De Jong looft ‘aparte wortel’: ‘Die komt later nooit meer op een voetbalveld’

Zondag, 12 augustus 2018 om

De Graafschap won zondagmiddag met 2-0 van Feyenoord. De score op De Vijverberg werd geopend door Fabian Serrarens, die de rebound van een door Justin Bijlow gekeerd schot van Leeroy Owusu tegen de touwen werkte. Henk de Jong, trainer van De Graafschap, laat zich na afloop lovend uit over Serrarens.

“Ik noem hem altijd een aparte wortel. Hij is een artiest, die komt later nooit meer op een voetbalveld. Die gaat in de gezondheidszorg werken, met gehandicapte mensen, als ik het zo zie. Hij is zo'n fantastische voetballer voor een trainer”, zegt De Jong in gesprek met FOX Sports. “Ik kan hem ook echt op z'n flikker zitten, dan is hij heel eerlijk, maar andere momenten kun je hem lekker vastpakken.”

“Het is echt een leuke gast. Maandagochtend moet ik hem altijd even kietelen, dan lacht hij weer en dan gaat hij weer. Hij moet dan even opstarten”, stelt de oefenmeester. Serrarens maakte zondagmiddag zijn Eredivisie-debuut en had naar eigen zeggen meer verwacht van de tegenstander. “Ik had veel verhalen gehoord van teamgenoten dat verdedigers van bijvoorbeeld Feyenoord heel sterk en heel groot waren, maar dat vond ik wel meevallen.”

“Het niveau is natuurlijk wel hoger, het is wat meer technisch. In de Jupiler League was het meer rennen en vliegen”, vervolgt Serrarens. Eric Botteghin maakte in de tweede helft een overtreding op hem, waarna hij met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. “Het hoort er een beetje bij. Deze wedstrijd trappen zij erin, misschien doen wij het de volgende keer. Botteghin deed het niet zo slim. Na de eerste keer dacht ik: dit doet hij niet meer. Ik hoop dat we dit lang kunnen volhouden en dat het niet alleen hier bij blijft.”


Poll

Gaat De Graafschap zich handhaven in de Eredivisie?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door pro2312)

Lekker knuffelen, even kietelen, het is zo’n leuke gast. Weet zijn vrouw dit?

12 augustus 2018 om 19:26

Denk dat hij geen vrouw heeft. Met dank aan de Jong de eerste die uit de kast komt dit seizoen.

12 augustus 2018 om 19:27

Henk zal wel lange nagels hebben denk ik zo..

13 augustus 2018 om 11:18

Henk is een oud-trainer van mij, en ik kan bevestigen dat wanneer hij je weer eens optilt, je niets anders kan dan giechelen.

Alle respect maar het was toch vooral de zwakte van Feyenoord en niet de kwaliteit van de Graafschap dat vanmiddag de doorslag gaf. Volgens mij had Feyenoord vanmiddag overal verloren.

12 augustus 2018 om 19:36

Ik bedenk me zo dat Boetius geen salaris van mij had hoeven verwachten deze week. Geldt voor meerdere, Van Persie passes kwamen allemaal aan maar het is allemaal de snelheid eruit halen. Ik vind dat spelers hun salaris mag worden ingehouden bij zo'n wanprestatie als vandaag. Kijken of er dan nog een paar op vakantie zijn in hun hoofd

12 augustus 2018 om 20:03

Wordt jouw salaris ook elke keer ingehouden als je foutief werk aflevert? Tuurlijk mag de coach optreden als de spelers meermaals hebben verzaakt maar dat zal ook vast op andere manieren kunnen.

12 augustus 2018 om 20:46

Nou dit is dan al de 2e wedstrijd die de zwakte van Feyenoord blootlegt zeker. Graafschap heeft het goed gedaan en er valt niets aan af te dingen. Als supporter van dit grote Feyenoord mef zijn verloren zonen zou ik mij diep schamen. Goed ingekocht van Geel.

Ben ik de enige die geen zak van de woorden van De Jong begrijpt?

12 augustus 2018 om 19:30

Ik denk het man! Is toch niet zo heel ingewikkeld wat er staat?

12 augustus 2018 om 19:35

Je hebt wel gelijk. Volgens mij vergissen ze zich hier. Dit bericht was niet bedoeld voor voetbalzone maar voor een gay forum. Wat overigens gewoon mag en niet negatief bedoeld is vanzelfsprekend.

12 augustus 2018 om 20:28

@Nielsheideman wat is je probleem man? Is jouw mannelijkheid zo fragiel dat je zo'n opmerking gelijk als gay en homo moet aanmerken? Is toch geinig een trainer die een beetje geint met zijn spelers.

13 augustus 2018 om 00:49

Nou ik heb geen enkel probleem met gay danwel homo of wat dan ook. Ik geloof dat jij je er meer druk om maakt. Ik doe een constatering en schrijf dit vervolgens, totaal niet probleem gericht of wat ook. Vreemde opmerking van je.

12 augustus 2018 om 20:00

@ meens aparte wortel is de een op een vertaling van een friesisme "aparte wrjattel". Daar bedoelen we mee, een: pipo, koekwous, hapsnurker, apart figuur, maar wel met een positieve ondertoon.

12 augustus 2018 om 20:47

Je moet van de jong geen voetbal technische verhalen verwachten. Tactisch is hij niet sterk en heeft hij andere mensen voor. Henk is vooral voor de sfeer en de show.

De eerste 3 punten teminste binnen. Hopen dat we dit seizoen er gewoon in blijven. Het is gewoon mogelijk met deze selectie.

12 augustus 2018 om 19:48

Kon jij als supporter van beide teams überhaupt wel verliezen deze middag? Al had Feyenoord vandaag tegen Sliedrecht1 of Aswh gespeeld, waren we ook ten onder gegaan.

12 augustus 2018 om 21:28

Weet niet, nog nooit meegemaakt

12 augustus 2018 om 21:04

Ja denk dat het voor Feyenoord inderdaad wel mogelijk moet zijn om erin te blijven zitten. Wordt wel lastig zat.

Heerlijke wedstrijd van De Graafschap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2014-2016 SC Cambuur
2013-2014 SC Cambuur
2013-2013 SC Cambuur
Laatste voetbalnieuws

Update: ‘SC Cambuur presenteert deze week opvolger voor Hake’

SC Cambuur neemt na dit seizoen afscheid van René Hake, zo maakt de club uit Leeuwarden donderdag bekend via de officiële kanalen. Het aflopende contract wordt 'in goed gezamenlijk overleg' niet...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren