KNVB baalt: ‘Dan belt bijvoorbeeld Ajax dat zij helemaal niet kunnen spelen’

Vrijdag, 5 oktober 2018 om 07:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:54

De KNVB zit flink in zijn maag met de speelrondes van de Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandperiodes. De clubs op het tweede profniveau van Nederland zijn op dit moment verplicht om spelers af te staan. Sparta diende eerder deze week een verzoek in om het selectiebeleid voor oefenduels te herzien, maar de KNVB weigerde hierop in te gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door jomario)

Een keuze maken die niet te maken valt? Dat is toch het hele punt? Dat spelers (en clubs) juist niet kunnen kiezen om bij de club te blijven voor de speelrondes, maar zich verplicht moeten melden bij de nationale elftallen.

5 oktober 2018 om 07:55

De clubs hebben zelf ingestemd te spelen tijdens interland periodes. Reden, meer financiën en minder wedstrijden op de maandag avond. Als interland weekenden worden vrij gehouden zal er vaker op maandag avond gespeeld moeten worden en zal de kijk belangstelling voor deze competitie nog verder afnemen. Dus de clubs willen wel het geld, maar niet de spelers af staan, beide kan niet en dan wint het geld tegenwoordig.

5 oktober 2018 om 08:02

Sparta heeft niet kunnen meestemmen. De stemronde was vorig seizoen onder de op dat moment Eerste divisie clubs.

5 oktober 2018 om 08:29

De reden dat de clubs vorig jaar instemden, is omdat vrijwel geen Jupiler league club spelers af moest staan aan hun land. Bij Sparta en FC Twente is dit wel het geval. Aangezien zij vorig jaar pas gedegradeerd zijn, hebben zij hier niet over mee kunnen praten.

5 oktober 2018 om 08:34

Haha echt he. Ik ben benieuwd hoe er gereageerd gaat worden als bijv. een buitenlandse nationale elftal spelers gaat opeisen en of schorsen net als de KNVB indien ze afzeggen en of weg blijven.

5 oktober 2018 om 10:09

Dat is dus al het geval bij FC Twente. Matthew Smith is wederom opgeroepen voor het nationale elftal van Wales en Twente is hem 2 wedstrijden kwijt waaronder 'de topper" tegen de Eagles, maar hij gaat echt niet, als jonge speler die net komt kijken, weigeren om voor het nationale elftal te spelen.

Spelers en clubs zouden meer zelfbeschikkingsrecht moeten hebben dan de Knvb. Anno 2018 moet je echt niet willen dat een voetbalbond een speler kan opeisen. En dat Koninklijke mag ook wel eens geschrapt worden,want zo koninklijk is dat bedrijf met goed verdienende bestuurders,die elkaar de hand boven het hoofd houden,niet.

5 oktober 2018 om 07:44

De regel dat je verplicht spelers moet afstaan voor de nationale elftallen heeft niets met de knvb te maken. Dat ze goed verdienen en elkaar de hand boven het hoofd houden is niets nieuws en dit gebeurd in elk mogelijk bedrijf wel.

Eindelijk is er iemand vanuit de knvb die gewoon goed en eerlijk reageert op dit topic. Die erkent dat het een probleem is, maar dat er op dit moment gewoon niets tegen te doen is. Volgend jaar zal het niet meer zo lopen als nu, dat lijkt me wel duidelijk uit zijn standpunt, maar dit jaar moet het gewoon even zoals het is, omdat omgooien geen optie is.

5 oktober 2018 om 10:25

De regel is dat er geen competitie gepland mag worden tijdens interlandperiodes. Kortom, regels zijn er om gebroken te worden.

5 oktober 2018 om 10:42

Vroeger, toen was alles beter . De regel bestaat niet meer.

5 oktober 2018 om 11:48

Is dat een regel? Want die regel is mij niet bekend en ik weet niet waar die geschreven is.

Ach de knvb vind competitie vervalsing niet zo'n probleem is eerder al gebleken.
Het is natuurlijk best bijzonder dat je je een aantal spelers moet afstaan en moet missen tijdens een competitie ronde zodat je niet met je sterkste team kan aantreden terwijl je tegenstander dat wel kan.....

Het gaat hier vooral om clubs als Sparta en Twente die dus niet mee hebben kunnen stemmen. Dit is een ongelukkige samenloop van omstandigheden en zelfs de Knvb geeft dus aan dat dit niet gewenst is maar niet omgedraaid kan worden voor dit seizoen.
Ik blijf maar lezen dat of de Knvb de competitive vervalst of clubs niet moeten zeuren, maar ik denk dat iedereen hier kan lezen dat dit een gevalletje jammer is en hopelijk in de toekomst voorkomen gaat worden.

Hoogma brengt het alsof de geboden middenweg van Sparta alleen voor hun zou gelden en dat is niet waar, het zou een uitkomst zijn voor alle clubs die er mee moeten dealen. Dus het is dan echt niet wachten tot de volgende club belt.

5 oktober 2018 om 09:45

Exact, mooi verhaal van Hoogma maar het is onzin.
De Jong teams spelen sowieso al tegen elkaar dus dat heft elkaar op. Dan zijn er nog Twente Sparta en NEC volgens mij, Roda? Weet ik niet.
Alsof Helmond gaat bellen.... Onzin, echt klinkklare onzin.

5 oktober 2018 om 11:28

Cambuur mist ook een speler.

Complete onzin dit allemaal natuurlijk!
Tuurlijk zegt het gros van de keukenkampioen divisie, gewoon spelen. Ieder team denkt in zijn eigen belang. De meesten hebben namelijk geen internationals. Het is niet 100% maar wel 1000% competitievervalsing clubs als Sparta, Twente, NEC kunnen niet werken aantreden met hun beste spelers. Dus Acuut het programma aanpassen. Te belachelijk is het uiteraard al, dat ze hier vooraf niet aan dachten. Gewoon niet voetballen.

Of anders als de keukenkampioen divisie echt als spek en bonen competitie laten spelen en dat er geen teams kunnen degraderen. Het wordt niet serieus genomen. Het is te belachelijk dat nu bovengenoemde teams straks eventueel verliespunten oplopen in de interland periode. Gooi deze wedstrijden er gewoon uit, dat is de enige juiste oplossing. Het gaat om de eerlijkheid op topsport niveau. Bij de jeugd kon, kan je een baaldag opvoeren....moet dat nu werkelijk ook in de Kkd?
Lachertje de Knvb dit valt niet te verkopen.

Knvb gaat dus niet over de eerlijkheid in topsport, maar over ongelijkheid in topsport, verderf, manipulatie, beïnvloeden van wedstrijden, dat is wat ze nu regelrecht uitstralen naar buiten. Abnormaal voor de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Wat een maffia bende....

Bij de jeugd wil men af van ranking teams, eerlijkheid in de sport, gelijkheid, samen...terwijl de boven top voor verderf gaat van het spel, beïnvloeden, manipuleren van wedstrijden, bah. Optreden, dat is wat ze nu moeten doen.

Oplossing is simpel, geen speelronden wanneer er interlands zijn. Beloften een vaste selectie geven waar ze niet kunnen schuiven tussen 1 en 2e team( alleen tijdens transfer periode). Rekening houden met de young cl zodat psv en Ajax altijd de sterkste opstelling kan gebruiken.
En daar tegenover moeten de andere clubs ook vaker vriendschappelijk spelen zodat de reserves ook minuten kunnen maken.

14 van de 16 stemden in om spelers af te staan.
Dat betekent dat er 2 waren die niet instemden. Dat was dus genoeg reden om het af te blazen.
Het slaat werkelijk nergens op om de meeste stemmen toe te passen. Of iedereen is er unaniem voor of het gaat niet door.
Als ik sparta en twente was zou ik uit Principe geen spelers meer vrijgeven. Dan maar de wedstrijd extra schorsing op de koop toenemen.
De KNVB is corrupt en denkt alleen aan haar persoonlijk interland belang.
Clubs zouden niet moetem meewerken aan deze corruptie.
Clubs die nu klagen en toch hun slelers vrijgeven uit angst voor schorsingen geven toe aan deze corruptie en houden dit in stand.
Als deze clubs blijven klagen en toch meewerken dan neem ik deze clubs niet meer serieus. Wel klagen als een 'oud wijf' maar in de tussentijd meewerken aan deze corruptie.
Je moet er dan bjet versteld van staan dat de KNVB corrupt is als ne zelf ook meedoet aan corruptie.

Ik zit er een beetje dubbel in. Aan de ene kant is dit heel zuur voor Sparta, Twente e.d. Aan de andere kant dat ware de regels voor de KKD voordat de competitie begon. Dus dat was vooraf bekend. Dat ze niet mee hebben mogen stemmen verandert daar niets aan.
Verder denk ik dat op de lange termijn het clubs als Sparta en Twente natuurlijk ook extra transfergelden op gaat leveren als ze een jeugd-international verkopen. Dat speelt natuurlijk ook mee in de onderhandelingen dus dan zal men dat argument graag ter tafel brengen. je kan je natuurlijk wel afvragen in hoeverre er voor een oefen-interland een beroep moet worden gedaan op de sterkhouders van Sparta en Twente. Tuurlijk oefen je niet voor de lol, maar hoe zuur zou het zijn als je een speler af moet staan die vervolgens bij Oranje 90 minuten op de bank zit.
Maar misschien moet de Knvb alle KKD clubs maar laten kiezen: Wil je wel of geen spelers af staan aan Oranje? En dan niet alleen voor deze oefenwedstrijd maar voor de voorlopige toekomst. Denk dat ze uiteindelijk toch akkoord gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger54
G. TroupéeVerdediger50
M. SadílekMiddenvelder50
M. VlapMiddenvelder51
R. ZerroukiMiddenvelder50
M. UgaldeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren