‘Hij zei: ‘denk je soms dat je een superster bent? Met je haren en tattoos’

Donderdag, 26 juli 2018 om

Jay-Roy Grot is terug in Nederland. Leeds United besloot begin juli om de aanvaller op huurbasis onder te brengen bij VVV-Venlo en de twintigjarige Grot kijkt uit naar zijn avontuur in De Koel. Wel kijkt hij met een wrang gevoel terug op zijn laatste periode bij NEC, waar hij samenwerkte met trainer Peter Hyballa.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jay-Roy Grot gaat slagen bij VVV-Venlo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door zidane88)

Het is/was een aardig talent. Toch stoor ook ik me vaak aan de tatoos en het kapsel wordt daarbij vaak belangrijker geacht dan de prestaties op het veld. Het zal de huidige generatie wel zijn. Als 40er zal ik wel de oude zak zijn, het is mijns inziens één van de problemen van de huidige generatie voetballers. Hyballa zal ook wel moeite hebben gehad hiermee om te gaan. Als trainer heden ten dage is dit wel onderdeel van je vak.

26 juli 2018 om 16:44

Zo is het bij bijna iedereen tegenwoordig. Wat op 1 staat bij zowat ieder mens deze generatie is hun aanzien en wat mensen van ze denken. Best jammer, maar helaas wel de waarheid en dat zie je ook trug bij voetballers.

26 juli 2018 om 16:46

Ik als 20er geef je groot gelijk. Ik ben ook wel ijdel hoor, maare ik ben niet nog bezig met hoe me haar zit als ik aan t voetballen ben. Heb ook het idee dat ze denken oh mensen kijken naar me dus ik moet er top uitzien. Nee, mensen kijken voor het voetbal niet vanwege je haar. Verder begrijp ik wel dat die opmerking hem stoorde maar ik ruik ook dat er 0,0 zelfreflectie bij zit. Denk we dat dit een goede versterking is voor VVV

26 juli 2018 om 16:54

Ach ja, elke generatie is anders en jouw generatie werd weer als problematisch gezien door de vorige. Mannen zijn tegenwoordig wat ijdeler geworden, so be it. Als het hun voetbal maar niet in de weg zit.

Wat ik eerder een probleem vind zijn mensen die onderwerpen zoals kleding en kapsels er bij halen. Alsof dit de reden is waarom sommige spelers minder presteren. Kijk eens naar wat top voetballers van tegenwoordig, zoals: Depay, Ronaldo, Pogba, Ramos, etc. Allemaal spelers die veel bezig zijn met hun uiterlijk, maar ook gewoon presteren op het veld.

Overigens ben ik het wel met je eens dat deze ijdelheid en social media een nieuw onderdeel is geworden van het vak.

26 juli 2018 om 17:24

Komt ook door alles wat er om het voetbal heen nu bij komt he. Spotjes voor Nike, Adidas, FIFA etc. Vroeger was dat veel minder, of zijn er ook spotjes van Willem van Hanegem in een NIKE commercial hahaha?

26 juli 2018 om 17:46

Nee maar Willem zou in deze tijd ook in geen een commercial komen. Ik geloof niet dat het een frivole speler was en heeft een veels te saaie persoonlijkheid en van zijn looks moet hij het ook niet hebben. Een Strootman verschijnt ook niet in commercials. Van iemand als Pele zijn er genoeg commercials, ook van tientallen jaren terug

26 juli 2018 om 18:25

Dan hebben jullie kennelijk niet het voorrecht gehad Van Hanegem als speler te hebben gezien en daarnaast zijn houding buiten het veld. Anders hadden jullie deze opmerking waarschijnlijk niet gemaakt.

26 juli 2018 om 18:58

Het klopt dat ik hem niet heb zien spelen maar uit omschrijvingen kan ik opmaken dat hij een tactisch zeer sterke speler was die het van zijn passing moest hebben. Dit soort spelers zijn gewoon minder populair onder de marketingboys. Met name bij Nike. Een pakweg Busquets krijgt geen eens commercials tenzij ze met het hele Barca team worden gemaakt.

En wat voor persoonlijkheid/houding heeft Willem dan? Ik zie hem als nuchtere hardwerkende man. Niet iets waar ik een hype om kan creëren als marketeer.

26 juli 2018 om 17:26

Tja, tegenwoordig hebben veel jongeren tattoo-sleeves en de meest rare kapsels. Daar zijn voetballers totaal geen uitzondering in. Dat is nou eenmaal de tijd van nu.

26 juli 2018 om 18:03

Het is de onzekerheid van binnen, welke ze met stoere tattoo's willen compenseren naar de buitenwereld.
Over 10 jaar zal de tattoo volledig uit zijn en zijn er massa mensen met spijt.

Ontopic: Groot gelijk dat Hyballa niet in discussie gaat met een achttien jarige.

27 juli 2018 om 03:08

Tattoeages zijn kunst en iedereen die een grote laat zetten zal datzelfde waarschijnlijk denken. Je hebt altijd een aantal die er spijt van hebben.

26 juli 2018 om 18:42

Gemakkelijk om de "huidige generatie" over een kam te scheren.

Hyballa werkte gewoon met middelmatig tot slechte voetballers in zijn periode bij Nec.
Dat staat los van hoe iemand zijn haren eruit zien, of hij tattoo's heeft. Vooroordelen...

26 juli 2018 om 21:20

Niet alleen als 40-er... Ik snap je helemaal, en ik ben net de 30 gepasseerd.

Het is not done om te beoordelen op huidskleur, maar als t om tattoos gaat of kapsels dan mag t wel? Wat n onzin, alsof een Neymar minder zal presteren omdat ie elke WK-wedstrijd n ander kapsel heeft of omdat Messi zn hele been onder de tattoos gooit. Datzelfde geldt dan ook voor de mindere goden als Grot of weet ik wie. Beoordeel n voetballer op waar ie voor betaald wordt. Of ie tattoos in zn nek heeft of n hanekam met oranje haar, lekker belangrijk...

26 juli 2018 om 17:32

Inderdaad, uitzondering vind ik dan wel weer spelers zoals Tahith Chong. Het hindert hem wel heb ik het idee. lijkt wel alsof zijn bos haar hele tijd voor zijn ogen springt. Ik zie liever dat ie er iets anders mee doet

26 juli 2018 om 17:38

Tattoos en kapsel kies je zelf voor, huidskleur niet (net als geslacht, leeftijd, handicap). Dat noemen ze discriminatie.

26 juli 2018 om 17:47

Iemand beoordelen op zijn of haar haarstijl, tattoo's of kledingstijl noemen ze evengoed discriminatie.

26 juli 2018 om 17:48

Mits je iemand uitsluit of anders behandeld enkel om bovengenoemde argumenten dan.

26 juli 2018 om 18:04

Nee, dat is geen discriminatie. In ieder geval niet volgens het College voor de Rechten van de Mens.

26 juli 2018 om 20:19

Hoe kom je aan die wijsheid? Discriminatie is het maken van onderscheid. En dan maakt t niet uit of dat obv ras, geloof, kleur haar, tattoo, Gothic kleding of groene sokken is.

Het geeft een echte generatiekloof weer en die is diep triest. De oude generatie zegt te hekelen hoe de jeugd bezig is met zijn imago en zelfs het woord ijdelheid valt. Het trieste is dat juist de oude generatie hier meer meebezig is dan de jeugd. Dit zie je niet alleen in het voetbal, ook op kantoor. Voetballers en mensen worden niet beoordeeld op hun prestaties maar op hun status en imago. De oude generatie creeert dit en houdt dit in stand.

26 juli 2018 om 18:04

Deze mag wel groen gemaakt worden hoor

26 juli 2018 om 18:12

Dat heeft niks met generatiekloof te maken. Het is enkel mode, maar dat wil niet zeggen dat iedereen dan die mode maar moet goedkeuren...

26 juli 2018 om 18:55

Ik, 36 jaar, wilde als puber graag een tattoo. Destijds was dat nog voor zeemannen en gajes, kort door de bocht genomen dan hè; maar goed, ik wilde er als puber graag uitspringen, anders zijn. Nu, ruim 20 jaar later, ben ik zo blij dat mijn ouders er toen van hebben weerhouden. Tegenwoordig heeft iedereen een tattoo, de liefste meisjes, de grootste slapjanusen; nu spring je er juist uit als je er géén hebt.

27 juli 2018 om 00:35

Nee de jongere generatie denkt dat alles kan en individualisering is het gevolg. In mijn tijd als voetballer en dan praat ik over de generatie Seedorf, draaide alles om wat je echt kon. Niemand was bezig met tatoeages of bijzaken. Als je op witte schoenen het veld opkwam had je vedetteneigingen. Dat kon absoluut niet. Je was een team. Laat staan die felle kleurtjes. Dat had geen enkele trainer in mijn tijd goed gevonden. Ook die koptelefoons in de bus. Nee man. Wij praatten over de wedstrijd. Hoe we het gingen aanpakken en motiveerden elkaar. Dus nee de jongere generatie creëert zelf de kloof door buitensporigheid en individualisme in mijn optiek.

Ik vind het er niet uit zien al die tattoeages maar dat moet ieder voor zich weten. Dit heeft niets te maken met de prestaties die iemand wel of niet op het veld laat zien. Grot werd gezien als een talent en als ik me niet vergis destijds ook genoemd werd als potentieel Oranje kandidaat. Zou mooi zijn als hij het niveau bij VVV weer tevoorschijn kan toveren.

Bij veel trainers zou ik zo'n reactie direct afkeuren, echter denk ik in het geval van Hyballa dat het niet perse een ondoordachte lompe reactie is. Deze man heeft psychologie en pedagogiek gestudeerd, dan zou je toch weten hoe je met mensen om moet gaan? Misschien was dit een manier om Grot te motiveren oid?

Ben benieuwd of de trainer van napoli ook zo iets zou durven te zeggen tegen bijv. Een Marek Hamsik ..

26 juli 2018 om 21:35

Hamsik kan daar dan bevestigend op antwoorden, wordt al jarenlang op handen gedragen in Napels

27 juli 2018 om 00:20

Ooh , dus alleen dan mag je er zo bij lopen. Apart hoor

onzin altijd om kapsels en tattoos erbij te halen. in de jaren 70 liepen voetballers ook rond met raar lang haar, bakkebaarden en rare hippie broeken

Ik vind het maar onzin. Wat een gezeur krijgen die gasten te verduren door iedereen. Tenzij ze met een kam en een spiegel op het veld lopen zie ik het probleem niet. De meeste voetballers trainen iedere dag keihard en wat ze buiten het veld doen moeten ze lekker zelf weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GelmiVerdediger20
C. KumVerdediger20
T. PachonikVerdediger21
L. SchmitzVerdediger20
E. LinthorstMiddenvelder20
D. PostMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Antonio Rüdiger staat voor een vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren