Kluivert prijst Ajacieden aan: ‘Ik weet dat City ook achter ze aanzit'

Zaterdag, 1 december 2018 om

Patrick Kluivert vindt dat Barcelona moet proberen om Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong over te nemen van Ajax. De twee Oranje-internationals van Ajax staan al langere tijd op het verlanglijstje van de Spaanse grootmacht en Kluivert is ervan overtuigd dat de twee spelers goed in het systeem van Barça zouden passen. De vraagprijs van Ajax kan volgens Kluivert wel eens een struikelblok gaan vormen bij de onderhandelingen.

“Het zijn twee geweldige spelers die goed bij Barça zouden passen”, legt Kluivert uit in een interview met El Mundo Deportivo. “Ze zijn allebei international en hun waarde is aan het stijgen. Er zijn veel clubs die hen willen aantrekken, maar de stijl van Barcelona is belangrijk voor ze dat zullen ze meenemen in hun besluit. Ze passen goed bij Barça.”

"Ik weet dat Manchester City ook achter ze aanzit. Dat is economisch gezien een sterke club en dat kan een probleem zijn voor Barça, de sjeiks", vervolgt Kluivert, die De Jong vergelijkt met Sergio Busquets. “Een prachtige speler. Hij lijkt op Busquets en kijkt altijd vooruit, hij speelt zeer verticaal en direct." Ook over De Ligt is Kluivert lovend. "Een geweldige verdediger. Hij is heel sterk, straalt rust uit en is goed aan de bal. Hij heeft de kwaliteiten om voor elk team te spelen, ook voor Barça. Ik zou hem meteen halen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door jeancinq)

De Ligt kan zoals Kluivert zegt met elk team mee. Past beter bij een voetballend team, maar is verdedigend ook zo goed dat hij ook past bij een Juventus en United. De Jong is wel meer afhankelijk van de trainer, die zou kapot gaan onder Mourinho, die wil alleen lange bomen zoals Matic en Fellaini. Pogba is ook een beer van een gozer, maar die voetbalt weer meer vooruit, vandaar dat hij en Mourinho niet zo goed liggen waarschijnlijk..

1 december 2018 om 10:26

Klopt. Zie Frenkie en de Ligt graag bij United, maar voor het Nederlandse voetbal, wel pas na een vertrek van Mourinho. Al wacht ik daar als United fan sowieso al langer op.

1 december 2018 om 10:31

Ik zou niet weten waarom hij kapot zou gaan onder Mourinho. Voor een voetballende technische speler heeft hij nog best wat fysieke kwaliteiten. 1,80 dus niet heel klein, heeft enorm veel snelheid, durft een tackle in te zetten, wat Mourinho ook kan waarderen. Sneijder had zijn beste periode onder Mourinho en die heeft veel minder fysieke eigenschappen.

1 december 2018 om 10:58

Helemaal mee eens, alleen moet je niet vergeten dat Sneijder in die tijd een van de beste spelers ter wereld was (misschien wel door Mourinho inderdaad). Maar De Jong is een talent die uiteindelijk veel minder heeft bewezen tot nu toe, dan de Sneijder toen bij Inter.

1 december 2018 om 11:32

De Jong is een botje en zou fysiek een van de zwakste spelers in de PL zijn. Is ook niet erg want hij kan zich voetballend makkelijk redden.

1 december 2018 om 11:39

Voor en na Mourinho presteerde Sneijder minder. Datzelfde geldt ook voor Ozil. Het klopt dat Mourinho vaak reuzen opstelt maar hij heeft altijd wel een plekje voor 1 technische speler op het middenveld. Vaak is het 2 beren/slopers en een hele technische speler. Desnoods schuift hij een Pepe of Ramos nog door op het middenveld maar er staat altijd een creatieve technische speler op het middenveld. En als je in de categorie creatieve technische spelers gaat zoeken dan scoort Frenkie fysiek behoorlijk hoog met name op snelheid. Enige zorgenpuntje vind ik zijn blessuregevoeligheid maar Mourinho kan zelfs Jones 5 wedstrijden achter elkaar laten spelen.

1 december 2018 om 11:47

En mayrez is wel super gespierd toch? Hou toch op Het komt puur aan op kwaliteit Niets fysiek aan Ja in de degradatie zone en de champignonship

1 december 2018 om 12:15

Fysiek omvat meer dan lengte en spieren. Mahrez heeft ook gewoon snelheid. Er zijn bijna geen spelers in de PL zonder enige fysieke kwaliteiten (daley Blind, Steven Berghuis en Davy Klaassen soortige spelers). Die hebben geen lengte, kracht, atletisme en geen snelheid. Die hele voorhoede van een Manchester City bestaat dan miss niet uit reuzen maar een gruwelijke snelheid hebben ze wel allemaal, Aguero, Sane en Sterling ook.

1 december 2018 om 16:26

Maar Frenkie is nog lang niet zo goed als Sneijder destijds was bij Inter. Sterker nog het is afwachten of hij ooit zo goed en bepalend wordt.

Ik ben een Ajacied dus hoop eigenlijk zoveel mogelijk geld te zien ontvangen voor Ajax voor deze 2 aan de ene kant.
Maar voor Frenkie De Jong hoop ik toch op of Manchester City, puur voor Guardioala , of Barcelona, dat zijn eigenlijk de 2 teams waar hij het beste in past, en het beste tot zijn recht komt.
Over De Ligt, die kan inderdaad bij elke team slagen, is gewoon een zeer complete verdediger.

1 december 2018 om 11:08

Ik zal niet zo snel op basis van een trainer een keuze maken om naar een club te gaan. Ik zal eerder kiezen voor stabiliteit. Hoe groot is de kans op spelen? Man C heeft een dozijn middenvelders verdedigers, krijg ik de kansen? Hoe vaak komen er nieuwe spelers bij? Natuurlijk is de PL een mooie comp, maar vindt de laatste jaren echt wel veel glans verloren door al dat geld, die vreemde coaches, 2 wedstrijden niet gewonnen als degradatie kandidaat en je vliegt er alweer uit als trainer. Dat een trainer word ontslagen om slechte resultaten prima, maar in Engeland hebben ze er een sport van gemaakt en dat komt allemaal door het geld. Wie wiebert als eerste de trainer! ,En dan kan je ook nog afvragen, hoe lang blijft Pep nog bij City?

1 december 2018 om 13:47

Nou onder guardiola zouden ze wel spelen. Sowieso de ligt is al meer een vent dan stones dus die zal spelen is voetballend ook gewoon goed genoeg hij is al verder dan bijvoorbeeld mangala. De jong zou kunnen rouleren met silva aan de linker kant op het middenveld zou perfect zijn voor de jong. Ik zou ze juist niet adviseren om naar barca te gaan tikitaka is onder deze trainer er helemaal uit. Wanneer messi stopt moet ik het nog maar gaan zien, over enkele jaren ook busquets weg probeer dan nog maar eens tiki taka terug te brengen.

1 december 2018 om 14:20

Ik heb nog niemand gehoord over Real Madrid. De jong modric isco hazard bale asensio oei oei oei dat zou smullen worden. De ligt kan overal terecht speelstijl en trainer zijn niet van belang.

Barcelona zal perfect voor ze zijn. Meerdere redenen.

-Het spel past ze perfect
-Bij Barca laten ze spelers niet zomaar vallen, daar word niet jaarlijks een nieuwe speler aangetrokken om maar spelers te hebben. Dus niet zomaar even 40 cv's, maar vertrouwen hebben op wat er al is, weinig roulatie ivm andere teans.
-Mooie stad, waar Nederlanders goed kunnen aarden
-Top club, die altijd om de prijzen speelt
- En beide komen snel in aanmerking voor de basisplaatsen. Barca moet binnen een paar jaar wat oudere spelers vervangen.

Ik zou als ik die 2 was niet snel op dit moment naar Engeland gaan. Het is daar onrustig ivm Brexit en de clubs hebben dermate grote selecties dat het wringen word voor de basisplaatsen. Een andere geschikte club voor deze 2 vindt ik toch echt Bayern, na Barcelona als kandidaat club. Net als Barcelona stabiel voor spelers, halen vervangers, enkel wanneer het nodig is. Bij Barcelona en Bayern komt er een doorselecteer periode aan, zal mooi zijn als beide spelers samen bij 1 van deze 2 clubs terecht komen.

1 december 2018 om 11:12

Ik vraag me af of Bayern wel zoveel geld op tafel wil leggen voor beide spelers. Voor City en Barcelona zou het hoge bedrag geen probleem moeten zijn, maar ik heb niet het idee dat Bayern dat zal willen doen.

1 december 2018 om 11:22

Of Bayern dat wil is idd maar de vraag. Wel gaan spelers bij Bayern erg lang mee, wat dus een investering van 80 miljoen dan als laag kan bestempeld worden.

1 december 2018 om 19:44

Daarbij is het momentum om spelers te vervangen er inmiddels echt wel.

Als je frenkie vergelijkt met Busquets als type speler dan snap je er bar weinig van Eerder type Rakitic / modric / eriksen .. En De ligt ja een van de grootste talenten van de wereld Loodst op 19jarige leeftijd als een ware captain an ploeg naar de laatste 16 in Europa Klasbak

Ik ben ook Ajacied en ik hoop dat ze beiden nog een jaar langer bij Ajax blijven voetballen. Het zijn dragende spelers die we hard nodig hebben. Ik begrijp dat ze in het buitenland meer geld kunnen verdienen maar ze zijn beiden nog jong. Bij Ajax hebben ze altijd speeltijd en gelukkig spelen wij nu ook CL. De echte noodzaak om op jonge leeftijd al te vertrekken is er niet echt meer. Dus hopelijk knopen ze er nog een jaartje aan vast.

1 december 2018 om 14:35

@spetterson, ik ben ook Ajaxfan en ik ben het in alle opzichten met je eens. Ik vind ook dat Kluivert beter zijn mond kan houden. Hij gedraagt zich als de muis die tegen de olifant naast hem zegt : "wat stampen we lekker".
Gelukkig hebben Frenkie, Matthijs en hun collega's meer verstand. ZIJ spelen elke week, in plaats van meestal op de bank toekijken. En voor hun ontwikkeling is het gewoon beter als ze er nog een jaartje Ajax aan vast plakken.

In de winterse transferperiode laat Ajax sowieso niemand gaan en tijdens de zomerse is de Brexit een feit, waardoor het veel moeilijker wordt om een werkvergunning te verkrijgen. Dan gaan voor Europese spelers de zelfde regels gelden als nu voor spelers van buiten Europa. Door die regels werd bijvoorbeeld een talentvolle speler als James Rodrigues (bayern/real) een werkvergunning geweigerd. Frenkie de Jong heeft veel talent, maar nog maar een handvol interlands gespeeld waardoor het niet vanzelfsprekend is dat hij een werkvergunning zal krijgen als de Brexit eenmaal een feit is. Als Mancity daadwerkelijk in hem geinteresseerd is, zal de club er waarschijnlijk alles aan doen om hem te contracteren nog voor de Brexit van kracht wordt en hem nog een half jaar aan Ajax uit te lenen. Daar zal Overmars niet om staan te springen, maar aangezien mag worden aangenomen dat FdJ van de zomer sowieso vertrekt, zou een extreem hoge transfersom hem wellicht van mening kunnen veranderen.

1 december 2018 om 15:00

Scepticus

"in de winterse transferperiode laat Ajax sowieso niemand gaan en tijdens de zomerse is de Brexit een feit, waardoor het veel moeilijker wordt om een werkvergunning te verkrijgen."

Dat is een aanname. Om twee redenen.

Ten eerste is er een Brexit deal. In die deal blijven de regels, waaronder de interne markt en de douane unie, nog minstens twee jaar lang gewoon hetzelfde. Ten tweede, die Brexit deal is nog niet door het Britse Parlement. ALs dat voorstel dar sneuvelt, kan weer een totaal andere situatie ontstaan. Eentje die op dit moment verder door niemand voorspeld kan worden. Ook niet, dus, door jou.

Verder hangt een eventuele overgang van genoemde spelers dus veel minder samen met een eventuele Brexit omdat het helemaal niet zo hoeft te zijn dat hun weg naar Engeland leidt. Opties zat. Dus ook voor Overmars.

Liverpool zou ook niet gek zijn voor de Jong. Daar kunnen ze wel een type zo als hij gebruiken. Ook de trainer is wel een trainer die vooruit denkt

Frenkie naar City en Matthijs naar Juventus zou het beste zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling. De een leert dan van Silva en de Bruyne, de ander van Chiellini en Bonucci. Zijn ze binnen twee jaar rijp voor de top.

Ze komen beiden tekort voor Barcelona en de absolute top. De Ligt moet aan zijn positionering gaan werken en het minder gretig te zijn om spelers overal op het veld te volgen. Hij moet meer oog houden om het centrum ten alle tijden dicht te houden. De Jong loopt teveel met de bal. Bij topclubs is er geen ruimte voor dribbels en moet je snel handelen. Hij moet de oplossingen dus sneller zien en ook beter doorbewegen zonder bal. Hij komt te vaak in de bal. Als hij de bal overspeelt dan wil hij de bal weer terug ontvangen door in de bal te komen. Ik denk dat de Ligt aan zijn mindere punten kan werken en uiteindelijk het kan gaan redden in de top. De Jong daarentegen heb ik geen vertrouwen in dat hij zijn spel zal gaan aanpassen.

Ik vind het moeilijk. Als Barca dan zie ik Frenkie graag komen, maar ik wil wel dat hij komt te spelen onder een coach die spelers beter maakt. Valverde moeten ze dus maar mooi bij het grofvuil zetten. Als onze 'mier' aanblijft, dan zie ik Frenkie liever naar City vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

234 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 5 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
2015/2016 Barcelona 35 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Frenkie heeft met zijn komst de grootste impact sinds Ronaldinho’

Barcelona won aan het begin van dit jaar de strijd om de handtekening van Frenkie de Jong. Afgelopen zomer maakte de Oranje-international de overstap van Ajax naar het Camp Nou en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren