‘Manchester United ontvangt bod van 50 miljoen plus Mina en Gomes’

Maandag, 6 augustus 2018 om 22:20Robin Bruggeman

Eind vorige maand doken de eerste geruchten op dat Paul Pogba vanwege zijn slechte relatie met José Mourinho wil vertrekken bij Manchester United en Barcelona lijkt die berichten ter harte te hebben genomen. De doorgaans goed ingevoerde Sky Italia-journalist Gianluca Di Marzio meldt maandagavond namelijk dat de Catalanen een bod hebben uitgebracht op de wereldkampioen.

De kans dat Barça gaat slagen in zijn plan om Pogba naar het Camp Nou te halen lijkt echter klein, aangezien de aanbieding die neer is gelegd op Old Trafford niet in de buurt lijkt te komen van de 105 miljoen euro die Manchester United twee jaar geleden nog naar Juventus overmaakte voor de Fransman. Volgens Di Marzio heeft Barcelona in eerste instantie een geldbedrag van vijftig miljoen geboden, terwijl er ook twee spelers in de deal betrokken kunnen worden.

The Red Devils worden al enige tijd in verband gebracht met de komst van Yerry Mina en kunnen de Colombiaan verwelkomen als zij de aanbieding uit Catalonië accepteren. André Gomes wordt daarnaast ook al enkele transferperiodes genoemd als een doelwit van Mourinho en Barcelona is ook bereid om de Portugese middenvelder naar Engeland te sturen in ruil voor de diensten van Pogba.

Manchester United is, naast dat het de aanbieding als onvoldoende beoordeelt, om twee redenen echter niet bereid om mee te werken aan een vertrek van Pogba, die overigens ook terug zou kunnen keren naar Juventus. De Engelse topclub ziet de middenvelder ten eerste als een gezichtsbepalende speler, terwijl het ten tweede nog maar weinig tijd heeft om een vervanger te strikken. De transfermarkt in Engeland gaat aanstaande donderdag dicht, waardoor het erg krap wordt voor de club om nog een nieuwe middenvelder van wereldklasse aan te trekken.


Poll

Vind jij dat Manchester United genoegen moet nemen met bovenstaande aanbieding?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

ze krijgen dan toch Andre Gomes als middenvelder van wereldklasse :-) :-).
nog een portugees ook en hij speelde de laatste 2 jaar zo slecht, dat mourinho hem niet nog slechter kan laten spelen.
ideale speler

Hahaha serieus? Middenveld van Pogba, Vidal, Rakitic, Busquets (evt. Coutinho) waar gaat dit heen? Barca moet 2-7-1 gaan spelen in de toekomst. Nee even zonder dollen, hebben ze iets gerookt in de directiezaal?

6 augustus 2018 om 22:25

Het grappige is eigelijk spelen ze al iets wat in de buurt komt van een 2-7-1.

6 augustus 2018 om 22:27

Coutinho - Suarez - Messi
Pogba - Rakitic
Busquets

Gewoon prima hoor. Ze spelen 60-70 wedstrijden in een seizoen dus ja..

6 augustus 2018 om 22:33

Vidal, Arthur, Dembélé? Wil je elke wedstrijd op de bank laten beginnen? Kapitaalvernietiging. Kopen kopen kopen. Dit lijkt meer op mijn vrouw in de PC Hooft met mijn creditcard dan ‘Mes que un club’

6 augustus 2018 om 22:35

Verschrikkelijk niet des Barca’s middenveld. Van twee zeer technische en kort combinerende spelers (xavi en Iniesta), naar twee meer houterige spelers geschikt voor langer spel en vooral lopen en bikkelen.

Cruijff is weggewerkt, en meteen valt de visie weer in duigen, door een voorzittertje met een groot ego, die het allemaal wel even denkt te weten, maar niks van voetbal snapt. Altijd weer hetzelfde verhaal.

6 augustus 2018 om 22:42

Vidal wordt sowieso geen basisspeler. Dembele ook niet. Arthur zit er ook net.. Barca moet wat toch?

6 augustus 2018 om 22:46

Rakitic is een technische speler hoor, het is dat hij bij Barcelona als loper wordt gebruikt. Heeft bij Kroatië, Sevilla en in zijn eerste seizoen laten zien.

6 augustus 2018 om 22:54

Cruijff is weggewerkt??

6 augustus 2018 om 23:22

@busi

Ach joh op voetbalzone kom je vaak de meest grappige verhalen tegen. Een Pogba die schijnbaar veel beter is dan Rakitic, een Cruyff die is weggewerkt. Maar goed, Barcelona doet niet veel anders dan wat een hoop topclubs tegenwoordig doen.

7 augustus 2018 om 01:55

Dit kan zo de wandelgangen in. Dat zie je zelf toch ook man serieus.

Oké.dacht dat mina al naar everton was

Wel een versterking maar totaal onnodig, met de komst van Vidal en natuurlijk Busquets!

Als dit waar is mogen wij Barcelona supporters alleen maar blij zijn. 50 miljoen betaal je voor een speler van zijn kaliber terwijl 2 spelers die overbodig zijn worden betrokken in deze deal. Zal niet gerealiseerd worden in de praktijk, maar wie weet...

Pogba komt tekort voor het voetbal dat barca wil spelen.

6 augustus 2018 om 22:31

Voetballend veel beter dan Rakitic, Paulinho, Vidal en dergelijke dus denk het niet.

6 augustus 2018 om 22:42

Hahaha, voetballend beter dan Rakitic en Vidal... Ik weet niet wat jij gerookt hebt, maar Vidal en vooral Rakitic zijn toch echt veel beter hoor.

6 augustus 2018 om 22:45

Pogba is natuurlijk veel beter dan die 2. Ik weet dat je niets met Pogba op hebt, maar met ook maar een greintje objectiviteit zou je dat zelf ook wel begrijpen.

6 augustus 2018 om 22:56

Je praat over objectiviteit en dan heb je het over een Pogba die beter is dan Rakitic? Ik weet niet of jij kabel TV hebt en Rakitic heb zien spelen de afgelopen jaren vergeleken met Pogba, maar Pogba is echt niet beter.

6 augustus 2018 om 23:05

Pogba veel beter dan Rakitic? Veel beter nog wel. Dat is een nieuwe

6 augustus 2018 om 23:11

Voetballend zeker sterker.

6 augustus 2018 om 23:41

@Jordan,

Het blijft een subjectieve discussie, maar inzake meetbare zaken is Pogba een betere middenvelder ja. Voor seizoen 16/17 heeft het CIES een team van het jaar van alle top 5 competities gecombineerd gemaakt op basis van relevante statistieken per positie. Pogba stond daar in het basisteam op het middenveld en op die positie kwam Rakitic niet eens in de top 10.

Pogba doet veel meer dan menigeen lijkt te beseffen. Doet zowel aanvallend als verdedigend een grote bijdrage.

Op het WK heeft Pogba het ook laten zien. Ook het afgelopen PL seizoen was Pogba ondanks enkele mindere wedstrijden gewoon sterk. Eens per 135 minuten betrokken bij een goal. Ter vergelijking: De Bruyne speelt doorgaand dieper en was eens per 129 minuten betrokken bij een goal. Rakitic in de Liga eens per 473 minuten.

Allemaal zaken die controleerbaar en in het voordeel.van Pogba zijn.

7 augustus 2018 om 00:40

Altijd weer die statistieken en getalletjes die gewoon echt niks zeggen over hoe goed een speler kan voetballen, slecht hoe effectief hij is bij één specifiek team met specifieke teamgenoten in een specifiek seizoen. Totaal niet te vergelijken dus. Niks tegen Pogba, maar Rakitic is natuurlijk een betere middenvelder.

7 augustus 2018 om 01:02

"Waarheid klinkt als haat voor hen die de waarheid haten".

@Sammerens...je hebt gesproken met die fact check. Meningen zijn prima...maar we moeten wel de feiten de boventoon geven.

7 augustus 2018 om 02:10

Slaat nergens op Warabe. Voetbal is allesbehalve een uitgemaakte zaak met feiten. Hoe vaak zie je wel niet statistieken voorbij komen met: '98 procent passing, alle duels gewonnen, 3 schoten op doel ...'. Terwijl die persoon dan een afschuwelijke pot speelde, 49 van zijn 50 passes terug naar de keeper speelde, 2 duels is aangegaan en 3 kansloze pogingen had. Te vaak.

7 augustus 2018 om 02:16

@Horzwi,

En ik vind het weer een zwaktebod om controleerbare feiten als onzin en nietszeggend af te doen, om vervolgens je eigen subjectieve mening als feit te presenteren.

Pogba was volgens velen beter bij Juventus en ook op het WK behoorde hij tot de beste spelers. Dat gaat sowieso al verder dan 1 specifiek team, systeem en specifieke teamgenoten. Bij United zou hij waardeloos zijn maar de statistieken beweren het tegendeel. Als een speler feitelijk beter scoort op de relevante onderdelen dan een ander dan zegt dat natuurlijk wel degelijk wat over zijn kwaliteit. Het is niet alleszeggend wellicht, maar zoals gezegd is het tenminste feitelijk en wars van subjectiviteit.

7 augustus 2018 om 02:27

Op het wk een van de beste middenvelders ? Hij heeft tot de finale 0 doelpunten, 0 assists. Was voetballend een stoorzender, veruit de zwakste Fransman (basis) op het WK. Ik zou zeggen, kijk de wedstrijden even terug en kom dan weer naar voetbalzone. 😊

7 augustus 2018 om 05:57

@horwi "statistieken en getalletjes die gewoon echt niks zeggen" Ik snap best dat statistieken soms niet alles vertellen of wat kunnen vertekenen, maar dat het niets zegt is natuurlijk echt onzin!

7 augustus 2018 om 06:02

@nl_modric Hij speelde die eerste wedstrijd niet zo best, al was Tolisso duidelijk nog slechter. De rest van het toernooi gewoon goed gespeeld iedere wedstrijd en belangrijk geweest.
En normaal lees ik hier steeds dat bepaalde spelers niet scoren in de finale en daarom dus niet zo goed zouden zijn. Nu scoort hij in de finale, en gaan er weer mensen zagen dat hij voor de finale niet scoorde ..
Vind het trouwens ook onbegrijpelijk hoe zn doelpunt afgenomen kan worden ivm eigen doelpunt, maar hij dan niet de assist op zn naam krijgt :D

7 augustus 2018 om 08:23

Dat Mourinho anti-voetbal speelt en dat ten nadele is van technische spelers als Pogba en Mata dat is bekend. Betekent niet dat Pogba heel slecht is was bij Juve echt de beste en prijskaart van 100+ miljoen meer dan waard.

7 augustus 2018 om 08:34

@Dante,

Hij gaf in feite ook nog een assist in de wedstrijd tegen Australië. Stuurde Griezmann weg met een heerlijke pass die meer werd gehaald en uit de penalty scoorde. Echter krijgt op bijvoorbeeld transfermarkt Griezmann de assist, terwijl het in feite de pass was die de penalty creëerde.

6 augustus 2018 om 22:32

Ik denk dat dit een afleidingsmanoevre is voor het werkelijke target: Fellaini naar Barca.

6 augustus 2018 om 22:36

Haha nog erger, nóg meer een houten Klaas

6 augustus 2018 om 22:35

Vidal en Raketic ook. Barcelona is totaal de weg kwijt.

7 augustus 2018 om 00:39

Pogba is in mijn ogen een ras voetballertje die bij Manchester United en Frankrijk niet wordt gebruikt door de manier van spelen van beide ploegen. Ik denk dat hij bij Barcelona wel tot zijn recht kan komen

7 augustus 2018 om 00:43

Nee want Pogba loopt het liefst een halve minuut met de bal en dat zien ze bij Barcelona niet graag. Verder ook een te lompe, egoïstische en inefficiënte speler de laatste jaren. Daar verandert een leuke WK finale niks aan.

7 augustus 2018 om 01:45

Dat is natuurlijk gewoon onzin. Pogba speelt bij United onder een trainer die al jaren niet meer “the special one is”. Bij Frankrijk was hij op het middenveld zo belangrijk. Zonder Pogba hadden ze dat wk niet gewonnen, 100% zeker. Ik denk dat Pogba in een aanvallend team als Barca een top 3 middenvelder kan worden.

Wat een waardeloos bod, Pogba zal minimaal op 150 miljoen gewaardeerd worden.

6 augustus 2018 om 22:33

Barcelona wil gewoon in Pogba zijn hoofd kruipen, vieze spellen die zij altijd spelen om de prijs naar beneden te drijven.

6 augustus 2018 om 22:47

Haha nu zijn het plots vieze spelletjes van Barcelona, hoezo? Is het dan verboden om een bod uit te brengen voor een speler waarin je geïnteresseerd bent? Als er iemand vieze spelletjes gaan beginnen spelen, vrees ik dat het Raiola zal zijn. Maar eveneens geloof ik niet dat hier ook iets van waar is, dus je mag gerust zijn, Pogba gaat voorlopig nergens heen.

6 augustus 2018 om 22:45

Ja want Pogba was zo geweldig voor Utd tot dusver... Overdrijven is ook een vak. Als ze al die 110 miljoen eruit kunnen halen. Dan moeten ze hun handen stijf dichtknijpen. Zeer overschatte speler die zijn kapsel belangrijker vind dan het spelletje zelf.

6 augustus 2018 om 22:53

Heb jij het WK niet gezien?

7 augustus 2018 om 02:30

Ja hoor, daarin was hij dramatisch.

6 augustus 2018 om 22:59

Pogba is nog geen 50 waard. Onintelligente draver die denkt dat hij Dé man is. Altijd dom balverlies, geen inzicht, geen overzicht en geen mentaliteit. En bij ManU wordt hij blijkbaar door niemand gecorrigeerd waardoor hij dit ook nooit verbeterd.
Blijkbaar moet hij nog zo'n seizoen bij ManU spelen voordat sommigen het inzien...

6 augustus 2018 om 23:20

Geen inzicht. hahahahahahhaha

6 augustus 2018 om 22:59

Double Trouble

Ze kunnen op zich ook met gesloten beurs wat bankzitters uitwisselen, Mina en Gomes voor Rojo en Darmian bijvoorbeeld.

Buiten dat Mina al naar Everton is voor 32m is het nog ongeloofwaardig. Wat een onzinverhaal. Gomes ligt in de lappenmand en Pogba wordt niet verkocht.

6 augustus 2018 om 22:51

De transfer van Mina is nog niet officieel.

6 augustus 2018 om 23:06

Dat klopt maar alle bronnen in Spanje beweren van wel. En Mina plus Gomes en 50m voor Pogba blijft onzin

6 augustus 2018 om 23:18

De berichten gaan enkel over dat er een akkoord is tussen de clubs, maar de transfer is nog niet afgerond. Lyon zou ook interesse hebben, net zoals een overstap naar United nog steeds de ronde doet. We hebben gezien hoe het kan lopen met Malcom, dus zolang de clubs en de speler zelf het niet bevestigen, staat er niets vast.

Verder blijft het inderdaad een belachelijk bod, daar lijkt niemand het over oneens.

6 augustus 2018 om 23:49

Lyon en Man u zijn afgehaakt. Trouwens vlak na dit bericht kwam op VZ dat ManU rond is met Toby. Je hebt gelijk dat zolang de speler niet poseert in het nieuwe shirt er niets zeker is maar dat het 99% rond is lijkt wel zeker

7 augustus 2018 om 00:01

Lyon is helemaal niet afgehaakt, de president van de club heeft vandaag zelfs nog aangegeven dat hij nog steeds hoopt om Mina binnen te halen (dat maakt die 99% al wat minder). Manutd wordt de afgelopen dagen eveneens gelinkt aan Boateng, dus er beweegt ook wat bij hen, maar ook Mina heeft bij heen in beeld gestaan (al was dat wellicht minder concreet dan de andere twee clubs).
En dat er nu een onbekende journalist melding maakt van een akkoord over Alderweireld, betekent opnieuw helemaal niets. Als we zo elk bericht/gerucht gaan geloven, gaan we niet ver geraken vrees ik..

6 augustus 2018 om 22:56

Mina is nog speler van Barcelona? ik heb het ff opgezocht omdat ik twijfelde. En ik zie op hem op zijn laatste instagram post met Vidal in een Barca shirtje.

6 augustus 2018 om 23:08

Idd Arturo Vidal.. de nieuwe box to box als vervanging voor Paulinho. Als je Pogba haalt mag je Arturo direct weer op de transferlijst zetten..

6 augustus 2018 om 23:51

Ze hebben al samen gespeeld dus wat een onzin zeg je nu

7 augustus 2018 om 00:04

Hoeveel plaats is er op het Barca middeveld volgend seizoen denk je? Of gaan Busquets - Rakitic + Arthur ook banken samen met Sergi Roberto, Gomes, Rafinha en Denis misschien?

Pogba leuke gozer maar absoluut geen versterking voor Barca, technisch zeer beperkt en tactisch hopeloos. Neem dan Eriksen goedkoper en past 10x beter bij FC.Barcelona

7 augustus 2018 om 01:15

En mentaal 100x zwakker. Die jongen heeft snelle voeten en een goede pas, maar het is echt geen toeval dat die jongen in de uit-wedstrijden bij Tottenham altijd zo zwak presteert. Hij zit goed bij Tottenham. De absolute top is te hooggegrepen voor hem, wat uiteraard geen schande is.

United moet hem gewoon voor goed verkopen zonder dat hier spelers in worden betrokken. Zit je daar weer mee opgescheept. 100 miljoen is een prima prijs in deze gekke geldverslindende wereld

Alweer iets waar een transfer actie van Barca waar ik mijn vraagtekens bij zet. Ze bieden een speler aan die ze al zo goed als verkocht hebben? Eerst een speler kopen (niet geheel hun schuld maar wel wachten tot het laatste moment) die al zo goed als verkocht is en van het vliegveld word gerukt om te voorkomen. Nu dit weer, ze doen wel goed hun best om de club minder geliefd te maken.

7 augustus 2018 om 00:07

Volgens spaanse media is het onzin en kadert het in een poging van Man U om Mina te wegkapen van Everton.. Donderdag weten we ten laatste hoe het zit

Wauw! En Pogba aantrekken én twee overbodige spelers lozen. Als dit gebeurd, dan heeft Barca werkelijk de beste transferperiode in jaren achter de rug. 50 miljoen euro voor Pogba is echt een schijntje, vooral als je beseft dat Barca André Gomes vaarwel kan zwaaien. Ik ben sws een voorstander.

Bovendien hoor ik veel mensen klagen over het feit dat Barca dan te veel middenvelders/aanvallend ingestelde spelers heeft. Maar de breedte van de selectie was juist altijd het pijnpunt onder Barca. Gasten als Messi, Piqué, Busquets, Rakitic hadden ten eerste geen 'concurren' en ten tweede niemand om hen af te lossen waardoor ze genoodzaakt waren om werkelijk alle potjes te spelen. De eerste elf zijn altijd geweldig, maar wat daarna komt, trok dikwijls op niks. Met gasten als Aleix Vidal en Paco Alcacer als invallers ga je nooit de oorlog winnen. Echt een geweldige transferperiode, mede mogelijk gemaakt door Abidal!

Kan ManU dan in dat geval een zak aardappelen bieden voor Messi?

Echt lachwekkend dit. Waarom zou United 2 spelers van Barca willen die niet goed genoeg zijn? Als dit gerucht waar is. Dan weet ik niet wat ze daar bij Barca roken? Of ook zo’n last hebben van de warmte.

Aangezien United al akkoord heeft om Aldeweireld over te nemen.
Is een cv ook niet nodig. Zijn spelers die United niet beter maken.

Dat Pogba mogelijk nog een transfer maakt geloof ik wel. Dan zal United SMS van Lazio wel halen.

Nogal onrespectvol hmmm... United moet maar is 50 mil bieden + Fellaini, Rojo, Jones, Darmian en Young

Barcelona krijgt zo wel een hele leuke Fifa 19 team zeg

Er waren al geruchten over een gesprek van Abidal met Pogba, maar heb eigenlijk nooit echt het idee gehad dat Pogba daadwerkelijk zou komen. Ik vind hem een goede speler, maar hij is gewoon niet nodig. Vorig seizoen was het middenveld van Barcelona inderdaad zwak en daar klaagde iedereen over. Maar nu met Arthur die potentie laat zien en Vidal erbij is het middenveld in principe al versterkt in de breedte. Aan de andere kant, Als je Gomes kunt lozen en Pogba daarvoor in kunt ruilen heb je het toch prima gedaan, ondanks als je nog 50 miljoen erbij moet geven.

Ik zie het in ieder geval niet gebeuren, Barcelona moet nog paar spelers kwijt, maar denk dat de selectie op dit moment gewoon goed genoeg is om op alle fronten mee te doen. Al vind ik dat de CL echt een prioriteit moet zijn nu. Minimaal de halve finale halen zou toch wel een must zijn.

Beste man Pogba is wereld kampioen en wordt hier nog steeds met de grond één gemaakt..

Eindstand slaapt hij op miljoenen, speelt nog bij man u, en denk alleen maar dat hy lacht om zulk stomme ononderbouwde kritiek!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

457 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 9 0 4 1
2020/2021 Manchester United 26 3 3 0
2019/2020 Manchester United 16 1 1 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
Laatste voetbalnieuws

Scholes haalt keihard uit naar ‘respectloze’ Pogba: ‘Ze gaan hem niet missen’

Paul Scholes is het vertrouwen in Paul Pogba volledig verloren. Zondag werd Pogba in de Premier League-wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool (0-5) na een roekeloze tackle op Naby Keïta met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren