Sevilla dreigt met maatregelen als Barcelona onreglementair elftal opstelt

Zondag, 12 augustus 2018 om

Sevilla is wederom niet te spreken over de houding van de Spaanse voetbalbond inzake de finale van de Spaanse Supercopa, zondagavond tegen Barcelona vanaf 22.00 uur in Tanger. De RFEF bracht zaterdag namelijk een communiqué naar buiten waarin men aangaf dat er in de finale geen limiet zal zijn wat betreft het opstellen van niet-EU-spelers.

Sevilla was het al niet eens met de beslissing om de strijd om de Supercopa niet meer in twee wedstrijden te laten afwerken en liet in de nacht van zaterdag op zondag via een officieel statement weten dat men maatregelen overweegt. Barcelona heeft met Arturo Vidal, Malcom en Arthur drie spelers die de status van niet-EU-speler hebben. Dat was ook een van de redenen dat Barcelona graag afscheid wilde nemen van Yerry Mina.

Barcelona slaagde er vrijdag eindelijk in om een Portugees paspoort voor Philippe Coutinho te regelen. De echtgenote van de Braziliaan komt namelijk uit Portugal. Barcelona riskeert zodoende op papier niets in Tanger, maar toch wil Sevilla duidelijk maken dat men niet met zich laat sollen. “Sevillla is verrast door het communiqué van de RFEF waarin men aangeeft dat er geen limiet is wat betreft het inschrijven van niet-EU-spelers, ook al gaf men zelf in het laatste schrijven voor 2018/19 aan dat de limiet op drie lag, ongeacht de competitie.”

“De juridische afdeling van de club onderzoekt de zaak. Als Barcelona meer dan drie niet-EU-spelers opstelt, zullen we niet schuwen om een aanklacht in te dienen wegens het opstellen van een onreglementair elftal.” Ernesto Valverde werd zaterdag al aan de tand gevoeld over het bericht van de RFEF. “Met al het gedoe dat we deze week hebben gehad met niet-EU-spelers, vind ik dat ze best eerder hadden kunnen waarschuwen”, stelde de oefenmeester van Barcelona.


Poll

Wie gaat de Spaanse Super Cup winnen?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Als het klopt dat je niet meer dan 3 non-eu spelers mag opstellen ongeacht welke competitie dan moet de spaanse bond zich daar aan houden. En geen uitzonderingen maken daarin omdat de wedstrijd evt in tanger gehouden wordt. En van valverde vind ik het een zwakke reactie mbt het aankaarten van deze regels door sevilla.

Mqar Barcelona heeft toch maar 3 niet EU-spelers? Hoe kunnen ze er dan meer dan 3 opstellen?

12 augustus 2018 om 09:05

Inderdaad! Tenzij het met Coutinho nog niet helemaal rond is?

12 augustus 2018 om 12:16

Coutinho gaf aan na het WK het te willen regelen. Weet niet of hij inmiddels een Portugees Passport heeft. In ieder geval verwacht ik niet dat deze 4 spelers tegelijk op het veld zullen stan. Dus, opzich nog altijd geen probleem.

12 augustus 2018 om 09:10

Ze hebben er toch meer dan 3

12 augustus 2018 om 09:25

Nee, Arthur, Vidal en Malcom staat in de tekst. Al andere spelers hebben een EU paspoort.

12 augustus 2018 om 09:12

Danzij het Portugeese passport van Couthino is er geen probleem meer echter de Rfef had laten weten dat Barcelona sowieso met al haar niet Eu spelers mocht spelen, dus ook als Couthino niet zijn Portugese passpoort op tijd gekregen had. De Rfef doet er kennelijk alles aan om Barcelona te pleasen en daar heeft Sevilla inmiddels schoon genoeg van.

12 augustus 2018 om 09:20

Marlon is de 4e maar die zit op de tribune. Dus inderdaad de kop suggereert dat barca fout is, maar dat zijn ze in dit geval dus niet, en helaas voor de haters kunnen ze dus ook niet fout zitten dit seizoen. Ze hebben er keurig 3.

12 augustus 2018 om 10:47

Marlon zit niet op de tribune, zit gewoon op de bank.

12 augustus 2018 om 11:34

Suarez, Messi, Vidal, Arthur, Malcolm en Coutinho. Ik tel er nu al 6

12 augustus 2018 om 12:03

Suarez, Messi en Coutinho hbbn een Europees paspoort, doe een beetje research voor dat je comment....

Coutinho krijgt een Portugees paspoort omdat zijn vrouw Portugees is? Kijken ze tegenwoordig niet meer naar de reden waarom iemand een tweede nationaliteit wil? Wat is dit voor een belachelijke regelgeving zeg. Hij heeft het helemaal niet nodig, ja alleen om Barcelona te kunnen helpen.

12 augustus 2018 om 09:42

Helemaal eens.. als Portugese overheid wil je toch dat het staatsburgerschap iets betekend.. deze man wil het alleen zodat hij in Spanje kan voetballen.. zelfs zonder dat paspoort kan dat, alleen dan een ander niet.. ik zou zo een aanvraag gewoon weigeren..

12 augustus 2018 om 10:15

Het lijntje Portugal - Brazilië is toch al sinds koloniale tijd historisch dun, dus zouden hier best mildere regels voor kunnen gelden. Zou Coutinho uit Argentinië komen dan had dit wellicht niet gekund. Ik ken de regels niet, maar Portugal is natuurlijk by far het land dat de meeste Braziliaanse voetballers in de eigen competitie laat spelen.

12 augustus 2018 om 10:15

Het lijntje Portugal - Brazilië is toch al sinds koloniale tijd historisch dun, dus zouden hier best mildere regels voor kunnen gelden. Zou Coutinho uit Argentinië komen dan had dit wellicht niet gekund. Ik ken de regels niet, maar Portugal is natuurlijk by far het land dat de meeste Braziliaanse voetballers in de eigen competitie laat spelen.

12 augustus 2018 om 09:55

Hoewel ik je reactie begrijp, zeker gezien Coutinho gewoon lekker in Spanje iv Portugal zit, is dit vrij normaal. Mijn vrouw is Brits en ik kan ook gewoon alleen om die reden een Britse nationaliteit krijgen, ook al wonen we hier in Nederland.

12 augustus 2018 om 11:49

Zijn vrouw wil dat al jaren. De twee zijn al enige tijd getrouwd en vanaf deze zomer kon Coutinho dat paspoort krijgen. Ja Barcelona heeft er voordeel bij, maar hij had het ook gedaan als hij bij TOP Oss speelde.

Het probleem met EU-spelers is niet zo groot als ze hierboven voordoen. Het is enkel en alleen dat Marlon is opgeroepen door Valverde. Hij zit bij de wedstrijdselectie, maar daar vallen er vanavond nog een aantal van af. Zo ook Marlon. De Braziliaan kreeg zelfs geen nummer. Die gaat dus niet spelen. Sevilla moet over alle beslissingen van de Rfef klagen bij de federatie, niet bij Barcelona. Vanwege het WK en de daarop korte voorbereiding is de federatie in de problemen gekomen met dit duel. Dan hadden ze het keurig naar september moeten schuiven.

12 augustus 2018 om 15:37

In veel landen is dit een goede reden om een tweede paspoort te krijgen hoor.

Ik begrijp het hele verhaal niet. Barcelona heeft 3 niet-EU spelers nu bij de selectie zitten, wat is dan het probleem? Sowieso snap ik het niet EU verhaal niet zo goed. Als je een buurvrouw hebt die een hond heeft met een italiaanse naam, dan krijg je al een extra paspoort ongeveer. Gaat toch nergens over allemaal.

12 augustus 2018 om 10:49

Het communique van de bond was uitgebracht voor Coutinho zn paspoort had. De enige reden die ik kan bedenken waarom Sevilla dit nu zegt is dat ze misschien vermoeden dat Coutinho het paspoort nu wel heeft doch het misschien fysiek nog niet in zijn bezit is en ze dat zullen laten nagaan door hun juridische dienst. Sevilla is nog steeds geïrriteerd dat de match in Tanger doorgaat omwille de internationale uitstraling van La Liga en ze de mening zijn toegedaan dat in Marokko bijna alle plaatselijke toeschouwers die een kaartje gaan kopen voor Barca gaan supporteren.

Ik snap het probleem ook niet zo als Barça maar 3 niet eu spelers heeft. Heeft Messi er een eu paspoort naast? ( misschien domme vraag maar ik weet het serieus niet) of doet Messi niet mee?

12 augustus 2018 om 12:02

Messi heeft ook een spaans paspoort

Much ado about nothing want het communique van de bond was uitgebracht voor Coutinho zn paspoort had. Dus het statement van Sevilla nu is een beetje onzin, want barca heeft toch maar drie non-EU spelers nu, bovendien is Arturo nog niet wedstrijdfit. Valverde neemt de hele A-kern mee naar Tanger (27 spelers waaronder de Barca-B spelers die in aanmerking komen om opgeroepen te worden voor het eerste) Het zijn dus Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Denis Suarez, Coutinho, Arthur, Luis Suarez, Messi, Dembele, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Alcacer Alba, Munir, Roberto Vidal, Umtiti, Vermaelen, Miranda, Riqui Puig, Alena, Marlon en Samper. Denis en Alena zouden nog niet helemaal hersteld zijn van hun blessure en Sergi is gewoon geschorst dus de wedstrijdselectie zal gekozen worden uit 24 spelers. Ook de rugnummers zijn bekend: Coutinho 7, Arthur 8, Malcom 14, Lenglet 15, Arturo 22.
Coutinho, Dembele, Umtiti en Rakitic zouden mischien niet in de basis staan omwille van wedstrijdritme. Rafinha, Arthur, Malcom en Lenglet worden om diezelfde reden wel in de basis verwacht. Hopelijk krijgt Jasper zn kans want zo een supercoppa is toch ook een beetje een bekermatch en Mats mocht die vorig seizoen spelen.

Cillissen
Semedo
Pique
Lenglet
Alba
Rafinha
Busquets
Arthur
Messi
Suarez
Malcom

De nieuwe voorzitter van Sevilla kan zich beter wat chiquer en professioneler opstellen dan ervoor zorgen dat zijn club alleen maar negatief in de media komt met geklaag over zaken waar de clubs geen invloed op hebben! Sevilla is juist zo een mooie club.

12 augustus 2018 om 13:07

@mister Objecti: als jij denkt dat clubs geen enkele invloed hebben, dan heb je het mis. Sevilla voelt dat de Spaanse bond vooral in het belang van Barcelona denkt inzake deze wedstrijd. Dat het maar om 1 wedstrijd gaat in plaats van de reguliere twee is op verzoek van Barcelona gebeurd. Barcelona kon het zogenaamd moeilijk combineren (qua tijd en qua fysiek) met de oefenwedstrijden die zij voor veel geld elders speelde (in de Vs). Sevilla wou de Supercup over twee wedstrijden laten geschieden (1 uitwedstrijd en 1 thuiswedstrijd), wat al heel lang de traditie is. Bovendien wordt de wedstrijd gespeeld in een land (marokko) met relatief veel Barcelona-fans, waarbij de fans dus veelal voor Barcelona zullen zijn en dat normaliter tot een van de voordelen van de thuisspelende club gerekend wordt.

De beslissing in deze tekst werd genomen voordat Coutinho een Portugees paspoort had (aangevraagd). Iets dat dus weer in het voordeel van Barcelona sprak, omdat Sevilla al voldeed aan de eis van maximaal 3 spelers buiten de EU.

Kortom: dat Sevilla klaagt is super terecht. Een nationale bond hoort onafhankelijkheid uit te stralen jegens haar competitie-deelnemers en daar lijkt het in deze zaak in de verste verte niet op: de bond neemt alleen pro-Barcelona standpunten in.

12 augustus 2018 om 13:23

De bond denkt aan de commerciele belangen van La Liga als TV-product. En dan is Barca of Real Madrid veel belangrijker dan Sevilla ja. Want al die miljoenen kijkers en fans wereldwijd kijken voornamelijk voor die 2 clubs. Sevilla moet niet klagen want ze krijgen ook hun deel van de TV-gelden. De match laten plaatsvinden op een ander continent is gewoon goed voor de kijkcijfers en interesse daar. En dit seizoen is het in 1 match omwille van de kalender die al overvol zit omdat er ook nog eens een WK gespeeld moest worden en de spelers ook vakantie horen te krijgen. Had ook zo geweest al Real of Atletico in de finale had gestaan en heeft dus in principe niet zozeer iets met Barca te maken.

12 augustus 2018 om 13:51

@filipmich: maar het was niet zo geweest als Real, Atleti of Barcelona de Supercopa niet hadden gespeeld. Daar durf ik vergif op in te nemen. Dus ja, het is dan zeker niet eerlijk om alleen te denken aan een grote club zoals Barcelona. Ik vind het daarnaast onnodig hard om te zeggen dat omdat Sevilla een deel van de TV-gelden krijgt, zich dan maar moet schikken in een ondergeschikte rol. Zo werk je de winst van Barcelona alleen maar meer in de hand, terwijl dit eigenlijk niet nodig moet zijn tegen een club zoals Sevilla. Neutrale voetbalfans willen een leuke wedstrijd, geen eentonig schaakspel. Bovendien zijn de TV-gelden bekend (de rechten zijn daar allang van verkocht) en ziet de bond deze wedstrijd niet als een officieel duel (wat ook een raar argument is omdat hier een prijs aan vast zit), dus werkt dit duel niet mee aan de TV-gelden an sich voor alle clubs. Want het is echt verwaarloosbaar hoeveel mensen uiteindelijk vanuit Marokko door deze wedstrijd ineens interesse krijgen in Barcelona. Die interesse is er al of wordt ook los van dit evenement verkregen. Je zou het gemakkelijk om kunnen draaien: fans zien Barcelona graag aan het werk en de meeste fans zijn tv-supporters, dus dan heb je er meer aan dat Barcelona twee keer moet spelen dan een keer.

12 augustus 2018 om 13:56

Sevilla krijgt maar een beperkt deel hoor, aangezien ook daarin Barcelona en Real bevoordeeld worden. Die durven het systeem van Engeland niet aan, want dan verliezen ze beide ineens 60-80 miljoen in een jaar schat ik zo. De Spaanse competitie is puur afgesteld op Real en Barcelona; een van de redenen waarom ik het uberhaupt al een shit competitie vind en liever naar de PL kijk, ondanks dat ik voor Real ben.

12 augustus 2018 om 15:42

Behalve wk speelt ook dat sevilla voorronde EL speelt. Spaanse bond is zeker niet pro Barca.

13 augustus 2018 om 00:54

Dit is zo eenzijdige reactie dat het haast niet objectief kan zijn. Nu even de realiteit!

De Spaanse Bond is al jaren in de weer om de supercup over 1 ipv 2 wedstrijden te spelen. Reden hiervoor is, nu komt die, vanwege het overvolle speelkalender. Sevilla zit middenin de uefacup kwalificatie en Barca heeft wat lucatrieve trips staan. Kortom is deze beslissing van groot belang voor Sevilla en een mooie bijkomstigheid voor Barca.

Voor wat betreft Coutinho is Barca al maanden bezig met zijn Portugese nationaliteit aanvragen. Het is al weken duidelijk dat hij die krijgt anders hadden ze Arturo ook niet aangetrokken. Hier komt bij dat die Portugezen dit beslissen en niet de Spaanse voetbalbond. Valverde was zo chique om gewoon Malcom thuis te laten en Coutinho op de bank te zetten en maar met 2 te starten.

13 augustus 2018 om 10:51

@mister Objecti: Malcom, Marlon, Arthur en Vidal zijn 4 buiten-EU spelers. Het is dus niet zo dat het alleen maar aan Coutinho lag. Dat Valverde dan 'chique' zou zijn was natuurlijk voor de beslissing niet bekend. Malcom kreeg geen rugnummer, wat een duidelijke indicatie af gaf, maar de rugnummers werden pas bekendgemaakt na de mededeling van de bond dat zij het niet als een officiele wedstrijd ziet.

Omdat mijn reactie eenzijdig is, wil het niet zeggen dat jij ineens zo objectief bent. Dat kan je wel zien aan de manier waarop jij schrijft: 'van groot belang voor Sevilla' en 'mooie bijkomstigheid voor Barcelona'. Zoals al aangegeven wou Sevilla helemaal niet dat er maar 1 wedstrijd werd gespeeld. Mag Sevilla het alsjeblieft zelf weten of dit voor haar 'van groot belang' is?

Ik vind het gewoon raar dat Barcelona haar verzoeken ingewilligd ziet worden bij de bond en dat Sevilla er nauwelijks bij betrokken raakt. Zij was ook een partij in deze wedstrijd. Je mag me dus best kritisch noemen. Ik vind niet alles wat Barcelona doet koek en ei.

De Spaanse bond zegt dat de supercup geen officiële wedstrijd is en daarom de regels niet gelden... Wedstrijd wordt door de bond inderdaad niet echt serieus genomen, wordt ook nog eens in Marokko gespeeld.

12 augustus 2018 om 13:15

Dat is toch gewoon goed voor La Liga. In Marokko is La Liga heel populair heb ik me laten wijsmaken en kijken ze La Liga in de cafã©'s. Zo laat La Liga toch ook voelen dat ze dankbaar zijn. De supercup van tijd tot tijd buiten Spanje laten plaatsvinden is gewoon meegaan met je tijd en Marokko is de ideale locatie om te beginnen (zelfde timezone, op ander (afrikaans) continent, doch wel vlakbij en in dezelfde tijdzone. En waarom niet eens in Mexico (als je zorgt dat het tijdstip ook voor de Spaanse kijkers goed uitkomt (7 uur verschil) dus kick-of om 15.00 uur in een vol Aztekenstadion of om 13.00 uur in een Los Angeles Memorial Coliseum. Als je het doet moet je enkel zorgen dat Barca of Real Madrid om de supercup strijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

172 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 26 4 1 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
2016/2017 Liverpool 31 13 2 0
2015/2016 Liverpool 26 8 3 1
Laatste voetbalnieuws

Carragher: ‘Dat is het belangrijkste dat Klopp voor elkaar heeft gekregen’

Mohamed Salah en Sadio Mané werden recent in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid of Barcelona. Liverpool raakte eerder Philippe Coutinho kwijt aan de Catalanen, maar Jamie Carragher heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren