Brands steekt United de loef af en betaalt Barcelona 30,25 miljoen euro

Donderdag, 9 augustus 2018 om 17:55Tim Siekman • Laatste update: 19:07

Everton is erin geslaagd om Yerry Mina te strikken. De Premier League-club meldt via de officiële kanalen dat de Colombiaanse verdediger overkomt van Barcelona, waar Mina weinig speeltijd in het vooruitzicht had. Met de deal, waarmee 30,25 miljoen euro is gemoeid, troeft directeur voetbalzaken Marcel Brands verschillende clubs in Europa af. Bovenop het vaste transferbedrag komt een variabele transfersom van 1,5 miljoen euro en een terugkoopclausule voor de Catalanen.

Mina werd in januari voor 11,8 miljoen euro weggeplukt bij Palmeiras, maar in dienst van de Catalaanse grootmacht kwam de 23-jarge stopper tot slechts zes wedstrijden. Na een goed WK suggereerde Mina dat een zomerse overstap tot de mogelijkheden behoorde en al snel stonden geïnteresseerde clubs op de stoep om de Colombiaan over te nemen van Barcelona.

DONE DEALS! Everton betaalt Barcelona minimaal 30,25 miljoen euro voor Yerry Mina, lijft Bernard gratis in en huurt André Gomes voor 2,25 miljoen euro #mina #gomes #bernard #everton #brands #efc #toffees #goodisonpark #transfer #premierleague #fcb

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Brands sprak meerdere keren met de zaakwaarnemer van Mina, maar de belangenbehartiger gaf in de media aan dat ook Manchester United en Olympique Lyon aasden op zijn cliënt. Uiteindelijk heeft Mina dus besloten om zich te verbinden aan Everton, dat deze zomer zich al heeft versterkt met aanvaller Richarlison van Watford, verdediger Lucas Digne van Barcelona en de transfervrije spelmaker Bernard.


Poll

Is Yerry Mina een goede aanwinst voor Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Prima winst gemaakt door Barcelona. Mina liet op het WK zien dat het ene goede verdediger is. Maar niet voor het voetbal van Barcelona waar er met veel ruimte achter de verleiding wordt gespeeld. Prima deal lijkt me. Ook voor Everton

9 augustus 2018 om 18:04

Idd en ook nog een terugkoopclausule. Dit is gewoon een prima deal.

9 augustus 2018 om 19:58

Weet je toevallig hoeveel de afloopclausule inhoud?

10 augustus 2018 om 00:42

60 miljoen zag ik staan in een artikel van marca.

10 augustus 2018 om 11:28

Dat is best veel geld zeg... Had gedacht dat Barcelona, gezien de interesse van andere topclubs, toch wel beter had kunnen onderhandelen. De 20 miljoen winst nu is leuk, maar die winst heeft Barcelona niet nodig en voor dat bedrag koop je ook geen vervanger. Mina was echt een ruwe diamant en als de club hem wil terughebben zal het dus in totaal 12-30+60= 42 miljoen betaald hebben voor hem. Dat is toch echt niet goedkoop. Ze hadden hem dan beter kunnen houden in mijn optiek maar dat kon weer niet door de non-EU regel in Laliga. Daarom had Barcelona nooit Vidal moeten halen maar bijvoorbeeld Nzonzi dan had hij wel kunnen blijven. Ze wisten immers dat Artur en Malcom al waren gehaald en die hadden ook geen EU paspoort...

Brands is wel bezig, eerst bernard van shaktar en nu deze man

9 augustus 2018 om 18:13

Daarbij natuurlijk ook nog Digne en Richarlison gehaald. Uitstekend werk van Brands. Ik denk dat Everton met deze selectie best in staat is om te gaan strijden voor die 5e plek. Kwaliteit vind ik ze in elk geval weinig voor Arsenal onder doen. Daarbij las ik net dat ook Andre Gomes van Barcelona gehuurd is. 5 uitstekende versterkingen.

9 augustus 2018 om 18:28

Nee ze doen nog wel onder voor Arsenal. Dat blijkt ook uit de huidige transfetperiode. Arsenal koopt wereldtop(Leno, Sokratis, Torreira), terwijl Everton zich versterkt met spelers die net niet van het hoogste niveau zijn(Digne, Mina, Gomas etc.)

9 augustus 2018 om 18:31

de top6 van engeland is waarschijnlijk iets te sterk..

9 augustus 2018 om 18:32

Dat zie ik toch anders. De spelers die Everton heeft aangetrokken zijn een stel die nu net niet goed genoeg voor Barca zijn. De spelers die Arsenal haalde komen niet eens in beeld bij FCB, laatst staan dst ze die aantrekken.

9 augustus 2018 om 18:32

Dat zie ik toch anders. De spelers die Everton heeft aangetrokken zijn een stel die nu net niet goed genoeg voor Barca zijn. De spelers die Arsenal haalde komen niet eens in beeld bij FCB, laatst staan dst ze die aantrekken.

9 augustus 2018 om 18:32

Leno, Sokratis en Torreira is dus absoluut geen wereldtop🤦

9 augustus 2018 om 18:33

Kan aan mij liggen hoor maar als ik moest kiezen tussen Richarlison, Bernard, Digne, Gomes en Mina of Leno, Sokratis en Torreira dan heb ik toch liever die eerste 5.

Leno moet die stap nog maken, geldt al jaren als groot talent maar heb ik afgelopen jaar toch regelmatig wat foutjes zien maken. Torreira is wereldtop in wording maar dat geldt ook voor Richarlison. Sokratis is een degelijke verdediger maar geen wereldtop.

En dat is de 2e toptransfer van Brands vandaag! Ben benieuwd na Everton dit seizoen, de voorbereiding was namelijk niet veelbelovend..

Haha barcalona wat doe je toch, maar chapeau Everton die Brands is lekker bezig daar

9 augustus 2018 om 18:05

Wat Barcelona doet? 18 miljoen winst maken.

10 augustus 2018 om 11:29

Wat heeft Barcelona aan 18 miljoen winst? Stelt niks voor op de jaarrekening en voor dat bedrag ga je geen vervanger vinden, laat staan zo'n ruwe diamant als Mina. Ik geloof echt dat deze man een grote speler kan worden.

Helemaal gezien de schijnbare interesse van vele topclubs had ik meer winst verwacht.

Past hij beter. Niet direct de technische verdediger die Barca nodig heeft maar in de PL zal hij uitstekend gaan presteren.

Ook in deze markt vind ik dit best duur betaald. Maar goed, veel concurrentie. Grands lijkt goed te hebben ingekocht bij Everton, nu moeten er nog een paar spelers weg.

Wauw Brands is echt goed bezig daar! Vandaag al 2 grote namen binnen gehaald! Ben echt heel benieuwd hoe Everton het gaat doen volgend seizoen. Ik hoop op een plek in de top 4 misschien wel...

9 augustus 2018 om 18:02

Die kans acht ik toch wel heel klein. Boven een van de traditionele 6 eindigen is al lastig genoeg laat staan 2. Aan de andere kant na Leicester is niks meer onmogelijk.

9 augustus 2018 om 18:33

Boven 3 van 6 eindigen bedoel je (math) 😋

Ik wil graag weten hoeveel terugkoopclausale bedraagt. Iemand enig idee?

9 augustus 2018 om 18:21

Top 4 lijkt me onrealistisch, als je het budget en de selecties bekijkt lijkt me plek 7 eerder iets om op te focussen voor Everton.

Goede aanwinst voor Everton. Jonge jongen met potentie. Ook slim van Barça om terugkoopoptie op te nemen.

Mooi voor Everton en slecht nieuws voor Barca, misschien? Krijgt Barca dan later spijt? Zie het al voor me als Mina een sensatie word in de PL en Barca hem terug koopt voor 80miljoen🤣🤣🤣

9 augustus 2018 om 18:07

Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze een terugkoop clausule hebben

9 augustus 2018 om 18:07

Er staat in de tekst dat Barca een terugkoopclausule heeft laten opnemen in het contract en die som ligt meestal dichtbij de verkoopprijs. Las ergens dat die lag op zoeen 40/45 miljoen.

9 augustus 2018 om 18:08

Er is een terugkoopclausule opgenomen in het contract staat in het artikel

Brands doet goede zaken voor Everton. Ben benieuwd of Everton mee kan gaan doen met de top 6 de komende jaren.

Geweldige speler voor Everton. Een lange, krachtige maar ook goeie verdediger die zeker in de premier league past. Snap niet zo goed waarom Barca em nu al verkoopt. Ze hadden em net zo goed eerst kunnen verhuren om te zien hoe die zich zou ontwikkelen en dan de concurrentie strijd met Lenglet aangaan. Piqué word een dagje ouder dus je speel kansen vergroten alleen maar.. densondanks maar Barca veel winst hier en is het een mooie transfer voor Mina en Everton!

Brands is goed bezig hoor. Ondertussen wordt de transferperiode van United met het uur tragischer.

Brands heeft zijn werk goed gedaan deze zomer hij heeft echt goede en gerichte versterkingen binnen kunnen halen.

Het enigste dat belangrijk was is de terugkoopclausule. En die is er gelukkig. De speler heeft enorm veel potentie. Jammer dat hij de tijd niet werd gegeven om te wennen.

10 augustus 2018 om 11:31

Helemaal mee eens.

Uitstekende transfer van Everton. Everton smijt wel met geld zeg, meer dan Man City, meer dan Man Utd, en nog veel meer dan Tottenham. Ik ben benieuwd naar Everton, ze hebben wel een redelijke selectie. Ik denk niet dat ze in staat zijn om de top 6 het lastig te maken.

9 augustus 2018 om 18:15

Ik heb vanavond alleen al met het ontbijten om de hoek al meer gespend dan Tottenham deze transferperiode😜

Brands heeft zijn werk goed gedaan deze zomer hij heeft echt goede en gerichte versterkingen binnen kunnen halen.

😨ongelovelijk dat barca nog een terugkoopclausule heeft en daarbij een bedrag van 30 miljoen krijgt. Een win win ssituatie voor ons. Het verbaasd mij dat everton hiermee akkoord is gegaan/voorgesteld heeft. Top gedaan van ons matige bestuur!

9 augustus 2018 om 19:17

Dat Gomes ook wordt gehuurd zal misschien ook meespelen dat Barca enkel met Everton zaken wou doen. United wou naar verluid richting 40m betalen maar zonder terugkoopclausule en zonder huurdeal van Gomes. Gomes ga je niet kunnen verkopen en zeker niet nu die geblesseerd is. Maar hij kan wel iets als hij tijd krijgt om de bal te controleren. Dus spelen (verhuur) een club waar hij beter tot uiting komt is de enige manier om kopers aan te trekken. Prima deal van Abidal weer

10 augustus 2018 om 11:34

Zou inderdaad goed kunnen dat dat de reden is. Ik vind namelijk dat het bedrag laag ligt voor een speler van Barcelona die zo jong is en zo'n goed WK heeft gespeeld. Zeker als er zoals de pers ons doet geloven interesse was van zoveel topclubs. Echter wilde Barcelona Gomes misschien heel graag kwijt ja. Nu nog Alcacer en Denis verkopen en Samper verhuren.

Ik vraag me overigens af wie er nou echt verantwoordelijk is voor de transfers bij Barcelona. De trainer wijst naar het bestuur, het bestuur wijst naar Abidal, ik snap het niet helemaal. Het lijkt nou niet echt alsof Valverde er veel in te zeggen heeft wat ik wel een beetje gek vind.

Gomes is ook bevestigd. Bizar goede transferperiode voor Everton. Keurig, Brands!

Mooi, te traag voor het spel van Barcelona. Keek altijd verdwaasd om zich heen als hij speelde, aantal domme tegendoelpunten door hem geïncasseerd en nu een mooie winst gemaakt. Is dit de eerste speler in de laatste 5 jaar waar barca winst op maakt? Hun verkoopbeleid is niet zo goed...

Weet iemand of de transfermarkt 18:00 Nederlandse tijd of 18:00 engelse tijd eindigt

9 augustus 2018 om 18:07

Engelse tijd.

9 augustus 2018 om 18:44

18:00 Nederlandse tijd en 17:00 Britse zomertijd.

Best indrukwekkend hoe Brands daar bezig is op de transfermarkt in zijn eerste maanden.

9 augustus 2018 om 18:42

Ja iedereen is onder de indruk alleen hoe zal de trainer daar mee omgaan. Die zal bepalen of het goeie transfers zijn of niet als je me begrijpt. Eindigen se straks 10de dan krijg je ja Brandts heeft die spelers gehaald en eindigen ze straks ergens in de top 6 krijgt de trainer alle lof. Het is maar hoe je het zelf wilt zien.

Jammer dat hij nu al weer verkocht woord, zit een absolute potentie in deze speler en dus snap ik niet waarom we hem niet nog een half jaartje houden, hij heeft geen fatsoenlijke kans gehad nu dus maar niet hopen dat het weer zo'n gevalletje wordt die we later voor vele miljoenen moeten terug kopen maar goed gelukkig een terugkoopclausule

Goeie transfers zo voor het sluiten van de markt voor Everton. Hopen dat die nieuwe coach er wat mee kan. Ben niet echt onder de indruk van hem tot nog toe..

Ook Andre Gomes op huurbasis naar Everton.

Jezus, wat een team krijgt Everton. De deal van Gomes naar Everton is zojuist bevestigd; Everton maakt 2 miljoen over aan Barcelona voor de een jaar durende verhuur.

Nu ook Gomes naar Everton voor 1 jaar huurbasis had het eigenlijk andersom willen zien Yerri Mina uitlenen en Gomes verkopen

9 augustus 2018 om 18:31

Exact!

9 augustus 2018 om 18:40

Een speler kopen die geblesseerd is zou je wel kunnen doen maar André gomes zal wedstrijd ritme tekort komen. Het is gebeurt tijdens de voorbereiding dus dan huur ik hem liever ook eerst en daarna zien we wel weer. Ik denk wel dat hij gaat slagen daar, omdat de druk daar veel minder is dan een topclub.

Hoop dat Mina zich goed ontwikkeld en wellicht dan weer terugkomt bij Barcelona. Ik wens hem in ieder geval veel succes! Trouwens, Gomes is ook bevestigd. Wordt geleend door Everton voor 1 seizoen. Ze betalen 2,5 miljoen + zijn salaris. Heeft Everton even 3 spelers van Barcelona overgenomen nu, niet slecht.

9 augustus 2018 om 18:38

Terug koop clausule hebben se heel goed gedaan alleen denk ik dat die nooit wordt ingelicht. Yerry mina is een speler die niet bij Barcelona past. Hij zou eerder bij een atletivo Madrid passen, omdat hij met zoveel ruimte in se rug het niet kan opbrengen. Hij past meer bij een style van Mourinho

Een prima aankoop voor Brands' Everton. Hiermee versterken zij zich duidelijk. Ik ben benieuwd hoe Everton het gaat doen. Zijn ze in staat om bij de eerste 6 te eindigen?

9 augustus 2018 om 18:36

Everton gaat dit seizoen echt verassen let maar op. Ze gaan seker bij de eerste 6 eindigen

Ik denk niet dat ze bij United erg wakker van liggen. Mina zou geen aanwinst zijn voor United. United moet vandaag toch echt iets naar buiten brengen een transfer maken. Het doet me denken aan Chelsea de afgelopen seizoen(en).

9 augustus 2018 om 20:06

Werd benoemd als 1 van de topverdedigers van het WK. Ik ben jaloers. Had hem graag naast VVD gezien. Maar jullie hebben al wereld verdedigers.

Vind het jammer om Mina te zien vertrekken. Maar 20 miljoen winst gemaakt is natuurlijk prachtig. Hopelijk ontwikkelt hij zich verder bij Everton. Heel goed om te lezen dat Barcelona een afkoopclausule heeft bedwongen, mocht hij stappen zetten kan hij altijd terugkomen.

Bedankt Yerry en ik wens je veel goeds!

Erg jammer wel goed dat ze een terugkoopclausule hebben opgenomen.

Goede aankoop van Everton zeg! Brands presteert prima met Mina, Digne, Richarlison en Bernard

1ste transfermarkt waar ik vind dat Barcelona het heel heel erg goed gedaan heeft met inkopen en vooral verkopen van onnodige spelers die daar niet paste of net niveau niet haalde. André gomes is verhuurt aan Everton voor 2.5miljoen. Barcelona heeft dit seizoen echt goed verkocht en als je gaat uitrekenen hebben ze niks uitgegeven zo wat en kan het team nog steeds versterkt worden, wat altijd welkom is. Ik zie dit seizoen Barcelona de champions league wel winnen tenminste dat is mijn gevoel en mening.

Ik snap niet hoe mensen kunnen stellen dat dit een domme zet is van Barca omdat Mina een goed WK heeft gespeeld.

1. Een WK is voetballend gezien van een lager niveau dan een CL of PD. Beste spelers van de wereld, die niet op elkaar ingespeeld zijn spelers die het hele seizoen samen spelen.

2. Columbia speelde logischerwijs anders dan Barca. Bij Barca heeft Mina meer ruimte in zijn rug. Er zijn verschillende soorten verdedigers. Voetballende verdedigers, mandekkers, spelers met snelheid die ruimte in hun rug niet erg vinden, spelers die moeite hebben met ruimte in hun rug. Mina speelde naar zijn perfecte omstandigheden bij Columbia met veel minder ruimte in zijn rug.

Als Everton iets meer terug getrokken speelt gaat Mina uitblinken en zul je kortzichtige mensen horen zeggen hoe Barca een fout heeft gemaakt om hem te verkopen. Ondertussen speelde Mina gewoon niet top bij Barca omdat het een andere manier van spelen is daar.

Goeie aanwinst, tikkeltje duur, maar heeft potentie om een zeer solide verdediger te worden in de prem.
Off topic: Chelsea fans met instagram, check het verhaal van Jorginho als ik me niet vergis zag ik fekir lopen naar Willian toe (man met de pet, in het zwart gekleed)

Iedere keer headers alsof brands persoonlijk ineens everton is.
Wordt een beetje moe van die persoonsverheerlijking, alsof het zo een wonder is om zaken te doen met zo een portemonnee...Brands werkt in Engeland en ineens word elke poep en.scheet breed uitgemeten..

9 augustus 2018 om 22:55

Nou ja, Brands doet de transfers daar, de rest van het jaar kan-ie lekker rustig achteroverleunen, maar dit zijn toch de twee maanden voor een TD om te shinen.

Redelijk goed onderhandeld door Barcelona om Yerry Mina en Gomes te verkopen en te verhuren.
Barcelona ontvangt 30,25 + 2,25 = 32,5 miljoen en nog eens 1,5 miljoen aan variabelen waardoor dit kan oplopen tot 34 miljoen euro, daarnaast wordt het salaris van Gomes ook betaald door Everton. In totaal 34 miljoen ontvangen en alsnog een terugkoopclausule op Yerry Mina kunnen verwerken die volgens bronnen wel vrij hoog zou zijn (60 miljoen) maar dit moet nog bevestigd worden. Ze maken veel winst op Yerry Mina in korte tijd maar op Gomes zal bij een verkoop verlies gemaakt worden. Als Everton Gomes besluit definitief te willen kopen mocht hij het daar beter doen zal Barca nog hooguit 22/24 miljoen kunnen vragen terwijl ze 35 tot 38 miljoen betaald hebben.

Hopelijk worden er nog 4 spelers (Vermaelen, Munir, Samper en Denis Suarez) verkocht en 1 of 2 verhuurt (Arnaiz/Paco en Palencia). En kunnen Wague, O Busquets en Abel Ruiz al een paar keer rekenen op wat speelminuten in het 1ste elftal tijdens het nieuwe seizoen om getest te worden tussen de grote spelers.

Verder mocht PSG daadwerkelijk +90 miljoen willen betalen voor Rakitic zou ik hem verkopen, maar ik geloof er niets van. Met dat geld zou Barcelona nog Thiago kunnen halen voor 70 miljoen en eventueel nog een 2de getalenteerde spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton145
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. DigneVerdediger70
M. KeaneVerdediger71
A. DoucouréMiddenvelder72
D. GrayMiddenvelder73
AllanMiddenvelder70
A. TownsendMiddenvelder73
Y. MinaVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

8 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren