‘NAC Breda sprak al met opvolger van Angeliño én doelwit van Willem II’

Woensdag, 2 mei 2018 om

De zoektocht naar een opvolger voor Stijn Vreven is in volle gang, maar NAC Breda is op de achtergrond tevens bezig om de selectie van nieuwe impulsen te voorzien. Volgens de woensdageditie van BN De Stem heeft de clubleiding van de Bredanaars gesprekken gevoerd met Yoëll van Nieff en Mark Diemers, beiden 24 jaar.

Zowel Van Nieff als Diemers beschikt over een aflopend contract, bij respectievelijk FC Groningen en De Graafschap. Van Nieff speelt al zijn hele leven voor de noorderlingen, al werd hij tussendoor wel uitgeleend aan FC Dordrecht en Excelsior. Door het aanstaande vertrek van Angeliño, die wordt gehuurd van Manchester City, geniet versterking op de positie van linksback prioriteit voor de Brabantse club.

NAC is zeker niet de enige club die Diemers op het oog heeft voor het middenveld. Ook streekgenoot Willem II heeft de centrale middenvelder op het oog. Diemers zei een maand geleden al dat Willem II ‘een mooie club’ is, maar ook dat er meer interesse is uit de Eredivisie.

NAC is vrijwel zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van Vreven heeft, met nog een speeldag te gaan, drie punten meer dan nummer zestien Roda JC Kerkrade en een veel beter doelsaldo. NAC gaat zondag op bezoek het al gedegradeerde FC Twente.


Poll

Yoëll van Nieff is een goede speler voor NAC Breda


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

Hmm weet nou niet of ik van nieff echt een versterking ga vinden, is bij Groningen nou ook niet echt een sterkhouder en die eindigen net boven ons, ik moet het nog zien. Is ook niet anders, want NAC moet toch nog steeds vissen in de transfvrije spelers vijver. Dan kom je automatisch op deze spelers uit. Voor de breedte zeer zeker goed. Belangrijke basisspelers moet nog blijken natuurlijk.

2 mei 2018 om 08:58

NAC moet het ook doen met spelers die net niet slagen bij middenmoters/subtoppers... Alles wat daar boven zit is onbetaalbaar, of City moet zich ermee gaan bemoeien.

We hoeven ons niet enkel op transfervrije spelers te richten. Door de ruimte in het budget vanwege de 6 gratis spelers van City, hebben we afgelopen seizoen voor een aantal spelers een kleine transfersom op tafel kunnen leggen. Dan denk ik aan Mets, Koch en Vloet.
Beide spelers lijken me niet verkeerd. Al is van Nieff geen Angelino en Diemers geen Garcia. Maar zulke spelers krijgen we voorlopig nooit meer vrees ik.

2 mei 2018 om 09:54

City heeft echt wel meer van dit soort jongens lopen. Deze twee horen geloof ik bij de hoogste categorie talenten, evenals Ambrose en fernandes. Dat zijn echt niet de enige 4 spelers die nac voetballend naar een hoger niveau kunnen tillen. Althans volgens city. Aankomende weken komen et vast weer 4/5 talenten deze kant op waarvan er 1/2 bovenuit steken.

2 mei 2018 om 11:22

Doordat de spelers van City gratis gehuurd worden komt er inderdaad budget vrij, echter betekend dat niet meteen dat er geld uitgegeven kan worden aan transfers. Er is budget voor lonen, maar kan niet zomaar even een contract afkopen. De namen die je ook noemt, al weet ik het verhaal van Mets dan niet, zijn naar NAC gekomen door middel van externe financiers. NAC moet dus nog gewoon voor 90% kijken naar transfervrije spelers.

Bij Groningen heeft Van nieff niet laten zien dat hij in de verdediging nou echt een aanwinst is, heeft juist op het middenveld betere wedstrijden gespeeld. Dus dat moet ik nog maar aanzien. Diemers lijkt me een leuke versterking voor het middenveld, die je weer wat meer opties geeft.

Van Angelino naar van Nieff is wel een enorme stap achteruit. Als linksback heeft van Nieff niet kunnen overtuigen in Groningen, als cv evenmin. Hij moet het hebben van zijn heerlijke trap, bij Dordt speelde hij op het middenveld. Daar heeft hij zijn beste wedstrijden gespeeld.

Van Nieff op de back valt tegen maar een Van Nieff op het middenveld is een soort Nijholt alleen vind Van Nieff een stap fijner en Diemers is zeker een aanwinst voor NAC.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Roger RieraVerdediger262
L. IlićMiddenvelder255
A. VerschuerenMiddenvelder256
S. van HooijdonkAanvaller246
F. StokkersAanvaller215
N. OlijKeeper260
O. BoussaidAanvaller200
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

4 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 februari
Juventus wil Gabriel Jesus na dit seizoen overnemen van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren