‘Het is egoïstisch, maar ik hoop niet dat Pochettino naar Real Madrid gaat’

Vrijdag, 2 november 2018 om

Mauricio Pochettino geldt als kandidaat om het roer over te nemen bij Real Madrid, maar Dimitar Berbatov hoopt dat het niet zover zal komen. De clubloze aanvaller speelde tussen 2006 en 2008 voor the Spurs en draagt de club een warm hart toe. Hij denkt dat Pochettino de juiste man is om Tottenham het 'nieuwe tijdperk' in te leiden, doelend op de verhuizing naar het nieuwe stadion.

Eerder deze week schreef The Telegraph dat Pochettino in principe weinig voelt voor een overstap in de winterstop. Diverse spelers vrezen echter dat het moeilijk wordt om Pochettino te behouden, indien een club als Real Madrid in de zomer aanklopt. Er zou wat ontevredenheid zijn bij de Argentijn en dat heeft alles te maken met de vertraging van de oplevering van het nieuwe stadion. Eigenlijk had Tottenham dit seizoen al willen beginnen in het nieuwe stadion, maar de club lijkt pas in februari te kunnen verhuizen.

Op dit moment neemt Santiago Solari, de trainer van het tweede elftal, de honneurs waar in Madrid. "De vraag die iedereen bezighoudt, is of Pochettino zal vertrekken bij Tottenham Hotspur voordat ze verhuizen naar het nieuwe stadion", schrijft Berbatov in een column voor Betfair. "Net alleen spelers, maar ook trainers en directeurs krijgen te maken met de verleiding om hun club in te ruilen voor een andere. De enige persoon die weet wat er gaat gebeuren is Mauricio, al weet hij het zelf misschien ook nog niet eens."

"Real Madrid is Real Madrid. Veel trainers zullen hengelen naar die baan", beseft de 37-jarige Bulgaar, die voor het laatst in clubverband uitkwam voor Kerala Blasters in India. "Het is een beetje egoïstisch, maar ik hoop dat Pochettino niet de volgende trainer wordt in het Santiago Bernabéu. Als trainer heeft hij het ongelooflijk goed gedaan bij Tottenham Hotspur en ik wil dat die club het goed blijft doen. Pochettino is ook nauw betrokken bij het project van het nieuwe stadion. Het zou mooi zijn om hem langs de lijn te zien bij de openingswedstrijd."


Poll

Is Mauricio Pochettino de beste optie voor Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door status_qo1)

Ik vind het nogal een grote stap van Tottenham naar Real Madrid. Real is zoveel zakelijker en hectischer als club, ook qua mentaliteit en cultuur totaal onvergelijkbaar. Dat moet je als trainer ook wel het type voor zijn. Dan vind ik Pochettino toch net iets te blue voor. Er staan ook amper grote clubs op zijn lijstje van ervaringen.

2 november 2018 om 13:44

ik geef je hier gelijk in , ik vind het een geweldige manager met veel potentie maar maakt nog steeds foutjes , en de druk bij spurs is veel lager als bij real madrid . hoop als spurs fan natuurlijk dat hij blijft maar naast dat denk ik dat hij momenteel nog niet klaar is voor madrid .

Tsja tuurlijk is hij welkom, maar heb nu al een sterk gevoel bij Solari. Hij kan zomaar gaan verrassen, zoals Zizou dat deed. Zulke jongens hebben bij Real gespeeld en weten wat er nodig is. Weten dat het managen van het team belangrijk is. Dus moet het nog zien want wie weet gaat Solari gewoon gek doen. En zo niet dan in de zomer vol voor Poche gaan.

Ik hoop day hij de coach van Argentina wordt!! Ik zie in hem een geschikte coach om talenten zoals Lautaro Martinez, Palacios, Lo Celso en veel meer talenten te laten doorstromen. Personlijk mogen Mascherano, Biglia, Higuain en zelfs (helaas) Messi afscheid nemen als dat betekent dat Dybala en Icardi kunnen spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2014 Southampton
2009-2012 Espanyol
1998-2002 Argentinië
1994-2006 Espanyol

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Paul Pogba heeft in Dubai een gesprek gehad met Zinédine Zidane. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren