‘Het breekt mijn hart nu ik weet dat ik je nooit meer in de kleedkamer zal zien’

Maandag, 29 oktober 2018 om

Vichai Srivaddhanaprabha is één van de vijf personen die is omgekomen bij de helikoptercrash vlakbij het stadion van Leicester City, zo werd zondagavond bekend. Naast de voorzitter van de Premier League-club overleefden ook vier andere inzittenden het ongeluk van zaterdagavond niet. Het gaat om de clubwerknemers Nursara Suknamai en Kaveporn Punpare, piloot Eric Swaffer en passagier Izabela Roza Lechowicz.

De helikopter met daarin de zestig jaar geworden Thaise clubeigenaar en miljardair Srivaddhanaprabha vertrok na de wedstrijd tegen West Ham United (1-1) vanaf het veld. Kort na het opstijgen crashte het toestel op een parkeerplaats dicht bij het King Power Stadium. De helikopter vloog vervolgens in brand. Srivaddhanaprabha was sinds augustus 2010 eigenaar van Leicester City, tegen betaling van circa 45 miljoen euro. Onder zijn leiding werd de club landskampioen, het grootste succes sinds de oprichting in 1884. Hij had een fortuin vergaard met de winkelketen King Power Duty Free. Het bedrijf begon met één winkel in Bangkok en groeide uit tot de grootste belastingvrije retailer van Thailand. Hij is ook eigenaar van de Belgische club Oud-Heverlee Leuven.

“Ik geloof niet dat dit gebeurt”, vertelt Kasper Schmeichel in een emotioneel betoog. “Ik ben volledig ontdaan en diepbedroefd. Ik kan gewoon niet geloven wat ik afgelopen nacht heb gezien. Het lijkt gewoon niet waar te zijn. Het is moeilijk om in woorden neer te zetten hoeveel je voor deze voetbalclub en de stad van Leicester hebt betekend. Iedereen is op de hoogte van je investeringen, en die van je familie, in de club. Maar is er nog zo veel meer. Je gaf niet alleen heel veel om de club, maar ook heel veel om alles eromheen. Je eindeloze bijdrages aan ziekenhuizen en goede doelen zullen nooit vergeten worden.”

Ver esta publicación en Instagram

Vichai Srivaddhanaprabha was zaterdagavond een van de vijf personen die bij een helikopterongeluk om het leven is gekomen, zo bevestigt Leicester City zondagavond laat. De eigenaar van Leicester City is 60 jaar geworden #rip #leicestercity #Srivaddhanaprabha #lcfc #foxes #kingpower #kingpowerstadium

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Ik heb nog nooit zo'n man als jij ontmoet. Je werkte hard, je was betrokken, je was gepassioneerd, je was aardig en je was ontzettend vrijgevig”, vervolgde de Deense doelman annex A-international. “Je had voor iedereen tijd. Je raakte iedereen. Het maakte niet uit wie het ook was, je had altijd tijd. Ik heb je altijd bewonderd als een leider, als een vader en als een man. Je hebt het voetbal veranderd. Voor altijd! Je gaf iedereen de hoop dat het onmogelijke mogelijk was. Niet alleen voor onze fans, maar voor alle fans wereldwijd in welke sport dan ook! Daar zijn niet veel mensen in geslaagd.”

“Toen je mij in 2011 aantrok, vertelde je mij dat we binnen zes jaar in de Champions League zouden spelen en we geweldige dingen zouden doen. Je inspireerde mij en ik geloofde in je. Je liet mij geloven dat niks onmogelijk was. Zonder jou en je familie zou dit allemaal, alles wat we samen hebben bereikt, nooit gebeurd zijn. Je hebt mij ervaringen gegeven die alleen in dromen werkelijkheid werden. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik onderdeel ben geweest van je visie. Van het gevoel dat je hebt gecreëerd. Deze club, deze stad is een familie. En dat allemaal dankzij jou. Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor.”

“Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen en dicht bij jou en je familie ben gegroeid en ook voor alle privémomenten en gezamenlijke ervaringen in de privésfeer. Het breekt mijn hart nu ik weet dat ik je nooit meer in de kleedkamer zal zien als ik eerder terugkom van mijn warming-up. We hadden gesprekken over van alles en nog wat. Dat je er niet meer zal zijn om te lachen met de jongens, net als je besmettelijke lach en enthousiasme die je op iedereen overbracht. We hebben als club, als spelers en als fans een verantwoordelijkheid om jou te eren. Dat doen we als de familie die jij hebt gesticht. Door bij elkaar te blijven en jouw naasten te steunen in deze verschrikkelijke tijd.”

“Je had een visie voor deze club, je wilde het beste voor ons. Er was werkelijk niets wat je niet voor ons wilde doen. Je was zo gepassioneerd. We willen je eren door op het veld te presteren zoals jij dat graag zag en door de familieclub te blijven die jij hebt gesticht. Je zal nooit weten hoeveel jij voor mij en mijn familie hebt betekend. Het was voor mij een absolute eer om een klein deel van jouw leven te zijn geweest", besloot Schmeichel. Ook Jamie Vardy heeft het moeilijk met het overlijden van de Thai. “Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar voor mij ben je een legende, een ongelooflijke man met het grootste hart, de ziel van Leicester City Football Club", stelde de aanvaller. "Bedankt voor alles wat je voor mij, mijn familie en onze club hebt gedaan. Ik zal je ontzettend missen. May you rest in peace.”

Harry Maguire was een van de eerste voetballers die zijn gevoelens op Twitter deelde. “Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij voel. Hij was een werkelijk geweldige, aardige en liefdevolle man die door iedereen ontzettend zal worden gemist”, benadrukte de Engels international. “Ik zal de steun van de voorzitter nooit meer vergeten. Niet alleen gedurende mijn tijd bij Leicester City, maar ook tijdens het WK in Rusland.” Demarai Gray heeft het ook moeilijk met het overlijden van Srivaddhanaprabha. “Een vrijgevige en aardige man die altijd een glimlach op zijn gezicht had. Hij geloofde altijd in ons en steunde ons altijd. Ik wil je graag bedanken voor jouw hulp en iedereen die bij de club betrokken is om zulke bewonderenswaardige dingen te bewerkstelligen. Dromen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door msn10)

Wat een hartbrekende woorden van Schmeichel. Denk dat dit de kern van het hele Leicester verhaal en speciaal de rol van Srivaddhanaprabha daarin perfect samenvat. Voor de stad, de club, de supporters en waarschijnlijk ook voor vele anderen in de (voetbal)wereld een voorbeeld hoe het zou moeten zijn. Het was een sprookje. Hopelijk zet zijn legacy dit op vele manieren voort.

29 oktober 2018 om 01:22

Hartbrekend om dit te lezen.. Een man die zoveel harten heeft geraakt die op zo’n onvoorziene wijze omkomt. Een ongeluk dat de gemiddelde mens kan overkomen die op de verkeerde tijd een auto instapt en bij een dodelijk ongeluk betrokken raakt.. Niet te beschrijven, gigantisch veel medelijden

29 oktober 2018 om 10:13

Idd hele mooie woorden. Overal te lezen. En dat lijkt me ook weer heel lastig voor de nabestaanden van de vier andere overledenen. Hun overlijden word behoorlijk overschaduwd. Ik begrijp wel waarom maar snap ook dat het wrang zal zijn.

Wauw. De woorden van schmeichel. Kreeg er kippenvel van. Kende de beste man verder niet, maar.als je dit zo hoort kom je er.pas achter wat een fantastische man dit is geweest. Rust zacht..

Uiteraard niets dan goeds voor de overledenen, maar dat deze man zo betrokken was bij Leicester en diens spelers en staf wist ik niet.
Hij is echt een voorbeeld voor buitenlandse investeerders die een voetbalclub willen kopen.
Niet alleen aan je rendement in dollars denken, maar ook echt je hart en ziel in een club leggen.

Zijn persoon zal zeker gemist worden bij de club, maar weet ook zeker dat deze man zijn ziel nog jarenlang verbonden zal zijn aan Leicester.

Ontzettend veel sterkte voor iedereen die hierdoor geraakt wordt. Ook de families en vrienden van de andere inzittenden uiteraard.

Mooie worden van Schmeichel. Ik heb bij Club eigenaars vaak het beeld van meer afstand, maar Srivaddhanaprabha lijkt juist het tegenovergestelde te zijn geweest. Hij zal gemist worden, daar ben ik inmiddels van overtuigd..

Ken de man niet, maar die woorden van Schmeichel over hem komen best aan zeg...

Mooie woorden van Kasper. Ook bijzonder om te lezen dat deze eigenaar blijkbaar zelf betrokken was bij de aankopen en niet op afstand de club runde. Ongetwijfeld zal die aanpak belangrijk zijn geweest in het wonderjaar.

Wat een verschrikkelijk drama zeg. Breekt mijn hart ook de woorden van Kasper Schmeichel. Komt op mij als een hele lieve en sociale man over de overleden voorzitter. Die echt met alles en iedereen was begaan. Verwacht volgende PL speeldag bij alle clubs rouwbanden. Werd bijna emotioneel van. R. I.P en heel veel sterkte en succes voor families en iedereen die Leicester fan is.

Wat een schitterende woorden. Krijg driedubbel kippenvel. Wat een schok voor de club en de nabestaanden.

Heftig is dit allemaal zeg. Wist ook niet dat de eigenaar zoveel andere dingen deed voor de stad. Zo zie je maar weer dat voetbal niet alleen om geld draait maar vooral om passie en het creëren van een community die zich kan vinden in de visie van de club. Heel veel mensen konden zich vinden in de visie van Leicester wat ervoor zorgde dat iedereen het ze gunde tijdens het kampioensjaar. Rest in Peace!

Dit is echt verschrikkelijk. Toen er nog niet echt wat duidelijk was hoorde je geruchten dat z’n dochter er ook in zat. Gelukkig voor de familie was dat niet zo anders was het echt nog vele maken erger. Het ergste wat ik hier aan vind is dat de helikopter gewoon gelijk gecrasht is naast het stadion. Ik had echt goeie hoop bij de eerste nieuws dat binnen kwam en zag dit zeker niet aankomen. De manier hoe mensen praten over zo een man is alleen maar mooi voor hem en zijn familie. Je merkt aan alles dat het gewoon een liefde volle man was. Dit is echt heel erg zowel voor leicester en de ander familie leden van de andere inzittende.🌹

Het verbaasde me altijd dat Schmeichel nog bij Leicester was. Misschien was dit wel de grootste reden. Een groot verlies voor de club blijkbaar.

Mooi die liefde en respect van Kasper. Hij is dan ook verantwoordelijk voor een van de mooiste voetbalsprookjes ooit meegemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren