FC Twente ziet ‘talentvolle en sterke speler’ vertrekken naar competitiegenoot

Maandag, 23 juli 2018 om

Richard Jensen maakt per direct de overstap van FC Twente naar Roda JC Kerkrade, zo melden beide clubs uit de Keuken Kampioen Divisie maandagmiddag bekend. De 22-jarige Finse verdediger, die nog tot medio 2020 vastlag bij de Tukkers, tekent een tweejarig contract bij de club uit Kerkrade.

In 2012 verruilde Jensen de jeugdopleiding van HJK Helsinki voor die van FC Twente waarvoor hij in 2018 debuteerde in het eerste elftal. De linker centrale verdediger is tevens Fins jeugdinternational en aanvoerder van zijn lichting. In totaal speelde Jensen tien competitiewedstrijden voor de Tukkers. Nu gaat de stopper dus aan de slag in Limburg.

Technisch directeur Harm van Veldhoven laat op de site van Roda weten blij te zijn met de komst van de Scandinaviër: “Richard is een talentvolle en sterke speler die we al enige tijd op onze radar hadden staan. Hij is een zeer interessante speler die precies past in het plaatje dat wij voor komend seizoen voor ogen hebben. We zijn blij met zijn komst.”


Poll

Een goede stap voor Richard Jensen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door tukkertje91)

Was toch de minst getalenteerde van de twee. Is fysiek sterk maar ietwat klein als CV en komt snelheid te kort. Het ga je goed!

Eén van de weinigen bij Twente met een gezonde arbeidsethos maar daar blijft het ook bij. Zeer beperkt als CV. Ik zag eerder meer een verdedigende middenvelder in hem maar daarvoor is zijn handelingssnelheid veel te laag. Heeft zich de afgelopen jaren niet weten door te ontwikkelen bij ons maar dat heeft bijna niemand.

23 juli 2018 om 17:11

Hij is nog jong en als hij wilt werken past hij goed bij ons. Nu nog de 2 gewenste spitsen.

23 juli 2018 om 17:48

Ik ben ook nog jong en wil hard werken. Stuur ze maar naar mij door voor die spitspositie dan

Zonder gekkigheid: ik hoop dat hij zich bij jullie weet te ontwikkelen. Juist omdat hij de drive heeft en daarnaast heel fijn in de omgang is. Net zoals zijn broertje overigens wars van sterallures.

23 juli 2018 om 22:28

Klopt, mits de jongen voldoende speeltijd krijgt bij Roda.
Bij Twente viel deze gast,ondanks het erbarmelijke seizoen, niet vaak op .
Maar..... wie wel bij Twente.
Ik hoop/gun jullie veel plezier van deze speler

Wat een rare stap van Jensen, het nut hiervan ontgaat me volledig. Wellicht meer uitzicht op speelminuten?

23 juli 2018 om 20:38

Klopt. VZ vertelt hier niet de overstap vanuit Jensen. Hij heeft aangegeven dat hij bij Twente niet 2de keus wilde fungeren.

de twente supporters lijken wel op de ajax supporters,als er een speler weg gaat dan deugt er helemaal niks meer van die speler ,het is gewoon zielig

23 juli 2018 om 17:19

Hoi Caddy. Heb jij Jenssen aan het werk gezien afgelopen seizoen? Zo niet, ga maar eens wat potjes terugkijken. Geloof me, hij kan er niet zo veel van. Fijne dag nog!

23 juli 2018 om 17:21

Nou was dit ook geen top verdediger, hij werd zelfs door Peet Bijen op de bank gehouden!

23 juli 2018 om 17:21

Klopt, en dat terwijl we vorig jaar toch konden zien dat er een bak kwaliteit, talent en inzet in de spelersgroep bij Twente zat! Of nee......toch niet

23 juli 2018 om 17:45

Ik welke reactie, die eerder dan jouw reactie is geplaatst, staat dat er niks deugde aan deze speler?

23 juli 2018 om 18:15

Ik ben geen Twente supporter maar, ook ik ben allerminst onder de indruk van deze jongen.

joh wat maakt het uit. Twente heeft ergens weer een zak geld voor versterkingen. Een vertrekkend talent meer of minder maakt niet uit. Mocht het wel misgaan zet de club gewoon de mes weer op de keel bij de gemeente. Alles komt goed

23 juli 2018 om 17:38

Talent is een groot woord, deed het niet onaardig. Zat vooral bij Twente ivm z'n broertje, hij moest min of meer mee.
Maar vindt de stap niet echt logisch tenzij hij meer weet dan wij , wie er dus nog bij twente komt voor zijn plek.
Had wel net z'n contract verlengt, dus loopt niet gratis de deur uit, neem ik aan.

23 juli 2018 om 18:21

Beter zelfs, als dat niet lukt nog bij de burgers van Enschede zelf langs. Ik woon toch niet in Enschede, zal mij een rotzorg zijn, niet? Stillewillem, ik hoop dat je een keer een Zwijger wordt.

On: Was 1 van de weinigen die in ieder geval niet de kantjes er vanaf liep. Maar door Bijen uit de basis worden gespeeld is geen goed teken natuurlijk. Desalniettemin had ik hem graag als back-up gehouden, ook omdat hij achterin vrijwel overal kan spelen. Ach ja. Nu een stap opzij (meer kans op minuten?) zodat hij er straks hopelijk 2 vooruit kan zetten. Ga je goed, Richard.

23 juli 2018 om 22:32

Goeie grap die kenden we nog niet. Lekker orgineel 😂

24 juli 2018 om 14:09

Tja. Als jij denkt dat het een grap is, prima. Ik vind persoonlijk jouw herhaaldelijke repertoire onder de gemiddelde Twente artikelen een grap, en behoorlijk ver van origineel. Dus ik hoop oprecht dat je met spoed eens kapt met die onzin. Overigens, als zo veel mensen het tegen je zeggen, is het misschien tijd achter je oren te krabben over wat je uitkraamt. Maar dat is mijn visie.

Een mening hebben is prima, mening tegen mijn club ook op z’n minst zeer begrijpelijk. Maar alle feiten negeren en/of verdraaien, zelf nooit met onderbouwing komen en blind blijven roeptoeteren... Tja, neigt naar populisme of in het ergste geval zelfs propaganda.

Maar wederom, dat is slechts mijn visie.

Fijne dag Willem

23 juli 2018 om 22:39

Ach ja stillewillem er zijn maar weinig mensen die dit weten te bewerkstelligen.
In Enschede lopen daar zat van rond, goed voor de plaatselijke fct.
Dat jij daar niet mee kan leven is voor jouw rekening.
Jammer he, dat Twente er nog steeds is?
Ik denk dat iedereen in Twente ermee kan leven, dat Jensen naar Roda gaat.
Het zou fantastisch zijn als die jongen daar beter uit de verf komt , dan bij fct.

23 juli 2018 om 22:59

Zeurpiet

Matige speler, maar als back-up had ie wel kunnen blijven want kan zowel CV als LB spelen. Maar zal hem niet missen qua talent. Wel een beetje vreemde move, mjah soit

Of dit een speler voor basis is moet nog blijken, maar in ieder geval weer een jonge speler met doorgroeimogelijkheden erbij. In de verdediging zullen we nu ver klaar zijn. Werker, van Eijma, Verburgh en deze Jensen kunnen allemaal centraal, en dan heb je Dijkhuizen en Vansteenkiste voor de backs. Wellicht mist er centraal wat routine aangezien Werker met zijn 24 jaar de meest ervaren speler is, maar het is ook niet verkeerd om eens met jonge jongens aan de slag te gaan.

Op het middenveld en vooral in de spits moeten er nog mensen bijkomen, dan begint het weer enigszins op een selectie te lijken.

23 juli 2018 om 18:02

Hoe zit het eigenlijk met die Bassong wat op proef was? Krijgt die een contract of ?

23 juli 2018 om 18:12

Nee is alweer weg.

23 juli 2018 om 20:28

Die is inderdaad alweer weg. Mensen die hem in actie hebben gezien waren niet geheel overtuigd en hij bleek ook verre van wedstrijdfit.

Teken daar hey contacteren van twee nieuwe verdedigers aanstaande is.

23 juli 2018 om 19:06

Ook bij fct is het beleid top. Wederom met geleend geld naar een wereld elftal. Booeh

23 juli 2018 om 19:24

Klopt, het is geleend geld. Niks anders dan je eigen Roda dat in ‘97 een kleine 4 miljoen van de gemeente kreeg voor aandelen, en in 2009 nog weer eens 3 miljoen. In 2010 nog weer eens 5,8mln voor het laatste restant. Of de garantstelling van 3 miljoen in 2003 (later 15 miljoen in 2005). En wanneer betaalt je club de lening terug? Oh ja, pas na 2025. Booeh.

23 juli 2018 om 20:47

Gast... ken je historie...

23 juli 2018 om 23:21

mee eens kansloze reactie dit!
Die gast heeft z"n huiswerk niet goed gedaan......

24 juli 2018 om 01:50

@tukkertje, je bent redelijk op de hoogte. In je verhaal missen alleen twee cruciale dingen. De schuld is onder andere opgebouwd uit de garantstelling van de hypotheek die Roda had. Met het omvalle van de bank is die omgezet naar een lening bij de gemeente. Dat is overigens ook één van de weinige dingen die je Roda zelf Niet kwalijk kan nemen. Garantstellingen voor hyptheken zijn vrij normaal bij dat soort projecten.
Een tweede cruciaal nuance is dat voor het verstrekken van die extra lening, de rechten van het stadion ook naar de gemeente is gegaan en ze dus het stadion voor de symbolische waarde van een €1,- hebben gekocht.
Maar ik denk dat onze beide clubs wat kunnen leren van de fouten uit het verleden... met het verschil natuurlijk dat er bij FC Twente heleaas een paar criminelen mee weg zijn gekomen en dat de gemeente Enschede nog iets kan leren van het onderhandelen. Ik bedoel, een ~20.000 zitplaatsen stadion kopen voor een €1,-... niet slecht gedaan (komt wel onderhoud bij)

24 juli 2018 om 10:56

Reactie was ook opgesteld als Ook fct heeft top beleid

24 juli 2018 om 14:14

Rickv,

De grootste nuance die ik nu kan aanbrengen is dat Roda er al aantoonbaar van heeft geleerd, dat moet bij ons nog maar blijken (laten we eerlijk zijn, de voortekenen zijn niet al te best). Daarnaast is Roda natuurlijk ook niet op criminele wijze de fout in gegaan, maar met ‘schoon’ mismanagement. Ik denk dat dat de belangrijkste is.

Hupperts,

Het gaat me om de combinatie van de eerste zin met de term booeh, klonk redelijk eierdop namelijk. Maar dat kan ook aan verkeerde interpretatie liggen van mijn kant. In dat geval mijn excuses.

24 juli 2018 om 23:10

Ik gun de supporters van fct een club waar ze met recht trots op mogen zijn. Toen ik 15 jaar geleden in jullie stadion was stonden daar 13000 tukkers vol passie en trots achter hun fct. Een club van het volk, puur en veel passie.

Wat ik niet snap is als ze voor deze kerel betaald hebben, had je net zo goed kunne zeggen we nemen Banggaard over. Samen met Ndenge 2 jongens die wel wilde en goed genoeg waren. Had je Rutjes een contract gegeven omdat hij op veel posities uit de voeten kan.( heeft zelfs eens linksback gespeeld) Nu lijkt het wel gewoon of je geen kampioen wilt worden. Dat zou als Roda zijnde toch echt de doelstelling moeten zijn. Dan houdt ik me nog aardig rustig, want die keeper ook 1 jaar niet gespeeld. Maakt nog niet zo zeer grote indruk op me. Je hebt voorin nog zeker voorin 2 man nodig, en daarbij vind ik de selectie wel erg smal worden. Maar we zullen zien.

Forza Roda

23 juli 2018 om 20:13

Als Roda al iets betaald heeft voor deze jongen (wat ik betwijfel) dan zal dat een zeer klein bedrag zijn. Voor Banggaard zul je denk ik toch meerdere tonnen moeten betalen en dat is een stap te ver. Ndenge zie ik ook heel graag terugkeren, maar ik denk dat die op een hoger niveau actief wil zijn.

24 juli 2018 om 00:32

Roda zal vast niet veel betaald hebben voor Jensen inderdaad. Vind het zelf wel jammer dat hij gaat. Was eem van de weinigen die wel wilde werken en gewoon een goede vent is, hoop oprecht dat hij het bij jullie als concurrent goed gaat doen. Vooral voor hemzelf natuurlijk.

Zodra iemand vertrekt is t altijd terecht. Frappant, want al speel je niet wekelijks kunnen daar meerdere redenen voor zijn. Ik denk dat Roda terecht tevreden is

Denk dat hier niet veel geld voor betaald is en dat het überhaupt qua salaris ook geen dure speler is. Mooi om op de bank (ga ik van uit) te hebben. Mis wel een beetje ervaring en lengte centraal achterin, waar talent wel aanwezig is. Had graag een type Bassong (maar dan een variant die wel fit is) gezien. Ben benieuwd wat deze jongen kan, heeft 6 wedstrijden Eredivisie gespeeld en alle Twente supporters hier weten alles over de beste man en zijn kunnen, jaloezie of terechte opluchting dat-ie weg is? We gaan het zien. Moet gezegd worden dat de spelers die Roda haalt wel goed gescout lijken, krijgen ook voor t eerst weer meerderjarige contracten etc. Lijkt een goed plan voor de toekomst aanwezig te zijn.

Tot zover ben ik te spreken over het beleid van Harm. Ik zou zelfs graag zien dat ze verwachtingen bij stellen naar een top 5 klassering ipv directe promotie. Bedrijfstechnisch wellicht niet het beste, maar denk dat de club gebaat is bij stabiliteit. Met dank aan clubs Nec, NAC en met name FC Twente zijn we eindelijk weer eens een beetje in de luwte komen te liggen als het gaat om het misgunnen door beleid uit het verleden (wat terecht was), dus laten we daar gebruik van maken en een klein charme offensief te starten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong Ajax20-2
11.Telstar195
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger142
S. MarzoVerdediger142
R. KlaasenMiddenvelder140
N. VossebeltMiddenvelder142
R. AlbergMiddenvelder137
J. CrouxAanvaller133
T. GoppelAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren