‘De stemming in de Ajax-kleedkamer was heel matig, het voelt als een verlies’

Woensdag, 8 augustus 2018 om

Ajax zat dinsdagavond halverwege het Champions League-voorrondeduel met Standard Luik op rozen. De Amsterdammers stonden in België met 0-2 voor en leken meteen al een reuzenstap te zetten naar de volgende ronde. Na het verstrijken van de negentigste minuut stond er door onder meer een late penalty echter een 2-2 eindstand op het scorebord en dat kwam hard aan bij onder meer Lasse Schöne. Volgens de Deense routinier was de stemming in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd niet al te best.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax volgende week af gaat rekenen met Standard Luik?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Om te beginnen bij jou uit de basis te laten Lasse, en Blind of Eiting op jouw positie te zetten.

8 augustus 2018 om 13:30

Mja idd vorig jaar was het vooral zijn snelheid maar nu zie je ook al een paar wedstrijden veel fouten passes waar je dat vorig seizoen veel minder zag.

8 augustus 2018 om 13:41

Ja want Eiting heeft 2 goeie wedstrijden gespeeld in Ajax 1....beetje oppertunistisch? Zet dan vd Beek daar neer.

8 augustus 2018 om 14:01

Wat ik vanochtend al eerder heb laten weten, Schone De Jong en Eiting zijn allen een zelfde type speler. Wat je tegen Luik zag was passes over 2 meter tussen Schone en De Jong met grote risico’s. Er zal een ander type speler naast De Jong moeten, in mijn ogen is dag Donny momenteel. T liefst zie ik een type Nigel De Jong erbij. Stofzuiger die ballen inlevert bij de juiste mannen die het spel horen/gaan maken.

8 augustus 2018 om 14:15

Ach ga toch weg. Passes over een paar meter met risico? Als je dat weghaald haal je ook de omschakeling weg en het voorruit denken weg. Schone had 2 foute passes en daar lijkt de focus op maar vergis je niet. Uit tegen Luik en nog in begin fase seizoen heb ik al mooie dingen gezien die er ook.voor zorgde dat we op 0-2 voor kwamen. Team is echt goed op weg. Maar kijkt wel glas altijd half leeg is bij de meeste.

8 augustus 2018 om 15:02

Als je Eiting en de Jong dezelfde type speler noemt dan snap je er al weinig van.

8 augustus 2018 om 18:29

Als je goed oplet dan had je kunnen zien dat Schone niet alleen foute passes had maar tactisch 9 van de 10 keer verkeerd stond. Deze gasten waren te snel voor hem. In de eredivisie gaat dit nog wel maar niet op dit niveau. Glas is zeker niet half leeg maar wat mij opviel is dat het probleem op het middenveld al vrij snel duidelijk was maar ze niet in staat zijn om dit in het veld te corrigeren. Dat dit niet van de bank werd gedaan is helemaal drama.

8 augustus 2018 om 18:31

Alsjeblieft zeg. Schone had nauwelijks mooie dingen en veel meer dan twee foute passes. Ook liet hij spelers veelvuldig uit zijn rug lopen, liep hij zelf constant naar achter in plaats van naar voor. En over die kopkans van standaard op de paal zullen we het maar helemaal niet hebben.

8 augustus 2018 om 15:11

Daar ging het niet verkeerd. Voorin ging het mis, met name bij Ziyech die in de omschakeling bijna altijd de verkeerde keuze maakte. Verder werd Neres in de omschakeling geneutraliseerd; hij werd afgetroefd op kracht en snelheid. Ajax kreeg juist ontzettend veel ruimte en mogelijkheden waar te weinig mee werd gedaan. KJH had ook nog een paar mogelijkheden; als hij van de een-twee met Tadic een dubbele een-twee had gemaakt, was het waarschijnlijk over geweest.

Luik creerde op 1 grote kans na, die Sa verprutste door achter zijn standbeen te willen intikken, helemaal niets. Luik schoot voornamelijk van afstand en kregen een penalty kado na 3 keer vallende ziekte te hebben gehad.

Ja logisch maar het is ook niet zo dat we echt beter waren. Vooraf teken je hier voor maar een 0-2 zo knullig weggeven kan echt niet. Ziet toch een repeterend iets bij Ajax van een achterstand terugkomen lukt vaak maar een voorsprong vasthouden is blijkbaar erg lastig.

Dat is logisch als je in de extra tijd de overwinning weggeeft. Met een 1-2 overwinning had het waarschijnlijk beslist geweest. Nu moet je nog aan de bak.

Ik baal ook. Juist de ervaren jongens als Ziyech en KJH hadden het duel in slot moeten gooien. Ook vond ik Ten Hag ook raar in zijn keuzes. Je zag vanaf minuut 1 dat er weinig grip was op het middenveld en dat ze er zo doorheen konden lopen. Je hebt geluk dat de Luik-spelers optimisten zijn met hun afstandschoten, maar achteraf kom je met 2-2 nog goed weg als Ajax zijnde. Volgende week hopelijk meer veerkracht dankzij een kolkende Arena en hopen dat je wint of gelijkspeelt met max. 1 tegendoelpunt.

2-2 uit is gewoon een prima uitgangspositie. Luik zal Ajax moeten verrassen willen ze kunnen winnen. Toch sneu voor Mazraoui dat hij de overtreding begin. Doet me toch denken aan de valse starts van Vermaelen en Vertonghen bij Ajax. Baal er van dat Ajax met Tete, Orejuela en Kristensen drie keer mis getast heeft om uiteindelijk bij een mannusje van alles uit te komen genaamd Mazraoui. Dan had Akax wellicht beter die twee spelers niet kunnen kopen en Van Rhijn terug kunnen halen

8 augustus 2018 om 13:39

Voor Eredivisie-begrippen is Mazraoui voor Ajax een prima back, aangezien Ajax vooral de bal heeft en er minder verdedigd hoeft te worden. De keren dat Ajax in de verdediging moet, had je iemand als Tete goed kunnen gebruiken, zelfs Veltman deed het prima daar. Ook Van Der Wiel gaf aan graag terug te keren. Maar Overmars heeft met Kristensen en Orejuela helaas wel twee flaters geslagen, had misschien moeten proberen om Fosu-Mensah te huren.

8 augustus 2018 om 14:07

Ik ben blij dat Ajax niet huurt.. en al helemaal geen spelers die ons op vroege leeftijd wilde verlaten. Zag dan liever VdWiel terug idd.

8 augustus 2018 om 14:36

@patroo: de keuze voor Mazraoui is een typisch Nederlandse... prima... maar dan moet je je ook geen illusies maken in Europa. Manmanman wat werd hij scheel gespeeld.

Achja is maar beter zo. Nu weten ze dat ze vol gas moeten gaan. Iets wat ze gisteren de 2e helft niet hebben gedaan. Ze dachten het even op halve kracht uit te spelen. Niet dus. Goede leer. De wissels van ten Hag hielden ook niet over. Neres was al heel lang rijp voor een wissel. Eiting brengen terwijl het alle hens aan dek is. Waarom niet gewoon Wober erin en Blind op 6 en Donny er ook bij op het middenveld. Het brengen van zijn liefde Labyad was lachwekkend. Toch niet op zo'n moment?

Middenveld was gister dramatisch. Teveel van dezelfde soort spelers. Op 6 hebben we een ouderwetse balafpakker á la Vurnon Anita nodig. Middenveld werd constant overlopen en elk afstandsschot werd toegelaten.

8 augustus 2018 om 14:16

Die heb je al, in de vorm van Daley blind. Frankie op het middenveld vind ik tot nu toe veel minder dan Frankie achterin. Misschien die 2 omwisselen?

8 augustus 2018 om 14:28

Ik zou zeggen Blind naar links, De Jong centraal achterin en Eiting, Van de Beek en Ziyech daarvoor. In de eredivisie moet je tegenstanders kapot kunnen spelen. In Europa met Wöber centraal en Blind op 6.

8 augustus 2018 om 15:03

Klopt, al denk ik dat het probleem eerder bij Schöne ligt. Dan zou ik zeggen: Ziyech, vd Beek en Blind op het middenveld en Frenkie als libero laten fungeren.

8 augustus 2018 om 16:33

Hebben we met Matusiwa niet al zo’n balafpakker in huis? De wedstrijden die hij speelde, vond ik hem echt een jonge kanté!

Eigenlijk zou je Ziyech of Frenkie de Jong nog kunnen laten vertrekken. Blind kan dan op 6, en dan koop je nog een sterke, snelle Lcv, en eventueel een echte goede RV want Mazraoui is daar niet goed genoeg. Dan is het elftal echt in balans:

Tadic - Dolberg - Neres
Donny - Frenkie
Blind
Takkie-LCV-de Ligt-RV

8 augustus 2018 om 13:51

@gaalmeister

Veltman blundert al jaren in Europees verband en daar hoor ik niemand over en Mazraoui maakt nu 1 fout en is gelijk niet goed genoeg voor Ajax als rechtsback?

8 augustus 2018 om 14:20

Haha niemand die over Veltman klaagt😂 Dan heb je de laatste jaren onder een steen geleefd denk ik, want als er iemand is die veel kritiek te verwerken heeft gehad.

8 augustus 2018 om 14:30

ik hoor toch vaak mensen zeggen dat hij geweldige statistieken heeft maar die hebben die blunders door de jaren heen waarschijnlijk gemist ofzo

8 augustus 2018 om 14:44

Mazraoui, is meer dan goed genoeg. Doe ff normaal zeg. Die gast was 90 minuten lang aan het zwemmen tussen welke speler die moest oppakken, dus deed hij gewoon beide, klaar. Ik heb backs die veel hoger aangeschreven stonden bij Ajax op dat soort momenten volledig, maar dan ook volledig zien verzuipen. Mazraoui bleef gewoon watertrappelen. Wordt in minuut 94 gepasseerd en knalt erachter aan en begaat al dan niet een overtreding (twijfel nog altijd of hij die vent nou echt raakt of de speler handig gebruik maakt van de beweging van Mazraoui.). Wordt er massaal geroepen dom. Weet je wat ik thuis voor de buis riep? Rudekking, Rugdekking.

Mazraoui zou geeneens de kans mogen krijgen te gretig te zijn, omdat mensen in zijn rug die bal al een peer hadden moeten gegeven. Dat is compact verdedigen met z'n allen.

Frenkie en Ziyech moeten ze beide houden. Zyech-Tadic tendem gaat net zo iets worden als aliireze weghorst van AZ, maar dan nog een niveautje hoger. De jong gaat er wel komen en heeft lef in zijn spel zeker houden. Weet je wie weg mag. Super vedette schone. Maakt debutantenfouten, het was echt schandalig. Loop je weg uit zijn rug dan ben je vrij. Kijk je boos na hem, dan krijg je de bal in de voeten geschoven. Kopduels aangaan is niet de bedoeling kan wel eens resulteren in een bult. Zal mij benieuwen hoelang schone nog een basisplaats heeft.

8 augustus 2018 om 15:21

De Ligt maakte in begin in Ajax 1 en het Nederlands elftal, ook fouten, veroorzaakte een strafschop en verloor kopduels. Dat hoort allemaal bij het ontwikkeling proces. Om nu na 1 wedstrijd om een nieuwe rechtsachter te roepen is wel een beetje voorbarig

Het is te hopen dat Ajax als eerste scoort in Amsterdam. Blijft het lang 0-0 dan loert altijd de 0-1 , zeker tegen een ploeg als Luik. Kom je al vroeg 0-1 dan is het zaak om geduld te hebben en niet geforceerd zoeken naar die 1-1. Dan is het zaak dat de ervaren spelers er voor zorgen dat het team kalm blijft en blijft voetballen.
Je moet ze bij de strot grijpen en geen hoop geven op dat er iets te halen valt in Amsterdam.

Dit is typisch Ajax,voorstaan en denken dat ze er al zijn en dan gas terug nemen ja en dan krijg je elke x dit.

8 augustus 2018 om 14:37

Was het Ajax dat gas terugnam of Luik dat gas bij gaf? Want ik had toch vooral het idee dat het het laatste was.

8 augustus 2018 om 14:44

Wat mij betreft gaf Luik gas bij en werd Ajax gewoon heel slordig bij balbezit. Ajax had onvoldoende antwoord op Carcela.

8 augustus 2018 om 14:51

Ajax was in de eerste helft slordig met zijn kansen want het had zou 3/4-0 kunnen en moeten zijn maar als je ze niet afmaakt geef je de tegenstander nog hoop en niet alleen gisteravond maar zo gaat het altijd met Ajax.

8 augustus 2018 om 15:13

het was overduidelijk dat Ajax gas terug nam .. Luik speelde net zoals in de eerste helft, misschien een tikje gedurfder. Maar Ajax meende al dat het er was en liet het een beetje vieren. Maakt Ziyech gewoon de 0-3 was er niks aan het handje.

8 augustus 2018 om 15:28

Als het bij rust 2-2 had gestaan was dat volgens mij ook niet heel erg gek geweest hoor. Ja, Ziyech had de kans op 0-3... maar Luik miste ook aardig wat mogelijkheden. Ik hoor de commentator nog zeggen: dat is het verschil tussen een goede spits (huntelaar) en de spits van Luik (die miste oog in oog met Onana). Tsja... Huntelaar scoorde wel (mooi) maar was niet erg efficient verder.

8 augustus 2018 om 15:43

Klopt maar als Zyich gewoon de 0-3 er in legt hadden ze een klap gekregen en was het nooit zover gekomen

8 augustus 2018 om 16:41

Dat is een aanname, geen feitelijk bewijs...

8 augustus 2018 om 16:45

Klopt ook maar vaak wel. Sta je voor met 3 of 4-0 ga je toch lekkerder de kleedkamer in. We zullen het zien volgende week

8 augustus 2018 om 18:43

Uhm nee, Luik had nauwelijks mogelijkheden.
Wel afstandsschoten maar dat is wat anders..

8 augustus 2018 om 18:44

Of huntelaar, of Tadic.
Ze kregen allemaal kansen en dus geen mogelijkheden..

9 augustus 2018 om 09:18

Voor mij is het verschil tussen een kans en een mogelijkheid het volgende: een kans is een doelpoging waarbij een speler zonder noemenswaardige hinder het vijandelijke doel onder vuur kan nemen.
Een mogelijkheid is een gevaarlijke situatie die bijv aan een kans vooraf gaat. Als die niet goed wordt uitgespeeld ontstaat er ook geen kans. Van die laatste had Luik er nogal wat. Vandaar dit ik kies voor: Luik had mogelijkheden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

273 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren