‘Gudelj wordt niet ingeschreven en kan uitwijken naar Istanbul’

Zaterdag, 21 juli 2018 om

Guangzhou Evergrande heeft Nemanja Gudelj niet ingeschreven voor de rest van het competitieseizoen. De 26-jarige middenvelder is na de komst van Paulinho overbodig geworden en moet zich voorlopig richten op het tweede elftal. Tenzij Gudelj voor het einde van de transferperiode nog een andere club vindt.

Het is niet ondenkbaar dat Gudelj weer gaat samenwerken met een Nederlandse trainer, want Fotomaç schrijft dat de 22-voudig international van Servië in beeld is bij Fenerbahçe. Sportief directeur Damien Comolli heeft Gudelj op huurbasis aangeboden gekregen en heeft de technische staf van Phillip Cocu hiervan op de hoogte gebracht.

Toen Gudelj nog bij AZ voetbalde, was hij in beeld bij het PSV van huidig Fener-coach Cocu. “Ondanks dat PSV net kampioen is geworden, is dat nooit een afweging voor mij geweest. In mijn hoofd had ik al bepaalde keuzes gemaakt en sinds de gesprekken met de trainer en Marc Overmars wist ik het zeker”, vertelde hij in mei 2015 aan de NOS.

Gudelj koos voor Ajax, maar groeide daar nooit uit tot een onbetwiste basisspeler. Hij vertrok in de winter van 2017 voor vijfenhalf miljoen euro, plus een doorverkooppercentage van twintig procent, naar Tianjin TEDA. Die club verkocht Gudelj een jaar later aan kampioen Guangzhou Evergrande. Tot dusverre speelde Neno achttien wedstrijden voor Guangzhou en daarin kwam hij tot drie doelpunten en twee assists.


Poll

Zou Fenerbahçe een geschikte club zijn voor Nemanja Gudelj?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door londonblues)

Dan ga je naar. Gina om veel te spelen en hoop geld te verdienen, word je gewoon in de 2e gezet. Best bijzonder dit. Zijn er dan zoveel goede voetballers aanwezig daaro? Of is hij gewoon echt slecht?

21 juli 2018 om 09:27

Paulinho van Barcelona.. kap eens met dat negatieve zeiken op Namnja, is een prima kerel. Hij koos voor het geld en dat is prima. Hopelijk gaat de deal met Fenerbahce door, komt hij toch ook q Weer in beeld voor Servië.

21 juli 2018 om 09:39

Waarom mag men zijn mening niet uiten over Nemanja? Plus daarbij stelt Arnavut de vraag dat het 'best bijzonder is' dat hij wordt teruggezet. Dat is ook gek, dat je van basis/wisselspeler ineens wordt teruggezet naar het tweede. Ik vind het ook erg bijzonder. Toch denk ik dat het te maken heeft met het feit dat ze in China veel Chinezen hanteren in de basis (5+6 achtige concept). Maar ik kan het mis hebben. Ik ben benieuwd wat hin nog zou kunnen brengen in Europa. We gaan het zien!

21 juli 2018 om 11:31

Het is voor het eesrt dat ik me zo over gudelj uit. Weet niet wasr jou ochtendhumeur vandaan komt?

21 juli 2018 om 09:27

Paulinho van Barcelona.. kap eens met dat negatieve zeiken op Namnja, is een prima kerel. Hij koos voor het geld en dat is prima. Hopelijk gaat de deal met Fenerbahce door, komt hij toch ook q Weer in beeld voor Servië.

21 juli 2018 om 09:34

Volgens mij heeft het met het max. aantal buitenlanders in het 1e te maken. Nu Paulinho daar zit moeten ze keuzes maken tussen de buitenlanders en valt Gudelj blijkbaar buiten de boot.

21 juli 2018 om 09:46

Precies Inkemontana. In de Chinese competitie mogen per wedstrijd slechts 3 buitenlanders in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Guangzhou heeft Goulart (spits) en daarnaast zijn de afgelopen maand Talisca en Paulinho overgenomen. Wat inhoudt dat Gudelj niet meer aan spelen toe zou komen. Alleen eventueel nog in de Aziatische Champions League.

21 juli 2018 om 12:03

Heeft meer te maken met de regels, je mag in je selectie maar 4 buitenlanders hebben in China. Met spelers als Alan (spits van Red bull salzburg), Ricardo Goulart, Paulinho en Talisca heeft Gudelj vrij logisch de strijd verloren.

Hopen voor die jongen dat er nog een Chinese club interesse heeft voor hem. Blijkbaar bevalt het hem daar goed. Kan die ook nog even lekker doorgaan met cashen.

Goede voetballer voor de Europese middenmoot, alleen zijn karakter zit hem nog wel eens in de weg. Financieel is hij al lang binnen. Hoop dat ie nog ergens lekker aan het ballen komt

Gudelj is gewoon het slachtoffer van de buitenlander regel. Er mogen geloof ik maar 3 buitenlanders ingeschreven staan in de selectie van het 1ste. Het heeft niks te maken met dat hij niet goed genoeg is. Maar door de terugkeer van Paulinho zijn er teveel buitenlandse spelers.

21 juli 2018 om 09:48

Mocht hij genoeg kwaliteiten bezity n en een van de betere buitenlanders zijn was dit nooit gebeurd. Gewoon geen top speler, leuk om er bij te hebben. Maar zet hem niet op de bank want dat kan hij mentaal niet aan

21 juli 2018 om 12:48

Al zou hij goede kwaliteiten hebben ze hebben een buitenlandse speler in de spits, een in de defensie en nu Paulinho van Barcelona. Welke kwaliteiten moest hij bezitten om er tussen te zitten aangezien het geen spits of verdediger is.

21 juli 2018 om 15:08

Waarschijnlijk van alles meer kwaliteiten zodat ze geen vervanger voor hem zouden halen. Blijkbaar vinden ze hem niet goed genoeg om mee door te gaan

21 juli 2018 om 16:47

In ieder geval meer kwaliteiten dan die andere dat ze niet om hem heen kunnen

Hij is dus eigenlijk gehaald voor een half jaar om de Europese transfermarky af te wachten. Haha dan voel je je genaaid, alhoewel met zo'n salaris. Nu verhuurt worden aan een andere club en wordt die misschien nog met winst verkocht door evergrande, niet slecht!

Want Gudelj kan niet samen met Paulinho in 1 elftal spelen?
De andere 23 selectiespelers zijn veel beter dan Gudelj??

Hou toch op; gewoon een makkelijk manier om een speler te lozen...
Koop dan gewoon zijn contract af en klaar...

21 juli 2018 om 10:31

Jasper, in de Chinese competitie is er een regel, dat er maar een x aantal buitenlandse spelers ingeschreven mag staan. Door de terugkeer van Paulinho, die natuurlijk een klasse beter is, moeten er keuzes worden gemaakt. Vandaar dat Gudelj er niet meer bij zit voor de rest van het seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Guangzhou Evergrande

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Cheng ZengKeeper140
PaulinhoMiddenvelder141
Verdediger130
Hanchao YuMiddenvelder133
Bowen HuangMiddenvelder130
Zhi ZhengMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina Guangzhou Evergrande.

93 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren