Guarín smeekt Inter: ‘Een vijfde van mijn salaris is genoeg’

Donderdag, 8 februari 2018 om 12:28Yanick Vos • Laatste update: 12:24

Fredy Guarín vertrok twee jaar geleden bij Internazionale voor het grote geld in China. Hij tekende een contract bij Shanghai Shenhua in de Chinese Super League en verdient daar naar verluidt tien miljoen euro. De Colombiaanse middenvelder heeft het echter helemaal gehad met China en wil weg bij zijn club, ondanks een doorlopend contract tot medio 2020. Hij smeekt Inter om hem terug naar Milaan te halen.

“Geld is geen probleem, ik neem genoegen met een vijfde van mijn huidige salaris”, zegt Guarín in een interview met La Gazzetta dello Sport. De 58-voudig international geeft aan dat hij vorig jaar al in gesprek was met Inter over een terugkeer, maar dat een rentree toen niet mogelijk was. “Ik zou nu meteen terugkeren, dat is mijn grootste wens. Geld interesseert me niet, ik zou een veel lager salaris accepteren. Afgelopen zomer hebben we het er al over gehad. Frank de Boer was er toen en heerste veel onduidelijkheid, maar ik wilde hoe dan ook terugkomen.”

Guarín zegt niet ongelukkig te zijn in China. “Op persoonlijk vlak gaat het prima. Mijn contract loopt nog twee jaar door, we hebben ons gekwalificeerd voor de Aziatische Champions League en we hebben de Chinese beker gewonnen. Ik mis Italië en Inter, maar heb geen spijt van mijn keuze. Waarom ik weg ben gegaan? Vanwege Financial Fair Play. De clubleiding was heel duidelijk tegen mij. Ze zeiden: ‘Icardi en jij zijn degenen met de hoogste waarde en wij hebben geld nodig’. Niemand heeft me gedwongen om te vertrekken, maar mijn transfer was wel belangrijk.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door linley)

Tja.. Was er dan geen andere club die Guarin wilde destijds? Waarom in Godsnaam naar China gaan als je nog zoveel van voetballen houd.

Het is geen persoonlijke issue dus mist hij het spelletje.. tja waarom dan naar China vertrekken nu heb je een mirakel nodig dat een grote club je nog zal halen vanuit China. Paulinho was een gok van Barcelona en het pakte goed uit.

8 februari 2018 om 12:44

Het gemiddelde maandsalaris in Colombia ligt niet echt hoog, dus ik denk dat Fredy met deze stap zijn gehele stamboom financieel onafhankelijk heeft gemaakt, terwijl ze misschien weinig tot niets hadden. Hij heeft één jaarsalaris binnen van 10 miljoen (om niet te spreken over tekengeld en bonussen) en als hij het dan voor elkaar krijgt om nog een jaar of 3 te voetballen voor zo'n 2 miljoen euro per jaar..

8 februari 2018 om 12:51

Inter heeft banden met Chinese clubs en betalen uiteraard het maximale.
Best logisch toch?

8 februari 2018 om 13:46

Welke speler heeft geen spijt van zijn overgang naar china? Je verdiend veel geld, maar je wordt enorm ongelukkig. Dan beseffen ze pas dat geld helemaal niet zo belangrijk is. Als je niet gelukkig bent, heeft miljoenen geen nut.

8 februari 2018 om 14:49

Hij zegt zelf geen spijt te hebben en niet ongelukkig te zijn. Volgens hemzelf mist hij Italië en Inter.

8 februari 2018 om 16:37

Ligt helemaal aan de speler Quaresma. Denk je dat Pelle daar voor zijn lol blijft zo lang al bijvoorbeeld? Als je echt dood ongelukkig bent hou je dat namelijk niet vol. Plus het kan een hele mooie en leerzame ervaring zijn om 1 a 2 jaar in een land als China te wonen en er ook nog eens ongelooflijk rijk uit terug te komen. Zeker voor spelers als Guarin en Pelle die sowieso niet goed genoeg zijn voor de top

8 februari 2018 om 12:47

Heeft Inter geen banden met deze Chinese club? Volgens mij wel. Zo te lezen in het artikel is hij verkocht wegens de ffp regel, als dat het geval is dan snap ik dat Inter hem aan het Chinese team wou verkopen, aangezien die destijds grote bedragen betaalden voor middelmaat. En welk ander team zou een Guarin ooit 10 miljoen per jaar betalen, ik zie een ander team hem geens eens 5 per jaar geven. Wat Paulinho heeft gedaan kan juist erg goed zijn. Hij verzoop bij Tottenham, dan kan een stap terug erg goed zijn, opeens was hij weer de echte sterspeler, dat geeft veel vertrouwen, en met veel zelfvertrouwen kun je boven jezelf uitstijgen, dat is wat Paulinho laat zien. Tuurlijk is het ook gewoon een goede voetballer

8 februari 2018 om 13:47

Nee inter heeft een band met Jiangsu Suning FC, waar oud speler van PEC Zwolle Trent Sainsbury speelt en tijdelijk is verhuurd in de winterstop aan Internazionale. Beide clubs hebben dezelfde eigenaar namelijk de Suning Holdings Group.

8 februari 2018 om 14:58

Ja juve was in hem geïnteresseerd. Gelukkig koos hij voor het geld.

Was altijd een leuke speler op Fifa

ON: Tsja.. je kan wel zeggen ik ben gelukkig maar je mist Italië toch, dit gaat geld niet voor je oplossen dat had ik je al vanaf het begin kunnen vertellen. Ik weet niet hoe oud hij inmiddels is maar weet niet of hij nou echt meerwaarde gaat zijn voor inter.

Ach ja, even in 2 jaar 20 miljoen boeren en dan smeken weer terug te komen voor "slechts" 1/5 van je salaris... toch altijd nog een kleine 2 miljoen per jaar, oftewel afgerond 40.000 in de week... dat wordt dan wel shoppen bij de Lidl.

Dat getuigt van echte clubliefde. Voor slechts 2 miljoen netto willen voetballen.

8 februari 2018 om 13:10

Haha idd. Dan kun je beter spelers zoals Tommasi (ex As Roma) hebben. Die ging voetballen voor een minumim loon +-1500 per maand.

8 februari 2018 om 13:22

Het is ook nooit goed..

On: Hij heeft gelijk. Heeft inmiddels 20(?) miljoen kunnen bijschrijven op zijn bankrekening. Nu is het weer tijd om voor een salaris te voetballen wat bij je kwaliteiten past.
Een 2 miljoen maximaal komt daarbij dicht in de buurt ja.

1/5de deel van tien miljoen is waarschijnlijk zijn oorspronkelijke salaris geweest. Dus, het gaat wel degelijk om geld. Zulke wanhoopskreten zijn toch wel een typisch gevalletje van eigen schuld, dikke bult.

"afgelopen zomer hebben we het er al over gehad. Frank de Boer was er toen en heerste veel onduidelijkheid, maar ik wilde hoe dan ook terugkomen.”

Afgelopen zomer zat FdB bij Crytal Palace. :s

8 februari 2018 om 17:16

Scherp opgemerkt😊.
In het originele artikel staat er wel bij dat het om de zomer van 2016 gaat.

Hahaha als ik na 1 of 2 jaar gelijk dik 10 miljoen op de bank had staan zou geld mij ook niet meer interesseren. Ik wil zijn plek wel overnemen. China is een heerlijk land om te wonen. Ik heb een half jaar in Beijing gewoon en daar kei hard genoten. Ik begrijp de haat jegens het land niet zo goed.

8 februari 2018 om 14:52

Haat is wel een beetje overdreven.

Het is heel mooi dat je er van genoten hebt, maar dan zal je ook gemerkt hebben dat China wel heel, heel erg anders is dan West-Europa. Voor sommige mensen is dat geweldig, maar lang niet voor iedereen. En bovendien is er het sportieve element; je bent topsporter, en dan wil je op topniveau presteren. En dat is bij voetbal niet in China.

8 februari 2018 om 20:05

Zeker anders. De steden zelf zijn veel moderner en tegelijkertijd ook goedkoper. Enige nadeel is de drukte en luchtvervuiling. Voor de rest zou ik zelf de steden Beijing of Shanghai altijd boven Parijs of London kiezen. Amsterdam blijft home natuurlijk dus die wint van alles en iedereen lol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1024 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Genoa00
12.Lazio00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. CordazKeeper
I. RaduKeeper
A. BastoniVerdediger
F. CortinovisVerdediger
D. D'AmbrosioVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

16 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren