Van Bronckhorst gepikeerd: ‘Het is niet mijn probleem als jij dat niet begrijpt’

Zondag, 16 september 2018 om

Nicolai Jörgensen maakte zondag zijn langverwachte rentree bij Feyenoord. De aanvaller verving Robin van Persie vijf minuten voor tijd, maar kon weinig uitrichten in de laatste minuten van het duel met AZ (1-1). Oud-Feyenoorder Joop van Daele vraagt zich af of Van Bronckhorst er goed aan deed om Van Persie naar de kant te halen.

"Je weet dat Giovanni niet zo'n durver is natuurlijk", vertelt de clublegende van Feyenoord, die de Europacup I en de Wereldbeker won met de Rotterdammers. "Hij had Van Persie kunnen laten staan en Jorgensen er dan bijbrengen. Met vier spelers voorin had je het dan kunnen doen." Van Daele snapt wel dat Jörgensen niet in de basis begon, zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Hij heeft de afgelopen maanden niets meegedaan met de ploeg. Laatst alleen een wedstrijdje tegen NEC (oefenwedstrijd, red.). Dan kan je niet starten tegen AZ. Conditioneel moet je daar echt verder voor zijn."

De twee wissels bij Feyenoord, Luis Sinisterra voor Sam Larsson en Jörgensen voor Van Persie, vonden laat in de wedstrijd plaats. Zijn derde wissel liet Van Bronckhorst onbenut. "Ik kijk naar wat het team nodig heeft. Ik vond vandaag dat we met Luis wat meer diepte in ons spel konden krijgen", legt hij uit aan FOX Sports. "Het middenveld wilde ik intact houden. Zij hebben een sterk middenveld met veel loopvermogen, waardoor we een paar keer goed moesten omschakelen. Dat was ook de reden om Jorgensen in plaats van Van Persie te brengen, en ze niet samen te laten spelen."

Van Bronckhorst reageert ietwat gepikeerd op een vraag over die keuze. "Het is niet mijn probleem als jij dat niet begrijpt", stelt hij tegenover interviewster Hélène Hendriks. "Volgens mij heb ik net uitgelegd dat ik het middenveld intact wilde laten. Als je dan met twee spitsen gaat spelen, komt het helemaal open te liggen. Bovendien kostte het voor Robin veel kracht om tussen twee centrale verdedigers op en neer te lopen."

Feyenoord werd in de openingsfase van het duel overrompeld door AZ. De Alkmaarders kwamen al gauw op voorsprong en aanvoerder Jordy Clasie van Feyenoord vreesde voor erger. "Het is onnodig dat je zo aan de wedstrijd begint en dan staat het al snel 1-0", vertelt Clasie voor de camera van FOX Sports. "We konden binnen een kwartier ook met 2-0 achter komen. Daarna zetten we de veldbezetting om, stond het iets beter en hadden we de wedstrijd onder controle. Maar vandaag was het niet voldoende."

De problemen van Feyenoord ontstonden op het middenveld, zag Clasie. "Zij stonden met vier middenvelders. Wij zouden dat in het begin met drie middenvelders oplossen door Guus Til te kantelen. Dat lukte nauwelijks. Vanaf minuut vijftien lieten we Tyrell Malacia doordekken op hun rechtermiddelder. Toen werd het voor ons iets makkelijker en werden de ruimtes iets kleiner."


Poll

Had Giovanni van Bronckhorst Robin van Persie moeten laten staan?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door dolfiezalvie)

Van Bronckhorst is inderdaad een angsthaas, maar dit was gewoon een logische wissel. Met van Persie op het middenveld zou Feyenoord de wedstrijd uit handen hebben gegeven in de slotfase.

16 september 2018 om 14:59

Bij elke trainer althans bij de top hoor je. Aanvallend, druk zetten, creatieve spelers hun gang laten gaan. Maar bij Feyenoord doet Gio het andersom. Hij stuurt wat namen het veld in. Vervolgens hoopt hij dat het wat wordt. Maar er zit niet een lijn van denken en spelen in.

16 september 2018 om 15:02

Oh ja? Cocu en de Boer waren ook zulke durvers? Wat een onzin dat je bij topclubs altijd heel aanvallend denkende trainers hebt. Verder heb je idd gelijk dat er geen lijn zit in het spel van Feyenoord (iig niet een die ik kan herkennen).

16 september 2018 om 16:45

Cocu en De Boer zijn ook geen goede trainers.

16 september 2018 om 17:43

En wat is de definitie van een goede trainer volgens jou dan?

16 september 2018 om 15:00

Denk ik ook. Van Persie was op en kon het al lang niet meer belopen. Wissel was dan ook niet verkeerd!

16 september 2018 om 18:31

Hij kon het inderdaad al lang niet meer belopen. Had dus veel eerder gewisseld moeten worden.

16 september 2018 om 15:01

Oftewel je gaat liever op safe voor een 1-1 dan dat je als "3rde" club gaat voor de overwinning? Ja dan snap ik wel dat je verder op achterstand raakt.

16 september 2018 om 17:16

Dat klopt maar je kan ook Ayoub voor van Persie en dan jorgenson in de spits. Wat moeten Ayoub en tapia nog doen om in de basis te komen. Enige creatieve aan dat hele team! Gio out! Lag gedoe!

16 september 2018 om 17:58

Tapia, really? Heeft die vorig seizoen niet laten zien tekort te komen?

16 september 2018 om 21:29

Als cvm is hij prima

16 september 2018 om 22:08

Structureel probleem om spelers op verkeerde plaats te zetten bij Feyenoord. Sinistere is een rechtsbuiten en moet vervolgens linksbuiten spelen. Waarom niet Berghuis wisselen raakt al welen geen pepernoot. Larsson het vertrouwen blijven geven. Vandaag de assist en veel mee verdedigd. Iets wat berghuis niet doet.

17 september 2018 om 07:22

En als vilhena die ballen eerder geeft ook meer kansen voor Larsson. Staat ook vaak vrij in het midden maar niemand die hem inspeelt

Zit ook totaal geen lijn in het spel. Het begint al methet volgende. Ajax en PSV halen geen eredivisie materiaal waar Feyenoord geïnteresseerd in is. Vervolgens heeft PSV Pereiro op 10 en Ajax Ziyech als voorbeeld. Dit is al een wereld van verschil. Met allen respect, er moet toch eens groep opstaan in Rotterdam dat tegen deze manier spelen en ambitie is? Je staat nu al 5 punten achter op de nummer 1. Vervolgens speel je geen Europees. Wat valt er te winnen dit seizoen? KNVB beker?

16 september 2018 om 15:02

Het is inderdaad slecht maar je post is onsamenhangend.

16 september 2018 om 15:09

Kortom, kwaliteit wordt niet herkend en gekozen. Geef toe Toornstra op 10 dat kan gewoon niet.

16 september 2018 om 16:51

Dat is zeker waar maar het probleem begint eigenlijk bij het hebben van te weinig kwaliteit. Als je goede spelers hebt en een evenwichtige selectie is het makkelijker om spelers op de juiste plek te zetten.

16 september 2018 om 15:12

Feyenoord was geïntresseerd in Ziyech. Maar het is slecht inderdaad. Al denk ik dat er ook met dit spelersmateriaal wel meer uit valt te halen dan er nu gebeurt.

16 september 2018 om 15:43

Die groep is ook groot zat hoor. De ene groep richt zn pijlen op gio en de ander op vgeel. Kies je favoriet maar

16 september 2018 om 15:48

En wie kies jij dan uit eindelijk? Waar gaat het mis volgens jou?

16 september 2018 om 16:00

Nu Jorgenson weer terug is gaat van Persie naar de 10. Qua techniek nog altijd beter dan wat PSV en Ajax hebben. Iedereen hoopt eindelijk eens creativiteit idd, maar Gio is gewoon geen geschikte trainer daarvoor. Die doet alles op safe en laat alles op het toeval over en omdat hij 5 prijzen wist te winnen in 3 jaar blijft hij. Het aanblijven van Gio is het nadeel van de successen die Feyenoord heeft.

16 september 2018 om 18:00

Lekker RVP op 10 zetten. Word je helemaal kapot gelopen door de tegenstander.

16 september 2018 om 19:56

Hebben we in de bekerfinale vooral gezien me van Persie op 10. Misschien vergeet je dat je middenveld niet uit 1 man bestaat. Met van Persie op 10 heb je Clasie en Vilhena die het loopwerk op het middenveld doen en laat Vilhena het nou juist van zijn loopvermogen...

En die laffe mentaliteit slaat vanzelf over op de spelers. Daarom vind Gio het blijkbaar prima dat er vijftig keer per wedstrijd naar de keeper wordt teruggespeeld. Het is echt verschrikkelijk om naar te kijken. Clasie ging de eerste helft nog wel, maar tweede helft zwak. Toornstra de hele wedstrijd zwak. En dan heb je mensen als Tapia en Ayoub op de bank. Dan wisselt hij eindelijk en dan is Larsson weer de sjaak, terwijl die juist goed speelde. Ook weer laf, want Berghuis was veel minder vandaag. Maar wel lekker makkelijk natuurlijk. De ene helft van de selectie mag oneindig falen en de andere helft wordt totaal genegeerd. Gio maakt de hele selectie kapot. En dan kun je wel weer van Geel de schuld geven, maar die levert logische spelers aan. Gio stelt ze vervolgens nooit op of alleen als rechtback. Van Geel heeft een talentvolle snelle cv aangeleverd! Niets mis mee. Clowntje zet hem alleen rechtback. Wat een drama met die Gio.

16 september 2018 om 15:34

Helemaal mee eens. Op papier best een heel aardige selectie, maar het voetbal lijkt nergens op en er lijkt niets aan te worden gedaan. Geen speler is beter geworden (vilhena alleen mss). Alleen pech dat haps telkens een blessure oploopt.

16 september 2018 om 17:50

Je hebt gelijk, ik denk dat Gio z'n houdbaarheidsdatum verstreken is bij Feyenoord.
Hij heeft de club weer op het juiste pad gekregen. Kampioen geworden, etc, en nu is het tijd voor een ander en kan Gio met opgeheven hoofd vertrekken.

Feyenoord zakt nu steeds verder weg onder zijn leiding en hij maakt spelers ook niet meer beter.

Het vertrek van El Ahmadi is onderschat en doet zich gelden.
Clasie is aardige voetballer, maar voegt weinig toe aan Feyenoord momenteel.

Ik moest even relativeren voor ik reageer maar ben nu toch echt klaar met Gio. Held geweest, maar mooi geweest nu. Slappe hap! Tijd voor een sterke man aan het roer.

16 september 2018 om 18:03

En dan? Fans hebben geen enkel realiteitsbesef. Feyenoord en az zijm concurrenten. Niet psv en ajax. Leuke selectie voor plek 3. N9et goed genoeg voor plek 1 of 2. Welke speler van feyenoord zou bij ajax of psv in de basis staan? Jorgensen als ie fit is?

16 september 2018 om 19:24

Een selectie zoals die van feyenoord hoort minstens 60 minuten de baas te zijn tegen dit az. Het gaat niet om ajax of psv. Het gaat erom dat het voetbal alleen maar slechter wordt, en de bank lekker warm blijft.

De reactie van Berghuis zegt al genoeg over het failliet van Feyenoord en de onkunde van Gio.
"we kozen om een beetje in te zakken. Dan laat je AZ aan de bal en daar zijn ze vrij goed in" "je hebt de bal niet, je hebt het initiatief niet. Dat wil je wel graag."

Een bewuste keuze om AZ in hun kracht te laten komen en je eigen kwaliteiten teniet te doen. Dat kan ik gewoon echt niet begrijpen. Het wordt gewoon helemaal niks onder die man omdat het een verschrikkelijk slechte trainer is. Maar gelukkig leeft het bestuur van Feyenoord in de prehistorie en komen ze elke week bij elkaar thuis om gezamenlijk te eten, want enige kritiek of serieuze reflectie zit er niet. Gio zit rotsvast terwijl hij allang ontslagen had moeten zijn.

16 september 2018 om 15:09

Als het aan jullie directeur de Jong ligt. Dan mag Gio voor het leven bij Feyenoord blijven.

16 september 2018 om 15:26

Dat is ook zo een dwaas. Er lopen zoveel rare figuren rond bij Feyenoord. Door die bizarre uitspraak zet hij zichzelf ook voor schut als hij Gio ooit ontslaat.

Ik stel voor dat 1 van jullie 'topcoaches' daar gaat zitten.... ben benieuwd hoelang jullie het dan vol houden....

16 september 2018 om 16:04

Ik ben beschikbaar. Zo moeilijk kan het niet zijn om logische beslissingen te nemen. En het gaat niet om "volhouden". Het gaat erom dat spelers met zelfvertrouwen spelen en er met passie en een idee gespeeld wordt.

16 september 2018 om 16:58

Er komt alleen veel meer bij kijken dan alleen de kwaliteiten van spelers inschatten en de poppetjes op de juiste plek opstellen. Anders was ik er wel van overtuigd dat aardig wat voetbalvolgers betere keuzes zouden maken dan veel prof coaches.

Ik stel voor dat 1 van jullie 'topcoaches' daar gaat zitten.... ben benieuwd hoelang jullie het dan vol houden....

Het waren 2 ploegen die gaan strijden om de 3e plek en beide wilde niet verliezen. Logisch dat je dan een spits uitwisselt voor een andere spits, je wild je middenveld in tact houden. Voor een neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Achtergestelde en verouderde gedachte: denken dat je met extra aanvallers ineens sneller een goal gaat forceren. Wie gaat de bal dan aangeven? Je hebt balans nodig in een team, ook als je een goal wil forceren. Lekker met 4 aanvallers erin en dan gaan huilen wanneer je eruit gecounterd wordt. Dan maar een 1-1 in een uitwedstrijd tegen een redelijke tegenstander in de competitie.

Gio je kan wel gekipeerd zijn maar het is wel terecht! Je bent een schijntbak en tactisch niet sterk. Dat bewijs je al jaren. Gio fijne man maar als trainer ben ik geen fan van hem. Onder Koeman wonnen we geen prijzen maar ik smulde van het voetbal bij Feyenoord. Waarom Jorgensen zo laat inbrengen? Word hij per minuut betaald of zo! Waarom niet een spits erbij. Je loopt nu met 1 punt ook achter de feiten aan. Je weer nu al dat het een troosteloos jaar gaat worden met slecht voetbal. Ik neem Gio het echt kwalijk en ik ben er nog boos over die uitwedstrijd tegen Trancee! Na Mario Been en zijn 10-0 de grootste trainers blunder in de geschiedenis van Feyenoord! Dat is van Geel zijn schuld niet maar 100% Gio en de spelers.

16 september 2018 om 17:10

Ik weet niet of dit volledig de schuld is van GVB als je kijkt naar het middenveld dan is er echt 0,0 creativiteit, of het moet Vilhena een keer zijn met een spaarzame leuke actie. Toornstra op 10 is het gewoon niet. Van Persie is natuurlijk een geweldige speler, maar ook die kan het niet belopen. Je verliest constant de slag op het middenveld door dat de bal 180 x per wedstrijd terug gaat. Miss moet je JA v/d heide is een x proberen op 6 die heeft nog wat voetballend vermogen. Is er in de jeugd nog iets leuks wat er aan komt?? anders wordt dit wel een lastig seizoen, de aanvoer naar de sspitsen is heel pover. berghuis, v. Persie en larsson is gewoon prima .

16 september 2018 om 17:26

Daarom is het zo frustrerend dat spelers als ayoub en tapia in zo'n wedstrijd niet gebracht worden. Die zijn wel creatief. En bang zijn voor az's loopvermogen is onzin natuurlijk. Clasie is absoluut geen loopwonder en fysiek ook niet erg sterk. En als je iets minder vaak de bal verliest hoef je ook minder om te schakelen. Maar gio ziet liever dat toornstra, berghuis en clasie achter hun eigen fouten aanrennen, dan spelers die mogelijk wel het middenveld kunnen controleren.

Maar wie is dan een realistische opvolger van Van Bronckhorst?

16 september 2018 om 16:55

Dat is een goede vraag. Van den Brom laat AZ leuk en fris voetballen, die wil ik wel eens zien. Ricardo Moniz laat zij teams spectatulair spelen en zelfs Peter Bosz zou kunnen al ben ik daar zelf niet zo van gecharmeerd. Of anders een buitenlandse trainer. Ik geef toe dat er niet een duidelijke kandidaat is, maar er moet er wel iets gaan gebeuren.

16 september 2018 om 16:58

Peter Bosz. Als trainer niet als TD.

Op zo,n manier kun je nooit hard maken wat de directie zegt. We gaan verder met de jeugd. Maar niet bij jou. Als er een goede jeugdspeler zicg aandient schiet van Bronchorst in de vlekken. 5 wedstrijden gespeeld 5 punten achter als je als trainer zo ajax en psv tegemoet treedt neem maar een telraam mee. Wees is een vent en start eens met wat jonge jongens. Je wilt liever wachten tot je een keer met 5-0 voorstaat dan heb je geen risico meer alleen krijgt de jeugd dan maar 2 of 3 keer een kans. Als je het niet aandurft moet je trainer worden van de oud internationals. Ik hoop ondanks dat ik feyenoorder ben dat je snel tegen een grote nederlaag aanloopt geef van Geel een hand en loop de kuip uit. Bedankt voor alle goeie dingen en het ga je goed

Onterecht dat gepikeerd raakt van een goede en terechte vraag naar uitleg. Je wil toch als speler bijna niet meer naar Feyenoord, kansen krijg je niet al faalt je concurrent week in week uit. Feyenoord moet doorselecteren maar doet/durft dat niet. Botteghin centraal achterin kan echt niet meer. Toornstra op het middenveld ook niet. Hij werkt hard scoort af en toe, maar puur voetballend komt hij tekort. Dam heb je Ayoub, die de laatste wedstrijd in 20 minuten meer liet zien dan Toornstra in vier wedstrijden. Het is jammer dat Gio nooit eens verrast.

Ben ik nou de enige die zich afvraagt waarom Ayoub nog niet speelt? Mocht vandaag zelfs niet invallen...

Gio de laan uit sture hij heeft het niet geen uitraling, geen durf,geen mensenkennis kan het wedstrijd niet lezen weet de kwaliteiten van z.n spelers niet en noem maar op feyenoord heeft echt dringend behoefte aan een echte international choach bijv zo iemand als j.klupp van liverpool of die choach van Atletico madrid en geen nederlands choach want die worden bij feyenoord ook gemakzuchtig te autoritair of gaan popi jopie doen om punten te scoren bij suporters zoals gert jan en r.koeman

Gio is gepikeerd. Moet je nagaan hoe de supporters zich voelen. Het is zo erg dat ik afgunst begin te krijgen voor mijn cluppie. Er is werkelijk niets om trots op te zijn als Feyenoord supporter en dan ook niets. Geen strijd, geen voetbal, geen visie. Maar laten we vooral blijven aanmodderen. Het geeft toch niets bij dat ambitieloze Feyenoord. Slappe hap!

Gio is gepikeerd. Moet je nagaan hoe de supporters zich voelen. Het is zo erg dat ik afgunst begin te krijgen voor mijn cluppie. Er is werkelijk niets om trots op te zijn als Feyenoord supporter en dan ook niets. Geen strijd, geen voetbal, geen visie. Maar laten we vooral blijven aanmodderen. Het geeft toch niets bij dat ambitieloze Feyenoord. Slappe hap!

Gio is gepikeerd. Moet je nagaan hoe de supporters zich voelen. Het is zo erg dat ik afgunst begin te krijgen voor mijn cluppie. Er is werkelijk niets om trots op te zijn als Feyenoord supporter en dan ook niets. Geen strijd, geen voetbal, geen visie. Maar laten we vooral blijven aanmodderen. Het geeft toch niets bij dat ambitieloze Feyenoord. Slappe hap!

het is allemaal niks, wordt er helemaal gek van, trainer eruit gooien, dat is het eerste wat ze moeten doen, keeperruil en Clasie eruit, jong jonge dit wordt een zwaar competitiejaar voor Feijenoord

Het is gewoon niet normaal zo slecht. Hij durft gewoon niet te wisselen. Snap van bronckorst af en toe niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 13 2 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen: ‘Het mag duidelijk zijn dat ik niet op de bank wil zitten’

Nicolai Jörgensen moest het in de laatste drie wedstrijden van Feyenoord stellen met een plaats op de reservebank. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf de voorkeur aan Robin van Persie in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren