De Graafschap recht rug na rust en boekt grootste overwinning van seizoen

De Graafschap heeft in de Eredivisie een dikke zege op Excelsior geboekt. Het team van Henk de Jong versloeg de bezoekers uit Rotterdam met 4-1. In de eerste helft was de ploeg van Adrie Poldervaart de betere op het veld, maar na de onderbreking was de club uit Doetinchem onverbiddelijk, scoorde men driemaal en trof men twee keer het aluminium. Door de zege stijgt De Graafschap naar een vijftiende plaats, terwijl Excelsior een plek daalt en nu negende staat.

Al na twee minuten was Excelsior heel dicht bij de voorsprong: Ryan Koolwijk raakte de lat uit een vrije trap. De bezoekers waren de betere partij en bleven gevaarlijk via onder meer Marcus Edwards. Na dik twintig minuten liet Excelsior een zeer grote kans onbenut: Ali Messaoud kwam alleen voor de keeper na een goede steekpass van Luigi Bruins en besloot af te leggen op Elias Mar Omarsson. Het leer werd echter tijdig onderschept en zo ging een zeer grote mogelijkheid verloren.

Een dure misser, daar De Graafschap luttele minuten later volledig tegen de verhouding in de leiding nam: Daryl van Mieghem schoot het leer langs Alessandro Damen. De verdiende gelijkmaker verscheen alsnog voor rust op het scorebord. Omarsson zette goed door en werkte de bal koeltjes achter Hidde Jurjus: 1-1. Vlak voor rust voorkwam Damen dat ook de tweede poging van De Graafschap, een volley van Van Mieghem, in een doelpunt eindigde.

In de tweede helft trok De Graafschap het duel naar zich toe. Het team van De Jong startte beter aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong, door een doelpunt van de ingevallen Furdjel Narsingh: 2-1. De vervanger van Myenty Abena stond in de 55e minuut ook aan de basis van de 3-1 van Youssef El Jebli.

Excelsior kwam tien minuten later ook nog eens met tien man te staan: Jurgen Mattheij leek zich in te houden in een duel met Fabian Serrarens, die gewillig naar de grond ging, maar Joey Kooij was onberispelijk en trok een tweede gele kaart. De Graafschap sloeg tegen het tiental van Excelsior meteen toe: Serrarens kopte raak op aangeven van Van Mieghem. De buitenkant van de paal stond een slotakkoord van El Jebli in de weg en ook Bart Straalman kopte op de paal. De Graafschap staat na de derde zege van seizoen op tien punten uit evenveel duels.