Viergever: ‘Het is lekker om nu aan de andere kant te staan’

Zondag, 26 augustus 2018 om

PSV leek zaterdag punten te verspelen bij PEC Zwolle, maar in blessuretijd scoorde Luuk de Jong zijn tweede en bezorgde hij de Eindhovenaren twee punten meer: 1-2. Mark van Bommel stelt dat de thuisploeg op een gegeven moment beter was, maar dat zijn spelers het geloof in een zege nooit hebben opgegeven.

“Aan het einde zie je dat PEC er een beetje doorheen zit en in de laatste vier, vijf minuten voel je dat de ruimtes groter worden. Je kreeg het gevoel dat hij toch nog kon vallen”, aldus de trainer voor de camera van FOX Sports. Of het geluk of een kwaliteit is dat PSV zo vaak in de slotfase scoort, dat zei Van Bommel niet te weten: “Je kan het van twee kanten bekijken.”

“De kwaliteit hebben wij in ieder geval. We hebben de spelers ervoor. Niet dat we gespecialiseerd zijn in de laatste minuten, maar dit kan altijd als je zulke spelers in het veld hebt lopen.” Jeroen Zoet denkt wel dat het een kwestie van ‘kwaliteit’ is: “We laten onze kop niet hangen en blijven erin geloven. Je blijft altijd hopen en geloven.”

Ook Nick Viergever is blij met de zege; de verdediger stoorde zich er als Ajacied vaak aan wanneer PSV in de slotfase toesloeg. “Dan was je uiteten en zag je dat PSV na 89 minuten gelijk stond. En als je dan thuiskwam, bleken ze toch weer gewonnen te hebben. Frustrerend”, aldus de linkspoot in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Het is lekker om nu aan de andere kant te staan.” Of de zege de kampioenskansen van PSV goed doet, dat weet Viergever niet: “Het is natuurlijk pas vroeg in het seizoen.” Overigens maakte De Jong tegen PEC zijn negende doelpunt in de Eredivisie die in de negentigste minuut of nog later viel. Enkel Matthew Amoah sloeg vaker toe in extremis: twaalf keer.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door cambuur1960)

Dat gelul over je vorige club iedere keer..kap er nou eens mee man. Wat geweest is is geweest

26 augustus 2018 om 08:01

Hij zegt toch helemaal niks verkeerd hier?

26 augustus 2018 om 08:49

Het zure ajacieden gehalte is wel erg hoog op dit forum momenteel. Hij zegt hier ook helemaal niks verkeerd.

26 augustus 2018 om 10:20

Waarom heeft hij het telkens over Ajax? Wat is er zo speciaal ana Ajax? Hij speelt bij PSV dan houd je niet bezig met andere clubs. Zal je denken als je bij een topclub hoort. Bij elk interview kan Viergever alleen Ajax zeggen.

26 augustus 2018 om 10:25

Ik zou me er niet teveel van aantrekken. Die gesprekken worden ook vaak gestuurd door bepaalde vragen van de interviewer. Hij zal dat vast niet als een sneer bedoelen. Maar we weten het nu wel inderdaad, ben ik het mee eens.

26 augustus 2018 om 10:39

Wat wil je dan na bijna een volledig seizoen zo gewonnen te hebben? Als Ajax in de 93ste min wint breekt de pleuris uit, bij PSV is het opeens kwaliteit

26 augustus 2018 om 14:55

Dan zijn wij weer lucky Ajax.

26 augustus 2018 om 08:51

Dat gelul over Viergever die iets over Ajax zegt iedereeen keer.. Kap er nou eens mee man.

26 augustus 2018 om 11:14

Bij interviews met Bazoer kwam in het eerste jaar ook elke keer zijn verleden bij PSV terug. Het is vooral opvallend als spelers over en weer transfereren. Je kunt er gefrustreerd over zijn of je schouders ophalen. Met het laatste maak je het jezelf een stuk makkelijker.

26 augustus 2018 om 08:52

Hij geeft hier eerder af op PSV dan op Ajax. Ik zou eerder zeggen: Ajacieden hou eens op met negatief reageren op Viergever.

26 augustus 2018 om 12:01

Mensen die het artikel niet lezen maar wel een reactie plaatsen... kap er nou eens mee.

26 augustus 2018 om 16:13

Ik vind het, in deze situatie, juist wel grappig

Het is geen geluk meer, maar steeds meer een kwaliteit om zo op het laatst de winst te pakken. Maar zou me als supporter wel achter de oren krabben, aangezien het niveau niet om aan te gluren was in de tweede helft. Pec had veel meer recht op de overwinning en speelde PSV bij vlagen kapot. Maar goed het resultaat telt uiteindelijk, maar zie het in grote wedstrijden somber in voor ze, met dit vertoonde spel.

26 augustus 2018 om 09:15

Dat was vorig jaar ook het geval, veel negativiteit omtrent ‘het niveau’. Dan wordt het nog lastig, enz. Uiteindelijk win je dan je kampioenswedstrijd simpel en lullen wij nergens meer over. Nadat ze kampioen waren zag je dat het een kwaliteit is, de rest werd namelijk niet gewonnen. Minder scherpte, minder noodzaak natuurlijk..

26 augustus 2018 om 09:20

Dat was toen niet vanaf het begin van het seizoen al. En Ajax is ook duidelijk sterker dan vorig seizoen. Voor de rest ben ik het eens met je.

26 augustus 2018 om 10:18

@AFCAjax0164 ik denk juist het tegenovergestelde. Ik denk dat het voor PSV lastig gaat zijn om te domineren tegen (met alle respect) ploegen als PEC Zwolle maar dat PSV er in de grote wedstrijden wel zal staan.

26 augustus 2018 om 11:53

Speelde bij vlagen kapot is ook onzin natuurlijk. Wat mogelijkheden geen superkansen ofzo. Zoet heeft ook geen noemenswaardige bal tegen hoeven houden. Nee het zit vooral in het middenveld. Die Hendrix loopt zich te pleuris met twee naast hem die verstoppertje spelen. Maar goed ik vind dat dit MvB is aan te rekenen die grijot pas rond minuut 65 in terwijl je ziet dat je 1 mans middenveld hebt al 20 minuten lang.

Maar t blijft natuurlijk niet goed gaan he. Vorig seizoen zag ik t niet drie duels op rij gebeuren. Nu wel, maar het zegt ook wel iets over gebrek aan kwaliteit om het eerder te beslissen.

Ik vind de laatste duels van psv een juiste afspiegeling van de huidige selectie. Ik zie ruwweg drie groepen spelers. Eerste groep spelers: Ze hebben een paar waterdragers (zoet, Hendricks, de jong) die niet bijzonder zijn, maar gewoon werken in teambelang en met redelijk constant niveau middenrif van het team zijn. Dan hebben ze er een tweede groep spelers bij lopen die in de eredivisie er ruim bovenuit kunnen steken ( lozano, bergwijn, Pereiro), maar dat van de 5 duels misschien 2-4x laten zien. Lozano misschien 1 minder duel, bergwijn 2x en Pereiro....tja. Psv heeft dan geluk dat in meeste duels in elk geval 1 van deze drie bij de pinken is. En als laatste hebben we de groep spelers die kenmerken heeft van de eerste twee groepen. Daar zitten waterdragers mentaliteiten bij en brengen ook iets extras in aanvallend opzicht, maar ze laten het met pieken en te diepe dalen zien (dumphries, angelino, viergeverj. En dit nog fragiele geheel wordt dan aangevuld met vooral jeugdspelers (vooruit, de 4e groep) . Rosario maakt op mij best een goede indruk, maar zou ik nu nog bij groep dumphries zetten. Malen ook. En Rigo is nog lang niet zo ver zag ik gisteren, net als teze. Want ik hoop niet dat dumphries vaker ontbreekt en dat deze jongen eerste optie blijft.

Alles bij elkaar vind ik dat psv het tot nu toe, gezien de selectie en de nieuwelingen, het nog best okã© doet. Bij vlagen leuk spel. Een andere opvatting onder van Bommel. Maar komen gewoonweg kwaliteiten te kort om in titelrace te komen met Ajax. Die ogen frisser, fitter, gevaarlijker en hebben 8n de breedte meer opties.

26 augustus 2018 om 08:54

Goed verhaal, ben het wel eens met de 3 groepen. Al doe je spelers als Schwaab en Zoet tekort want dat zijn gewoon toppers. Schwaab vind ik echt fantastisch bezig in heel 2018 al. Hendrix is ook meer dan een harde werker, zeer goede passer.

Echter je conclusie dat dit PSV niet voor de titel kan gaan vind ik onzin. Ik vind het er beter uitzien dan vorig jaar, en toen hadden ze amper verliespunten (behalve de laatste 3 wedstrijden toen het al gedaan was). Ajax moet wel extreem goed zijn om nog minder verliespunten te krijgen, zeker met de Europese wedstrijden.

Vergeet niet dat PSV nu 3 lastige, vermoeiende wedstrijden in korte tijd speelt en woensdag ook weer aan de bak moet. Als zo'n PEC dan zoveel energie in de wedstrijd stopt is het lastig om eruit te komen.

26 augustus 2018 om 13:10

Fortuna uit zou toch niet lastig mogen zijn? En PEC dat in 2018 geen knikker raakt ook niet. Ze zijn nu lastig gebleken, maar dat ligt in mijn ogen dus aan psv.

26 augustus 2018 om 09:09

Goed verhaal, vervang Psv voor een willekeurige andere ploeg en het klopt ook nog.

26 augustus 2018 om 10:51

Mensen vergeten ff dat psv vorige week zaterdag naar sittard moest paar dagen later naar Wit Rusland daarna weer een reis naar zwolle en dat 8n 7 dagen waarin 3 x de volle buit werd gepakt ik zeg chapau Psv!!!

Ik begin me echt te storen aan Nick, ga gewoon voetballen. We snappen dat je bij Ajax hebt gespeeld, nu zit je bij PSV en hoef je niet elke dag het woordje 'ajax' in de mond te nemen.
Gestolen overwinning van PSV maar dit kán niet weer een jaar goed gaan.

26 augustus 2018 om 08:36

Wanneer vind jij dat een wedstrijd is “gestolen”?

26 augustus 2018 om 09:19

Dat gaat ook niet iedere wedstrijd goed, we gaan echt nog wel weer een keer met 5-0 op de broek krijgen van een Willem II, omdat alles dan ineens net niet de eigen kant op valt. Zaak is om daarna weer scherp te zijn en het naar eigen hand zetten.

26 augustus 2018 om 10:21

@thucan fijne reactie na veel onzinnige en gekleurde reacties

Het gebeurt inmiddels zo vaak dat je het gaat verwachten. Het is dan ook geen geluk meer, maar een kwaliteit. Als supporter van een andere club zeer frustrerend, maar aan de andere kant moet iedere club naar zichzelf kijken en zijn wedstrijden winnen.

Frustrerend als Ajacied om naar PSV te kijken haha, maar dat zou andersom ook zijn. Je weet gewoon dat ze tot het bittere eind kunnen scoren en dan gebeurt het weer. Geen geluk maar toch een kwaliteit.

Je voetbalt tot de laatste fluitsignaal....had pec maar beter moeten verdedigen. Voor mij is dat geen geluk maar specialisme(???)🤔🤔🤔

Man, wat heb ik me zitten ergeren aan PSV in de tweede helft. Echt helemaal niets ging goed, all ballen werden binnen een paar seconden al weer ingeleverd bij of afgepakt door PEC. Ik vermoed dat dit echt komt door de veranderde instelling van PEC in de tweede helft. Zij waren zo veel sterker en geconcentreerder dan in de eerste helft, PSV had daar nu (wellicht met de Europese wedstrijd nog in de benen en in het verschiet) niet de energie voor om het om te draaien. De goal van PEC, hoe prachtig die ook werd binnen geschoten, mag natuurlijk nooit gebeuren. Die speler van PEC had toch al lang van de bal gezet moeten worden. Dit brengt me trouwens tot nog iets, dat kunstgras. Het viel me nu op en eerder bij Ajax tegen VVV ook al, spelers maken nauwelijks slidings. Verdedigend geklungel is er dan, omdat de speler perse geen sliding wil maken en dus een andere, minder effectieve, oplossing moet zoeken. Dat spul moet echt zsm verbannen worden uit de eredivisie!

Viergever mag zich inderdaad wat meer gaan focussen op verdedigen ipv deze praatjes (ook al zal het een beetje media gestuurd zijn). En voor degene die nog steeds van geluk spreken; er zit een wezenlijk verschil in scoren in de blessuretijd (door goede goals/ aanvallen!) en een onterecht gegeven penalty of (on)gelukkige klutsgoals/ eigen goal. Als iets structureel voorkomt kun je in wijze ook niet meer van geluk spreken. Eigenlijk heel simpel. Een wedstrijd duurt 90 minuten lang en kan elke minuut kantelen. Natuurlijk kan een bepaald moment belangrijk zijn maar elke ploeg heeft net zoveel tijd om deze momenten te creeeren of jezelf te behoeden voor bepaalde momenten.

26 augustus 2018 om 11:47

Viergever vind ik niet goed genoeg voor Psv. Prima backup maar in de cv kan het eigenlijk niet. Ik denk dat het niet lang gaat duren voordat meer mensen dat zien. Zijn handelingssnelheid ligt zo laag en het straalt niks uit. Isimat is echt een betere verdediger. Dumfries is ook een hele beperkte voetballer die helemaal niet kan verdedigen. Ontzettend knullig aan de bal. Ik snap niet dat VdGijp dit een leuke speler vind eerlijk gezegd. Zal wel met zijn fysiek te maken hebben vermoed ik. Hoevaak hij voorbij is gelopen door die Krooy is toch niet normaal? Ook gaat hij nog wel tegen de nodige kaarten aanlopen denk ik. Hij is veel te druistig omdat hij zo beperkt is moet hij non stop aan de noodrem trekken

26 augustus 2018 om 13:07

Met viergever ben ik het eens. Dumfries vind ik nog te wisselvallig om daar nu al een vast standpunt over te hebben. Tot nu vind ik dat hij het redelijk doet maar wel groeikansen heeft.

Of het kwaliteit is of niet er zit toch wel een factor geluk bij en vooral naïviteit van de tegenstander. Tuurlijk weten we dat Psv tot het bittere eind blijft strijden voor de punten. Zo'n Pec speelde gewoon heel erg goed op een gegeven moment. Ze jaagden als gekken op alles. Totdat de pijp leeg was en de scherpte ontbrak. Opeens geen druk meer en er grote ruimtes ontstonden. Pec zie je terug gaan lopen. Totaal ook niet doen aan tijdrekken. Dat vind ik vooral naief van Pec zeker als je weet dat vorig jaar precies hetzelfde gebeurde. Je kan afspreken onder elkaar dat je wat meer geeft aan het einde of je taktiek aanpassen met bijvoorbeeld alle ballen op Luuk maar het is geen zekerheidje dat het altijd zo afloopt. Alles moet wel precies goed vallen. De druk die Psv dan geeft zorgt voor een hoop stress bij de tegenstander in ieder geval dat is dan de kwaliteit van Psv. Tegen Psv heb je een goaltje meer nodig blijkbaar. Ik ben niet voor Psv maar wat zullen die voor de tv zitten de hele wedstrijd zeg.. je kan net zo goed alleen de laatste 5 min kijken. Ook frustrerend volgens mij ook al is het lekker dat je de punten nog pakt.

Erg veel ophef over een detail. Viergever geeft alleen maar aan hoe het voelt om aan beide kanten van de streep te staan.

Dat je op het laatste moment vaak scoort heeft te maken met kwaliteit, mentaliteit, doorzetten: toch gaan voor dat ene kansje, de instelling van “We gaan toch niet verliezen!” Dat kan ik zeker waarderen.

Helaas zijn er ook wedstrijden dat PSV het niet op kan brengen. Slappe mentaliteit. Dan erger ik me aan Psv.

26 augustus 2018 om 11:52

Eigenlijk hadden ze die mentaliteit nu ook maar omdat die goal valt kun je praten over de kwaliteit. Als hij niet was gevallen waren de reacties natuurlijk heel anders geweest. Het was nog steeds een drama wedstrijd van Psv maar de punten waar het om gaat maken alles goed. Ik vind het wel erg knap dat Psv dat kan en zou wel willen weten hoe ze dat erin hebben gekregen. Sparen ze dan de wedstrijd 10 procent voor het laatst? een soort van Haags kwartiertje? Wel fijn als je als supporter gewoon kan denken komt toch wel goed in de laatste minuut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

186 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 22 20 2 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hirving Lozano valt mij erg tegen, eigenlijk het hele jaar al’

PSV leed zaterdagavond voor de tweede keer op rij puntverlies. Na het 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht volgde dezelfde uitslag tegen sc Heerenveen. Wim Kieft is allesbehalve onder de indruk van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren