Clubleiding Feyenoord wacht onderzoek af: ‘Kijken of het realiseerbaar is’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord, maakt zich niet druk om de negatieve reacties rondom Feyenoor City. De plannen voor het nieuwe stadion langs de Nieuwe Maas zijn niet door iedereen positief ontvangen. Met name de supporters zien niets in het project en blijven liever in De Kuip, zo werd afgelopen zondag duidelijk voorafgaande aan het duel met AZ.

Vlak voor de aftrap waren er in het stadion spandoeken te zien tegen Feyenoord City. De clubleiding maakt zich daar niet druk om. “De komende maanden wordt gekeken of dat hele mooie plan dat er lag ook realiseerbaar is”, laat De Jong weten tegenover FOX Sports. "Zo zijn er professoren die tegen het plan zijn, maar als je zoekt, en dan hoef je niet eens lang te zoeken, dan zijn er ook een heel hoop professoren die het wél een heel goed plan vinden. Ook daar ga ik niet op af.”

De Jong is het er niet mee eens dat de beeldvorming over Feyenoord City op dit moment erg negatief is. “De business case wordt nu onderzocht. En dan vormen wij ons oordeel: stappen we in of stappen we uit, gaat het door of gaat het niet door. En tot die tijd wacht ik gewoon rustig af.”Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Wat mij erg tegen staat is de prijs. 400 miljoen voor een stadion lijkt me erg veel. Het stadion van Juventus bijv is stukke goedkoper

14 maart 2018 om 21:06

was 400 miljoen niet de gehele omgeving mee gemoeid?

14 maart 2018 om 21:27

Nee het stadion kost volgens mij 400 miljoen. Het hele project gaat meer dan een miljard kosten. Toch hoop ik heel erg dat het doorgaat. Niet alleen voor Feyenoord maar ook voot de stad Rotterdam

14 maart 2018 om 21:39

Wanneer je ziet dat Wembley ook dat bedrag heeft gekost en dan enkel het stadion! Dan moet de gemeente provincie en van mij part, de 2e kamer, daar snel geld in pompen. Zoals ik hier onder ook aangaf, je kan er best een mooie trekpleister van maken, Wat kennen mensen echt van Sydney? Het eerste wat je opnoemt is het Opera House, New York Vrijheidsbeeld en twin towers (voor 9-11). Zo kan je de "nieuwe Kuip" ook maken. Wat te denken filmpjes over Nederland, mooie camera beelden vanuit de haven, tot de skyline? Daarnaast zal het imago van Rotterdam Zuid oppoetsen. Denk al investeer je 2 miljard, je wint er flink geld aan, als je het aflegt tegen 50 jaar.

14 maart 2018 om 21:51

Illegale staatssteun en dus krijg je de EU op je dak als Je dat zou doen.. . . Dus dat gaat 'm niet worden.

14 maart 2018 om 21:52

De tweede kamer?? Nee dat zou echt van zotte zijn. Een prestigeproject van een voetbalclub financieren vind ik niet echt een overheidstaak

14 maart 2018 om 22:04

@ Ajax Hoezo zou dan de EU op je dak krijgen? Wanneer Feyenoord het stadion huurt en geen eigenaar word? En ons nationale stadion word? Tevens met congrescentra en etc... Dan zal de Eu echt niet op tegen zijn. Dan is het gewoon eigendom van de NL staat.

@ Frietmet het hoeft geen prestigeproject te worden en ik noemde de 2e kamer enkel, omdat het een project kan worden waar NL veel geld aan kan verdienen, het was dus bij wijs van spreke. Ze moeten eens doorzetten in Rotterdam en niet zo jammeren over de oude kuip. Ik snap die sentiment, maar leg het eens anders uit aan de supporters en je zal zien, ze gaan er anders tegenaan kijken.

14 maart 2018 om 22:18

In die 400 zitten al investeringen in de lokale infrastructuur verwerkt.

14 maart 2018 om 22:55

Ja leuk bedacht kerel maar wie gaat dat betalen? Zijn belangrijkere dingen waar de overheid geld in kan pompen. Onderwijs , zorg..

Feyenoord moet zelf hun broek op kunnen houden lukt dat niet pech gehad.

Feyenoord city allemaal prachtig maar de financiering van het project stinkt aan alle kanten.

14 maart 2018 om 22:58

rotterdam is een hele unieke stad in europa, wanneer je daar geen geld uit weet te halen, dan heb je echt geen goeie bestuurders aan boord.

je kan alles over de amsterdam arena zeggen, maar 1 ding kan je nooit zeggen, dat is dat de provincie noord holland en de stad amsterdam het dom hebben aangepakt wat betreft het bestemmingsgebied van de arena. de gemeente haalt er wekelijks weet ik hoeveel ton op, wanneer je het dus goed invult, dan verdiend een stad er flink geld aan.

14 maart 2018 om 22:18

Juventus heeft de grond cadeau gekregen van Fiat, het stadion ligt niet middenin de stad maar aan de rand langs de snelweg, bouwkosten zijn in Italië een stuk lager en Juventus is geen eigenaar van de skyboxes en haalt daar geen inkomsten uit. Niet echt een vergelijkbaar project.

15 maart 2018 om 11:36

Als je dat stuk van gister las over LA FC, die hebben in hartje LA een hypermodern stadion gebouwd voor minder dan 300 mln! Ik vind dit hele plan echt bespottelijk!

Net als dat ik dat overigens van Jan de Jong vind. Die man heeft nog allerminst mijn vertrouwen. Net als Willem kijk ik altijd met plaatsvervangende schaamte naar die vent.

Heb het gevoel dat hij er meer voor zichzelf zit dan voor ons en de hele club. Was vanaf dag 1 al niet blij met deze benoeming. Maar je hoopt er (tegen beter weten in) toch het beste van.

Ik mag hopen dat Feyenoord City niet doorgaat! Evenals Jan de Jong trouwens.

Ja we snappen allemaal dat de kuip in zijn huidige vorm echt niet meer kan. Maar een renovatie of desnoods gewoon een los stadion moet kunnen. Maar niet die hele belachelijke rompslomp er om heen.

We moeten niet een te groot jasje aan gaan trekken. Voor hetzelfde geld gaan we er aan ten onder. Dat moet je niet willen. Zeker niet nu het niet weer een beetje oke gaat.

Dus asjeblieft DOE HET Niet!

17 maart 2018 om 09:30

Nee want Amerika is zo lekker vergelijkbaar?

Wanneer je de oude kuip gaat renoveren, dan kost dat ook tientallen tot honderden miljoenen en ben je over 10 a 20 jaar weer aan de beurt. Daarnaast is het met nieuwbouw een mooie gelegenheid om op het toerisme in te spelen. Rotterdam heeft als enige echte Europese stad een skyline en in mijn ogen, kan je daar veel geld uithalen, wanneer je er een mooi groot stadion bij in plaatst, zoals het Opera House Sydney of de vroegere twin towers. Unieke gebouwen, die op elke afbeelding van een stad niet misplaatst zijn.

14 maart 2018 om 21:49

Welke steden in de wereld associeer je direct met een voetbalstadion? Ik kan er niet heel snel één bedenken. Hooguit Barcelona maar dan heb je het wel misschien over de beste club van de wereld.

14 maart 2018 om 21:56

Maracana stadion Rio. Olympia stadion Munchen. San Siro Milaan, Deze noem ik in dezelfde zin, zoals jij die van Barcelona noemt, sterker nog, denk dat je een willekeurig iemand vraagt wellicht zegt bij Barcelona Ramblas of Sancrada Familia, Bij Munchen en Milaan, ken ik enkel de stadions en kan ik me niet iets voor de geest halen, waarvoor ik er heen zal gaan.

15 maart 2018 om 05:43

@ fc anti parkee. Dat zijn stuk voor stuk historische stadions. Daar zou de Kuip ook bij kunnen komen idd. Maar we hebben het hier niet over een historische plek maar nieuwbouw. Dus begin je rijtje maar opnieuw.

15 maart 2018 om 06:38

Mellenium stadium Cardiff. Stadion auf Schalke Gelschenkirchen. Maar dat was niet zijn vraag, de vraag was, welke steden associeer je met een stadion. Het gaat er hem in deze om, want zelf noemt die Nou Camp, terwijl dat stadion ook 60 jaar oud is. Een stadion kan wel degelijk een trekpleister zijn voor een stad. Een oud collega was een persoon, die zijn vakantie afstemde op stadions. En 1 zo'n collega is zeker niet de enige. Neem de Arena bijv. daar komen ook mensen van buiten onze grenzen op af. Zet je de nieuwe kuip op een locatie die aanspreekt en maak er mooie foto's van, wanneer je jou stad promoot, deze gebruikt, even als filmpjes voor het buitenland en je hebt een grote trekpleister. Het is maar net hoe je het aanprijst.

15 maart 2018 om 07:23

München Oktoberfest, Milaan de kathedraal en modestad, het jezusbeeld in Rio en de copacobana. Dat jouw wereld zich beperkt tot voetbalstadions betekent niet dat dat voor de rest van de mensen geldt. Bovendien, maar dat is persoonlijk, vind ik het leuker om oude historische stadions te bezoeken als ik op vakantie ben in plaats van de Arena/Arena auf Schalke etc

Ik hoop het gewoon dat het doorgaat. Als supporters willen dat Feyenoord verder groeit, is dat de enige uitweg om een nieuw stadion te bouwen lijkt mij...

14 maart 2018 om 21:52

Alleen als het spelersbudget voldoende omhoog gaat. Dat lijkt me een logische voorwaarde.

Een duidelijk en eerlijk verhaal van Jan de Jong. Als het niet haalbaar blijkt afkappen en anders volle bak door naar een fantastisch nieuw stadion. Ik ga er in ieder geval van uit dat het plan gaat slagen.

Als Feyenoord een nieuw stadion krijgt zou Sparta of Excelsior dan kunnen verhuizen naar De Kuip?

14 maart 2018 om 21:51

Dan zou ik het verbouwen, zoals ze bijv. met Olympisch stadion hebben gedaan. Een stel skyboxen erin en de max terug brengen naar 30.000 en dan gezamenlijk, als zie ik Sparta dat nooit willen doen en het zou ook jammer zijn, dat het kasteel verdwijnt. Toch een van de pareltjes in de eredivisie.

14 maart 2018 om 21:51

Excelsior dat een paar duizend man per wedstrijd trekt naar De Kuip? Dan kost een wedstrijd geld.

14 maart 2018 om 22:11

En Sparta dat dat uit principe niet doet ...

en eerlijk is eeerlijk... Met max. 12.000 man is het sfeervoller op het kasteel dan in een ambiance voor 65.000 man.

14 maart 2018 om 23:44

Haha. Geografisch ligt dat nogal gevoelig. Sparta de club uit Noord, Feyenoord Zuid. Real Madrid gaat ook niet opeens de Manzanares over. Zo’n gevoelige verhuizing is volgens mij wel een keer in het verre verleden bij Tottenham gebeurd in Londen.

Alliance Arena bouwen, bouwkosten bekend, sfeer bekend, capaciteit goed, tribunes dicht op het veld, effect op prestaties bekend....echt een Feyenoord stadion....

Heel veel mensen zullen het gek vinden wat ik ervan vind, maar ik vind het van de zotte dat de gemeente Rotterdam zoveel geld er moet voor uitgeven over de rug van de Rotterdamse belastingbetaler. Heel veel supporters komen uit de omliggende gemeentes maar die betalen er niet aan mee. Laat het geld dan lekker uit metropool regio komen. En help dan ook even de uitbreidingen van het Kasteel (van 10.500 naar 13.000) en Woudenstein (laatste hoeken dicht maken).

14 maart 2018 om 22:28

Het is toch al de bedoeling dat de provincie mee betaald? Die vertegenwoordigen toch de gemeentes? En ja, wanneer die clubs willen uitbreiden, moet daar ook zeker mogelijkheden voor zijn.

14 maart 2018 om 23:27

De gemeente doet slechts een klein percentage van het geheel. Meeste komt van de bank! Daarbij moet dat ook terug worden betaald aan de gemeente Rotterdam.

Houd toch op over "de supporters zijn tegen"...die 300 man die een paar spandoekies ophouden? Er zitten 45.000 man in dat stadion waarvan het merendeel geen spandoek ophoudt. Het is net als met vele meningen in Nederland dat de minderheid een groot podium krijgt waardoor het een grote groep lijkt. Feyenoord City is voor Rotterdam en voor Feyenoord een top project! Een prachtig nieuw icoon voor de stad en de club wat voor elke jonge en oude Feyenoord fan binnen korte tijd de nieuwe Kuip is en ik weet zeker dat er net als mij velen zo denken! Waarom die negativiteit VZ? Waarom die Verveen een podium geven? Plaats ook de nieuwsitems die Feyenoord City als jullie zo betrokken zijn bij het plan. #StartFeyenoordCity

Ben me ook maar eens gaan inlezen over het project, aangezien er de laatste tijd veel aandacht voor is en uiteraard veel onzin verklaard wordt. Dit komt rechtstreeks van de Feyenoord City website: "De investering in het Nieuwe Stadion bedraagt 253,5 miljoen euro. Inclusief loopbruggen, stadsboulevard, parkeergarage en inrichting bedragen de kosten 365,7 miljoen euro. De herontwikkeling van De Kuip kost bijna 64,6 miljoen euro." Het hoge bedrag van 400+ miljoen beslaat dus ook de gebiedsontwikkeling, incl herbestemming van de huidige Kuip. Waar de bedragen van 1 miljard oid vandaan komen, weet ik dus niet goed, wellicht is dat de aanleg van bv nieuwe metrolijn, welke mogelijk een stop zal bieden bij het stadion. Ik snap dat dit eenzijdige informatie is, maar wat ik op die website lees, klinkt veelbelovend en financieel verantwoord. Enige waar ik twijfel is of het genoeg geld zal opleveren om het spelersbudget te laten aansluiten bij PSV en Ajax, want ik las dat het 25 tot 30 miljoen per jaar zal worden. Iemand enig idee wat het budget van die andere ploegen is? Ik blijf voorstander van het project, want zowel het gebied als de club kan een nieuwe impuls goed gebruiken, plus het lijkt een prachtige manier om de historie te behouden en een mooi design voor het nieuwe stadion. Nu hopen dat het goed zal lopen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren