Scorende Promes kan titel vergeten door toedoen van Amsterdammer

Spartak Moskou heeft dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De regerend kampioen verloor zondagmiddag met 2-1 bij Ural en daardoor blijft de achterstand op koploper Lokomotiv Moskou vijf punten bedragen. Bovendien hebben De Stoomlocomotieven een wedstrijd minder gespeeld.

Spartak kreeg in de eerste helft enkele kansen om op voorsprong te komen in de gloednieuwe Ekaterinburg Arena; zo mikte Quincy Promes na 36 minuten tegen de paal. Een minuut later was het aan de andere kant raak: Eric Bicfalvi opende op aangeven van Othman El Kabir de score en maakte zo het eerste doelpunt van Ural tegen Spartak sinds november 2015.

Twee minuten voor tijd leek El Kabir de wedstrijd te beslissen, want de Amsterdammer verdubbelde de marge in het voordeel van de nummer negen van de Premjer Liga. Promes bracht de spanning hierna terug in de wedstrijd, maar Spartak had niet genoeg tijd meer om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Denk jij dat Lokomotiv Moskou dit nog weggeeft?