Bayern München morst ondanks treffer Robben; Brenet scoort

Bayern München heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Bundesliga. De regerend landskampioen stevende dinsdagavond na een doelpunt van Arjen Robben lang af op een zege op FC Augsburg, maar in de slotfase viel toch nog de gelijkmaker: 1-1. Schalke 04 leed tegelijkertijd zijn vijfde nederlaag van het seizoen, terwijl Joshua Brenet trefzeker was voor TSG Hoffenheim.

Bayern München – FC Augsburg 1-1
Bayern-trainer Niko Kovac rouleert dit seizoen veelvuldig en voor het thuisduel met Augsburg voerde de Kroaat opnieuw de nodige wijzigingen door in zijn basiself. Zo begonnen Thiago Alcántara, Robert Lewandowski, James Rodríguez, Jérôme Boateng en David Alaba allen op de reservebank. Bij de bezoekers verscheen Jeffrey Gouweleeuw voor de vijfde keer dit seizoen aan de aftrap in de Bundesliga en de ex-verdediger van sc Heerenveen en AZ wist in de eerste helft knap stand te houden met Augsburg. Thomas Müller kwam het dichtst bij een treffer, maar de aanvallende middenvelder van Bayern trof al vroeg in de wedstrijd de paal.

Vlak na de onderbreking kwam Bayern op voorsprong via Robben. De voormalig Oranje-international zat afgelopen weekeinde tegen Schalke 04 nog negentig minuten op de bank, maar mocht tegen Augsburg weer starten en beschaamde het vertrouwen van Kovac niet. Robben rondde beheerst, na een fraaie assist van Serge Gnabry. Bayern wist de wedstrijd echter niet op slot te gooien en kreeg daar vier minuten voor tijd uiteindelijk de rekening voor gepresenteerd. Gouweleeuw bracht bal na een hoekschop hard in de doelmond, waarna Felix Götze het laatste zetje gaf.

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 1-3
Het Hoffenheim van Julian Nagelsmann kwam na achttien minuten goed weg toen centrumverdediger Ermin Bicakcic een bal van de lijn haalde en aan de andere kant was het twee minuten later wél raak. Brenet ontving de bal van Joelinton en hamerde hard binnen: 0-1. Leonardo Bittencourt was vervolgens dicht bij de 0-2, maar de middenvelder mikte naast. In de tweede helft verdubbelde Pavel Kaderabek de score, maar via een strafschop van Nico Fullkrug deed Hannover 96 wat terug. Verder kwam de thuisploeg echter niet meer. Brenet bleef negentig minuten staan in de HDI-Arena en zag Ishak Belfodil in blessuretijd de eindstand bepalen.

SC Freiburg - Schalke 04 1-0
In het merendeel van de eerste helft waren de hoogtepunten spaarzaam, maar richting de rust werd de krachtmeting in het Schwarzwald Stadion toch interessant. Hamza Mendyl mikte het leer in de 41e minuut op het aluminium en een verre vrije trap van Daniel Caligiuri eindigde uiteindelijk tegen de paal. In de vijfde minuut werd de 0-1 van Cedric Teuchert wegens buitenspel afgekeurd, na overleg met de videoscheidsrechter. Het was wellicht tekenend voor de slechte seizoensstart van die Königsblauen. Zeven minuten na de pauze nam Freiburg de leiding. Ralf Fährmann kon een inzet van Christian Günter maar half keren, waarna Florian Niederlechner de rebound voor zijn rekening nam: 1-0. Daar had Schalke niet meer van terug en zodoende was de vijfde nederlaag na evenveel duels een feit.