer in het stadion met fanatieke aanhang. Wat mij betreft echt we een blijver voor de eredivisie.

10 januari 2019 om 16:02

Hoezo zwaar overpresteren? Kwalitatief gezien vind ik ze weinig onderdoen van andere clubs in het rechterrijtje. Ze doen het boven verwachting maar zwaar overpresteren is overdreven.

10 januari 2019 om 18:37

Zwaar overpresteren? Wat een onzin. We spelen gewoon naar behoren goed en verdienen dit plekje. We zijn gewoon beter dan veel ploegen in het rechterrijtje. Sterker nog, we zijn twee keer arbritraal dusdanig hard genaaid dat het drie punten meer hadden moeten zijn.

11 januari 2019 om 18:12

Terecht op de plek waar ze nu staan, alles behalve zwaar overpresteren. Misschien wel een van de weinige ploegen van het rechterrijtje die wel wilt voetballen.

Wat zonde, ik ben best wel onder de indruk van zijn ontwikkeling sinds hij bij Feyenoord weg is, waar hij gek genoeg alleen in Europese wedstrijden minuten heeft gemaakt. Jammer dat die ontwikkeling nu geremd wordt

10 januari 2019 om 17:05

Gek genoeg? Die man komt toch gewoon zwaar tekort voor Feyenoord?

10 januari 2019 om 17:08

Hij zegt toch ook 'sinds hij bij Feyenoord weg is'? Zegt nergens dat ie goed genoeg voor Feyenoord is.

10 januari 2019 om 17:58

Gek genoeg ja. Meestal laat je juist jouw beste spelers spelen in Europees verband.

Ik zei ook nog laat het alsjeblieft een wedstrijd zonder gekkigheid zijn, hopen dat ze dan in de transferperiode toch nog een goede cv erbij halen, al denk ik dat Ramirez ook een hele goede cv is.

10 januari 2019 om 15:56

Ramirez is fysiek zeker goed, maar ik twijfel aan zijn snelheid. Heerings en Ninaj zijn namelijk ook niet de snelste. Dammers vulde het juist perfect aan met zijn snelheid en intelligentie.

10 januari 2019 om 17:19

Ramirez nog niet echt in actie gezien. Kan ik niet over oordelen. Men zou Essers ook weer centraal kunnen zetten. Echter lijkt mij een versterking beter. Hoop dan wel niet op Bulthuis.

Samen met diemers en novakovic uitblinkers bij fortuna. Diet is een flinke tegenvaller. Fortuna zal zich wel gaan roeren oo de transfermarkt omdat je met ninaj en heerings erg kwetsbaar achterin bent.

Ik denk dat Fortuna toch wel een nieuwe verdediger nodig heeft nu. Magallan is binnen dus wellicht staat ajax open voor het verhuren van Perr Schuurs.

10 januari 2019 om 18:39

Ik hoop het ook!

10 januari 2019 om 21:17

Zou mooi zijn. Echter zal het vertrek van wöber roet in het eten gooien

Wat een flinke tegenvaller voor Fortuna. Hopelijk zal blessure van Dammers meevallen. Het zal niet verassend zijn als Fortuna bij Ajax zal aankloppen voor het huren van Schuurs.

Klinkt Een beetje als een kruisband. lijkt op de afbeelding wel op gewoon gras te zijn gebeurd..

Oh wat zonde voor Wessel! Hij maakte zoveel indruk en progressie. De transfermarkt op! Ninaj word nu op rechts gebruikt. Ramirez is aan de bal en in de lucht te zwak. En heering is geen zekerheidje. Perr terughuren of de contacten rond de Middellandse Zee gebruiken!

10 januari 2019 om 19:19

Perr terug halen lijkt me onwaarschijnlijk, Hij gaf in de zomer al aan dat hij gewoon bij jong ajax zijn minuten wilt maken en zich zo laten zien. En tevens denk ik dat Ajax ook niet op een verhuur zit te wachten, jammer genoeg ! En ik hoop inderdaad ook dat er iemand bij komt, Heerings heb ik geen hoge pet van op, net zoals Ramirez!

jammer voor die jongen ,was hem op kunstgras vast niet over komen

Gatverdamme wat een klote blessure is dat toch! Sterkte Dammers, blijf positief!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Arsenal wil middenvelder Dani Ceballos graag definitief inlijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren