Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

45-voudig Tsjechisch international komt uit de kast: ‘Wil in vrijheid leven’

Laatste update:

Jakub Jankto heeft maandagmiddag via social media laten weten homoseksueel te zijn. De 27-jarige middenvelder, die dit seizoen door Sparta Praag wordt gehuurd van Getafe, doet zijn verhaal in een filmpje op social media. “Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verbergen”, aldus de 45-voudig international van Tsjechië. De dappere keuze van Jankto, om tijdens zijn actieve profcarrière uit de kast te komen, levert hem veel steun via social media op.

Jankto benadrukt in zijn boodschap gelijk te zijn met iedereen. “Ik heb net als iedereen sterke kanten en zwakke kanten. Ik heb familie. Ik heb vrienden. Ik heb een baan die ik zo goed mogelijk uitvoer: professioneel en vol passie”, begint de linkspoot zijn boodschap. “Ik wil mijn leven in vrijheid leven, zonder angst. Zonder vooroordelen en geweld. Met alleen liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verbergen.”

De Premier League, die al jaren druk bezig is met het bevorderen van de homoacceptatie in het Engelse voetbal, reageert razendsnel op de video. “We zijn met je, Jakub. Football is for everyone.” De reactie wordt afgesloten met een regenboogvlag. Sparta Praag, de club die Jankto huurt met een optie tot koop, heeft inmiddels ook gereageerd. “Jankto sprak enige tijd geleden al met de directie, de trainer en met teamgenoten over zijn geaardheid. Leef je leven Jakub, je hebt onze steun. De rest doet er niet toe.”

De Tsjechische voetbalbond schaart zich ook achter de international. “Er verandert niets voor ons. Leef je leven, Jakub!” De reactie van Getafe sluit daarop aan. “Ons grootste respect en onvoorwaardelijke steun aan onze speler Jakub Jankto.” Bij Getafe ligt Jankto nog vast tot medio 2026, maar mogelijk maakt hij na dit seizoen de definitieve overstap naar Sparta Praag. Jankto is een gewaardeerd international in Tsjechië, die onder meer op het veld stond tijdens de gewonnen achtste finale tegen Nederland (0-2) tijdens het EK van 2021.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat hij zich veilig voelt om uit de kast te komen. Hoop dat anderen die met het probleem strugglen dit ook kunnen doen

13 februari 2023 om 15:51

Hoop dat zijn gevoel hem niet in de steek laat en dat iedereen hier idd op een goede manier op reageert. Vind het nl ontzettend dapper dat ie dit heeft gedaan en hoop dat de reacties goed zijn en dat er meer durven volgen.

Hier is maar 1 woord voor: Respect!

Mooi dat een toch wel vrij bekende voetballer uit de kast komt. Laten we hopen dat er ooit een punt komt waarop het helemaal niet meer nodig is om uit de kast te komen. Feitelijk maakt het natuurlijk geen zak uit of je nou op mannen of op vrouwen valt. Een aseksueel iemand hoeft zich toch ook niet te "verantwoorden"?

13 februari 2023 om 16:03

Bij vrouwenvoetbal kom je ook niet uit de kast, daar is het bij een aantal gewoon vanaf het begin zo at ze op vrouwen vallen. Hopelijk wordt het ook zo bij de mannen.

13 februari 2023 om 16:39

Daar zijn ook zo goed als geen fanatieke fans, dus dan kan dat inderdaad prima. Toch jammer dat het de fans zijn die deze sport aan de ene kant zo mooi maakt, maar er aan de andere kant voor zorgen dat dit dan weer een uitzondering op de regel is. Heel dapper van Jankto, mijn steun heeft hij!

13 februari 2023 om 19:14

Het ligt helaas niet alleen aan de fanatieke fans. Het is bij het vrouwenvoetbal buitengewoon veel voorkomend om lesbienne te zijn. De voetbal sport trekt deze 'machocultuur' gewoon al vanaf het begin aan.

Los daarvan weet je hopelijk ook wel dat je als vrouw veel minder snel slachtoffer wordt van homofobie toch? Het geweld en de verstoting speelt vele malen sterker bij mannen.

13 februari 2023 om 22:55

Er zijn bij het vrouwenvoetbal (ongeveer) net zoveel lesbiennes als er bij het mannenvoetbal homo's zijn. Dat je door mannen eerder met de nek wordt aangekeken als je homo bent klopt zeker, maar als er gemiddeld 100 man in het stadion zouden zitten bij een potje mannenvoetbal zou de drempel om uit de kast te komen voor mannelijke voetballers toch een stuk lager liggen denk je niet?

13 februari 2023 om 19:21

Het is ook helemaal niet nodig om uit de kast te komen. Wat wil hij? Gewoon kunnen doen en laten wat hij wil, zichzelf zijn zonder zich belemmerd te voelen. Waarom is daar voor nodig dat hij even meldt dat hij homo is.. zo blijft het juist een issue. Hij kan toch gewoon op een dag met zijn vriend of scharrel naar een feestje toe komen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wat feitelijk ook zo is, "je partner meenemen naar een feestje". Of dat nu een man of een vrouw is. En dan zullen er altijd een paar mensen tussen zitten die denken/zeggen, hey ik wist niet dat je homo was. Waarop hij antwoord: dat kan kloppen, ik wist ook niet dat jij hetero was. Door steeds maar uit de kast te moeten komen blijft het helaas iets wat dus blijkbaar bijzonder en afwijkend genoeg is om even in het openbaar te moeten melden. Helaas is het voor velen niet zo simpel, dat begrijp ik wel. Er zullen altijd wel enkele scheve gezichten zijn. Maar ook ik hoop dat het ooit geen "ding" meer zal zijn en iedereen kan doen en laten wat hij wil zonder zich gedwongen te voelen een hokje te kiezen waarin men gestopt wil worden.

13 februari 2023 om 19:55

Zo blijft het een issue? Dit zeg je uit de vele ervaringen uit de voetbalwereld die het zo ook hebben aangepakt? Best ironisch dat jij het wel een issue vind (want het blijft nu een issue zeg je). Een issue los je per definitie niet op door het in de doofpot te stoppen, en dat beaam je ook, want het is al jaren een doofpot, en dus in jou ogen daarom een bestaand issue.

13 februari 2023 om 20:26

Nouja issue is dan misschien het verkeerde woord. Ik bedoel met issue niet een "probleem" wat een oplossing nodig heeft. Er zou juist geen oplossing nodig moeten zijn. En iets niet melden betekent niet per definitie iets in de doofpot stoppen.
Volgens mij is het juist helemaal geen doofpot. Ik weet niet of je het zo bedoelt maar het is niet zo dat er massa's homo's rondlopen, die door hun omgeving beperkt worden om dit naar buiten te brengen. Er zijn maar weinig clubs die hun spelers verbieden om dit naar buiten te brengen. De barrière wordt vaak door de mensen zelf gevoeld terwijl dit helemaal niet nodig is. Bang voor de reactie van de ander, bang dat ze afgewezen worden. Mensen voelen/vinden vaak zelf dat ze afwijken van anderen of van wat in hun ogen normaal is en zich hiervoor moeten verantwoorden om geaccepteerd te worden. Terwijl ze al geaccepteerd zijn. Maar door het doen van een mededeling over seksualiteit wordt er als het ware een nieuw meetpunt gecreëerd, wat helemaal niet nodig zou moeten zijn. Waarom zou je mensen moeten inlichten over je geaardheid en kun je niet gewoon op een dag thuis komen met je nieuwe vriend of vriendin zonder mensen eerst even "voor te bereiden". Dan is het normaal en dwing je als het ware de ander ook met een normale reactie te komen en wordt er helemaal niks in de doofpot gestopt. En helaas er zullen altijd afwijkende meningen zijn, er zal er altijd wel één tussen zitten die vreemd kijkt of een opmerking maakt of een vraag stelt en daar kun je dan op reageren. Maar zelfs dat is niet per definitie een afwijzing en dat kun je denk ik ook niet uit de wereld helpen.

16 februari 2023 om 17:29

Gemiddeld globaal gezien is 1 op de 15 mannen gay of biseksueel. Dat zouden heel wat voetballers zijn... kan me voorstellen dat het in de voetbalwereld gemiddeld iets lager ligt omdat het een masculine wereld is of sommige jongens ervoor kiezen een meer accepterende sport te beoefenen. Maar puur feitelijk is de assumptie er dat er gemiddeld per voetbalelftal 1 a 2 mannen gay of biseksueel zijn. Als er daarvan wel geteld 2 voetballers uit de kast komen sinds 1992 dan kan je wel stellen dat dit in de doofpot wordt gestopt. Ik zou je willen aanraden de podcast Schaduwspits op spotify te luisteren! Dat is echt ontzettend goed beschreven door jongens die in de voetbalwereld zitten. Door de voetbalpresentatoren van de NOS!

Ik ben zelf ook homoseksueel in hart en nieren. Gelukkig heb ik nooit echt last gehad van pesterijen of spreekkoren. Ik hoop dat het hem nu ook bespaard blijft.Hij is gewoon een voetballer die op mannen valt. Dat maakt hem geen betere of slechtere voetballer. En hopelijk behandelen ze hem nu niet ineens anders.

13 februari 2023 om 15:53

Gelukkig steunen zijn teamgenoten en clubs hem hier openlijk in. Eigenlijk bizar dat dit nog zo moet gaan in de voetbalwereld.

13 februari 2023 om 15:55

Precies, wat maakt het uit.

13 februari 2023 om 16:04

Ik hoop wel dat ze hem anders gaan behandelen. Namelijk dat hij de eerst komende wedstrijd van iedereen een dikke vette hug krijgt en van het publiek wat warme spreekkoren.

13 februari 2023 om 16:40

En waarom dan? Er verandert toch niks? Jij wilt het niet normaliseren, terwijl dat toch juist het doel moet zijn, me dunkt. Beoordeel die man op zijn houding buiten en spel binnen het spel. Verder hoeft er nul komma nul te veranderen. Juist dat is waar acceptatie voor staat.

13 februari 2023 om 17:10

Jawel hoor, ik wil het wel normaliseren, ik wil er alleen wat meer tijd voor uit trekken. Op dit moment is het nog nodig om de nieuw uit de kast gekomen homo's te prijzen voor hun moed. En dat moet dan steeds minder worden, tot het normaal is.

Normaliseren gaat niet van de ene op de andere dag.

13 februari 2023 om 17:33

Je vraagt om een bijzondere behandeling voor iets waar die man niks aan kan doen. Dat is het tegenovergestelde van normaliseren. Die man stapt het veld op om te voetballen, niet om warm toegezongen te worden om wie hij toevallig verliefd is geworden. Dat is echt het minst interessante aspect aan, in dit geval, voetballers.

Laat hem gewoon z'n leven leven in plaats van hem overal als knuffeldiertje te behandelen die een voorkeursbehandeling nodig heeft. Hij blijft gewoon dezelfde persoon die hetzelfde behandeld moet worden. Dat maakt de stap om uit de kast te komen alleen maar kleiner en maakt het uiteindelijk tot de futiliteit die het uiteindelijk is.

13 februari 2023 om 19:52

Misseva, ik snap je punt wel hoor, en misschien heb je wel gelijk. Mijn beeld is dat we het op dit moment nog prettig vinden om de nieuwe homo’s nog ff te knuffelen en te steunen. Mijn indruk is dat zij dat ook fijn vinden. Maar goed uiteindelijk moet er een moment komen dat het allemaal normaal is. Enige meningsverschil tussen ons is hoe snel dat moet.

13 februari 2023 om 16:38

Hoe ben je 'homoseksueel in hart en nieren?' 😅. Oprechte vraag. Zijn er ook homoseksuelen die 'een beetje' zijn? Ik ben hetero maar voel me geen hetero in hart en nieren ofzo, gewoon hetero 😁

13 februari 2023 om 16:55

Fossen

Biseksueel? Mij maakt het verder niet uit wie op wie valt, als je maar gelukkig bent.

13 februari 2023 om 17:08

Maar dan is een biseksueel dus iemand die eigenlijk gewoon niet genoeg homo is? Moeilijke materie hoor 😁. Verder eens hoor, haha.

13 februari 2023 om 19:20

Er bestaat een spectrum van homo tot heteroseksualiteit. Je kan er een test voor Googlen. Je kan echt meer homo of meer hetero zijn dan een ander.

13 februari 2023 om 19:27

Ik weet nu even niet zeker of dit een grap is.

13 februari 2023 om 20:46

Haha, ben ook geneigd om t op te zoeken Fossen 😂😂

Gezien de reacties op twitter onder de berichten van wat grotere voetbalkanalen hebben we nog een lange, lange weg te gaan...

Deze jongen zal sterk in zijn schoenen staan dat hij hier voor uitkomt, want hij zal wel de nodige beledigingen en dreigementen gaan ontvangen.

Hopelijk volgen er meer voetballers.

13 februari 2023 om 15:56

Op Twitter en sociale media regeert de negativiteit en primiviteit sowieso. Het is al een heel mooie stap in de goede richting dat deze speler zich comfortabel genoeg voelt om uit de kast te komen. Samen maken we de wereld mooier.

13 februari 2023 om 16:31

Sjah, Twitter is dat medium van Elon Musk, waar figuren als Donald Trump en Marjory Taylor Green en hun soortgenoten ook toegang toe hebben. Dan kan je nogal wat shit verwachten nietwaar?

Ik wens Jantko veel support, geluk en kracht toe

13 februari 2023 om 17:43

Hier is het weleens erg dat kwam bijvoorbeeld bij de zaak Overmars naar boven, maar Twitter is echt het allerlaagste afvoerputje van social media.

13 februari 2023 om 16:36

Onder Mundo staan veel positieve berichten maar daarvoor moet je wel op Instagram zitten. Mijn neefje liet het zien en ook de reacties erop veel mensen die reageerden met een hartje in de comments

Als het hem helpt dit nu te uitten heel goed. In een dominante mannenwereld waar hiërarchie heerst en zwakheden worden uitgebuit is dit een heel gewaagde keuze. Dapper

Sterk van die jongen, ik hoop dat hij nu waarachtig vrij kan zijn.

Achteraf jammer dat deze jongen niet al sinds de zomer bij Feyenoord had gespeeld, opdat het weigeren van de regenboog band van Kokcu dan toch iets minder abstract was geweest (eveneens voor hem).

13 februari 2023 om 16:56

Het doet er totaal niet toe of er bij Feyenoord dan een homo had gezeten of niet. Als Kokcu zich niet prettig voelt bij het dragen van die band, dan draagt hij hem niet. Die vrijheid werkt twee kanten op.

13 februari 2023 om 17:03

Ik weet niet of ik het daar mee eens ben, want zelfs wanneer het niets zou uitmaken in het team onderling (maar ik denk dat wanneer jij als eenzame homo in de voetbalwereld echt wel teleurgesteld bent als je aanvoerder niet een band wil dragen die juist jou als minderheid in het zonnetje zou moeten zetten), dan nog begrijp jij ook wel dat de media dit (een homo in de selectie en de aanvoerder die de regenboogband weigert te dragen wegens geloofsovertuigingen) zelf wel groter had gemaakt.

Daarbij had het denk ik de discussie over homofilie in de voetbalwereld wel flink versneld op gang gekregen naar mijn idee.

13 februari 2023 om 17:13

Had zeker meer aandacht gekregen. Maar ook grote kans dat Kokcu dan gewoon die ene collega voor het oog van de camera een dikke vette hug had gegeven. En dan nog steeds die band had geweigerd.

Ik vind het eigenlijk wel bijzonder dat dit nieuws is. Nieuws is pas nieuws als iets niet normaal is, of terwijl als je homo bent wordt je in een hokje geplaatst.
Ik zelf ben een simpele boer uit het oosten en mij interesseert het niet wie of wat je bent, als je maar niet enorm om aandacht loopt te schreeuwen. Ik denk dat als deze homoseksuele voetballers niet om aandacht gaan lopen schreeuwen, dat er sneller meer acceptatie voor homo's zal komen.

13 februari 2023 om 16:04

Hier ook een simpele boer uit het oosten en ook mij interesseert het niet wie of wat je bent, en ook voor mij geldt: zolang je maar niet enorm om aandacht loopt te schreeuwen. Dat is dit dus niet. Zet eens wat dingen op een rij en heroverweeg wat je hier zegt. Er is nog veel te weinig acceptatie voor homo's in 'het voetbal'. Niets zeggen heeft overduidelijk niet geholpen. Als bekende voetballers (voorbeelden) uit de kast komen, leidt dit wellicht uiteindelijk tot acceptatie. Logisch dat de simpelen van geest nu heel hard treurige dingen roepen, het is 'nieuw' dat iemand er voor uit durft te komen. Dit infantiele geschreeuw verstomt uiteindelijk deels vanzelf wanneer blijkt dat ook hún favoriete linksmidden homoseksueel is. Een bepaald percentage is nou eenmaal homo, ook in 'het voetbal'.

13 februari 2023 om 16:07

Ik ken werkelijk geen enkele homoseksuele voetballer die om aandacht schreeuwt. Ze willen geaccepteerd worden voor wie ze zijn, en vertellen daarom dat ze homo zijn. In een mooi sober filmpje. Dat is geen aandachttrekkerij.

De categorie Neymar, Ronaldo, Zlatan, dat zijn aandachttrekkers.

13 februari 2023 om 16:12

Vitesseasr

Om aandacht schreeuwen? Waarom denk je dat er nooit iemand uit de kast komt in de voetbalwereld?

Homoseksualiteit is op veel plekken geaccepteerd, maar niet in de kleedkamer. Genoeg homo's die er niet voor durven uit te komen. Ik heb ook op VZ genoeg discussies gehad waarbij mensen niet met een homoseksuele man een kleedkamer willen delen.

Deze man probeert iets wat niet normaal is te normaliseren. Dat is iets anders dan om aandacht schreeuwen.

Overigens heeft vragen om aandacht juist gezorgd voor acceptatie van homoseksualiteit. Als je denkt dat je door je mond dicht te houden een probleem oplost dan ben je echt ontzettend naïef. Dat gebeurt namelijk nooit.

13 februari 2023 om 16:16

Ook al begrijp ik wat je probeert te zeggen, moet je toch wel heel naief zijn om niet te weten dat dit helaas toch nog nieuws is.
Ik hoor hem trouwens ook niet om aandacht schreeuwen. Hij vertelt gewoon iets. Misschien dat je hem onbewust toch nog een beetje anders ziet dan anderen. Want als dit om aandacht schreeuwen is, dan is bijna alles om aandacht schreeuwen.

13 februari 2023 om 16:34

Ik heb mijn boodschap helaas verkeerd verwoord. Ik vind het ook juist heel mooi dat hij het niet van de daken schreeuwt, maar het gewoon brengt alsof het iets normaals is. Ik ben gay, super dat hij ervoor durft uit te komen en nu weer door en genieten van zijn leven. (helaas denkt niet iedereen er zo over).
Waar ik kortsluiting van krijg is het enorme aandachttrekken van de Lhbti communitie/blm/feminisme etc. daar heb ik helemaal niets mee, vanuit het beginsel willen ze niets meer dan gelijkheid, maar tegenwoordig slaat er een deel van deze groepen compleet door. Misschien is dit het verschil tussen het oosten en westen?
Nu ik langzaam aan volwassen begin te worden, vind ik het juist mooi dat een ieder iets anders is, maar vind ik wel dat een ieder elkaar moet respecteren.

13 februari 2023 om 17:15

Tja dat doorslaan. Dat is soms nodig als een situatie erg scheef is gegroeid. Fraai is het niet, maar het dient wel een doel.

13 februari 2023 om 22:18

Ok dan begreep ik je verkeerd. Mijn punt blijft echter staan. Waarom zou je kortsluiting krijgen van mensen die zich op een andere manier willen uiten? Waarom denk jij voor mensen te mogen bepalen of ze wel of niet mogen "om aandacht schreeuwen"? Laat die lui lekker joh. De enige manier om je eraan te ergeren is als je toch niet zo tolerant bent als je denkt te zijn.

16 februari 2023 om 17:35

Vind je manier van naar de wereld kijken an zich erg mooi Vitesseasr. Als iedereen er zo naar had gekeken had geen enkele minderheid zich anders gevoeld. Iedereen is anders en dat is inderdaad juist mooi. Waarom er zo veel aandacht in de sport aan wordt gegeven heeft wel zo zn redenen. Je moet is de podcast schaduwspits proberen van de NOS. Mede gemaakt door Rivka die het sportjournaal presenteert na het voetbal. Ken heel veel mensen om me heen die daar veel aan hebben gehad!

13 februari 2023 om 16:20

Aangezien het vrijwel niet voorkomt en dat vermoedelijk komt door de simpele wereld waarin het voetbal wordt gepraktiseerd is dit uiteraard wel iets bijzonders.

Je tweede stuk vind ik persoonlijk echt akelig, hartstikke knap dat je ondanks je achtergrond toch van mening bent dat iedereen mag zijn wie of wat hij of zij wil, maar anders moet men er niet te koop mee lopen, maar de eis die je stelt onderstreept naar mijn idee toch de bekrompenheid. Nu is het mij onduidelijk of je het 'enorm om aandacht lopen schreeuwen' gaat over de hoeveelheid dat dit figuur in de media komt met zijn verhaal of dat het juist gaat over de type mens die hij is.

Hoe dan ook, schandalige reactie.

13 februari 2023 om 16:40

Zie bovenstaand stuk, hij schreeuwt niet om aandacht, maar helaas zijn er een hoop andere homoseksuele die dit wel doen. Gasten als Geer en Goor lopen er ook niet mee te koop, denk dat groot deel van VI kijkers kunnen genieten als Geer weer loopt te ouwehoeren. Met aandachttrekkerij doel ik op gasten als Bella Arino en Ziggy.

13 februari 2023 om 17:19

Hahahaha! DIe lopen er niet mee te koop?! Allechristus zeg, ik had nooit kunnen denken dat iemand zou beweren dat die twee "er niet mee te koop lopen".

Een groot deel van de VI kijkers is weinig meer dan hypocriet en wil niet geconfronteerd worden met dingen die hen vreemd is. Kom op, VI is uiteindelijk weinig meer dan een ouwewijvenroddelprogramma dat pretendeert iets om voetbal te geven.

13 februari 2023 om 16:23

Wat betreft het 'schreeuwen om aandacht' sluit ik me aan bij de andere reacties, met als toevoeging, wat betreft je laatste zin: vroeger hebben homoseksuele voetballers altijd gezwegen, in een machowereld waarin dat nooit is geaccepteerd. Waarom verwacht je dat dat zal veranderen wanneer iedereen gewoon hetzelfde blijft doen (zwijgen)?

Geweldig. Tijdens je actieve carrière (op hoog niveau) hier voor uit komen, in een sport vol primaten, niet alleen binnen de lijnen, maar juist ook erbuiten. Respect. Laat het een aanzet zijn tot meer. Cavallo was een goede stap, nu deze. Tijd voor meer, want 'ze' zijn er ontegenzeggelijk. Misschien dat voetbal uiteindelijk een positieve invloed kan hebben op homo-acceptatie.

Helaas schijnt het in deze tijd nog nodig te zijn om met je werkgever te praten over je geaardheid en steunbetuigingen te krijgen voor het feit dat je homoseksueel bent. Dat is eigenlijk het enige bijzondere aan dit hele verhaal,want het maakt echt geen fuck uit of je nou op mannen, vrouwen,blond,donker,dik of dun valt

Blijft iets geks dat dit nieuws is, mij kan het echt nooit iets schelen wat iemands sexuele voorkeur is.
Maar netjes dat hij het doet tijdens zijn carrière, krachtig.

Goed en dapper van hem. Ik hoop dat de voetbalwereld en het publiek er positief op reageert en dat dit navolging gaat krijgen.

Good for you, Jakub! Hopelijk gaat dit normaal worden in de voetballerij. Toch zul je een paar (dronken) fans zien die nog steeds die scheldwoorden gaan gebruiken tijdens wedstrijden.

dit zou eigenlijk geen nieuws moeten zijn, maarja...
toch leuk, mooi en respect dat hij het doet. niet alleen voor zichzelf maar ook voor de vele andere die er misschien over twijfelen of ze het wel of niet moeten vertellen.
natuurlijk zijn er minder ruimdenkende, die gaan grappen (leuke en minder leuke) erover maken. maar maak je daar niet druk om, er zijn veel meer mensen die elk mens gewoon gewaardeerd voor wie, wat en hoe ze zijn.

Gedurfd. Helemaal in een land als Tsjechië.

Is toch eigenlijk bizar dat dit een nieuwsitem is terwijl het heel normaal zou moeten zijn voor iedereen om jezelf te kunnen zijn in welke branche dan ook. Er moet er echter altijd eentje over de brug komen en dan volgen er vanzelf meer.

13 februari 2023 om 17:19

Wat bizar is, is dat enig kritiek geluiden hier compleet worden verwijderd. Het moet alleen positief zijn, anders wordt je mond dood gemaakt. Vrijheid van m.... Ja. 🤦

13 februari 2023 om 17:21

Hoe kun je hier kritiek op hebben? Vraag ik me oprecht af.

Overigens bestaat vrijheid van meningsuiting gewoon, geen zorgen.

13 februari 2023 om 19:19

Sowieso heb ik jou nog nooit kunnen betrappen op het inleven in een andere mening, dus die zin 'ik vraag het me oprecht af' kan de prullenbak in. Ik vind het eigenlijk onnodig dat iemand nog uit de kast moet komen in een sport waar seksueliteit totaal geen invloed in zou moeten hebben. Een doelpunt van de 1 telt net zo hard als een doelpunt voor de ander.

Reden om niet uit de kast te komen (zeker in Tsjechie) is toch wel dat homo-acceptatie nou niet zo groot is. Je kan een behoorlijke schare fans tegen je krijgen OF zelfs een behoorlijk tegenwerking van tegenstanders (supporters). Brengt toch de club in zekere zin in deskrediet. Plus het feit dat het straks alleen gaat over de geaardheid van een speler, in plaats van het spel.

Dat zouden iig nog een soort van redenen kunnen zijn.

13 februari 2023 om 19:55

Jij vindt dat oprecht goede redenen om negatief te zijn over deze speler?

13 februari 2023 om 19:56

Herhaal je kritiek dan eens? Kunnen we zien of het terecht verwijderd was.

13 februari 2023 om 20:21

Wat voor waarde jij aan een argument hangt maakt toch helemaal niet uit? Net zoals 'religie' een reden kan zijn. Ik vind het een idiote reden, maar voor een ander heel belangrijk. Je hoeft ook niet negatief te zijn over zijn voetbalkwaliteiten, dat is niemand. Het ging over zijn outing. Daar zou je toch best terughoudend in kunnen zijn? We zijn hier altijd maar hossana en 'moet kunnen', iedereen die anders denkt moet het land uit. Maar feit blijft dat je best open minded kan denken, ook de andere kant op. Het interreseert me geen biet waar ieman op valt, maar:

'ik snap niet dat je hier kritiek op kan hebben'

Dat vind ik zo'n selectieve verontwaardiging. Ik kan heel goed begrijpen dat het voor iemand in zo'n land soms beter is om even te wachte

13 februari 2023 om 20:27

Hoe kan je hier precies kritisch op zijn? Iemand is open over z'n geaardheid, toont zich kwetsbaar? Waarom zou je hier kritisch over gaan zitten zijn? Het is geen beleidsstuk ofzo?

Mooi dat iemand het durft om dat te zeggen.

Heeft die niet in de eredivisie ook op een blauwe maandag bij Twente gespeeld?

13 februari 2023 om 20:41

Jij denkt aan Marc Janko

Toch altijd bijzonder dat je als homoseksueel 'uit de kast' moet komen in een sport waar seksualiteit totaal geen invloed heeft op je spel. Het zou toch niemand wat aan moeten gaan op wat of wie je valt als het gaat over het scoren van doelpunten...

16 februari 2023 om 17:40

Gaat meer om het leven erbuiten en je carrièrekansen. In Nederland zijn een aantal spelers geïnterviewd waarvan een paar anoniem die homoseksueel zijn. Sommigen hebben nep-vrouwen om een standaard in de kleedkamer vast te houden. Voetbal gaat al lang niet alleen maar meer om de sport. We lezen als mannen als een soort mannelijke Lindas toch ook alle social media informatie en lezen blad en artikel over tactieken en hebben meningen over hoeden van oranje internationals etc. Ik snap wat je zegt. Maar als het niks had uitgemaakt wie je was en er zat geen sociale druk op dan was de statistische 1 op de 15 mannen wel ongeveer gay geweest in het voetbal. Kijk maar bij de vrouwen...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren