Kroatië zet kwaad bloed: ‘Het moet zijn beste ploeg opstellen’

Vrijdag, 22 juni 2018 om

Bij Kroatië kan het vizier na de 0-3 zege van donderdagavond op Argentinië al op de volgende ronde. Het team van bondscoach Zlatko Dalic is reeds zeker van plekje bij de laatste zestien en lijkt zelfs de eerste plaats in groep D niet meer te kunnen ontgaan. Dalic geeft daags na het treffen met de Argentijnen op een persconferentie toe dat hij overweegt om voor het laatste groepsduel met IJsland enkele spelers rust te geven.

Kroatië kan de eerste plek in theorie weliswaar nog verliezen aan Nigeria, dat op de laatste speeldag Argentinië treft, maar gezien het superieure doelsaldo (+5 tegenover 0) lijkt Dalic zich reeds rijk te rekenen. "Ja", antwoordt de oefenmeester vrijdag op de vraag of hij enkele spelers rust zal geven. Het voornemen van de Kroatische bondscoach kan niet rekenen op de goedkeuring van John Obi Mikel, aanvoerder van Nigeria.

"Dit is een groot toernooi, je kunt niet zomaar besluiten om spelers rust te geven en daarmee andere teams de kans geven om zich te kwalificeren voor de volgende ronde", vertelt de middenvelder vrijdag na afloop van het duel van de Nigerianen met IJsland (2-0 zege) tegen Goal. "Kroatië moet professioneel zijn en zijn beste ploeg opstellen. Op dit niveau kun je niet je beste spelers sparen en zo teams helpen zich te kwalificeren.”

Nigeria staat momenteel weliswaar tweede in groep D en heeft op de laatste speeldag tegen Argentinië aan een gelijkspel voldoende om de Zuid-Amerikanen voor te blijven. Mocht dat scenario zich echter voltrekken en IJsland gelijktijdig met meerdere doelpunten verschil winnen van Kroatië, dan dreigt Nigeria zijn tweede plek in de poule alsnog te verliezen aan de IJslanders.


Poll

Kun jij je vinden in de woorden van John Obi Mikel?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door fr-manred)

Niet zeuren, als Kroatie professioneel is stellen ze niet hun beste team op maar geven ze nu de nodige jongens rust, die kans hebben ze zichzelf geschonken door gewoon twee keer te winnen, de rest kan beter naar zichzelf kijken in plaats van te janken op voorhand.

22 juni 2018 om 22:38

Precies dit. Als de rollen omgedraaid waren hadden de piepende landen precies hetzelfde gedaan.

22 juni 2018 om 22:53

Nee, dan werd er gejankt om sportieve plicht.

23 juni 2018 om 03:17

Sportieve plicht? De enige sportieve plicht die Kroatie heeft, is zo ver mogelijk komen op het WK. En met het rust geven aan de beste spelers, vergroten ze die kansen.

22 juni 2018 om 22:39

Precies dat. De andere teams hebben dit aan zichzelf t danken. Kroatie heeft de luxe om dit te doen. Dan moeten ze ook gebruik maken van de voordeel die ze hebben.

22 juni 2018 om 23:39

En als die basisspelers wel worden opgesteld doen ze mogelijk rustig aan om zich te sparen voor de knock-out fase, terwijl de wissels zich graag willen bewijzen tegen Ijsland. Dat is ook hoe het altijd gaat in een toernooi met een groepsfase: in de laatste groepsronde hoeven sommige teams niet meer voluit te gaan. Dat is geen verrassing.

23 juni 2018 om 01:18

Zou het niet doen. Kijk nederland Ek2008. Tot ziens, flow.

23 juni 2018 om 05:21

Nederland won gewoon toen van Roemenië het was meer die drama van Boulahrouz dat ze verloren tegen de russen

24 juni 2018 om 14:26

Nederland bakte er niks meer van tegen rusland dat is wat ik bedoel.

Als hij gewoon wint is die door hij moet niet zeuren.

Sorry maar dit is gewoon te gek voor woorden . Nigeria heeft nog alles zelf in handen .

Kroatie profiteert nu gewoon van hun positie door bepaalde spelers rust te gunnen. Andere landen moeten niet zo zeiken, maar naar zichzelf kijken. Overigens kan het rust geven van spelers ook verkeerd uitpakken. Zie o.a. oranje op het ek 2008.

22 juni 2018 om 23:14

Misschien was oranje anders wel nog harder onderuit gegaan, das altijd kristallen bolwerk.

23 juni 2018 om 00:10

Dat zou idd kunnen, maar zou niet in lijn liggen met de eerste wedstrijden. Oranje zat in een geweldige flow die onderbroken werd tegen Roemenie. De wedstrijd tegen de Russen was daarna gewoon niet goed. We gaan het zien met de Kroaten. Hebben toch echt een heel goed elftal. Modric en Rakitic samen op het middenveld is echt geweldig. Zie ze zomaar tot de laatste vier komen.

23 juni 2018 om 00:54

Sterker nog, als Portugal op doelsaldo eerste wordt, wat zeker mogelijk is, krijgt kroatie in de achste finale mogelikk Denemarken, kwartfinale Portugal, waardoor een halve finale zeker een mogelijkheid is. Heb dit nl in mijn wk poule, waarna ze in de halve finale verliezen van Frankrijk dacht ik

Ik zou sowieso Vida rust geven. We weten allemaal hoe het met het doelsaldo gaat als hij speelt. Rust geven is geen probleem. Het is de verdienste van het team dat wel gepresteerd. Sampaoli wisselt elke wedstrijd, maar daar hoor je andere teams niet over. Gewoon niet zeuren en zorgen dat je zelf doet wat je moet doen.

Wat een onzin. Je gaat toch niet mensen met een gele kaart of een lichte blessure opstellen als Je al gwplaatst bent.

Wel vaker gedaan. Ik herinner me nog dat Tsjechie met 'b-ploeg' van Duitsland won en NL doorging. Ook won NL ooit 'gewoon' van Roemenie (als ik mij niet vergis ) waardoor Italie doorging

23 juni 2018 om 00:11

Yep om vervolgens tegen Rusland een jankpot te spelen en eruit te vliegen haha

23 juni 2018 om 00:38

Als dat scenario er komt zou dat slecht nieuws zijn voor Nigeria of Argentinie - en daarna ook weer voor de bedwinger daarvan want Rusland won ook niet .

Waarom zeurt hij?
Nigeria moet van Argentinie winnen, dan is er volgens mij niks aan de hand.

Ben normaal van mening dat iedereen zich aan de sportieve plicht moet houden, echter in dit geval vind ik dat Nigeria geen recht van spreken heeft. Immers: als zij zelf winnen van Argentinie maakt de uitslag in de andere wedstrijd toch niet uit. Ze gaan ee nu al van uit dat ze gaan gelijkspelen, dan moet je dus niet naar de ander gaan wijzen.

Misschien is het juist wel goed voor Nigeria, want als Ijsland een grotere kans maakt op winst dan zal Argentinië wanhopig een beter doelsaldo dan Ijsland moeten krijgen om door te gaan. Nigeria kan mogelijk profiteren van de wanhoop.

Ik begrijp de frustratie en zelfs angst van Nigeria, maar kom op zeg. Elk coach en voetbalnatie had het zelfde gedaan. Het risico is immers te groot. Bovendien zou IJsland moeten winnen om überhaupt kans te maken op de volgende ronde wat ik niet zie gebeuren. Zet Kovacic daar neer ipv Rakitic, en de Kroaten gaan er niet eens heel erg op achteruit

Nigeria moet gewoon hun eigen wedstrijd winnen . En zich niet niet bezig houden met wat Kroatië doet

Krijgt Modric rust, speelt Kovacic... Geef de bondscoach van Kroatië groot gelijk. Je wil die laatste poulewedstrijd winnen, dan geef je enkele spelers die dicht tegen de basis zitten de kans en ben je niet extreem verzwakt.

De bondscoach van Kroatie heeft helemaal geen sportieve plicht naar andere landen toe. Hij is verantwoordelijk voor de prestaties van zijn eigen team en als hij spelers met 'lichte pijntjes' wil sparen is dat zijn keuze.
Hij zal ook vast geen 'b elftal' opstellen omdat ze nu in een flow zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 6
30 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

24 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren