Klap voor Brands: Everton wordt bestraft voor verleiden van jeugdspeler

Donderdag, 8 november 2018 om

Everton mag twee jaar lang geen spelers voor de jeugdopleiding aantrekken die in de anderhalf jaar daarvoor bij een andere Engelse club hebben gespeeld. De club uit Liverpool heeft die straf opgelegd gekregen omdat men de reglementen omtrent het aantrekken van jeugdspelers heeft overtreden. Bovendien moet de werkgever van directeur voetbalzaken Marcel Brands een boete van 575.000 euro betalen.

De competitieorganisatie van de Premier League laat via de officiële kanalen weten dat Everton de regels heeft overtreden door ten minste zes voetballers ‘stimulansen’ aan te bieden om bij de club te komen voetballen. Het ging volgens de Daily Telegraph om onder anderen een jongen van ‘elf, twaalf jaar’ van Cardiff City die inmiddels is vertrokken naar Manchester United.

Everton bood de speler naar verluidt aan om een huurwoning voor hem en zijn ouders te betalen en om een toelage van 700 euro per maand uit te keren. Toen hoofdscout Martin Waldron te horen kreeg dat zoiets ten strengste wordt afgekeurd door de FIFA, trok hij de stekker uit de deal. Het talentje van Cardiff tekende uiteindelijk bij Manchester United.

Everton stelde een intern onderzoek in en besloot Waldron op non-actief te zetten. In een statement laat de club weten dat men ‘buitengewoon teleurgesteld is’ over ‘de praktijken die zijn voorgevallen en die niet in overeenstemming zijn met onze waarden en die dus ook niet aanvaardbaar zijn voor Everton.” The Toffees beloven dat zij er alles aan zullen doen om in de toekomst niet opnieuw de fout in te gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door brendonyung)

Onbegrijpelijk opgeschreven. Kan iemand uitleggen wat er wel precies is gebeurd?

8 november 2018 om 20:10

Ze hebben jeugdspelers benaderd en voorstellen gedazn, die niet volgens de regels waren.

8 november 2018 om 20:16

Ja, maar wat is nu de echte straf? "Mag 2 jaar geen jeugdspelers meer aantrekken, die de anderhalf jaar daarvoor bij een andere club hebben gespeeld". Snap er zelf ook geen snuit van..

8 november 2018 om 20:19

Everton bood de speler ...

Toen hoofdscout Martin Waldron te horen kreeg dat zoiets ten strengste wordt afgekeurd door de Fifa, trok hij de stekker uit de deal.

Everton stelde een intern onderzoek in.

En besloot Waldron op non-actief te zetten.

In een statement laat de club weten dat men ‘buitengewoon teleurgesteld is’ over ‘de praktijken die zijn voorgevallen en die niet in overeenstemming zijn met onze waarden.

--

Dus Everton bood een speler een stimulans.
Toen kwam de hoofdscout er achter.
De hoofdscout stopte daarop de deal.
Toen stelde Everton een onderzoek in.
En toen ontsloeg Everton de hoofdscout.
En nu wordt Everton bestraft.
En zegt Everton dat dit allemaal tegen de waarden van Everton was.

Totaal ongebrijpelijk verhaal.

8 november 2018 om 20:49

Inderdaad. Je legt precies uit wat er staat en mijn eerste reactie was ook: "totaal onbegrijpelijk verhaal". Ik vind dit maar een vage tekst die eigenlijk niet zoveel zegt behalve dat het intern is opgelost zonder gevolgen maar dat Everton achteraf toch flink is gestraft. Er moet toch veel meer achter zitten of zijn we nou allemaal zo naïef om te geloven dat dit een kwalitatief goed artikel is dat alles goed uitlegt?

8 november 2018 om 23:35

Als je het leest staat het er wel goed(of het is inmiddels aangepast): 1. Scout Waldron bood een jeugdspeler een verboden stimulans; 2. Toen kwam waldron erachter dat dit een verboden stimulans is, en dat dit dus niet mocht; 3. Daarop trok waldron de stekker uit de deal; 4. Everton stelt intern onderzoek naar waldrons praktijken in; 5. Naar aanleiding van het onderzoek wordt waldron ontslagen; 6. Everton wordt bestraft, want waldron heeft iets gedaan wat niet mocht(namelijk verboden stimulans aanbieden); 7. Everton zegt dat dit tegen de waarden van everton is. Lijkt wel te kloppen

9 november 2018 om 00:37

Dus Waldron, hoofdscout, benaderd spelers zonder dat Everton er iets van weet, en bood/biedt die spelers dan stimulansen waar de club niets van weet.
Wie zou die vergoedingen dan gaan betalen?

En de hoofdscout weet niet dat ie geen stimulansen mag aanbieden aan spelers?

Scouts scouten, en adviseren vervolgens de leidinggevenden over welke spelers zouden moeten worden aangetrokken. Die gaan toch niet zomaar spelers benaderen.

En Everton wist niet dat dit allemaal gaande was, en moest dit intern onderzoeken...

Vervolgens ontslaan ze de scout en zeggen ze dat het tegen hun waarden is, en vanaf nu gaan we er alles aan doen om dit te voorkomen.

Dit verhaal klinkt toch totaal onaannemelijk en onnavolgbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder60
J. RodríguezMiddenvelder63
G. SigurðssonMiddenvelder60
D. Calvert-LewinAanvaller67
J. PickfordKeeper60
A. IwobiMiddenvelder50
L. DigneVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren