FC Utrecht verliest eerste wedstrijd zonder De Jong van promovendus

Zondag, 16 september 2018 om

FC Utrecht is er zondagmiddag niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd zonder Jean-Paul de Jong in een overwinning om te zetten. De Domstedelingen kwamen in eigen huis nog wel op voorsprong tegen FC Emmen, maar moesten door een rode kaart voor Urby Emanuelson de gehele tweede helft met een man minder spelen. De promovendus maakte hier optimaal gebruik van door twee keer te scoren en met een 1-2 overwinning uit Utrecht te vertrekken.

Doordat Dick Advocaat pas aankomende week aan zijn nieuwe klus begint werden de honneurs zondag waargenomen door Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys en de twee moesten toekijken hoe de eerste kans in de Galgenwaard voor FC Emmen was. Ben Moussa mocht na een kleine tien minuten spelen uithalen, maar zag zijn poging over de goal van doelman David Jensen heen gaan. FC Utrecht liet zich daarna ook in aanvallend opzicht zien en na een eerste voorzichtige poging van Simon Gustafson lag de bal er na twaalf minuten spelen via Van de Streek in.

De middenvelder zette zo zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie luister bij, maar kon niet lang genieten van zijn jubileum. Dik vijf minuten voor de rust moest hij namelijk na een botsing met keeper Kjell Scherpen met een brancard van het veld af en dat was niet de enige domper die Utrecht in de slotfase van de eerste helft te verwerken kreeg. Een harde charge op Glenn Bijl leverde Emanuelson een directe rode kaart op en de thuisploeg wist dat het de gehele tweede helft met een man minder stand moest zien te houden.

Luciano Slagveer nam vlak na rust de gelijkmaker voor zijn rekening.

Emmen liet zich voor de rust al zien via Caner Cavlan en Luciano Slagveer en ging daar na de thee mee door. Vijf minuten na de hervatting van de wedstrijd mocht laatstgenoemde namelijk opstomen en zijn uithaal van een paar meter buiten de zestien was Jensen te machtig. Ondanks de ondertalsituatie waarmee Utrecht de gehele tweede helft om moest zien te gaan leek de thuisploeg de wedstrijd in de laatste twintig minuten toch weer voorzichtig naar zich toe te trekken.

Oussama Tannane had met nog negentien minuten op de klok de 2-1 op zijn schoen, maar zijn poging werd door Scherpen gekeerd. Een paar minuten later moest de doelman opnieuw ingrijpen op een kopbal van Timo Letschert, terwijl Willem Janssen uit de daaropvolgende corner naast kopte. De toegenomen druk van Utrecht ten spijt, was het echter toch Emmen dat met de volle buit aan de haal ging. Een geweldige uithaal van Bijl met nog een klein kwartier te gaan kon niet meer worden gestopt door Jensen en Utrecht slaagde er in de slotfase niet meer in om langszij te komen.


Poll

Vind jij dat FC Emmen het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door jajowi)

De laatste weken valt wel alles totaal verkeerd voor Utrecht. Zonder die knullige rode kaart verliezen ze (ondanks het slechte spel) hier natuurlijk nooit punten.

16 september 2018 om 16:39

Utrecht speelt al weken bout. Maar ik kan me verschrikkelijk ergeren aan de gekozen terminologie. Emmen heeft heel verdienstelijk gewonnen in Utrecht (en ook al in Den Haag mind you) Hebben alleen verloren van Ajax en AZ. Wat meer lof voor Emmen is best op zijn plaats hier.mag best meer nadruk op gelegd worden.

16 september 2018 om 16:49

hoezo is wat meer lof voor Emmen op zijn plaats? scoren 2x met een afstandsschot die die spelers de rest van het seizoen ook niet meer op die manier zullen maken en buiten deze goals nul kansen gehad. Voor de rest speelden beide ploegen enorm slecht en heeft voornamelijk Utrecht zwaar teleurgesteld. Vind dat het voornamelijk aan Utrecht lag dit resultaat en niet omdat Emmen nou 'zo'n leuke ploeg of goed voetbal' laat zien.

16 september 2018 om 16:54

030u je kunt bagatelliseren wat je wilt, maar als je als Emmen zijne voor het eerst eredivisie speelt en met 3 punten terugkeert naar Drenthe dan heb je het buitengewoon goed gedaan. Dit kan zomaar een flowtje a la PEC Zwolle worden.

16 september 2018 om 16:56

Ik snap je frustratie 030u, maar met de middelen die Emmen heeft is het echt wel een prima resultaat om 7 punten te hebben na 5 wedstrijden, en Ajax en AZ al gehad te hebben

16 september 2018 om 17:14

Dan heb je de goal van Bijl in Den Haag gemist. Dit is al zijn 2e op deze manier

16 september 2018 om 17:15

Zolang Emmen het moet hebben van toevalstreffers en zondagsschoten zal de flow snel eindigen ben ik bang voor jullie en zal het gewoon een degradatiestrijd worden. Ik probeer trouwens ook niks goed te praten maar om te denken dat Emmen een goed seizoen gaat draaien op basis van een dramatische wedstrijden van twee kanten (waarin ze een helft lang tegen 10 man spelen en alsnog niks creëren) vind ik veel te optimistisch. Daarnaast heb ik het nog niet eens gehad over het voordeel dat Blom moet geven voor de rust waar het 2-0 kan worden. Alles zat vandaag mee voor Emmen maar dat zal niet het hele seizoen zo blijven.

16 september 2018 om 17:18

@lwd12 die goal tegen Den Haag was heel anders dan die volley van vanmiddag, deze vloog in de kruising en die ander ging over de grond door een kluwe van spelers

16 september 2018 om 17:57

Dat is voetbal. Door zeges als deze groeit het vertrouwen alleen maar. En het heeft niet tegen gezeten vandaag maar neem de Graafschap en AZ thuis. Daar zat het allemaal tegen. Op het eind van het seizoen sta je waar je hoort te staan. En vooralsnog is dat uitstekend.

16 september 2018 om 19:09

Nul kansen?? Waar heb je naar zitten kijken dan??

16 september 2018 om 19:59

@dolfdoornbos naar een heel slecht utrecht en een emmen dat gelukkigerwijze won door twee mooie doelpunten

Schandalig. Lag t nou echt aan de Jong of is het spelersmareriaal misschien niet zo heel goed?

16 september 2018 om 16:34

Het lag niet alleen aan De Jong. Maar ook aan Dijkhuizen en Kruys. Spelersmateriaal is niet zo slecht daar moet je minimaal de play-offs mee halen. Maar dan moet wel de instelling gaan veranderen

16 september 2018 om 16:45

Dijkhuizen is samen met JP verantwoordelijk voor deze speelwijze (of eigenlijk het gebrek eraan). Het is mij dan ook een raadsel waarom hij mag blijven. Kruijs is een jongen die nog veel moet leren en dus meer een extra handje (prima als een soort vierde assistent). Daarnaast vind ik dit een van de betere selecties die ik van Utrecht heb gezien, dus hiermee moet je inderdaad gewoon top 6 kunnen halen. Ik hoop dan ook dat Advocaat er flink met de zweep overheen gaat en een voetbalvisie weet neer te leggen. Vandaag was het namelijk echt bedroevend.

16 september 2018 om 17:01

lag vandaag aan de rode kaart, en Makienok raakte geen bal goed

verder was Tannane en Gustafson een drama

16 september 2018 om 18:56

We hebben geen enkele spits die een bal goed kan raken maar dat krijg je als je voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Allemaal brekebenen of mannen met angst om te scoren voorin.

16 september 2018 om 23:07

spelers materiaal zo slecht??
hier moet je minimaal 4de mee worden.

Het geeft aan dat de jong niet echt slecht was maar die dijkhuizen en Kruys zeer matig zijn.

Ook advocaat gaat het niet redden met deze verwende jochies.
Ook wij zullen dus eens gaan degraderen.

Wat een klojos zeg.

Drama voetbal... Maar het was allemaal de schuld van De Jong volgens de spelers...

Die Advocaat zal ook wel denken; Wat is dit nou....

Knap van Emmen!

Leuke strijdploeg, dat Emmen. Mijn halve familie komt uit Drenthe en in het bijzonder uit Emmen en die gaan helemaal los Ik gun het ze van harte!

16 september 2018 om 17:15

Geniet er van. Ik vind het knap hoe emmen het doet en gun ze het van harte.

Oei pijnlijke nederlaag voor utrecht. Het publiek was hier ook hoorbaar ontevreden over. Ik verwacht niet dat utrecht echt in de problemen gaat komen onder advocaat, maar de eerste 4/5 mogen ze voorlopig nog wel vergeten.

Knap van een camping elftal als Emmen Is er toch nog een club in het Noorden die presteert. Het is Emmen gegund!

16 september 2018 om 16:42

Volgens mij komt het echte campingelftal uit het noorden niet uit Emmen maar uit stad. Beetje meer respect.

16 september 2018 om 16:45

Hij zegt het toch ook met een knipoog. Desondanks verdient FC Emmen wel meer credits dan dat ze momenteel krijgen van het journaille; met strijd en werklust kun je een heel eind komen in het rechterrijtje dit seizoen

16 september 2018 om 16:47

Eehm, het sarcasme spat hier toch overduidelijk van af 🙈 Om topic: Ik erger me ook kapot aan de commentatoren die Emmen bij voorbaat afschrijven. Iedereen weet dat Emmen de minste middelen heeft, maar vooralsnog hebben ze als promovendus lastige uitduels in Den Haag en Utrecht gewonnen en alleen vervloten van AZ en Ajax. Als ze de wedstrijd tegen de Graafschap ook over de streep hadden getrokken (zoals verdiend zou zijn), dan had Emmen gewoon op 9 uit 5 gestaan.

16 september 2018 om 16:49

Ja dat is mijn hele punt. Naast "strijd en werklust" zit er met jongens als Ben Moussa, Bannink en Janssen ook gewoon voetbal in. Dan heb je spelers als Cavlan en Slagveer die eerder niet onverdienstelijk hebben gespeeld in de eredivisie. Ik vermoed dat Emmen het degradatiespook gewoon ver voorblijft.

16 september 2018 om 17:02

Neem niet alles serieus, word het leven zo zuur van. Een groot deel van mijn familie woont in Emmen en ik ga zelf ook regelmatig kijken dus vandaar: Het is Emmen gegund!

16 september 2018 om 17:13

How how.... Grunn en emmen zijn broers he.... We gunnen elkaar alles op 2 wedstrijden in het jaar na... Campingelftal worden we idd steeds genoemd .... Daar refereren we nu graag naar...

16 september 2018 om 17:15

Sorry Groningentom. Mijn onderliggende frustratie verhinderde me ervan om jouw overduidelijke ironie op te pikken. Heb net 90 minuten voetbal gekeken waar het net was dat topclub Utrecht tegen een stel turfstekers stond te ballen (van voorbeschouwing tot analyse tot wedstrijdverslagen). Sneeuwt een beetje onder dat Emmen hier gewoon een goede prestatie heeft neergezet.

16 september 2018 om 17:19

Emmen is een stad en Groningen ook. Heerenveen daarin tegen is een dorp maar ik vind het netjes dat ze al 7 punten hebben naar Ajax en az al hebben gehad. Ik hoop dat ze zich handhaven.

16 september 2018 om 17:21

Ach typisch het voetbal publiek. Bij promotie was het allemaal fantastisch en leuk. Na een 5-0 nederlaag bij Ajax(wat gewoon heel normaal is met de verschillende begrotingen) is Emmen een matig ploegje wat niks te zoeken heeft in de Eredivisie.

Emmen heeft gewoon een leuke ploeg die (over het algemeen) voor de voetballende oplossing kiest. Geniet van de overwinning zou ik zeggen!

16 september 2018 om 17:25

Uhhh emmen is geen stad.... Wij hebben geen stadsrechten

16 september 2018 om 18:28

Maar we hebben wel 7 punten Van Utrecht is altijd moeilijk maar we hebben de drie punten!

Dat Emmen is toch best aardig begonnen. Op die afslachting van Ajax na ben ik toch wel positief verrast over de resultaten.

16 september 2018 om 17:14

Klopt.... Daar werden we volledig op beoordeeld... Terwijl Heracles zo dik verloor van Willem ll... Willem ll zo dik van PSV En ADO van PSV....

16 september 2018 om 17:50

Voor een ''campingelftal'' doen jullie het best aardig. Je kunt in ieder geval zeggen dat je in de top 10 gestaan hebt!

16 september 2018 om 19:49

Mooie is dat ik eerst wel pissig kon worden op die domme lui bij foxsports die zo minachtend deden....

Nu mag iedereen ons wel een campingelftal noemen (handelsmerk)

Hele belangrijke driepunter! Mede door punten verlies van o.a. Groningen en NAC! Volgende week thuis Zwolle er vol op klappen!! Jammer dat FC Emmen soms nalaat om te gaan voetballen en steeds de bal weer terug of breed speelt. Voor de gelijkmaker van Slagveer en daarna ook laten ze zien dat ze prima kunnen voetballen. En dat zonder Anco Jansen, Marinus en later zelfs zonder Bannink.

Utrecht schaam je kapot. Totaal geen team maar een paar losse spelers die elkaar niet aanvoelen. En dan ook die domme rode kaart waardoor je de wedstrijd verspeelt. Hopelijk krijgt advocaat dit in orde want het gaat helemaal nergens over zo

Emmen camping elftal. Utrecht bier elftal dan?

16 september 2018 om 17:38

Vakantiepark elftal Utrecht - Camping elftal Emmen, eindstand 1-2

16 september 2018 om 20:01

Haha, goed gevonden .

Schande. Hopelijk mogen motivatieloze spelers als Tanane en Gustafson banken onder Advocaat. Ook Klaiber erg zwak.

16 september 2018 om 17:02

Klaiber ging nog wel

Gustafsson en Makienok, en Tannane waren een drama

Ik denk dat AZ en Feyenoord voor plek 3-4 gaan vechten dit jaar met wederom aardige voorsprong op Vitesse, Zwolle, Utrecht etc maar ook op gepaste afstand van Ajax en PSV

16 september 2018 om 16:43

Utrecht heeft veel aanvallers maar weinig echt kwalitatief goede.... kerk, tannane, bahebck, makienok etc.

16 september 2018 om 16:45

Zwolle bundelt dit seizoen tussen plek 10-16. Gaan zeker niet meedoen rondom plek 4.

16 september 2018 om 17:35

Vandaar dat ik dat ook niet zeg

16 september 2018 om 20:38

Waar staat het woord niet dan? Zwolle speelt dit seizoen rechterkant.

Na de afgelopen succesvolle jaren gaat dit een heel lang seizoen worden..

Glentje bijl, wie kent hem niet!!! Glentje bijl glentje bijl is gevaarlijk als hij schiet!! Ontop: Emmen was de eerste helft erg matig.. Gelukkig gaf Utrecht geen gas. Na de rode kaart ging Utrecht steeds verder achterover hangen... Enorm belangrijke punten!!!

Wie had ooit gedacht dat Emmen de angstgegner voor advocaat zou zijn, eerst met Sparta en nu Utrecht.

16 september 2018 om 20:29

Scheelt dat advocaat vandaag nog niet de trainer was

Om me even aan te sluiten bij de discussie of Emmen degradatie voetbal gaat spelen of niet.. Ik vind Emmen op dit moment beter dan bijvoorbeeld Graafschap, Sittard of Nac.. Ik denk als ze zo doorgaan gewoon lijfsbehoud realiseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

85 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren