Update: AEK is officieel kampioen na verloren rechtszaak van PAOK

Donderdag, 3 mei 2018 om

De tuchtcommissie van de Griekse voetbalbond heeft Ivan Savvidis, de voorzitter en eigenaar van PAOK Saloniki, voor drie jaar geschorst, zo laat men donderdag weten. De in Georgië geboren Rus kwam medio maart in de wedstrijd tegen AEK Athene boos het veld oplopen en droeg een revolver in de holster aan zijn broek. Savvidis bood zijn excuses aan, maar mag zich van de tuchtcommissie de komende jaren niet bezighouden met voetbalgerelateerde activiteiten. Ook de club zelf is gestraft.

De commissie heeft AEK Athene een reglementaire 3-0 overwinning toegekend, terwijl het duel aanvankelijk in 0-0 was geëindigd. PAOK scoorde in de slotfase via Fernando Varela, maar die treffer werd vanwege hinderlijk buitenspel afgekeurd. Scheidsrechter Georgios Kominis wilde de treffer later alsnog goedkeuren nadat hij uitvoerig overleg had gepleegd met zijn collega’s, maar toen was Savvidis al het veld op komen stormen en begaven zich daarop ook enkele supporters op het veld in het Toumba Stadion. Na ruim twee uur wachten beëindigde Kominis officieel de wedstrijd: 0-0.

ACHTERGROND ?? | Deze clubeigenaar kwam zondag met een revolver?? aan zijn broekriem het veld oplopen. Je leest hier de achtergronden en reacties ?

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 13 maart 2018

Naast de reglementaire nederlaag moet PAOK drie punten inleveren (plus twee punten volgend seizoen) en dient Savvidis een boete te betalen van 100.000 euro. Sportief directeur Lubos Michel, die Kominis samen met Savvidis tegemoet was komen lopen, moet 15.000 euro overmaken naar de voetbalbond en de spelers die eveneens agressief gedrag vertoonden richting de arbitrage, moeten in totaal 63.000 euro betalen. Hier komt bij dat PAOK het in de eerstkomende drie thuiswedstrijden zonder supporters zal moeten stellen.

PAOK heeft reeds laten weten in beroep te gaan: “De strafmaat is zwaar en beïnvloed door een mediastorm jegens PAOK. Deze uitspraak reflecteert de mate van de overtreding niet. We verwachten dat we worden veroordeeld op basis van feiten.” Als PAOK door de treffer van Varela gewonnen had, dan zou men de koppositie in de Super League hebben overgenomen van AEK en had men een grote stap kunnen zetten richting de eerste landstitel sinds 1984/85.

Update 3 mei 15.17 uur - AEK is officieel kampioen na verloren rechtszaak van PAOK
AEK Athene is kampioen van Griekenland. PAOK Saloniki tekende beroep aan tegen de reglementaire 3-0 overwinning die aan de concurrent werd toegekend, maar is niet in het gelijk gesteld. AEK kan nu niet meer worden ingehaald en zal de beker zaterdag in ontvangst nemen. Saillant: de eerstvolgende wedstrijd van AEK is die van 11 maart tegen PAOK.


Poll

Een passende straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door constant kante)

En dan nog gaan klagen ook als PAOK zijnde. Wees blij dat de straf niet nog hoger is uitgevallen.

29 maart 2018 om 13:12

Jij begrijpt er blijkbaar niet veel van. Dat de voorzitter zo dom is om met een wapen het veld op te gaan dat moet keihard afgestraft worden. Echter worden nu de supporters en overige clubleden bestraft. Het is een en al corruptie. Paok mag gewoon geen kampioen worden en dit jaar was het ze anders waarschijnlijk eindelijk weer eens gelukt. Ongelooflijk om zoveel punten in mindering te krijgen en dat komend seizoen dus ook al.

3 mei 2018 om 19:38

Vind ook dat de voorzitter gestraft moet worden. Maar niet de hele club

Blij dat hier een hele hoge straf voor komt. Dit soort idioten moeten beseffen dat ze met dit soort gedrag alleen maar schade brengen aan hun club. Denk als die scheids aangifte doet gaat die mafkees gewoon de gevangenis in. Ze kunnen bij Paok gewoon het kampioenschap uit het hoofd zetten door dat idiote gedrag van de voorzitter, zullen de spelers blij mee zijn die zich een seizoen uit de naad werken voor de resultaten en dat het allemaal op zo'n manier wordt verpest.

29 maart 2018 om 12:43

Paok word ook elk jaar genaaid. Ik snap dat ze wel boos worden. Zwaar corrupte competitie alleen clubs uit Athene mogen eerste worden.

29 maart 2018 om 13:00

De scheids was in gesprek met zijn assistent om het doelpunt alsnog goed te keuren en toen stond die idioot met een pistool op het veld plus wat boze fans, dan houd het ook een keer op.

29 maart 2018 om 13:20

De scheids keurde het doelpunt goed, wees naar de middenstip en vervolgens weer af. Dat hij het later alsnog wilde goedkeuren is leuk, maar bij een spelhervatting zonder supportersinval had hij hier gewoon op een buitenspel gewezen. Dat is ook de reden dat zij het veld opkwamen.

29 maart 2018 om 13:35

Blij omdat jij hier niet van hebt kunnen slapen? Wat een overdreven reactie zeg. Beste man ziet zijn club elk jaar genaaid worden door de corruptie die afspeelt binnen de Griekse voetbalbond, en bestormt het veld (helaas met een revolver). Dat een zware straf daarna volgt is begrijpelijk en rechtvaardig, maar dat hele ik ben blij omdat gaat echt nergens over op deze site.

29 maart 2018 om 14:16

Forzazitterd

Sorry hoor, maar hoezo mag iemand er niet blij en zeer gelukkig mee zijn dat de Rechtsstaat zegeviert zeg? Kom op, waar wil jij in leven? In een staat waarin het spelen van eigen rechter onmogelijk gemaakt wordt of eentje waarin mensen leven die denken boven de wet te leven en dat daar ook nog begrip voor opgebracht zou moeten worden ook zeg?

Kom nou toch!? Dus als mensen vinden dat Wilders corrupt is en een haatzaaier dan zou iedereen die zich door hem genaaid voelt zich wel eventjes met pistool in de aanslag in zijn omgeving mogen ophouden of zoiets en daar moeten we dan allemaal begrip voor tonen? Wat een kul.

29 maart 2018 om 14:53

Wat een pessimist zeg, jij weet wel te vallen over het ene woordje in mijn reactie wat je niet aanstaat. So what dat ik hier blij mee ben, ik ben er blij mee dat zulk gedrag keihard wordt afgestraft want als dat niet gebeurd staan voor je het weet elke week gewapende voorzitters op het veld de scheids te bedreigen, op deze manier is het spelletje weer een beetje veiliger geworden voor alle betrokkenen.

Ongelooflijk, nog in beroep gaan ook!

Ik heb de afgelopen weken ook mensen horen zeggen; "dit hoort niet op een voetbalveld thuis"
Wat een onzin! Dit hoort helemaal niet thuis in de beschaafde wereld!
Alsof het wel normaal is om een revolver te dragen of mensen te bedreigen in een winkelcentrum, kinderboerderij of kapperszaak.

De straf had vele malen hoger mogen zijn van mij. Wat zeg ik? Vele malen hoger moeten zijn!
Zeker ook omdat paok er nul afstand van doet.

Zou er geen traan om laten als zulk soort clubs gewoon opgedoekt worden. Hier wordt niemand blij van

29 maart 2018 om 12:33

Dit is al een erg hoge straf dus dat zit wel goed lijkt mij

29 maart 2018 om 12:46

Ach hou op joh. Dit is helemaal geen zware straf.
Er zijn clubs waar de licentie om minder is ingetrokken.

Van mij hadden ze van onderaf weer mogen starten.

29 maart 2018 om 13:36

Ja natuurlijk. Een complete club ten gronde richten, mensen hun banen laten verliezen omdat een mafkees iets verschrikkelijk idioots heeft gedaan. Dan worden er dus complete gezinnen keihard gestraft voor de strapatsen van een man, zonder dat die mensen daar enige invloed hebben gehad of hadden kunnen hebben (iemand die met een pistool op zak loopt ga je niet zomaar even tegenhouden).

Wat een ongelofelijke kortzichtigheid. Die man mag van mij nog wel harder gestraft worden maar even een hele club opdoeken omdat 1 figuur een complete randdebiel blijkt te zijn, daar straf je totaal onschuldige mensen mee, zonder dat het ook maar enige invloed heeft op de schuldige of op wat er al gebeurd is.

29 maart 2018 om 13:52

Is dat niet altijd zo? Dat hele stadions leeg zijn omdat 1 iemand of hooguit een handvol debiel doet?

Rangers moesten van onderaf beginnen omdat een handjevol het verkloot had financieel. Nou dat vind ik persoonlijk minder schokkend.
Ik denk dat het passend zou zijn om echt te straffen (vooral gezien hun houding achteraf). Al is het minstens 1 competitie niveau lager.

Wat er nu gebeurt vind ik niet heel schokkend qua straf. Dat je er dan vervolgens nog tegen in beroep gaat ipv god op je blote knietjes te bedanken dat je er zo genadig vanaf komt, is zo mogelijk nog stuitender en tekent de houding van de mensen die de club runnen

29 maart 2018 om 14:14

Het is inderdaad geen schokkende straf. Het is veel te laag zelfs. Maar dat betekent niet automatisch dat je dan iedereen die bij die club hoort maar moet straffen.

Het gebeurd inderdaad vaker dat een hele club moet boeten voor de acties van 1 gek. Dat het vaker gebeurd legitimeert alleen in mijn ogen niet dat, dat altijd dan maar zo moet. Lekker makkelijk ook. Bovendien was de situatie bij Rangers weer anders dan hier, elke situatie moet je apart bekijken vind ik en zeker niet zonder meer iedereen die bij zo'n club betrokken is per definitie straffen.

Ik vind dat ze de dader(s) persoonlijk aansprakelijk moeten stellen en strafrechtelijk vervolgen. Dan kan het bestuur van zo'n club ook op juridische gronden de voorzitter eruit gooien.

Over dit specifieke geval maakt het er inderdaad niet makkelijker op dat ze nog het gore lef hebben om in beroep te gaan, inderdaad. Ik weet ook niet precies hoe je daar op moet reageren als bond eigenlijk. Maar ik blijf er bij dat je niet zomaar iedereen die bij zo'n club hoort hier de dupe van kan laten worden. Zeker niet omdat dit een gek met een pistool was die het veld op liep, ik snap dat hier geen supporter of medewerker even ging ingrijpen.

29 maart 2018 om 14:19

Joaquinbetis

"dan worden er dus complete gezinnen keihard gestraft voor de strapatsen van een man,"

Ja en dat zouden die mensen dus eens moeten opnemen met die rare snuiter die ze dit heeft veroorzaakt. Want dit is natuurlijk niet te verwijten aan de voetbalbond die deze straffen uitspreekt. Dit is 100% de verantwoordelijkheid van die meneer, dus al die complete gezinnen kunnen zich prima bij die man melden met hun verhalen.

Zeker gezien het feit dat de club er niet eens afstand van wil nemen! Dat is al helemaal een argument waar die complete gezinnen al helemaal niet mee aan hoeven te komen.

29 maart 2018 om 14:23

"ik vind dat ze de dader(s) persoonlijk aansprakelijk moeten stellen en strafrechtelijk vervolgen. Dan kan het bestuur van zo'n club ook op juridische gronden de voorzitter eruit gooien."

Prima, maar het is natuurlijk én/én.

Zie jij geen gelijkenissen met de zaak Twente destijds? We hadden toen exact diezelfde discussie, moest de club Twente en al die trouwe supporters en hardwerkende mensen nu wel of niet gestraft worden voor de wandaden van één man (en zijn trawanten)?

Mij staat niet bij wat destijds jouw standpunt was, als je je in die discussie gemengd hebt, maar ik wijs je er nu al op dat je standpunt mensenlijk begrijpelijk is, maar tegelijkertijd in praktische zin nergens op slaat. De club heeft, door het handelen van zijn voorzitter, iets gedaan en daar dient te club voor op de blaren te zitten. OPf de club an intern weer zijn maatregelen neemt tegen die voorzitter (of niet, zoals in dit geval) dat staat daar verder los van. Bovendien zou het anders wel heel makkelijk zijn voor clubs. Gewoon lekker alle regels aan je laars lappen, en als je dan aangesproken wordt snel die voorzitter wippen en dan stellen "ja, als club kunnen wij niets doen, dat heeft die man gedaan, u moet dáár maar gaan straffen." Zo werken de dingen in het echte leven natuurlijk niet.

29 maart 2018 om 14:28

Ja dan mogen ze zich melden bij die man, die een pistool heeft. Inderdaad is het de verantwoordelijkheid van die man en degenen die het nog voor hem opnemen ook. Dus wellicht moet er dan strafrechtelijk gekeken worden naar wie hier allemaal de dupe van worden zodat hij daarvoor aansprakelijk kan worden gesteld. Als de conclusie is dat zo'n club zo door en door rot is, dat het niet volstaat om alleen de voorzitter en wat andere medewerkers weg te sturen, dan moet het misschien maar. Ik vind alleen dat Ditissjakie wel heel makkelijk overgaat op de conclusie dat de club helemaal moet verdwijnen.

29 maart 2018 om 13:00

Ivan Savvidis heeft niemand bedreigt met een wapen, dus je hele sentimentele reactie is op kul gebaseerd. Verder geen idee waarom je Paok zou straffe, terwijl deze vent uit zijn plaat schoot? Dit had niets met Paok te maken, noch met zijn voorzitterschap.

29 maart 2018 om 13:31

Ik heb nooit gezegd dat die mafbol met zijn wapen mensen heeft bedreigd. Ik zei dat het niet normaal is om mensen te bedreigen. Dat heeft hij wel degelijk gedaan.
Nog los van het feit dat een vuurwapen dragen al helemaal ridicuul is.

paok is om meerdere redenen strafbaar. 1 . Het is in hun stadion. 2. het is hun voorzitter. 3. zij hebben klaarblijkelijk slechte beveiliging. 4. hij is niet gefouilleerd en kan dus oa een vuurwapen meenemen. 5. Door hun toedoen is de competitie geraakt. 6. Naderhand nemen ze geen afstand van dit soort wandaden en sterker nog steunen ze die malloot zelf en betuigen ze openlijk steun en support. 7. iemand kon onbevoegd het speelveld betreden en ga zo maar eindeloos door.

Daarnaast wordt een voetbalclub ook bestrafd voor datgene wat hun supporters rondom een wedstrijd uitvreten. Dus in dit geval zou het meer dan terecht zijn als Paok ook een serieuze en vooral passende straf krijgt

29 maart 2018 om 13:34

Weet je, in de door jouw geschetste situatie ben ik het nog met je eens ook haha.. Ik vind je reactie gewoon een beetje moraalridder-style en overdreven. Laten we de club dan maar opdoeken he!

29 maart 2018 om 13:46

Hahaha mooi om te horen

Verder heb ik niks tegen Paok ansich. Het had wat mij betreft net zo goed Aek, Barcelona of wat mij part Heerenveen kunnen zijn. Dit hoort gewoon niet. punt.

29 maart 2018 om 14:31

Paok4religion

Savvidis heeft niemand 'bedreigd'?

Sorry, maar kennelijk heb jij een wat andere definitie van wat 'bedreigend' zou zijn en wat niet. Ik kan jou, zonder ook maar éen wapen te gebruiken maar puur verbaal, zeer ernstig bedreigen. Laat staan hoe dat is als ik met een duidelijk zichtbaar wapen zomaar ergens binnen kom lopen. Dat hij 'niemand bedreigd' zou hebben is echt een lachwekkende suggestie.

Daarnaast kan ik je vraag over waarom Paok bestraft zou moeten worden simpel beantwoorden. Paok is als thuisclub en als lid van de Griekse voetbalbond eerst verantwoordelijke voor wat er gebeurt tijdens en vlak voor en na de wedstrijden. Dat is de verantwoordelijkheid die je als club draagt omdat je dergelijke wedstrijden wilt spelen, waarbij veel mensen komen kijken en je dus ook verantwoordelijk en aansprakelijk bent, als club, voor datgene wat er die dag gebeurt. Jij mag daar best een andere visie op hebben, maar dit is zoals het juridisch/maatschappelijk is geregeld. Ook in Griekenland trouwens.

Dat dit niet met Paok te maken zou hebben, ja zelfs los staat van zijn 'voorzitterschap' dat vind ik een dermate rare opmerking dat ik daar verder al niet eens meer op in ga. Alsof die man daar niet als voorzitter stond maar 'voor even' gewoon uit die rol kon stappen en in een andere hoedanigheid daar het veld op kon lopen....??? Vraag me alleen al af welke 'rol' hij op dat moment dan wél had? Die van John Wayne of zo? De van dorpsgek misschien?

Neh, die man is voorzitter van een club die verantwoordelijk is en die verantwoordelijkheid zal de club dragen. Of ze dat nu willen of niet.

29 maart 2018 om 14:44

Kan me wel vinden overigens in het feit dat hij echt wel een (gigantische) verantwoording heeft, maar ik vind gewoon niet dat je een hele club moet straffen voor de daden van een enkel persoon.. Dit is gewoon een strafrechtelijke daad en hij moet hier op vervolgt worden, maar de vraag is wat Paok hieraan heeft. Het is niet zo dat door Paok te straffen het nooit meer zal gebeuren oid. De volgende dorpsgeksvoorzitter ala John Wayne kan zomaar weer het veld opstormen..

Dat stukje over bedreiging wil ik niet te veel op ingaan, niemand weet exact wat hij wel en niet heeft gedaan. De meeste mensen hebben het wapen pas veel later gezien. Het neemt alleen niet weg dat het gewoon onze competitie hard voorschut gezet heeft..

29 maart 2018 om 15:35

Paokreligion

"het is niet zo dat door Paok te straffen het nooit meer zal gebeuren oid."

Is jouw stelling nou 'het opleggen van straffen zal recidive niet voorkomen'? No shit Sherlock! Ik zou zeggen, ga langs alle zaaltjes van Nederland en verkondig, vooral in steden waar reactionaire partijen als Pvv, Forum voor Democratie en VVD groot zijn, daar jouw stelling! Want dan is in jouw een groot visionair verloren gegaan.

Maar even zonder gekheid, los van het feit dat er nog echt never nooit een spoortje van wetenschappelijk bewijs is gevonden dat een link legt tussen hoge en zware straffen en (het voorkomen van) recidive, kun je wellicht ook nog eens odnerzoeken wat nog meer de functies zijn van ons Strafrecht in het algemeen en tuchtrecht zoals deze in het bijzonder. Vergelding is ook een functie. En dat je daarmee niet voorkomt dat de volgende voorzitter eveneens een dorpsgek is, daarin heb je gelijk, maar daarmee ga je wel voorbij aan de verantwoordelijkheid die de club daarin draagt als entiteit.

Want nogmaals, als we jouw aanbevelingen zouden volgen dan kan je dus een voorzitter nemen die 'gets away with murder' terwijl de club dan steeds zegt, ja sorry maar dat was die meneer en dat hebben wij niets gedaan en daar willen wij niets mee te maken hebben, om de dans te ontspringen. Zou een heel slechte en bijzonder ongewenste ontwikkeling zijn.

29 maart 2018 om 13:15

De straf die de voorzitter krijgt kan inderdaad niet hoog genoeg zijn. Het is alleen wel weer erg corrupt dat Paok nu punten in mindering krijgt( en komend seizoen ook al weer 2) en dat terwijl ze anders dit jaar kampioen waren geworden hoogstwaarschijnlijk. Triest. Je kunt er nu wel vanuit gaan dat Olympiakos wat een zeer teleurstellend seizoen draait door het puntenaftrek van andere teams alsnog kampioen gaat worden.

In principe levert Paok er dus 8 punten in totaal in. 2 volgend jaar, 3 van regelmentaire overwinning/nu verlies en nog 3 op de koploper van de ranglijst. Mission accomplished: twee clubs uit Athene blijven doorstrijden om de titel. Ik praat niets goed, maar doen of de voorzitter en gerespecteerd politicus uit het niets met een wapen het veld op komt lopen en in een psychopaat verandert gaat mij wat ver. Hij liep niet het veld op voor z'n lolletje.. Hij ging uit zijn plaat, omdat hij precies zag wat er alsnog gebeurd nu; doelpunt afgekeurd, weg kampieonschap. het kampioenschap moest en zou nooit naar Paok gaan, deze uitspraak onderstreept dat nogmaals.

Dan heb ik nog niets gezegd over het feit dat hier dus het team zwaar wordt benadeeld (weg kampioenschap) zonder zelf echt naar deze straf gehandeld te hebben...

29 maart 2018 om 12:51

Hij loopt niet voor z'n lolletje het veld op met een wapen??? Serieus? Wat zou in jouw ogen dan een goede reden zijn om een veld op te lopen met een wapen?

29 maart 2018 om 13:55

@paok4religion

Je punt slaat ook werkelijk nergens op, omdat deze straf wordt opgelegd door een idiote actie van je eigen voorzitter. Je praat zelfs goed dat hij een wapen draagt. Je hebt niet 1 plaat, maar ontelbare platen voor je kop. En nog gaan klagen dat ze de club aanpakken. Verbaast me niets als je dit soort gedrag nog goed praat ook.

"hij ging uit zijn plaat"
Dus loop je maar met een wapen het veld op? Ga toch weg...

29 maart 2018 om 14:12

Ik praat nergens goed dat hij een wapen draagt, noch wat hij gezegd of gedaan heeft. Het punt zit hem in het straffen en de straffen zijn in deze zaak gewoon hartstikke erg beinvloed.

29 maart 2018 om 14:15

@paok4religion

"het punt zit hem in het straffen en de straffen zijn in deze zaak gewoon hartstikke erg beïnvloed."

Klopt, door jullie voorzitter, hij die Paok vertegenwoordigd! Niet iemand anders liep met een wapen het veld op!

29 maart 2018 om 14:43

"Hij ging uit zijn plaat" is geen goede combinatie met het dragen van een vuurwapen. Blijkbaar had hij geen controle over zichzelf.

29 maart 2018 om 13:04

Ja ze hadden ook gewoon een naar de 2e divisie gestuurd kunnen worden, Juventus werd teruggestuurd wegens he beïnvloeden van de scheids, via omkoping. Dat gebeurde in achterkamertjes. Deze meneer stapt gewoon op het veld af op de scheids met een pistool op zak, dat vind ik nog veel kwalijker dan waarvoor Juventus heeft gedaan. Ik snap dat je als Paok fan teleurgesteld bent in de straf, maar ga alsjeblieft niet het gedrag van die idioot goedpraten.

29 maart 2018 om 13:12

De scheids was allang beinvloed, precies door die achterkamertjes. Al jaren.. Hij was dat gewoon zat. Ik ben me rot geschrokken om wat er gebeurde, begrijp dat niet verkeerd. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat kan ik wel begrijpen.
Het enige wat ik kan zeggen is dat deze man nooit zijn wapen heeft gebruikt ter bedreiging of ter beinvloeding van de uitslag (die was immers allang omgekocht...) en dat ik daarom ook niet vind dat het team hierover benadeeld moet worden.
Van mij part straffen ze hem voor het leven want het is gewoon compleet onverantwoord, maar dit word gewoon gebruikt om ons alsnog het kampioenschap te ontnemen en daar kan ben ik not amused over.

29 maart 2018 om 13:24

Was de scheids niet met zijn assistent in gesprek om het doelpunt alsnog goed te keuren toen deze meneer het veld op kwam? Daarnaast hoeft die zijn wapen niet te gebruiken, hij liep er zichtbaar mee rond, dat is al intimiderend genoeg, of had die de scheids ook moeten neerschieten voordat de straf terecht was? Daarnaast zit die meneer daar toch als voorzitter van de club en moet hij en iedereen toch weten dat bepaalde acties consequenties hebben voor jou en het bedrijf waarvoor je werkt, of denk je dat als ik in mijn werk een klant ga bedreigen om wat te kopen het bedrijf geen straf krijgt....

29 maart 2018 om 13:32

Het doelpunt viel en werd goedgekeurd, toen de assistent/scheidsrechter een reden zag om af te keuren gebeurde dit ook. Als reactie hierop werd het stadion inclusief voorzitter gek en zijn ze het veld op gestormd, dit is allemaal op camera. Het wapen is pas veel later gespot en hier valt niets zinnigs over te zeggen, behalve door de mensen die hem een half uur later ermee gezien hebben.

Denk je echt dat de voorzitter voor de landelijke televisie even een wapen op de keel van de scheids kwam leggen om het doelpunt goed te keuren..? en dan wat? vrolijk verderspelen of er niets gebeurd is?

29 maart 2018 om 13:51

@paok4religion

"denk je echt dat de voorzitter voor de landelijke televisie even een wapen op de keel van de scheids kwam leggen om het doelpunt goed te keuren..? en dan wat? vrolijk verder spelen of er niets gebeurd is?"

Serieus? Lees je reactie nog eens na en reageer dan nog eens. Als iemand met een wapen in zijn holster komt aan lopen ben jij niet geïntimideerd? Dat je überhaupt nog skipt over het feit dat hij een wapen op zak heeft snap ik geen hout van. Met jou als fan snap ik echt wel dat ze de club aanpakken, en niet alleen de voorzitter. Opdoeken die zooi, liefst gister al.

29 maart 2018 om 14:40

Paok4religion

"denk je echt dat de voorzitter voor de landelijke televisie even een wapen op de keel van de scheids kwam leggen om het doelpunt goed te keuren..?"

Het is totaal niet nodig om een wapen daadwerkelijk bij iemand op de keel of op het hoofd te zetten om een wapen op bedreigende wijze bij je te hebben/houden. Nogmaals, als ik jou dreigend toespreek en mijn hand op een wapen leg, dan is dat (minstens) zo dreigend als dat ik het wapen uit de holster haal, de veiligheidspal eraf haal, doorlaadt en daarna met de loop precies tussen je ogen plaats.....

29 maart 2018 om 14:54

Precies! en kun je me nu vertellen welke van deze voorbeelden feitelijk is voorgevallen en/of bewezen?

29 maart 2018 om 13:19

Ik ben het volledig met je eens en vind het ook schandalig dat de club nu punten in mindering krijgt waardoor ik gok dat Olympiakos alsnog kampioen gaat worden. Wat kun je hier tegen doen als Paok zijnde? Triest is het. Dit had het jaar moeten worden waar AEK en Paok in een spannende onderlinge strijd tot het einde zouden moeten knokkwn om te zien wie kampioen zou worden. En nu dit. Wat kun je hier nog tegen doen? Het is exact zou als wat jij aangeeft het geen waar we bang voor waren is nu gebeurd.

29 maart 2018 om 14:37

Paok4religion

"ik praat niets goed, maar doen of de voorzitter en gerespecteerd politicus uit het niets met een wapen het veld op komt lopen en in een psychopaat verandert gaat mij wat ver."

Ja, dat gaat mij ook wat te ver.

Want die man is natuurlijk niet veranderd in een psychopaat (doordat Paok door corruptie en scheidsrechterlijke dwalingen genaaid wordt), die man had zijn gehele leven al een pathalogisch beeld waar hij allang mee naar een psychiater had gemoeten om zich onder een enorm intensieve behandeling te stellen. Welk normaal persoon gaat, met zijn hand boven op een pistool, verhaal halen bij een scheidsrechter zeg?

29 maart 2018 om 14:57

Dus Paok had hem naar het gesticht moeten sturen en wordt terecht gestrafd omdat ze dat niet gedaan hebben ofzo?

29 maart 2018 om 15:25

Nee, je zit duidelijk op een totaal ander spoor dan ik.

'dus' het laatste wat Paok moet doen is enerzijds géén afstand nemen van deze gevaarlijke gek als voorzitter en anderzijds proberen te beweren dat wat die voorzitter heeft gedaan de club niet aangerekend zou kunnen worden.

Ik denk stiekum dat jij ook wel weet dat deze man een bijzonder interessante doopceel heeft (als 'caucasus Griek', met een historie als officier in het Rode Leger tijdens de Sovjet Unie en nog een heleboel andere interessante zaken waar ik hier verder maar niet op in ga.

29 maart 2018 om 17:58

@PAOK4religion: je begint met te zeggen dat je niks wil goedpraten om vervolgens een hele nobele poging te doen om alles goed te praten...

Hoewel we er denk ik niet echt het fijne van weten (er speelt toch echt wel wat in het Griekse voetbal rond de clubs uit Athene versus clubs als Paok die deze hegemonie proberen te doorbreken, maar ja ik neem deze competitie al jaren niet meer serieus, net als die van Turkije, Roemenie, Bulgarije) vind ik dit wel een gepaste straf voor deze enorme dwaas. Het veld op stormen met een wapen op je heup, hoe haal je het in je botte hoofd zeg?

Wat een grap zeg. Zo'n man mag nooit maar dan ook nooit meer iets met voetbal te maken hebben!

UEFA moet dit overrulen Zo iemand levenslang schorsen Ben benieuwd wat voor schorsing een supporter zou krijgen als hetzelfde had gedaan.

Ze doen er alles aan om Paok de titel niet te laten winnen en dat is ze bij deze ook gelukt.

29 maart 2018 om 13:06

Wat hadden ze dan moeten doen? doelpunt alsnog goed moeten keuren en een flesje champagne toesturen. dan staan elke week voorzitters met pistolen op het veld de scheids te bedreigen. Paok komt er nog goed vanaf.

De voorzitter levenslang schorsen de club een geldboete geven was een passende straf geweest. Punten in mindering geven getuigt echter van de grootste corruptie die er bestaat. Hierdoor is Paok niet meer in de race om het kampioenschap.

29 maart 2018 om 14:09

@forroma

Zal best, maar hij blijft verbonden aan de club. Als de club zelf al maatregelen had genomen had het misschien niet zover hoeven komen?

Ongelofelijk, deze man zou wat mij betreft zich nooit meer met voetbal bezig mogen houden. Er is niks gebeurd maar als een voorzitter dit doet zou dit naar mijn mening het einde moeten betekenen van zijn carriere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAOK Saloniki

Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren