Update: CAS stelt Manchester City in het gelijk en deelt geen transferverbod uit

Dinsdag, 17 april 2018 om 12:38

Volgens verschillende Engelse media wil Josep Guardiola zich komende zomer nadrukkelijk roeren op de transfermarkt. De plannen van de Spanjaard zouden echter gedwarsboomd kunnen worden door een transferverbod. The Citizens krijgen volgens de Daily Telegraph binnen een week te horen of er nog een straf uitgedeeld wordt naar aanleiding van de transfer van Benjamin Garré.

Manchester City nam de nu zeventienjarige vleugelaanvaller in 2016 over van Vélez Sarsfield. De Argentijnse club claimt dat the Citizens Garré al op zijn vijftiende hebben benaderd, wat tegen de regels zou zijn. De FIFA sloot zich aan bij het argument van Manchester City, dat beweerde dat de aanvaller naar de club mocht verkassen na zijn zestiende verjaardag omdat hij in het bezit is van een Italiaans paspoort. Om die reden heeft de wereldvoetbalbond een klacht van Vélez naast zich neergelegd.

De Argentijnse club besloot vervolgens naar het Internationale Sporttribunaal CAS te stappen. Manchester City is ervan overtuigd dat men de regels niet heeft overtreden, temeer omdat de FIFA de transfer destijds goedgekeurd heeft. Maar Vélez haalt aan dat spelers met een Europees paspoort onder de achttien jaar alleen binnen Europa van club mogen wisselen.

Het CAS zal aan het einde van deze week of begin van volgende week een uitspraak doen. Indien Manchester City schuldig wordt bevonden, heeft het de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het transferverbod. Dit zou het transferverbod kunnen vertragen, waardoor de Engels kampioen komende zomer wel in staat is om spelers te halen. In de twee transferwindows daarna zullen the Citizens dan geen spelers mogen registreren.

Update 17 april 12.38 uur - CAS stelt Manchester City in het gelijk en deelt geen transferverbod uit
Het Internationale Sporttribunaal CAS heeft Manchester City in het gelijk gesteld in het geschil met Vélez Sarsfield. The Citizens zouden geen regels hebben overtreden met het aantrekken van Benjamin Garré. De kampioen van Engeland hoeft zodoende niet te vrezen voor een transferverbod, al kan de Argentijnse club nog in beroep gaan tegen de uitspraak van het CAS.


Poll

Zou jij het transferverbod voor Manchester City terecht vinden?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door d-bergkamp)

"maar Vélez haalt aan dat spelers met een Europees paspoort onder de achttien jaar alleen binnen Europa van club mogen wisselen." Dus als je ouders naar een niet Europees land emigreren heb je pech als je voor je 18e terug wil om te voetballen? Lijkt mij een beetje vreemd. Of mag hij alleen naar Italië?

17 april 2018 om 20:43

Blijkbaar niet als je nog niet bij een profclub speelt. Tenminste dat wordt dus geclaimd door Vélez. In de update staat jammer genoeg niet wat de regels zijn m.b.t. de uitspraak van het CAS.

Storm in een glas water dit. Clubs gaan daar altijd creatief mee om. Hoger beroep, inkopen voor 2 seizoenen en dan mogelijk een straf uitzitten. Net zo spannend als die belastingzaken van spelers in Spanje.

17 april 2018 om 11:44

Inkopen voor twee seizoenen heeft ook weer z'n nadeel. Clubs weten dat Man City deze zomer nog moet kopen en gaan dan de prijs flink verhogen. Keiharde spel dus. Aguero en David Silva zijn al op leeftijd dus daar zou dan een vervanger moeten komen, hoewel Bernardo Silva natuurlijk David Silva kan vervangen. Maar een extra aanvaller zou in dit geval niet overbodig zijn gezien de dunne bezitting voorin. Een goede concurrent voor Fernadinho is sowieso nodig.

17 april 2018 om 12:26

@ Zermatt_person

Het is toch schandalig dat je met de duurste selectie ooit van 900 miljoen euro aanschaf waarde je nog steeds een forse transferzomer wil? Ga eens aan het werk als trainer en maak de spelers beter in plaats van vervangen. Dan zou je een coach zijn. Het misplaatste beeld dat Guardiola een top trainer is. Bij zowel Bayern, als bij City, volledig gefaald.

Heynckes haalt de treble en vertrekt
Guardiola komt en red het niet en vertrekt
Heynckes komt terug en voila staat weer halve finale Cl

Manchester City, het 1 na slechtste seizoen van de afgelopen 6 jaar onder leiding van Guardiola.
Manchester City, het duurste team ooit en niet verder komen dan kwart finale Cl.

Chapeau, gelukkig word hij dit jaar kampioen met 900 miljoen euro aan spelers. Laten we hem nog 200 miljoen euro geven om te spenderen. Tenslotte heeft hij niet genoeg spelers in zijn selectie. Of was dat niet Guardiola halverwege het seizoen toen hij selchts 17 spelers opnam in de selectie?

17 april 2018 om 12:42

Hoe selectief kan je zijn?

Heynckes kon in 2011/2012 niet eens de Bundesliga winnen en wist slechts 1 seizoen echt te imponeren met die treble. Guardiola daarentegen pakte drie landstitels in drie seizoenen.

Daarnaast stond Guardiola in 2014/2015 en in 2015/2016 ook in de halve finale CL, net als Heynckes nu. Dus ook totaal onredelijk om te doen alsof Guardiola niets heeft bereikt.

17 april 2018 om 13:01

@D-Bergkamp: Je bent wel gigantisch negatief over guardiola, maar hoeveel coaches hebben de afgelopen jaren beter gepresteerd dan hij?? Zidane duidelijk, maar verder? Dit jaar was hij fenomenaal met city en had hij pech tegen liverpool. Als er niet onterecht een goal afgekeurd werd kon hij zomaar de halve finale weer halen. De halve finale die hij bijna altijd haalt, hoeveel coaches kunnen dat zeggen? Je doet ook net of alleen hij zoveel geld uit geeft en het makkelijk heeft bij de topclubs, maar dat geld voor elke coach in de top. Als je een van de beste bent kom je nou eenmaal bij de rijkste en beste clubs.

17 april 2018 om 13:39

Laat hem, hij heeft een enorme selectieve haat tegenover Guardiola. Al wint hij volgend jaar 5 titels, zal hij nog voor Bergkamp een zwakke coach zijn die enkel met aankopen kan winnen. Btw : dat geld hebben de andere clubs ook, en die presteren minder!

17 april 2018 om 14:00

@D-Bergkamp, jij zegt wel al die uitgaven die Guardiola heeft uitgeven, maar daar zit een reden achter. Pellegrini van 2015/16 liet een elftal achter met allemaal 30 plussers. Hierdoor moest er een flinke renovatie komen en dus ook enorm veel geld uitgeven worden. Man City doet/deed hetzelfde als Real Madrid in 2009/10 deed toen ze onder andere Kaka en Ronaldo kochten en 256 miljoen uitgaven. Daarbij weten alle clubs dat Man City veel geld heeft en gaan daarom hun vraagprijs voor hun spelers verdubbelen als Man City aanklopt. Om die 30 plussers te vervangen, kun je niet met 17 jarige jeugdspelers aanzetten. Dan moet je flink investeren, zoals Real Madrid dat deed in 2009/10.

Verder is het belachelijk om alleen maar naar Man City te kijken dat zij steeds miljoenen uitgeven, want Chelsea, Man Utd, Barcelona en PSG geven ook miljoenen uit. Zij geven het zelfs uit zonder uberhaupt met een idee. Man City koopt spelers die echt binnen de filosofie van Guardiola passen. Om Guardiola dan zo met de grond gelijk te maken is ronduit belachelijk vind ik. Over Heynckes ga ik niet eens beginnen, want dat hebben Fstolo en Lacazette al aan je uitgelegd.

17 april 2018 om 16:41

@ Lacazette

Een x aantal mensen noemen Guardiola de beste trainer ooit en ik vind dat heel erg makkelijk. Er zijn veel meer trainers die zo een titel verdienen tov Guardiola. Begrijp me niet verkeerd, City speelt fantastisch voetbal in de competitie, die credits komen hem toe. Barcelona speelde ook goed voetbal en ook daar geef ik hem credits voor.

Alleen is met de investeringen die Guardiola gedaan heeft bij Manchester City simpelweg een titel niet voldoende. Met de duurste selectie aller tijden en in 1,5 jaar 500 miljoen euro investeren in je selectie. Zelf de duurst betaalde trainer aller tijden te zijn. Dan kan en mag je niet stranden in de kwart finale champions league. Zeker niet over een twee luik aan wedstrijden, zeker niet met twee keer verlies. Ben ik de enige die dit onnacceptabel vind voor de situatie?

En met Bayern Munchen, ik ken een heleboel Munchen fans en die vinden het een teleur stelling dat Bayern nooit verder is gekomen. En die mening deel ik. Kampioen worden in de bundesliga is eerder normaal dan uitzonderin met Bayern.

Ik ben geen fan van Mourinho, maar die won de CL met veel mindere teams. (zijn prestaties bij Chelsea/united nu zijn ruk en het voetabl is tergend)
Ik ben een fan van Ancelotti, iemand die een echte gentleman is en op meerdere plekken met mindere selecties geslaagd is.
Ik ben een fan van Zidane, ook een echte gentleman, die moet zich verder nog bewijzen maar een goede start is er.

Maar vergeten we ook zomaar even de trainers die gestopt zijn? Sir Alex Ferguson (doet mij pijn als Arsenal supporter), Louis van Gaal, Marcelo Lippi, Ottmar Hitzfeld.

Als ik zie bij welke clubs Guardiola heeft ge-coached, het materiaal en transferbudget dat hij tot zijn beschikking had. Dan vind ik persoonlijk dat Guardiola bij zowel Bayern als bij City niet de doelstellingen heeft behaald die hij zou moeten behalen.

Of is 3e worden met 8ste finales (vorig jaar) en 1ste worden met 8ste finales (dit jaar) voldoende voor een topcoach met een ploeg van 650 en 900 miljoen euro?

Onzin dit city heeft niks verkeerd gedaan. Beter dat ze niet gestraft gaan worden.

Wat een topcoach ben je toch ook, als je bij clubs zit die al beschikken over een goede basis en geld als water hebben. Dat je dan uiteindelijk geen champions league wint met city en bayern, dan verdien je van mij niet de titel "topcoach". Met de huidige selectie van City hoor je gewoon in de halve finale van de champions league te komen, dat die nu weer flink wilt gaan investeren ipv aan de huidige selectie te gaan schroeven om het maximale eruit te halen, vind ik een zwaktebod

17 april 2018 om 12:08

Ja maarja, dat kan je niet zeggen joh. Ik kan van Psg, City, Real, Barca, Bayern, Juventus, allemaal wel zeggen dat ze de halve finale horen te halen maar er zijn maar 4 plekken he. En dan heb je Liverpool die een heel goed seizoen draait en Roma die geloofde in een sprookje. Er is helemaal geen garantie voor halve finales bij de CL. Dat is gewoon een moordende competitie.

17 april 2018 om 12:23

@ Naku

Bij Bayern Munchen kampioen worden kan ik met mijn kleine linker teel bal als coach zijnde ook nog wel, hetzelfde als de beker winnen. Ook als je gewoon de spelmaker (gotze) en spits (lewandowski) van je meest succesvolle concurrent over neemt. Maar een selectie in handen krijgen die de triple won en nooit in de buurt komen van de eindzege in de CL tekent een coach.

Vervolgens komt hij bij Manchester City terecht. Een team dat het jaar ervoor de halve finale CL heeft gehaald en de 2e plaats in de competitie. Een selectie met spelers als Kompany, De Bruyne, Aguero, David Silva etc. Niet de minste koeken bakkers gezien de prestatie van het jaar ervoor.

Bij zijn binnenkomst heeft Guardiola een selectie van 450 miljoen en spendeert vrolijk nog 250 miljoen euro.

2016/2017 eindigt City met 78 punten, het 1 na slechtst resultaat in de afgelopen 6 jaar tijd
2016/2017 eindight city met 80 doelpunten voor, het 2 na slechtst resultaat in de afgelopen 6 jaar tijd
2016/2017 eindigt city met 39 doelpunten tegen, het 1 na slechtst resultaat in de afgelopen 6 jaar tijd.
2016/2017 eindigt City in de champions league in de 8ste finales.

Het seizoen eindigt dramatisch, Pellegrini is het jaar ervoor nog doorgestoten tot de halve finales CL. Guardiola heeft hetzelfde team + 250 miljoen aan investeringen en presteert ronduit slechter.

2017/2018 seizoen staat voor de deur en Guardiola spendeert vrolijk nog eens 300 miljoen euro aan de selectie. Guardiola heeft nu officieel de duurste selectie van de gehele wereld met een aanschaf waarde van 853 miljoen euro bij aanvang van het seizoen. Hierbij moet de transfer van Laporte in de winterstop van 60 miljoen nog bijgeteld worden.

In de competitie en de bekers gaat het voortvarend met Guardiola. Met afstand de duurste selectie, de meeste uitgaven en de best betaalde coach ter wereld. Alles minder dan een titel zou een wan prestatie zijn. In de champions league word de beste man uitgeschakeld in de kwart finales door Liverpool over twee wedstrijden. En nog terecht ook. Laat staan de fratsen om maar 17 spelers mee te neme in de competitie (ik heb geen spelers!!!) met een selectie van 900 miljoen euro.

Nee, Joseph Guardiola is
- met afstand niet de beste trainer
- met afstand niet de beste manager
- met afstand niet de gentleman die hij pretendeert te zijn.

De afgelopen 4 jaar in zijn trainers carriere heeft Guardiola gefaald, niets meer en niets minder. Guardiola is bekend door Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi en Busquets. Allemaal spelers die, op Busquets na, allemaal door zijn voorgangers zijn neer gezet.

Dat zijn simpelweg de feiten.

17 april 2018 om 12:50

@D-Bergkamp:

Lekker makkelijk uit je nek praten kan jij. Jij benoemt alleen maar de negatieve dingen, maar je vergeet te melden dat het voetbal enorm is verbetert onder Guardiola. Het laatste jaar van Pellegrini (2015/16) haalde Man City slechts 66 punten, terwijl Guardiola het jaar daarna 78 punten haalde. Verder zeg je het zelf al door steeds te zeggen: "het 1 na slechts". Dat klopt ook, want het slechtste jaar was 2015/16 onder Pellegrini. Het eerste seizoen van Pep bij Man City (2016/17) wordt er dus al enorme progressie geboekt. Ook lijkt het erop dat Man City dit jaar de meeste punten ooit gaat halen in hun clubbestaan. Kom dan niet met excuses dat hij vele miljoenen heeft mogen uitgeven, want Barcelona, Chelsea, PSG en Man Utd hebben ook vele miljoenen uitgegeven. Dat noem je dan ff niet op.

Verder zeg je ook dat hij nooit de treble won bij Bayern, maar dat lukt bijna geen een trainer bij Bayern Munchen. De enige trainer die ooit de treble won bij Bayern Munchen, was Jupp Heynckes in 2012/13. Verder niemand, dus hoezo wordt Guardiola en bekritiseerd dat hij de treble niet won en wordt Ancelotti niet bekritiseerd, terwijl Ancelotti het veel slechter doet.

Jouw manier van beredeneren is gewoon erg subjectief. Zo kun je van elke trainer wel een lijst met negatieve dingen opnoemen. Ik heb geen zin in om een lijst te maken van negatieve dingen over Conte, Mourinho, Wenger, Ancelotti, etc etc, maar die zijn er wel.

Ik vind het sowieso oneerlijk hoe mensen Guardiola steeds lopen af te kraken als trainer. Voor mij is dat alleen maar het bewijs wat voor een staat van dienst Guardiola heeft.

17 april 2018 om 12:59

@bergkamp
Wat Pep dit seizoen laat zien in Engeland laat zien met city is ongekend, geld of niet. Zo’n dominantie heb ik in de PL nog nooit gezien. Het is prachtig om te zien en iedereen wordt kapot gespeeld. Dat hij verliest in de CL kan gebeuren. De laatste 8 teams zijn vrijwel altijd de absolute top.

Tja, kan hij het ook bij Hull City? Weet ik veel, zou niet weten waarom hij het zou moeten proberen.

17 april 2018 om 13:07

Hoe kan je nou geen credits geven aan guardiola voor het barca tijdperk? Hij heeft het mooiste voetbal van deze eeuw gespeeld met barca en tal van prijzen gepakt. Als dat zogenaamd zo makkelijk is met al die spelers, waarom lukte het al die trainers erna niet meer? 2015 wonnen ze nog wel de cl maar dat was zeker niet met het mooie voetbal als guardiola. De stap om toure weg te doen voor een onbewezen broekie als busquets is een grote stap en aangezein het zo goed uitpakte mag je er wel wat meer credits voor geven.

17 april 2018 om 13:35

@bergkamp dat is een hoop werk om iemand neer te halen. Pep speelt imo by far het mooiste voetbal. Bij Barcelona is het niet om aan te zien zonder hem en Bayern zie je nog steeds zijn spelpatronen. Geen enkele ploeg is een seizoen goed in vorm. City en Barcelona raken juist vorm kwijt waar Liverpool en Real beter in vorm komen. De laatste twee waren al vroegtijdig uitgeschakelt voor de landstitel. Een team moet altijd ergens de prijs betalen. Ik vraag me af hoevaak jij trainingen van Pep bekijkt om te kunnen oordelen of hij wel of noet de beste trainer is. Daarnaast heb ik Pep nog nooit zelf horen zeggen dat hij een gentleman is.

17 april 2018 om 13:45

@D-Bergkamp

Alle records die Guardiola zal breken in de PL na slechts 2 jaar coach te zijn :

1. Wins

Manchester City have won a total of 28 games this season, leaving them just two away from Chelsea's record of 30.
The 2016-17 Blues vintage only failed to take three points on nine occasions, but it appears something of a formality that Guardiola's men will break the record as their remaining games are against Swansea City, West Ham, Huddersfield Town, Brighton & Hove Albion and Southampton.
Indeed, they could well break the record for wins by a club in a single top-flight season, which is presently held by Tottenham Hotspur (31 in 1960-61).

2. Away Wins

Chelsea's 2004-05 side loved travelling, winning 15 times away from home, the only team to do so in the Premier League era.
City, though, have won 14 times on the road already and could break the record if they win their two remaining trips, to West Ham and Southampton.

3.points

Chelsea's 2004-05 vintage clocked up 95 points and no side have ever managed to match it.
City, however, now sit on 87, and would reach 102 points if they were to win each of their remaining five games, thus becoming the first to ever crack 100 in the English top flight in the process.
In addition, based on three points for a win, City's currently tally is the most by any side after 33 games of an English top-flight campaign. The previous record was held by Chelsea (82 points), in both 2004-05 and 2005-06.

4. Away Points

Chelsea took 48 points in the 2004-05 season on the road, and City have so far taken 44. Wins over West Ham and Southampton would give them 50, and have Pep's men holding yet another record.

5. Goals Scored

City will fancy this one. Chelsea scored 103 goals in 2009-10, and City have so far scored 93 times. With just five games remaining, they will surely smash the 100-barrier?...

6. Points Ahead Of Second

As already mentioned, City are now 16 points clear of United, meaning they could yet break the record for biggest margin of victory. It currently belongs to United, who finished 18 ahead of Arsenal in 1999-2000.

17 april 2018 om 12:41

In Champions League draait het om enorm veel geluk met veel dingen. Barcelona bijvoorbeeld werd ook gewoon uitgeschakeld door Roma door een off-day, terwijl dat de beste team ter wereld is en als je zegt dat Guardiola niet het maximale uit z'n spelers haalt, volg je duidelijk Man City niet.

17 april 2018 om 19:18

Zolang Messi bij Barca en Ronaldo bij Real voetballen, zullen zij aanspraak maken op de CL, hoe goed je ook als coach bent. Factor geluk op dat niveau speelt uiteraard ook een rol maar zolang die 2 spelen, is de CL aan hen besteed.

Tuurlijk krijgen clubs als Man city en PSG etcetera geen schorsing voor dit soort dingen, maar laat het een club als Wolverhampton, Atletico of een Arsenal zijn en die krijgen geheid een transferverbod. Nou nu kan Guardiola nog eens een half miljard over de toonbank gooien.

17 april 2018 om 14:36

Dat doet hij niet en dat is ook niet nodig. Het enige wat bij Man City nog nodig is, is een concurrent voor Fernandinho.

Huh maar als hij een Italiaans paspoort heeft mag hij toch ook niet Brazilië gaan voetballen? Of ben ik nou dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

53 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren