‘AZ bereikt na weken onderhandelen akkoord met ADO’

Vrijdag, 27 juli 2018 om

AZ lijkt zijn nieuwe spits binnen te hebben. De Alkmaarders zijn sinds het vertrek van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en hebben volgens De Telegraaf nu een akkoord weten te bereiken met ADO Den Haag over de overstap van Björn Johnsen. De komst van de Amerikaanse Noor wordt naar verwachting dit weekend afgerond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede deal voor beide partijen?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door haagsejaapie)

En deze man moet je helpen om de top 2 te bestormen? Want als het aan Ron ligt is dat het streven. Leuke speler, maar met het geld dat AZ heeft zou het toch iets meer ambitie moeten tonen. Dit is een leuke spits die het ongetwijfeld leuk gaat doen en waarmee je wel in de subtop meedraait, maar dat is het ook wel. Ben benieuwd of Alireza nog vervangen gaat worden, want als ze denken dat ze dat intern kunnen oplossen kun je alle ambitieuze plannen direct de prullenbak in gooien.

27 juli 2018 om 09:48

Stengs! Mits fit natúúrlijk.

27 juli 2018 om 09:53

Az haalt altijd spelers van een minder kaliber maar wel met potentie. Geen gekke aankopen van 10miljoen maar gewoon goede subtop jongens halen voor een aanzienlijk bedrag. Vind ik mooi om te zien plus dat veel jeugd doorbreekt bij az charmeert de club wel. Als alle puzzel stukjes goedvallen kunnen ze zomaar is stunten

27 juli 2018 om 09:56

Groot gelijk hebben ze. Ze hoeven namelijk niet te winnen. Zolang ze zorgen dat de selectie kwalitatief beter is dan vrijwel alle teams dan de traditionele top drie halen ze elk jaar kwalificatie Europa League (nu alleen nog zien te plaatsen).

27 juli 2018 om 10:29

Vooropgesteld: het is razend knap hoe AZ zich organisatorisch, op transfergebied, op opleidingsniveau en sportief manifesteert. Daarmee zijn ze werkelijk een voorbeeld. Wel word ik een beetje moe van de profilering van AZ. Beweren dat de druk even groot is als bij een topclub als Ajax, Feyenoord of PSV en het nogal aangezette streven om de top 2 even te bestormen. Doe dat eens in de praktijk of blijf inderdaad bij je positionering van een club 'die niet hoeft.' Nu kiest AZ steevast voor een type speler dat bij dit laatste hoort en ook nadien nauwelijks de echte top zal halen in het internationale voetbal (dembele uitgezonderd). Winnen van een traditionele topclub lukt ze intussen nooit en hoe AZ nu al de Nederlandse belangen in Europa heeft verkwanseld is een regelrechte schande. Dan past het niet om jezelf te profileren als topclub.

Zoals het overigens ook niet past om je zo arrogant uit te laten richting ADO als je hun topscorer voor een fooi wil overnemen. Zelfs 2 miljoen is veel te weinig voor een bijna-topscorer van de Eredivisie, die vorig jaar ook gewoon eindigde op een plaats waar AZ net zo goed kan komen te staan. Weghorst verkoopt AZ ook voor 10 miljoen, die is nauwelijks beter dan Johnson, scoorde nauwelijks meer en wist zich wekelijks door veel betere spelers omringt om tot dat aantal te komen. Dan vind ik de prestatie van Johnson knapper en kun je AZ inderdaad nauwelijks serieus nemen als ze met wisselgeld aankomen om je topspeler over te nemen.

27 juli 2018 om 10:54

Gelukkig kunnen we altijd nog op onze echte topclubs als Ajax en PSV rekenen als het om de Europese belangen gaat...

Opvallend hoe men hier klaar staat om AZ af te fikken terwijl de top 3 van Nederland er zelf geen hout van terecht brengt in Europa.

27 juli 2018 om 11:26

Ach. Heeft PSV en Feyenoord al gespeeld dan? Alleen Ajax tot nu toe. En die hebben met 2-0 gewonnen. De rest moet later spelen, op Vitesse na. Die hebben gelijk gespeeld.

AZ moet zich eens achter de oren krabben van dat goede verdedigen van hun. Echt 4 klasse nivo.

27 juli 2018 om 11:35

Omdat voor datzelfde AZ de wereld te klein is als ze geen veren in hun reet gestoken krijgen. Dat Weghorst toch echt wel in oranje moest als modale spits en dat een aanval op de top 3 als realistisch gezien mag worden. Dat zijn teksten van de AZ'ers. Zelf recent nog, Vlaar die AZ al op dezelfde hoogte als Feyenoord plaatst en dat ze wel eens de top 2 zouden kunnen aanvallen. Als dat artikel van Vlaar dan op de dag uitkomt dat je onderuit gaat tegen een clubje uit Kazachstan, tjah... Dan mag men ook wel op de blaren zitten als ze het ditmaal zelf vernaggelen voor 'het Nederlandse voetbal'. Dan blijft er van al dat grootspraak in een keer maar weinig over.

27 juli 2018 om 11:59

Je vergeet Til nog, die denkt Ajax of PSV maar te moeten overslaan omdat dat nou niet echt een stap vooruit is.

27 juli 2018 om 12:05

@kohaku, inderdaad. Ajax en PSV zijn momenteel de enige twee clubs die punten scoren voor Nederland. Seizoen 13/14 is nu weggevallen in de puntentelling en daarmee zijn de 16 punten die AZ gehaald heeft in dat seizoen weggevallen, waarmee AZ uit het klassement is gekelderd.

Buiten Ajax en PSV halen geen andere Nederlandse clubs punten en daarom staat Nederland zo laag op de ranglijst.

27 juli 2018 om 13:03

Ja want Ajax en PSV deden het vorig jaar zo goed... bovendien is AZ nog helemaal niet uitgeschakeld. Wie zegt dat ze thuis niet met 3-0 kunnen winnen? Daarnaast heeft AZ een budget van 20 miljoen en Ajax en PSV van 80 miljoen of zo. Ze tonen gezonde ambitie en koppelen dit aan goed beleid.

27 juli 2018 om 14:19

Gomespsv1 allereerst ben ik allesbehalve fan van az, maar ik heb die profilering van 'we gaan de top bestormen' gemist. Wanneer en hoe deden/doen ze dat dan? Vind Johnsen overigens een prima spits, balvast, sterk en een neusje voor de goal, begrijp niet dat hij nu al afgebrand wordt. Ik denk juist dat dot een hele goede gerichte aankoop is van az, en ook zeker hetzelfde type spits als Weghorst. Ik kan het beleid van az hierin wel volgen.

27 juli 2018 om 09:54

Stengs en Boadu zijn grote talenten al zag je dat gisteren niet bij Boadu en Rotariu is gehuurd.

Toch doet AZ er verstandig aan iemand te halen misschien is Brandley Kuwas een goede optie? Het lijkt me dat hij klaar is bij Heracles en deze stap zou perfect zijn voor hem.

27 juli 2018 om 09:57

Je kunt toch moeilijk verwachten dat Boadu nu al de kar gaat trekken. Groot talent, maar pas 17 jaar. Gisteren kon je dus zien dat hij nog tijd nodig heeft. Stengs is net terug (?) van een horrorblessure. Die kan Alireza nu nog niet vervangen. Is ook maar de vraag of hij dat op korte termijn überhaupt kan.

27 juli 2018 om 10:00

Ik denk dan ook dat Rotariu begint(waarom huur je hem anders) en dat in zijn kielzog Stengs wordt gebracht.

Als AZ echter Feyenoord weer wilt aftroeven zullen kwaliteit nodig hebben die er gelijk staat en Kuwas is nu op een hoger niveau dan wat AZ nu in huis heeft op die positie.

27 juli 2018 om 10:15

Als AZ zo laag blijft zitten met hun aanbiedingen komt Kuwas nooit. Die moet 5 á 6 miljoen kosten. Die houden we hopelijk binnenboord.

27 juli 2018 om 10:07

Ik zou als ik AZ was Rajiv van la Parra halen

27 juli 2018 om 10:18

Haha, ja Ron Karton, verliezen met 2-0 van een Kazakhstaanse laagvliegend en willen de top twee bestormen. Welke top twee weet niemand en als er een speler is die niet meer stormt maar slechts een windje is in vergelijking met zijn hoogtijdagen, is het Ron wel. Je moet wel erg bezopen zijn zo een uitspraak te kunnen doen na zo’n resultaat met alle kansloze wedstrijden tegen de top drie van vorig seizoen in het achterhoofd.

27 juli 2018 om 11:02

Je moet ook wel bezopen zijn als je denkt dat het interview met Vlaar gisteren na de wedstrijd afgenomen is. Heb jij Ajax en PSV ook belachelijk gemaakt afgelopen seizoen? Twee clubs die pretenderen topclubs te zijn maar beide niet Europees hebben gespeeld?

27 juli 2018 om 11:28

Ach AZ heeft alle wesdtrijden verloren in de kopetitie van de top 3 en europees een pak slaag gekregen van Lyon.

AZ, leuke ploeg voor plaats 4 t/m 10. Niet meer, niet minder.

27 juli 2018 om 11:39

Houd toch op. Afgelopen seizoen zijn ze derde geworden met leuk voetbal.

27 juli 2018 om 12:28

Enige verschil met Ajax en PSV is dan wel dat je daarvan weet dat die zoiets in de competitie gewoon waar (kunnen) maken. AZ spelers die een ''top 2'' uitspraak doen behoeft natuurlijk wat meer fundering voor zo'n uitspraak.

27 juli 2018 om 12:43

Mooi toch niks van wij zijn de beste gewoon een leule club blijven met af en toe leuk resultaat prima

28 juli 2018 om 03:03

Nee vooral Feyenoord dat de laatste 10 jaar niets voor NL betekend heeft europees en bij hun eerste kans gelijk de slechtste prestatie van een Nederlandse kampioen sinds de introductie van Europees voetbal neerleggen... AZ heeft naast Ajax in het recente verleden de meeste waarde gehad, dus ze nu afvallen is onzin. PSV heeft er jaren zwaar met de pet naar gegooid waardoor ze nu zelf voorrondes spelen.

27 juli 2018 om 13:11

Denk je niet dat alireza vervangen zou kunnen worden door calvin stengs en weghorst door johnson

27 juli 2018 om 13:43

Weghorst vind ik beter dan Johnson. Laatstgenoemde kan het ongelijk wel bewijzen, maar dat zie ik persoonlijk niet gebeuren. Stengs? Die is net bijna een jaar (zwaar) geblesseerd geweest. Het is maar afwachten hoe hij uit zijn blessure is gekomen en of hij uberhaupt die potentie waar kan maken.

27 juli 2018 om 13:51

Rotariu, de huurling met optie tot koop.

Wel een beetje weinig voor een spits die zoveel doelpunten heeft gemaakt. Er zit nog rek in Johnson. Vraag me af wie als vervanger komt naar Ado.

27 juli 2018 om 10:05

Zal mij verbazen als het niet Henk Veerman wordt. Moet denk ik ook goed te betalen zijn voor ADO en Henkie zal ook wel willen.

27 juli 2018 om 10:40

Ik hoop echt van harte dat t henkie veerman word. Ik vind die gozer vreselijk onderschat en goed passen in den haag

27 juli 2018 om 13:15

Zeker weten, zelfde type spits ook als dat laatste jaren geslaagd is in Den Haag (buly, Havenaar, Johnsen)

27 juli 2018 om 10:32

ik begrijp ook niet dat ADO hem voor zon laag bedrag laat vertrekken. AZ pakt 25 miljoen op jahanbaksh en Johnson is 1 vd topscorers van de competitie. Ik had > 5 miljoen gevraagd ensowieso geen cent minder.
Woiut weghorst was niet veel meer dan hem toen ie van Heracles kwam en verkopen ze ook voor een dik bedrag.
Bij Ajax zag je op een gegeven moment ook dat de subtop belachelijke bedragen ging vragen. AZ lijkt er hier nog onderuit te komen. apart

27 juli 2018 om 11:34

Ado verkoopt zijn levenlang al slecht. Toornstra voor minder dan een miljoen? Verhoek voor een habbekrats? Elia? Bulykin? Allemaal goede spelers die voor veel te laag verkocht zijn. Bodde ging naar Engelangd voor 60K!?

27 juli 2018 om 15:49

Hadden ze niet Zhang Yuning gehaald?

Prima gehandeld. Voor 2 miljoen is het risico niet heel groot. Nu nog 1 of 2 spelers voor het centrum.

27 juli 2018 om 09:53

Een dag te laat. Na de wanprestatie van gisteren gelijk gehandeld. Te laat Max en AZ!

27 juli 2018 om 10:59

Hoe bedoel je "te laat"..... aankopen en de onderhandelingen staan toch los van een wedstrijd. Denk je echt dat ADO en AZ pas gisteren na de wedstrijd zijn gaan praten.

Echt een apart visie heb jij.

27 juli 2018 om 11:59

Te laat in de zin dat hij niet mee kon doen gisteren, is een understatement.

27 juli 2018 om 12:23

Niet een dag te laat maar een week te laat. Denk dat ADO nog weleens een moeilijk seizoen gaat meemaken.

AZ neemt hier toch wel een gok. En dan bedoel ik op sportief gebied en niet op financieel. Had vorig jaar een goed jaar natuurlijk maar met de vele miljoenen was ik toch in een wat duurdere vijver gaan vissen. Friday kan je afstrepen. Dat gaat 'm niet meer worden. Ook erg benieuwd wie ADO nu gaat aantrekken. Opmerkelijk dat 2 miljoen hun grootste uitgaande transfer is.

27 juli 2018 om 09:59

26 jaar en toevallig vorig seizoen wat doelpunten. Ik vraag me af of hij dit kan doorzetten en zich verder kan ontwikkelen. Ik heb niet het idee dat AZ er op vooruit gaat. Eerder achteruit en hopen dat hij zich ontplooid.

Denk een goede opvolger van Weghorst. Goed schot, misschien alleen een mindere kopper.

27 juli 2018 om 10:08

Als Johnsen een mindere kopper is, is het net ann minder hoor. Hij is erg sterk en verrassend rap voor zijn formaat. Ik denk dat hij goed in systeem past van AZ. Alleen kwalitatief is het net tikkie minder, maar goals zal hij maken.

Deze man is goed genoeg om in de Eredivisie een hoop goals te maken. Te min voor Ajax, Feyenoord en PSV maar goed genoeg voor alle andere ploegen eigenlijk hetzelfde als Weghorst dus.

Prima aankoop van AZ maar het lijkt me toch slim om er nog een spits bij te halen bijvoorbeeld Fran Sol voor het geval hij geblesseerd of uit vorm raakt.

27 juli 2018 om 09:55

Ik denk dat Sol een transfer naar het buitenland wil maken en niet nog een jaar in Nederland gaat voetballen. Is puur een gevoel.

27 juli 2018 om 10:42

Sol heeft AZ al laten weten niet geïnteresseerd te zijn in een overstap. Sol wil naar zijn geboorte land Spanje terug.

Vorig seizoen een prima spits, al is het altijd de vraag of ie het nog een jaar kan bij een club waar iets meer druk is. Jammer dat het zo laat pas rond komt en hij voor de EL niet meer tegen Kairat kan spelen. Hopelijk haalt AZ ook zonder hem de volgende ronde.

Op zich volgens mij een aardige aankoop, maar veel en veel te laat. Zo’n jongen had eigenlijk afgelopen kerst al in Alkmaar moeten lopen en op die manier te kunnen wennen aan het niveau.

27 juli 2018 om 11:02

Afgelopen kerst? Jouw vriendin gaat er met je beste vriend vandoor, voorlopig zitten zij nog in het stadium van "wennen".

Hz kan Jonhsen volgende week niet meedoen

27 juli 2018 om 13:57

Niet ingeschreven voor deze speelronde

Onder het motto 'beter laat dan nooit' zullen we maar zeggen. Aanval heb ik wel vertrouwen in met Rotariu, Idrissi, Boadu en straks Stengs. Maar een verdeging met Hatzidiakos en Vlaar centraal kan echt niet meer.

Dit seizoen lukte alles voor deze gozer, maar dat heeft hij nooit eerder laten zien. Vrees dat dit de nieuwe Vleminckx wordt; one season wonder.

27 juli 2018 om 10:30

Alleen nu blijft hij in dezelfde competitie spelen met een nog beter team. Als hij gewoon ballen krijgt van de vleugels, dan smashed hij ze gewoon in de goal en die vleugelspelers heeft Az wel.

27 juli 2018 om 12:01

De beste vleugelspeler (ook van de eredivisie) hebben ze eerder deze week richting Engeland laten vertrekken.

Iets meer dan 2 miljoen is nog steeds een koopje voor deze spits.

27 juli 2018 om 13:58

Maar voor ADO dus een record verkoop.

Ongeloofelijk dat Ado weer voor veel te weinih verkoopt. Het is een schande. Ik hoop dat ze nog een leuk talent uit het buitenland halen en niet dat ze rekenen op die Japanner want daar heb ik echt 0 vertrouwen in. Zovaak leuke spelers maar altijd voor te weinih verkocht helaas.

27 juli 2018 om 12:26

En maar klagen in den haag dat ze zelf de broekriem opmoeten houden,elke speler die weg gaat is voor een habbekrats verkocht!! Ik snap die club niet,houd vast aan het contract of goed geld,hoe ze ook denken over je bijna topscoorder van vorig seizoen,hij had nog een doorlopend contract tot 2021!!!? Met recht voor een dubbeltje op de eerste rij te willen zitten en ADO is ook nog eens zo gek om het te doen!!! Vind je het gek dat ze dan elk jaar tegen faillissement op lopen te boksen,tegen de gemeente die nu ook zegt van bekijk het maar met je gouden aandeel. Hoe die Johnson ook is of was,blijft altijd een gok om iemand aan te trekken,of het nou Johnson uit den haag is of voor mijn part iemand van een topclub,feit blijft dat het systeem dat gespeeld word moet passen bij de speler,dat fysiek sterk is om geen blessures op te lopen,dat er rek in zit,niet te oud is,en het moet gaan klikken met de medespelers en trainer!! Dat alles kan altijd een gok blijven voor AZ,alleen moet ADO daar schijt aan hebben en zich eens niet te lief op gaan stellen!! Keihard zijn en anders maar niet,dan zijn contract maar weer eens onder neus douwen en zeggen hier heb je voor getekend!!! Basta!!

Dit is een prima speler voor AZ. Hij is sterk en wel redelijk balvast dus je kunt de bal wel makkelijk bij hem kwijt en hij schiet er zo 15 in met een goed lopende aanval. Prima speler voor AZ. Helaas wel net na de Europese uitschakeling

Miskoop van het jaar. Voetballend totaal niks, typisch een hype van 1 seizoen.

Heeft ADO nog een doorverkoop regeling getroffen?

Ik vind Johnsen niet de man die AZ dat stapje hoger brengt, maar goed ze hadden een spits nodig en vorig jaar toch redelijk gescoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren