Leeuwinnen imponeren en stijgen door naar eerste plek op UEFA-ranking

Dinsdag, 17 april 2018 om 13:30

De Oranje Leeuwinnen zijn van de tweede naar de eerste plaats gestegen op de UEFA-ranking, zo maakt de KNVB dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend. De ploeg van Sarina Wiegman, die vorig jaar zomer Europees kampioen werd door in eigen land te imponeren, passeert Engeland op de Europese ranglijst.

Nederland deed de afgelopen periode goede zaken met betreft de ranking met een 7-0 overwinning op Noord-Ierland en een 0-2 zege in Ierland. Om de ranking te bepalen tellen de prestaties in de kwalificatie voor het WK 2015 én tijdens dat WK voor twintig procent mee. De EK-cyclus voor 2017 is voor veertig procent bepalend net als de kwalificatie voor het WK 2019.

De afgelopen jaren stoomt Oranje op in het mondiale voetbal en vorig jaar werd voor het eerst een hoofdprijs gepakt door in de EK-finale Denemarken te verslaan. Op de FIFA-lijst staat Nederland momenteel op de zevende plaats. De laatste twee resultaten in de WK-kwalificatiereeks zijn in de lijst van de wereldvoetbalbond nog niet opgenomen.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door onsoranje11)

Heel knap dit. Jammer dat er zo weinig aandacht is voor de prestaties van de dames en het dames voetbal in het algemeen.

17 april 2018 om 13:42

Vind dat na het EK er genoeg aandacht is hoor, zeker als je kritisch naar het niveau kijkt. Ik zie regelmatig nieuws en uitslagen langskomen hier en op andere nieuwskanalen. Bovendien worden zelfs de kwalificatie en oefenwedstrijden uitgezonden.

17 april 2018 om 13:51

Inderdaad, vrouwenwedstrijden worden ook steeds meer bezocht. Het is totaal niet te vergelijken met mannen voetbal, maar voor de afwisseling eens een vrouwenwedstrijd kijken is ook leuk. Genoeg mooie goals, blunders van keepers en dergelijke maken het best vermakelijk om naar te kijken.

17 april 2018 om 14:33

Inderdaad. Ik ben voorstander van het vrouwenvoetbal, en de aandacht voor het Nationale team is gewoon meer dan genoeg. Wedstrijden worden live uitgezonden. VI besteed er aandacht aan, de kranten etc. De eredivisie blijft onderbelicht, maar dat is niet zo heel raar. Er spelen nauwelijks nog internationals in Nederland, dus de speelsters in de Eredivisie zijn over het algemeen ook helemaal niet zo bekend, dus de aantrekkingskracht is er ook niet. Daarnaast is dat niveau ook gewoon nog niet goed genoeg om hier veel aandacht aan te schenken. Maar oranje krijgt volle aandacht (zelf afgedwongen natuurlijk ook met de prestaties!).

17 april 2018 om 14:15

We zijn ook een van de enige landen die überhaupt geven ok vrouwenvoetbal. Zodra andere landen er echt om geven en er moeite in steken wordt Nederland wel van de troon gestoten.

17 april 2018 om 14:30

Ah, het Nederlandse raspessimisme komt weer naar boven. Ja we zijn de beste van de wereld ergens in, maar alleen omdat de rest niet hun best doet! Snap je wel hoe dom dit klinkt? Dat kun je dan toch eindeloos blijven zeggen? Er zijn genoeg landen die vrouwenvoetbal serieus nemen, al langer dan wij misschien wel. Denk aan Engeland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Usa, Canada, etc. Nederland heeft een eindtoernooi gewonnen en is nu ook nummer 1 op de wereldranglijst. Wees nou gewoon eens trots i.p.v. er alleen direct vanuit gaan dat we wel verslagen worden als de rest hun best doet, pff..

17 april 2018 om 14:33

Niet op de wereldranglijst, maar op de lijst van de uefa

17 april 2018 om 14:36

Ik ga niet de patriot uithangen omdat Nederland een keer de beste is uit een handjevol landen. Jij mag dat doen, maar geen Italiaan of Turk jaloers zal zijn.

17 april 2018 om 14:37

Vooruit, eerste op de Europese ranking dan. Engeland was op 23 maart nog de nummer 2 (achter Usa) op de Fifa world ranking dus als ze die voorbij zijn zal er ook een aardig hoge plek op laatstgenoemde lijst inzitten bij de volgende bekendmaking.

17 april 2018 om 14:40

Haha er zal geen Turk of Italiaan jaloers zijn? Nee, gaat het daar om dan hahaha? Ik hang 'de patriot' ook niet uit, al moet ik wel bekennen dat ik het altijd leuk vind om Nederlanders goed te zien presteren in verschillende sporten, maar dat is mijn bescheiden mening. Ik verbaas me alleen over waarom je zo'n pessimistische insteek moet hebben. Zo van: Turken zullen niet jaloers zijn hoor, maar als die hun best gaan doen stoten ze ons wel zo van de troon. Oké!

17 april 2018 om 14:17

Ik vind dat er juist teveel aandacht wordt besteed. Een ek gewonnen, nou leuk hoor!!

17 april 2018 om 14:32

Als de hockey dames de Olympische Spelen winnen is het toch ook nieuws, als onze handbalsters in de EK-finale staan is het toch ook nieuws? Kap toch eens een keer met dat gezeik joh, ja ze zijn 10x slechter dan de mannen, boeiend. In bijna alle sporten wordt het nationale vrouwenteam afgedroogd door het mannenteam van de dezelfde sport, mogen we dan nooit meer aandacht schenken aan welke vrouwensport dan ook?

We moeten af met steeds maar weer die vergelijkingen te maken met het herenvoetbal, dat doen we ook niet met b.v. het hockey, volleybal, waterpolo en handbal. Het is appels met peren vergelijken. Als je al die vooroordelen weglaat dan is het hartstikke leuk om naar te kijken. Omdenken noem ik dat.

17 april 2018 om 14:04

Jij bent de eerste en vooralsnog enige die de vergelijking maakt, of op z'n minst de discussie start. Mooi voor de dames. Ik kan toch wel genieten van hun succes en vooral inzet.

17 april 2018 om 14:31

Klopt wel wat je zegt, maar als je af en toe hoort wat met name die Miedema eruit kraamt (over salarissen e.d.) ga je vanzelf vergelijken. Wat dat betreft kunnen ze beter Lieke Martens aan het woord laten, die is een stukje realistischer.

17 april 2018 om 14:48

Martens is idd wat rustiger en vooral wat bescheidener en dat siert haar wel vind ik. Maar Miedema bedoeld eigenlijk het zelfde, maar ze komt idd wat botter over dan martens.

17 april 2018 om 16:08

Ben het totaal met je eens maar het heeft al een naam. Het is je referentiekader namelijk en het is gewoon menselijk om zo te denken. Dat doet iedereen met alles.

Knap als je ziet waar ze vandaan komen. Er staat nu echt een team met een goed beleid. Denk dat de dames de komende jaren hoge ogen gaan gooien in toernooien zoals het wk/ek.

Mooi hoor voor de oranjedames, ik gun hun het allerbeste. Ik kan persoonlijk wel genieten van Speelsters als Lieke Martens of Jackie Groenen. Zeker van Martens, een mooie sierlijke speelster. Ik volg haar al sinds het EK 2013. Zij heeft zich echt goed ontwikkeld tot een speelster van wereldklasse. Ik ben eigenlijk al een paar jaar een vrouwenvoetbal 'watcher'.

In tegenstelling tot de mannen, kunnen de dames wel echt de hollandse school spelen. Met snelle techische speelsters, een spits die makkelijk goals maakt en een creatief en handig middenveld. Maar vooral de aanval is van wereldklasse, daar maken ze echt het verschil mee.

Anyway, ik wens ze alvast veel geluk op het WK

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren