Justin Bijlow verlengt contract bij Feyenoord met twee jaar

Donderdag, 25 oktober 2018 om 15:11Yanick Vos • Laatste update: 15:21

Feyenoord en Justin Bijlow gaan langer met elkaar door. De club uit Rotterdam heeft donderdag bekendgemaakt dat de twintigjarige keeper zijn contract met twee jaar heeft verlengd tot aan de zomer van 2023. Bijlow is sinds dit seizoen eerste keeper van Feyenoord. Na het vertrek van Brad Jones won hij de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Mooi want het is een groot talent wat kan uitgroeien tot een grote keeper. Persoonlijk zou ik toch Vermeer opstellen, maar wie ben ik.

25 oktober 2018 om 15:20

Ik vind het maar een modale keeper zonder sterke punten. Zie hem geen grote keeper worden en vind hem te licht voor Feyenoord. Vermeer is stukken beter.

25 oktober 2018 om 15:24

Hij komt er wel maar is in mijn ogen nog niet klaar om Feyenoord te 'dragen' als keeper. Beetje voor de wolven gooien en zien hoe hij stand houd. Over Vermeer ben ik het met je eens.

25 oktober 2018 om 15:28

Moet je ooit doen met een keeper he. Veel mensen vonden Onana bij Jong Ajax maar een 'onrustige clown'. Zie hoe dat heeft uitgepakt. Nu wil ik niet zeggen dat mte Bijlow hetzelfde gebeurt, maar door (grote) talenten op de bank te laten zitten weet je het al helemaal niet .

25 oktober 2018 om 16:02

Jullie hebben geen jeugd elftal in de kkd, dus wat is het niveau waarop Bijlow gespeeld heeft tot nu toe? Logisch dat het wennen is aan de Eredivisie en niet alles direct vlot zal verlopen. Hij moet een lange tijd de kans krijgen, dan gaat hij echt nog wel stappen zetten. Ik hoop van harte dat hij uitgroeit tot een goede keeper, want zo'n beetje al het Nederlandse keeperstalent van de afgelopen jaren is geflopt, op Cillessen en Zoet (die echter nooit een hoog internationaal niveau zal halen) na.

Man, ik weet nog hoe erg men op Cillessen zat te schelden toen hij nog bij Ajax zat. Nu is hij eerste keeper bij Oranje en doet hij het prima.

25 oktober 2018 om 16:56

Eens en snap niet waar de euforie vandaan komt. Heb zondag voor het eerst een foutloze wedstrijd gezien maar verder is het erg matig. Valt mij op dat hij niet heerst in zijn strafschop gebied en zit er vaak naast bij hoge ballen. Kan mede de oorzaak dat de verdediging dit jaar zo onzeker oogt. Vermeer daarentegen straalt meer rust en ervaring uit en vind het eeuwig zonde dat de betere keeper niet speelt

27 oktober 2018 om 13:45

Hij doorliep de oranje elftallen waar die ook regelmatig een fout maakte.

25 oktober 2018 om 15:24

Qua niveau zijn ze gelijkwaardig, maar de ene is 32 en de ander 20 en een jongen van de club. Dan lijkt me de keuze niet zo moeilijk.

25 oktober 2018 om 15:45

Van niveau zijn ze gelijk?

Ik hoopte altijd wel op Bijlow, maar hijs is alles behalve sterk voor ons tot nu toe.
Ik heb 10x liever Vermeer die nog in alles verder is en een stuk verder zelfs.

Ik hoop dat hij stappen gaat maken nog, maar voorlopig vind ik hem vies tegenvallen. En is het nog niet echt een punten pakker.

25 oktober 2018 om 16:19

Afgelopen zondag speelde hij gewoon weer een sterke wedstrijd gelukkig (waar de rest in de tweede helft verzaakte). Alles erg safe qua reddingen en haalde er nog een paar puike ballen uit.

Ben het eens met o.a. maroc en Fr12jules dat Bijlow echt de voorkeur moet genieten. Hij heeft nu een wat mindere periode achter de rug, maar gaat z'n rug echt wel rechten en veel meer laten zien. Bovendien is het ook niet zo dat Vermeer enorm veel beter is.

25 oktober 2018 om 21:57

Vermeer is met al z'n ervaring een grote grabbelaar op hoge ballen. Vermeer is een leuke keeper maar is te veel geblesseerd en erg wisselvallig.
De jeugd heeft de toekomst dus juich ik de keuze voor Bijlow toe ondanks dat hij er nog lang niet is...

25 oktober 2018 om 15:26

Ik denk dat Vermeer op het moment ook beter is, maar Justin bezit zoveel meer potentie. Niet vergeten dat deze jongen pas 20 is.

Ik heb liever dat Feyenoord hem nu het vertrouwen geeft en hem laat ontwikkelen dan dat je een keeper opstelt die je toch niks meer gaat opleveren. Met Bijlow heb je met het oog op de toekomst een erg goede keeper staan voor de komende jaren.

Heel positief. Nu al een goede keeper en heeft alles om een topkeeper te worden.

25 oktober 2018 om 15:30

Ik ben toch wat minder vrolijk gestemd Moridin. Vind Bijlow regelmatig verkeerd gepositioneerd staan en chaotisch overkomen. Het is zeker dat hij talent heeft en echt wel kan keepen, echter als 1e keeper van Feyenoord verwacht je wel dat hij er staat elke wedstrijd en in dat opzicht vind ik hem nog niet betrouwbaar genoeg. Heeft regelmatig een slippertje (ook bij Jong Oranje) en dat moet er echt uit om zo'n topkeeper te worden. De echte topkeepers hebben 1 a 2 blunders per seizoen en spelen voor de rest altijd solide en bij Bijlow heb ik helaas alleen in september al meerdere blunders gezien.

25 oktober 2018 om 15:47

Dan zien wij toch een heel andere Bijlow denk ik. Ik kan mij maar een blunder herinneren bij Feyenoord en dat was dat hij onder een vrij trap door ging (die werd toen van de lijn gehaald). En een soort van misverstand bij jong oranje, wat meer de schuld was van die verdediger dan van hem. Maar dan nog. Blunderen hoort er bij. Onana heeft een paar rare dingen gedaan voordat hij zijn huidige niveau haalde, Zoet stond te schutteren tegen Inter. Buiten een incidenteel foutje zie ik hele solide keeper die pakt wat hij moet pakken en nog veel groeipotentieel heeft. Het gegeven dat hij bij de laatste 50 (of 30 zoiets) van de golden boy award zit en dat Koeman hem ook al in de voorselectie van het grote oranje had, geeft aan dat ik niet de enige ben die dat talent in hem ziet / vermoedt.

25 oktober 2018 om 16:12

Ja natuurlijk hoort blunderen bij het proces van een keepers ontwikkeling. De keepers die jij opnoemt hebben dat inderdaad ook regelmatig en doen dat soms zelfs nog steeds. Echter is 'solide' en 'top' keeper voor mij een wezenloos verschil. Een topkeeper speelt bij een club in de top van Europa en pakt punten voor zijn elftal. Een solide keeper speelt bij een Eintracht Frankfurt, Lazio of Valencia voor de EL. Dat is natuurlijk ook een zeer mooi niveau om te bereiken als Bijlow zijnde maar ik vind het credo 'top' keeper gewoon niet terecht. Topkeepers waren jongens als Casillas of Buffon die op jonge leeftijd al een basisplek bemachtigden en vervolgens jaar in jaar oud zichzelf hebben bewezen. Recentelijk Donnaruma en Lafont die ook al sinds hun 16e in de basis staan, al blunderen zij natuurlijk ook nog regelmatig. Bijlow moet het allemaal gaan waarmaken en dan gaan we zien waar zijn plafond daadwerkelijk ligt.

25 oktober 2018 om 16:25

Nou, dan zijn we het wel eens. Maar denk je dat hij kan uitgroeien tot een topkeeper? Ik denk van wel.

Redelijke keeper, maar er moet nog veel progressie komen. Ik hoop dat hij dat door kan zetten en dat het niet zo wordt zoals Mulder die toen die nog jong was belovend was. Voor keepers is het gewoon van belang dat hij veel speelt en veel leert. Goed dat ze verlengen, ik weet niet precies wie erachter zit maar er was dacht ik nog een talentvolle keeper. Vermeer moet deze jongens gaan begeleiden, want ik denk niet meer dat die speeltijd zal gaan krijgen. Misschien nu hij wat ouder is dat die genoegen gaat nemen als tweede keeper, is wel te hopen want hij blijft een goede keeper.

25 oktober 2018 om 15:27

Joey Koorevaar is nog een groot talent, maar hij is pas 17 jaar. Kan mooi de opvolger van Justin worden over 5 jaar ;-)

Doet Feyenoord goed. Geef spelers met een serieuze waarde (en daar ga ik toch wel vanuit in dit geval) maar langlopende contracten. Beter dan spelers die gratis of voor te weinig geld De Kuip uit wandelen.

In potentie een uitstekende keeper. Atletisch en sterk op de lijn. Op dit moment nog niet betrouwbaar en dragend als Feyenoord zou willen maar dat heeft te maken met ervaring. Er zijn genoeg keepers die in het eerste seizoen als 1e keeper nog niet onberispelijk waren. Komt naar mijn mening helemaal goed.

Ik vind Bijlow maar weinig voorstellen en hij heeft weinig indruk gemaakt op mij. Heeft een paar leuke reddingen gehad maar ik zie in hem niks meer dan een algemene Eredivisie keeper die niet goed genoeg is als je kampioen wil worden. Voor Feyenoord is dit echter ook geen realistisch doel, dus dan kan een keeper als Bijlow wel. Potentie is er wel hoor, daar niet van.

25 oktober 2018 om 19:00

Hij is in ieder geval beter dan Jones en daar werden we ook kampioen mee.

27 oktober 2018 om 22:01

Jones was in het kampioensjaar een uitstekende betrouwbare kracht. Jones in kampioensjaar is beter dan Bijlow.

geen hele bijzondere keeper imo maar liever Bijlow dan weer een aankoop van Van Geel

Positief nieuws. Hij is nog geen topkeeper en de vraag is of die dat ooit gaat worden maar hij heeft zeker potentie. Als ik Feyenoord was zou ik hem gewoon laten staan nu. Tegen PEC liet hij zien dat hij een hele goede eredivisie keeper is en hij kan alleen nog maar doorgroeien. Of die na een paar jaar ook een stap naar het buitenland kan maken is afwachten maar ik zie hem zeker de Jeroen Zoet van Feyenoord worden. En dat is niet negatief als ik dag zeg.

Als je vermeer het jaar af laat maken wordt je ook 3e . Dus kan beter door gaan op deze manier in bijlow zit rek . Vermeer niet meer

Was er een concurrentiestrijd dan? Was toch al wel duidelijk dat Vermeer tweede keeper zou blijven zolang GvB de trainer is.

Ik snap al die kritiek echt niet. Bijlow heeft het talent om Nederlands eerste keeper te worden en ik zie in hem zelfs een keeper die Nederland op termijn kan dragen, net zoals vd Sar heeft gedaan. Daarmee zeg ik niet beide gelijk zijn, ze hebben allebei een andere keepersstijl. Bijlow vind ik verder consistent en ik zie hem blijkbaar in tegenstelling tot vele andere hier geen fouten of blunders maken. En dat ie van Vermeer heeft gewonnen vind ik ook terecht, zelfs nu op deze leeftijd. Vermeer is echt niet beter dan Bijlow. Wederom twee verschillende keepers met andere stijlen, maar ik zou Bijlow altijd op doel zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 jaar
8 fans
Keeper

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren