Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Slaaf’ haalt uit naar werkgever: ‘Ik kon mijn kinderen niet zien’

Laatste update:

Jakub Jankto lijkt Udinese achter zich te laten. De international van Tsjechië zegt in gesprek met Ceskatelvize dat hij de club uit de Serie A 'graag' wil inruilen. "Ik concentreer me op de komende interlands en dan zal ik met mijn zaakwaarnemer gaan bespreken wat de volgende stap is", aldus de 22-jarige middenvelder.

"Ik wil Italië graag verlaten na vier jaar. Ik was hier gelukkig, maar ik wil graag een andere competitie proberen, zoals Engeland of Spanje", vervolgt Jankto, die onder meer de vele trainerswissels bij Udinese aanwijst voor zijn vertrekwens. "In het begin van het seizoen leek alles veelbelovend, maar in de lente hadden we elf nederlagen op een rij."

"De club heeft de selectie gestraft door ons drie weken gevangen te houden in een hotel. Het was ongelooflijk. Gedurende het seizoen waren we wel twee maanden in het hotel te vinden. Ik voelde me een slaaf en kon mijn kinderen niet zien. We werden gevangen gehouden in het slechtste hotel in Udine, met allemaal vieze toiletten."

"Het was een straf. Ze zeiden dat de 'ritiro' (trainingskamp, red.) ons sterker zou maken, maar het tegendeel was het geval. Er kwamen juist meer ruzies. De club is alweer bezig met de vierde coach en Igor Tudor gaat waarschijnlijk ook vertrekken", besluit Jankto. Udinese eindigde afgelopen seizoen veertiende in de Serie A en wist degradatie ternauwernood te voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 mei 2018 om 10:52

Volstrekt mee eens. Die vergelijkingen zijn echt verschrikkelijk, je ziet het helaas wel vaker. Een dik salaris krijgen, lekker je leven kunnen besteden door aan je lijf te werken en de hele dag te sporten. En dan bij een beetje tegenslag zeggen dat je je een slaaf voelt. Bah, bah, bah.

29 mei 2018 om 11:21

Wat een 'politiek correct' geneuzel weer. Zoals hij het woord slaaf gebruikt is helemaal niets mis mee. Dit gejank van jullie hierover slaat nergens op.

29 mei 2018 om 11:24

Dik salaris of niet, als ik 3 weken van mijn vrijheid beroofd zou worden, zou ik ook niet gelukkig zijn. Of moet je omdat je goed verdient maar alles accepteren en zwijgen?

29 mei 2018 om 11:47

Puyolmessi Dat is helemaal niet wat er gezegd wordt. Maar zeg dan gewoon ik ben slecht behandeld, want slavernij zoals vroeger plaatsvindt, en nu basically nog wel plaatsvindt in bepaalde delen van de wereld is andere koek. Je komt gewoon enorm dom over als je 2 mil per jaar verdient en je jezelf vergelijkt met een slaaf omdat het hotel niet voldoet.

Ik vind trouwens dat spelers zo opsluiten voor een trainingskamp misschien 1 week leuk is, maar mensen 3 weken van hun dierbare weghouden is heel lomp inderdaad.

29 mei 2018 om 13:31

@ Zlatan65

Als hij vorstelijk wordt betaald, een contract heeft en een eigen wil en mening, mag je onder geen enkel beding spreken van een slaaf....
Dat zijn namelijk 'eigenschappen' die lijnrecht tegenover het slaaf zijn staan.

Dat is gewoon misbruik maken van de term slaaf.
Ik snap best dat je soms kracht termen wilt gebruiken om je punt duidelijk te maken, maar dit is gewoon misbruik maken van het woord.
Zeg dan gewoon dat je niet goed bent behandeld, geef aan waarom je dat vind, maar ga niet zn term verkrachten....

29 mei 2018 om 13:53

@Conti

Er is een wezenlijk verschil tussen ‘slaaf zijn’ en je ‘slaaf voelen’. Mag je onder geen enkel beding spreken van een slaaf? Waar staat dat in de wet beschreven? Je opvatting dat je een slaaf voelen misbruik maken is van het woord slaaf als term, is totaal misplaatst.

Ik heb het hieronder ook al neergezet, maar bij deze nog maar eens:

Uit www.vandale.nl:

‘slaaf (de; m; meervoud: slaven)

1. lijfeigene die geen persoonlijke rechten heeft
2. iem. wiens vrijheden sterk beknot zijn

Drie weken gedwongen worden door je machtswellustige broodheren om drie weken afgezonderd van je gezin in een bewust smerig hotel te vertoeven, komt sterk overeen met de letterlijke betekenis van het woord slaaf. Dus is je zo voelen en het uitspreken gerechtvaardigd

Er wordt een persoonlijk recht ontnomen (je gezin zien) en de vrijheden worden sterk beknot. Ondanks een vorstelijk loon, wat er qua relevantie weinig toe doet, heb je schijnbaar slaafs te luisteren naar de baas.

Noem mij eens welke eigenschappen van je slaaf voelen lijnrecht tegenover de definities ervan staan? Om maar te zwijgen over de onzinnigheid van een gebrek aan historisch besef bij gebruik.

29 mei 2018 om 14:03

@ Buitenspelval

In dit geval mag in mijn optiek inderdaad onder geen beding spreken over slaaf....

1:lijfeigene die geen persoonlijke rechten heeft (hij heeft zeker persoonlijke rechten, gezien hij in Italië woont en werkt, welke persoonlijke rechten voor haar burgers heeft)

2: Wiens vrijheden sterk beknot zijn. (mijn vrijheden in mijn werk worden ook sterk beknot, in de zin van procedures enz, ben ik dan ook slaaf?)

"drie weken gedwongen door een machtswellustige broodheren om drie weken afgezonderd van je gezin in een bewust smerig hotel te vertoeven, komt sterk overeen met de letterlijke betekenis van het woord slaaf. Noem mij eens welke eigenschappen van je slaaf voelen lijnrecht tegenover de definities staan?"

Dat is een trainingskamp, makkelijk zat..... Dus op het moment dat ze in de voorbereiding een trainingskamp hebben van 3/4/5 weken waarin hij zn gezin niet tot nauwelijks ziet en het hotel is goed, is t ook slavernij?

Of is t pas slavernij op t moment dat het een slecht hotel betreft?
Of is t pas slavernij op t moment dat het je niet aan staat?

Nee, sorry. Ben het nog steeds niet met je eens....

29 mei 2018 om 14:15

@Conti

Ik had mijn reactie hierboven net voor je reageerde nog even aangevuld met wat kleine verduidelijkingen.

Maar goed, we zullen er inderdaad niet over eens worden in dit geval. Jij noemt het een trainingskamp, terwijl het na 11 verliespartijen meer blijkt dat een doorsnee trainingskamp, een bedachte straf om te laten voelen.

Daaronder was de regel om drie weken je gezin niet te mogen zien. Dat is geen normale regel lijkt me terwijl je in de buurt bent.

Blijft staan dat er een groot verschil is tussen ‘slaaf zijn’ en je slaaf voelen, zoals de clubleiding voor ogen lijkt te hebben gehad met deze strafmaat.

We hoeven het niet eens te worden en dat beoog ik ook niet. Ik respecteer je mening verder ook, maar laten we er voor waken om op elke slak zout te leggen zoals FRtorres.

‘Slaafs’ het met elkaar eens zijn is niet nodig, al hoop ik dat dit zo gesteld mag worden zonder dat iemand zich beledigd voelt.

29 mei 2018 om 14:23

Overigens nog terugkomend op onderstaande vragen:

1:lijfeigene die geen persoonlijke rechten heeft (hij heeft zeker persoonlijke rechten, gezien hij in Italië woont en werkt, welke persoonlijke rechten voor haar burgers heeft)

- Persoonlijke recht om gedwongen je gezin niet te mogen zien; moeten er meerdere rechten worden ontnomen om het als zodanig te verantwoorden je slaaf/ lijfeigene te voelen? Er zullen verder ongetwijfeld meer persoonlijk rechten zijn ontnomen tijdens die bewuste drie weken.

- Daarnaast heeft uiteraard iedereen in Italië recht op persoonlijke rechten. Op papier. Maar ook in Italië zal er ongetwijfeld sprake zijn van moderne slavernij, in de vorm van uitbuiting, vrouwenhandel, e.d.

2: Wiens vrijheden sterk beknot zijn. (mijn vrijheden in mijn werk worden ook sterk beknot, in de zin van procedures enz, ben ik dan ook slaaf?)

- Ik zeg dan ook nergens dat je een slaaf bènt als op je werk beknot wordt. Of wel? Het gaat hier over dan ook over je slaaf voelen, niet een slaaf zijn. Een belangrijk nuanceverschil in deze. Als je wilt mag je je dan slaaf voelen op je werk ja.

29 mei 2018 om 15:00

Wat ik probeer met 2) is aangeven dat het nogal een wazige omschrijving is.
Gezien ik ook op mn werk beknot wordt, meer als voorbeeld hoe zoiets ook gelezen kan worden.

Zoals je wellicht merkt, kan ik er echt niet bij dat je je slaaf kunt voelen....
Hij krijgt namelijk vorstelijk betaald, heeft een contract en kan/mag gewoon zijn mening uiten en heeft rechten.
Dat kan ik niet rijmen met je als 'slaaf' behandeld voelen, dan weet je gewoonweg niet hoe een 'slaaf' is behandeld...

Ik ben vooral tegen het misbruik en verkrachten van termen als dit. Net zoals de verkrachting/misbruik van de volgende termen: Groen, duurzaam, seksuele intimidatie, racisme en

29 mei 2018 om 10:52

Hey held, hij maakt geen vergelijking met een bepaalde periode van slavernij maar dat hij zich als slaaf voelde. Slaven zijn er in iedere tijd geweest en bestaan nog steeds. Zoek het woord slaaf maar even op. En ja, hij krijgt goed betaald blabla. Hij heeft het alleen over de periode dat hij zich heel erg onvrij voelde door zijn werkgever. Kan toch?

29 mei 2018 om 10:59

Hahaha historisch besef. Een slaaf is niets meer en niets minder dan iemand die tegen zijn zin moet werken in opdracht van een ander. Hij mag nog zo veel geld verdienen, maar iemand tegen zijn zin 3 weken achtereen opsluiten in een hotel en onthouden van het zien van zijn geliefden is gewoon ontneming van basisrechten. De vergelijking met een slaaf is in dit geval dus een hyperbool, maar daar zal je het ook wel niet mee eens zijn. Relativerend vermogen; het doet gewoon pijn als je je geliefden niet mag zien. Als je dat niet snapt, ontbreekt aan jou ieder gevoel van empathie

29 mei 2018 om 11:32

@FRtorres

Wat een overdreven en overtrokken reactie zeg. Hoe politieke correct kun je je voordoen. Zielig gewoon, je tirade. Slaaf is een correct Nederlands woord en de associatie met het fout verleden is aan jou.

Ik zei vroeger in mijn middelbare schooljaren ook weleens, dat ik mij als een slaaf van de school voelde. Moet ik me daarvoor alsnog schamen, omdat ik geen medeleven en compassie zou hebben gevoeld voor al het leed uit het verleden?

Hoezo een misselijke vergelijking, die blijk geeft van geen enkel historisch besef? Slavernij heb je in allerlei gradaties. Je slaaf voelen is niet meer dan een unheimisch gevoel.

Dat jij het blijkbaar voornamelijk associeert met de Afro-(pan-) Amerikaanse slavernij, is jouw ding. Je een slaaf voelen in een bepaalde setting kan gewoon, ook zonder zogenaamd historish bewustzijn en schuldgevoel om een fout verleden te missen of wantoestanden te ontkennen.

Hij zegt enkel: “Ik voelde mij een slaaf en kon mijn kinderen niet zien.” Is dat zo’n rare uitspraak waarbij hij misplaatste lef zou vertonen? Man, man... Hij voelde zich enkel een slaaf, that’s all, zonder zich te willen vergelijken met al het persoonlijke leed uit de geschiedenis van de slavernij.

Er zijn genoeg werknemers in elke arbeidssector, die slaafs voor hun werkgever elke opdracht moeten uitvoeren en zich soms een slaaf wanen van hun baas. Bang zijn voor dreigend onslag. Mag dat ook niet uitgesproken worden?

En geef de man in die situatie eens ongelijk om zich destijds slaaf van de club te hebben gevoeld. Hij werd drie wekenlang gedwongen opgedragen om afgezonderd in een aftands hotel te vertoeven voor zijn geldheer zonder zijn gezin te mogen zien. Die vrijheidsbeperking neigt tot een vorm het houden van lijfeigenen.

Uit www.vandale.nl:

‘slaaf (de; m; meervoud: slaven)

1. lijfeigene die geen persoonlijke rechten heeft
2. iem. wiens vrijheden sterk beknot zijn

Deze betekenissen komen verdacht veel overeen met de motieven en omstandigheden, waar in de selectie van Udinese werd vastgehouden.

Degene die hier een gebrek aan relativeringsvermogen tentoonspreid, ben jij toch echt meer dan deze voetballer, die zich terecht en zonder vooraf zich te hoeven af te vragen of het politiek correct is, zegt zichzelf als een slaaf te hebben gevoeld.

Als een lijfeigene van de machthebbers van de club, als iemand wiens vrijheden sterk beknot waren als soort van straf.

Ik las laatst dat de uitgevers van het spel ‘De kolonisten van Catan’ onder druk van geklaag en dreigende taal de woorden ‘kolonisten van’ van de naam hebben geschrapt en het spel nu als ‘Catan’ in de winkels verkocht gaat worden.

Kolonisten zou volgens de actievoerders een foute verwijzing naar de tijd van het kolonialsme zijn. Hoe ver kun je gaan in je plaatsvervangende schuldgevoel of schachtofferrol om de wandaden en het leed van je voorouders.

De reactie van jou kan wat mij betreft in dezelfde koker als een pleidooi om woorden als ‘kolonisten’ of ‘blanke vla’ uit Nederlandse taal te weren als zijnde te beladen en fout.

Echt tof klinkt het niet, nee. Ik begrijp best dat hij wil vertrekken. Wat een gekte allemaal om een spelletje.

29 mei 2018 om 10:52

Helaas is voetbal al een tijdje geen spelletje meer, maar puur zaken.

Wat een min mannetje zeg.

Waarom heb je op je 22e al meerdere kinderen? Je bent zelf nog een half kind. Dat is pas niet normaal vind ik.

Als je voetballer bent in Italië, dan weet je dat je t halve seizoen in een trainingskamp/hotel zit. Dat zijn ook zaken die je vantevoren vraagt als je naar een nieuwe werkgever verhuist. Kortom, deze jongen komt op mij niet zo heel snugger over.

29 mei 2018 om 12:12

Lees gewoon het bericht eens beter. Het elftal werd na 11 nederlagen op rij gestraft met een drie weken verblijf in een louche, smerig hotel en werd gedwongen weggehouden van hun eigen gezinnen. Hoe had hij dat van tevoren al moeten hebben weten?

En wat is er nou niet normaal aan om op je 22ste kinderen te hebben? Sommigen zijn ook op en leeftijd al vroeg volwassen en allang geen kind meer. Op die leeftijd al kinderen hebben is al zo oud als de mensheid, ik snap je verontwaardiging niet zo.

29 mei 2018 om 14:09

Ah wat een geneuzel, dat hangt er toch van af? Ik ben op mijn 23 nog steeds een half kind inderdaad. Ik woon nog steeds thuis en studeer. Heb dus nog maar beperkte verantwoordelijkheden gekend. Mijn neef daarentegen is net zo goed 23 maar is na de middelbare school meteen beginnen werken en is daarna meteen met zijn vriendin een huis gaan huren en op zichzelf gaan wonen. 5 jaar later heeft hij ook 2 kinderen en dat gezin is hartstikke gelukkig.

Ik kan me voorstellen dat je een stuk volwassener bent als je vanaf je 18 naar het buitenland gaat voor je werk, in een erg professionele omgeving komt en op jezelf woont. Dan heb je op je 22 natuurlijk al wat meer levenservaring dan een student hier bij ons. Los daarvan wordt er van jongeren uit het oostblok over het algemeen sneller verwacht dat ze volwassen zijn dan hier in onze west Europese landjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren