Dolberg aast op positie van Jörgensen: ‘Natuurlijk ben ik er klaar voor’

Woensdag, 10 oktober 2018 om 11:19Robin Bruggeman

Kasper Dolberg maakte onlangs zijn rentree bij Ajax na een slepende blessure en dat heeft de jonge spits meteen een uitnodiging voor de Deense nationale ploeg opgeleverd. De Scandinaviërs spelen in de aankomende week tegen Ierland in de Nations League en op vriendschappelijke basis tegen Oostenrijk en Dolberg lijkt in ieder geval op minuten te mogen rekenen.

“Hij zal hoe dan ook in actie komen. We moeten nog kijken hoe we het gaan doen, maar hij zal waarschijnlijk spelen”, vertelde bondscoach Age Hareide maandag tijdens een persconferentie. Dolberg zelf is blij dat hij er weer bij zit: “Het betekent veel. Het is iets om trots op te zijn, iets speciaals.”, voegt hij toe in gesprek met BT Sport.

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen ontbreekt in de selectie, waardoor Dolberg aanspraak kan maken op de plek centraal voorin: “Natuurlijk ben ik er klaar voor om daar te spelen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als ik de kans krijg, zal ik mijn best doen om die plek te veroveren. Ik moet mezelf elke dag bewijzen. Ik weet niet of ik mezelf dit seizoen na alle blessures opnieuw moet bewijzen, maar ik ga er wel alles aan doen.”

Dolberg debuteerde bijna twee jaar geleden onder Hareide bij de Deense nationale ploeg en de 21-jarige aanvaller heeft een goede band met de bondscoach: “Ik denk dat iedereen erg tevreden is over Age. Hij praat graag en is een aardige man. Ik denk dat het bij mij net zo is als bij iedere andere speler: Age en ik hebben een goede relatie”, sluit hij af.


Poll

Vind jij dat Kasper Dolberg in de basis hoort te staan bij Denemarken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Dit lijkt het ideale moment voor Dolberg om z’n kans te pakken. Jorgensen heeft het wat moeilijk, oa door blessureleed, en Dolberg oogt gretig en scherp toonde hij in ze eerste wedstrijden bij Ajax.

Jorgensen lijkt nu compleet uit vorm, maar Dolberg is er ook nog niet. Zou me niet verbazen als de Deense bondscoach ook Kasper nog even op de bank laat.

10 oktober 2018 om 17:42

Dat vind ik een oneerlijke constatering, aangezien Jorgensen net terug is van een blessure. Laat hem eerst een wedstrijd of 5 spelen en dan beoordelen.

10 oktober 2018 om 18:47

Dat zeg ik ook. Jorgensen moet nu gewoon fit blijven en bij Feyenoord minuten gaan maken. Dolberg mag dan wel de laatste wedstrijden in de eredivisie tweemaal scoren, maar ook hij heeft vele maanden op de tribune gezeten. Het zal me niet eens verbazen als de Deense bondscoach Jorgensen niet eens oproept, en Dolberg op de bank zet.

Momenteel een beetje lood om oud ijzer. Beide zijn verre van in topvorm. Op den duur zal Dolberg de plek van Jorgensen zeker overnemen gewoon om dat hij meer talent heeft. Beide moeten eerst eens een halfjaar blessure vrij zijn en zich volledig op hun club richten lijkt mij.

10 oktober 2018 om 11:48

Laat hem dat talent maar eens eerst waarmaken. Castaignos had ook veel meer talent dan Huntelaar, bast dost en Luuk de jong. Toch is het castaignos niet gelukt om de plek van 1 van deze heren over te nemen bij oranje de afgelopen jaren.

10 oktober 2018 om 18:52

Castaignos heeft geen goede mentaliteit. Hij vertrok als tiener bij Feyenoord en dacht dat hij meteen kon slagen bij Inter. Dat is niet gelukt en sinds die tijd is hij nergens meer geslaagd. Een carrière die eigenlijk nooit is begonnen. Dolberg daarin tegen had een fantastisch debuutjaar bij Ajax met vele mooie Europese momenten. Het jaar daarna was een ramp mede door blessures. Hij is gewoon rustig bij Ajax gebleven en lijkt nu langzaam op de weg terug. Waarom je nu met Castaignos aankomt is mij een raadsel. Twee totaal verschillende personen en carrière beslissingen.

10 oktober 2018 om 22:04

Castaignos had ook een fantastisch debuut jaar. scoorde 15 goals in een zwalkend Feyenoord.

Waarom ik met Castaignos kom? Omdat hij ook bestempeld werd als toptalent en als toekomstig spits van een nationaal elftal

Dolberg in alles natuurlijk veel completer dan Jorgensen. Denk dat Dolberg op termijn ook zeker de wegen van Zlatan, Suarez en Huntelaar gaat bewandelen. Jorgensen daarentegen blijft een simpele ED spits voor Feyenoord, doet niet weg dat hij van waarde kan zijn voor Denemarken.

10 oktober 2018 om 12:26

"denk dat Dolberg op termijn ook zeker de wegen van Zlatan, Suarez en Huntelaar gaat bewandelen"

Dat is eigenlijk op niets gebaseerd Dolberg heeft talent maar hij heeft inmiddels meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld daarbij is hij ook nog erg blessuregevoelig, het is maar de vraag of hij een fysiek zwaardere competitie lichamelijk wel aankan.
Dolberg is talentvol maar voorlopig nog niet meer dan dat, het is geen Mbappe die al bij de absolute wereldtop hoort..

10 oktober 2018 om 14:20

@ Tornado72

De eerste 2 jaar heeft Zlatan ook meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. Wat de man werd bij Ajax gezien als een 'chocker'. Dat heeft Dolberg al voor op Zlatan, Dolberg staat er wel in de grote wedstrijden, die er toe doen.

10 oktober 2018 om 14:33

Charisteas speelde ook meer slechte dan goede wedstrijden, dat het bij Zlaten goed is gekomen zegt 0,0 over Dolberg. Ik had ondertussen ook wel een stuk meer van hem verwacht. Begon spectaculair, toen werd het minder en daarna een blessure. Laat hem eerst een onbetwiste nummer 9 voor Ajax worden, denk dat dat voorlopig genoeg gevraagd is.

10 oktober 2018 om 14:42

@conti,

Dolberg heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar inmiddels is er voor de neutrale toeschouwer toch wat van z'n glans verdwenen. Mede door blessures heeft hij het laatste jaar bar weinig laten zien.
Eerst maar eens Huntelaar uit de basis spelen en dan eens kijken wat er in het Deense team te halen is. Dat lijkt mij de juiste volgorde.

Dolberg heeft zoveel talent dat als hij een beetje blessure vrij weet te blijven, lijkt het me een kwestie van tijd voordat ie de onbetwiste nummer 9 is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
28 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
F. RønnowKeeper00
A. MaxsøVerdediger
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren