Vertrek dreigt bij Feyenoord: ‘reële kans’ op lichten van optie Vermeer

Woensdag, 14 maart 2018 om

Kenneth Vermeer maakt in de zomer mogelijk de definitieve overstap van Feyenoord naar Club Brugge. De doelman maakt volgens Het Nieuwsblad een goede indruk waardoor de kans ‘reëel’ is dat de koploper van de Belgische competitie de optie tot koop op de 32-jarige Vermeer na dit seizoen zal lichten.

Vermeer speelt sinds de winterstop op huurbasis voor Blauw-Zwart. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal begon op de bank, maar verdreef de Rus Vladimir Gabulov al gauw uit het doel en speelde tot dusverre zes wedstrijden in het eerste elftal. Daarin moest hij zeven keer vissen; één keer hield Vermeer zijn doel schoon.

Vermeer liet afgelopen vrijdag aan Voetbal Inside nog weten ‘teleurgesteld’ te zijn dat Giovanni van Bronckhorst in januari liet weten dat hij Brad Jones niet tussen de palen weg zou halen: “Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik geen serieuze kans heb gekregen.” Vermeers contract in De Kuip loopt tot de zomer van 2020 door.


Poll

Denk jij dat Kenneth Vermeer zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Heel mooi voor Vermeer. Tijd voor Feyenoord om Bijlow de kans te geven. Een ervaren tweede doelman aantrekken en vertrouwen geven in de jeugd.

14 maart 2018 om 08:27

Ik denk dat je Jones daar prima voor kan gebruiken. Lijkt me een hele sympathieke kerel, heeft nog een contract tot 2019 en genoeg ervaring om over te brengen. Ik hoop ook op een kans voor Bijlow volgend seizoen, de positie van keeper is misschien een lastige om in te nemen vanuit de jeugd (net als de spitspositie), maar Bijlow is nou eenmaal een van onze grootste talenten en voor zover ik kan zien ook de beste keeper van zijn lichting in Nederland.

14 maart 2018 om 11:12

De keepers positie is ( over het algemeen gezien ) ook een positie ingenomen door oudere spelers. Je wilt een ervaren kracht op doel met leiderschap en aansturing. Slechts de donarumma's dringen voor hun 23e door als 1e keeper bij top3 ploegen. Daarom verwacht ik dat Justin nog zeker een seizoen zal rijpen alvorens hij wellicht ingebracht word als serieuze concurrentie in de voorbereiding. Of uitlenen hè, middenmoters staan vaak te springen om talentkeepers.

14 maart 2018 om 12:34

Ben ik niet eens sikspek.

Goud genoeg is oud genoeg naar mijn mening.

Als je ziet dat Stekelenburg, Onana, Vermeer, Room, Zoet, Velthuizen, Courtois, Donnarumma, Predrag Rajkovic, Arrizabalaga, Ederson, en ga zo maar door waren jonger dan Bijlow nu.

Hij is al 20 he? Moet nu wel een beetje gaan komen vind ik. Is te hopen voor Bijlow dat Gio geen trainer meer is volgens jaar, want hij wisselt niet zo graag van keeper zoals we gezien hebben. Dit eventuele vertrek van Vermeer zou daar jammer genoeg een direct gevolg van zijn...

Ook al één van de slechtere beslissingen van Gio dit seizoen. Ja, Jones was uitstekend vorig seizoen maar laat dit seizoen toch echt maar bar weinig zien waarvoor de keuze op hem is gevallen en niet op Vermeer. Schat in dat de optie wel gelicht gaat worden.

14 maart 2018 om 08:32

Vermeer heeft er ook een sport van gemaakt om op de meest ongelukkige momenten geblesseerd te raken. Het is ook niet zo dat Vermeer een absolute wereld topper is, ik heb Vermeer met regelmaat onder hoge voorzetten door zien gaan. Van Bronckhorst heeft beide op de training aan het werk gezien en blijkbaar heeft Vermeer hem niet kunnen overtuigen...

14 maart 2018 om 08:33

Tja, Vermeer heeft die beslissing in feite zelf gemaakt door geblesseerd te raken. Vind dat iedereen daar nogal makkelijk overheen stapt. Misschien hadden die mensen graag gezien dat Jones alsnog voor Vermeer werd vervangen, maar Gio zal wel op de training de nodige dingen hebben gezien. Daarbij, met zoveel blessures achterin haal je je heel wat op de hals als je ook je keeper gaat vervangen. Geen team heeft zo vaak gedwongen zijn opstelling moeten veranderen als Feyenoord, dan is de keuze voor een keeperswissel een erg gevaarlijke.

14 maart 2018 om 10:03

Mijns inziens is het huidige niveau wat Jones laat zien representatief voor hem als keeper.
Een aantal leden denkt, begrijpelijk, aan vorig seizoen en de dingen die hij liet zien, maar als men eerlijk is, dan was dat seizoen, wat zijn prestaties betreft, een uitschieter.

Jones is in eerste instantie gaan keepen, omdat Vermeer geblesseerd raakte. Ik heb het regelmatig voorbij zien komen, dat leden doen alsof Jones Kenneth naar de bank heeft verdrongen, maar dat is gewoon niet waar. Vorig seizoen heeft Jones het gewoon goed gedaan en was het meer dan begrijpelijk dat van Bronckhorst hem niet wisselde, maar wat dit seizoen betreft was een wissel wellicht niet misplaatst geweest...

14 maart 2018 om 11:05

Maar was er niet gezegd door Gio dat als Vermeer weer fit was dat hij de 1e keeper was? Jawel, meerdere malen. Dat Vermeer toen weer een blessure kreeg was niet voorzien. Heeft maanden geknokt om op z'n niveau te komen om dan in Spanje te horen te krijgen dat Jones de nr 1 is. In mijn optiek is Gio hier verantwoordelijk voor, had beter kunnen zeggen dat Jones ook fit seizoen zou afmaken, dan was er wel andere heisa ontstaan maar was er vanaf dag 1 duidelijkheid geweest. (Idd, vermeer is ook niet altijd top maar had hem dit seizoen wel opgesteld, vior komende seizoenen want Jones is dit jaar niet je van het om het maar zacht uit te drukken)

14 maart 2018 om 12:11

Wanneer heeft Gio gezegd dat Vermeer na zijn blessure eerste keeper zou worden? Het werd een concurrentie strijd en Jones heeft 'm, mede door Vermeers blessures, gewonnen. Op trainingen overtuigd Vermeer daarna blijkbaar niet.

Ben erg benieuwd hoe goed Bijlow is. Misschien is het de op volger van Jones en is er klaar voor. Maar verder mag ik hopen dat van Geel nog wat keepers op de radar heeft staan. Want Feyenoord het een tijd lang erg goed voor elkaar met al die keepers maar nu blijft er weinig over.

Niet rouwig om zijn Feyenoord. Zag hem dit weekend weer eens keepen. Had een paar mooie reddingen. Maar ik zag ook weer enkele Vermeertjes. Simpel schot loslaten en wild uitkomen waarbij hij de aanvaller aantikt en laat vallen. Zuivere strafschop.

Dan hoop ik toch dat Bijlow volgend seizoen klaar staat. Jones in deze vorm hou ik denk ik geen volledig seizoen meer vol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

158 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren