‘Ik ben extreem jaloers, ik had met Engeland naar het WK moeten gaan’

Woensdag, 13 juni 2018 om

Sam Allardyce geeft toe 'extreem jaloers' te zijn op bondscoach Gareth Southgate van Engeland. Tussen juli en september 2016 was Allardyce zelf de keuzeheer, maar hij werd ontslagen na een publicatie in The Daily Telegraph. Volgens Allardyce was zijn vertrek onterecht en zou hij met Engeland naar het WK moeten gaan.

Allardyce toonde zich tegenover undercoverjournalisten bereid om voor om voor 400.000 pond uit te leggen hoe transferregels van de FA omzeild kunnen worden. Hij maakte ook denigrerende opmerkingen over voormalig bondscoach Roy Hodgson en voormalig assistent-bondscoach Gary Neville. Na 67 dagen zat zijn dienstverband als bondscoach er alweer op: beide partijen kwamen een vertrek overeen. Nu, daags voor de start van het WK, kan Allardyce zich niet aan de gedachte onttrekken dat hij bondscoach had moeten zijn.

"Ik voel jaloezie. Ik ben enorm teleurgesteld", erkent Allardyce in gesprek met de BBC. "Ik had daar moeten staan. Helaas is dat vanwege de omstandigheden niet het geval. Het ene moment stond ik op de golfbaan, het andere moment hoorde ik dat ik niet door mocht als bondscoach. Ik weet nog altijd niet waarom. Er zat geen gedachte achter. Als er iets meer tijd en geduld voor was uitgetrokken, dan zou ik nog steeds bondscoach van Engeland zijn."

Allardyce ging enkele maanden na zijn vertrek als bondscoach aan de slag bij Crystal Palace. Hij maakte het seizoen af en tekende in november 2017 bij Everton als opvolger van Ronald Koeman. In mei werd hij op straat gezet door Everton. Allardyce hoopt weer aan de slag te kunnen gaan, zo lijkt het. "Ik ben nu opgekrabbeld, maar ik kijk met extreme jaloezie naar Gareth en de jongens. Ik hoop dat ze het fantastisch doen."


Poll

Wie is een betere bondscoach?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door zola86)

13 in een dozijn manager met nare, corrupte trekjes. Next

Vreselijke vent, corrupt en een onzettende hork, maar helaas wel een uitstekende trainer.

Totaal geen zelfreflectie. Oprecht medelijden met zulke mensen.

13 juni 2018 om 12:15

Dat zijn psychopatische trekjes, heel gevaarlijk zulke mensen. Als ze in privé kringen ook geen zelfreflectie toepassen dan zou dit best een hele nare man zij om mee samen te wonen.

13 juni 2018 om 13:12

Nja, vast altijd ja knikkers om zich heen gehad.

13 juni 2018 om 13:27

Inderdaad, hoe kun je niet begrijpen dat zo'n publicatie tot een ontslag kan leiden. Hij vindt zichzelf ook zo zielig

Wat een idioot is deze man. Kijk hoe hij omging met Davy. Dat je hem nie goed genoeg vond kan, maar al die persoonlijke aanvallen in de media waren onnodig.

"ik weet nog niet waarom" hoe kan hij zoiets in godsnaam zeggen. Voor 4 ton wilde hij haarfijn uitleggen hoe de transferregels van zijn eigen werkgever omzeilt kunnen worden. Lekkere basis voor een dienstverband. Een enorm gebrek aan zelfreflectie..

"het ene moment stond ik op de golfbaan, het andere moment hoorde ik dat ik niet door mocht als bondscoach. Ik weet nog altijd niet waarom". Dit zegt dus alles over Big Sam. Hij snapt oprecht niet dat als je de anderen aanmoedigt de regelgeving van je nieuwe werknemer te omzeilen en je je voorganger te kakken zet je wordt ontslagen.

Als hij nog bondscoach was geweest zou Engeland ongetwijfeld degelijk/lelijker hebben gespeeld dan nu, maar qua resultaten denk ik niet dat het veel had gescheeld. Als Engeland de kwartfinales haalt op het WK is dat prima, meer dan dat zou de hele voetbalwereld enorm verbazen. Ik sluit overigens niet uit dat ze poule winnen, iederereen hier in Engeland weer hoop krijgt op een mooi toernooi en dat de ploeg dan weer grandioos op z'n bek gaat tegen Senegal. De ontreddering toen ze er in 2016 uitgingen tegen Ijsland was hilarisch om te zien.

Heeft im dit geval niet eens te maken met hoe hij het gedaan heeft bij Everton en hoe hij zn eigen spelers openlijk zwart maakt, maar heeft deze gozer 0,0 zelfreflectie. Engeland speelt ook veel beter en meer als een team met Southgate. Hij is gewoon betrapt op het uitleggen van hoe je kan vals spele en transfer regels omzijlen... ALS BONDSCOACH! Begreep eigenlijk al niet waarom hij het vertrouwen kreeg bij Everton. Is een anti-voetbal trainer die overal wel weet om z’n teams in de PL weet te houden, maar z’n spelers en team nooit goed voetbal laat spelen en nooit het niveau naar boven tilt van zn spelers en de clubs zelf.

Hij heeft geen idee waarom ?! Wauw..

'mirror mirror on the wall.....'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. WilsonAanvaller
H. KaneAanvaller66
R. SterlingAanvaller60
J. PickfordDoelman70
J. ButlandDoelman00
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Engeland
2 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 mei
Bayern München verwacht dat Leroy Sané voor een bedrag dat tussen de zeventig en honderd miljoen euro ligt los is te weken bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren