Groot nieuws uit Jupiler League: ‘We keren terug naar echt gras’

Woensdag, 10 januari 2018 om

Almere City FC speelt vanaf volgend seizoen op een natuurlijke grasmat, zo heeft algemeen directeur John Bes tijdens de nieuwjaarsspeech laten weten. “Almere keert als eerste club in de Jupiler League terug naar echt gras. Komende zomer gaat het gebeuren”, reageren de Flevolanders op Twitter.

Almere was de derde club in Nederland die op kunstgras ging voetballen. De club ging voetballen in het in 2005 gebouwde Mitsubishi Forklift Stadion, dat later het Almere City Stadion en vervolgens het Yanmar Stadion ging heten.

Almere City liet het kunstgrasveld vorig jaar nog na een periode van vijf jaar vervangen. Bestuurder Bes liet toen weten dat het onderhoud van een natuurlijke mat niet op te brengen was en dat de ervaringen met de neppe sprieten tot dusverre positief waren geweest. Derhalve koos Almere City opnieuw voor kunstgras.


Poll

Een goed besluit?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door frankentime)

Respect voor Almere city, voetballend op het tweede niveau ook nog terwijl je bij een aantal clubs op het hoogste niveau het woordje echt gras niet eens mag uitspreken. Schande en heb zeer weinig respect voor die clubs.

Go Almere moge andere clubs jullie voorbeeld volgen.

Are you watching Jan Smit !!

10 januari 2018 om 20:03

Vind dit zo'n onzin hè! Als jou cluppie nou dezelfde begroting had als een Go Ahead, zou je dan ook nog zeggen dat elke club met een kunstgrasmat geen respect hoort te krijgen?

10 januari 2018 om 20:17

Misschien een beetje simpel, maar het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: hoe kan het dat alle clubs (inclusief amateurs) een jaar of 10 geleden gewoon allemaal op echt gras speelde? Waarom zouden ze dat opeens niet meer kunnen betalen? Lijkt mij een kwestie van prioriteiten stellen

10 januari 2018 om 20:18

Als mijn cluppie ondertussen wel allerlei exotische spelers koopt die duurder zijn dan een echt grasveld aanleggen, dan absoluut ja.

10 januari 2018 om 20:21

Go Ahead??

Dat zal de allerlaatste club zijn die op kunstgras gaat!! Iets met cult...

10 januari 2018 om 21:05

Go Ahead en kunstgras in één zin, wauw... Het is een keuze tussen 2 spelers of een echte grasmat. Naar mijn mening ben je je geloofwaardigheid als voetbalclub kwijt als je op kunstgras gaat voetballen...

10 januari 2018 om 21:13

Waarschijnlijk omdat de eisen toen minder streng waren.

10 januari 2018 om 21:20

Nou ik had het anders ook nooit gedacht dat we bij Den Haag zouden gaan voetballen op kunstgras. Past ook totaal niet bij ons. Spelers als Beugelsdijk, Lexie en Bakker glijden er altijd vol in. Als het aan mij ligt stappen we vandaag nog over maar helaas..

11 januari 2018 om 13:38

Als je als voetbalclub geen echte grasmat kan onderhouden dan heb je geen bestaansrecht.

Wat mij betreft schenkt de Knvb het bedrag wat Almere extra kwijt is aan het onderhoud van het gras t.o.v. het kunstgras.

Kunnen ze daar misschien een leuke speler voor kopen. En dat dan maar veel clubs mogen volgen.

Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe Almere stapje voor stapje van een lachertje in het betaalde voetbal groeit naar iets wat kleur begint te krijgen.

10 januari 2018 om 20:10

Zullen we alle clubs die geen kunstgras hebben dan met hetzelfde bedrag belonen?

10 januari 2018 om 20:14

Wat mij betreft krijgt Fortuna dat bedrag inderdaad ook!

En alle clubs in de eredivisie mogen ze van mij nog 1 jaar geven om de boel financieel op orde te krijgen... zie het als dispensatie... en daarna over op gras of degraderen, ongeachte de stand op de ranglijst.

10 januari 2018 om 21:07

Fortuna heeft gras, maar nog slechter beoordeeld dan sommige kunstgrasmatten... Dus daar mogen ze dan net zo goed wat aan doen vanuit de KNVB als jij de kunstgrasclubs 1 jaartje wil geven. Je kunt sowieso niet al die clubs uit de JL er zomaar uitgooien.

10 januari 2018 om 23:04

Wordt wel een leuke competitie dan met 10 teams

Hulde Alemere City !!! Een wijs besluit !

Geweldig nieuws dit. En als er 1 schaap over de dam is, hopen dat er vele volgen.

Hoe zit dat precies met de trainingsaccommodatie van Almere city? Want dat was één van het meest gehoorde commentaar wat je hoorde, wanneer clubs zouden terugkeren naar natuurgras. De kosten die daarmee gemoeid zouden worden, zou dan door alle clubs gedragen moeten worden? Althans, dit was één van de oplossingen die werd aangedragen.

Waarom kan Almere City dit wel op eigen kracht realiseren?

10 januari 2018 om 20:09

Kwestie van prioriteiten stellen. Blijkbaar is de wil er nu wel en is men tot de conclusie gekomen dat normaal gras beter is. Zelf denk ik dat een andere belangrijke reden is dat ze nu weer spelers van Ajax kunnen gaan huren. Die hebben natuurlijk een standpunt ingenomen om geen spelers meer te verhuren aan clubs met kunstgras.

10 januari 2018 om 20:45

Ik denk inderdaad dat dit te maken heeft met de intensivering van de relatie met Ajax. Zou me niet verbazen als Almere City een halve satelliet club wordt, ondanks dat Jong Ajax ook al in de JL speelt

10 januari 2018 om 20:52

Almere heeft de samenwerking met Ajax een paar jaar terug al beëindigd. Almere had weinig profijt aan de samenwerking.

10 januari 2018 om 20:14

Verkoop van o.a. V. Janssen, Rosario, Arica en Ramsteijn wat de club circa 3-4 miljoen heeft opgeleverd in 2/3 jaar tijd. Daarnaast is Almere al een lange tijd financieel gezond en mocht Almere onverwachts promoveren, dan wordt er direct begonnen aan een nieuw stadion.

10 januari 2018 om 21:18

Stinkend rijke eigenaar en bomvolle buisness club

Als, tussen aanhalingstekens, kind van De Meer juich ik dit enorm toe. Als jochie ging ik, eerst met mijn pa en later alleen, iedere thuiswedstrijd naar De Meer. Wat mij is bijgebleven is de geur van het gras als extra dimensie bij het stadionbezoek (buiten het stadion rook het anders trouwens ........ ). Later in de Arena miste ik, los van de grootte van het stadion waardoor je zo ver zit, die geur van gras. Ook na de wedstrijd.

Vorig jaar kreeg ik de kans om met mijn oudste dochter (gratis) naar een wedstrijd van Almere City te gaan. Tegen Top Oss ...... ik werd gegrepen door de ouderwetse sfeer van het stadion (los van het hoofdgebouw natuurlijk) maar miste de geur van het gras.

Wanneer er straks echt weer echt gras ligt zal ik zeker vaker gaan kijken. En dan wil ik Wim Meutstege, Simon Tahamata en Ray Clarke in de basis. Terug naar puur voetbal. Heerlijk. Against modern football!!

Zeker positief nieuws. De club Almere City heeft me nooit kunnen bekoren, maar minder kunstgras in het betaalde voetbal juich ik sowieso toe.

Ajax, Feyenoord, PSV en AZ zouden geen spelers meer moeten verhuren aan clubs die kunstgras hebben. Dat zou ook kunnen helpen.

10 januari 2018 om 20:20

Doet Ajax ook al niet meer. Dat moet je meegekregen hebben.

10 januari 2018 om 21:24

Zeker. Daarom zeg ik het ook. Zou voor Almere ook mee kunnen spelen, straks feitelijk twee maal Jong Ajax in de JL ;-)

11 januari 2018 om 08:58

Ongetwijfeld heeft dat ook iets met het besluit van Almere te maken, omdat er een samenwerkingsverband was of is tussen Ajax en Almere.

Dát is nou mijn cluppie he, vanaf dag 1 betaald voetbal kom ik er, elk jaar een seizoenskaart.
In den beginne regelmatig een pak op de broek gehad, de laatste jaren gaat het echt veel beter. Paar keer een periodetitel gepakt en de halve finale Play offs als hoogtepunt. Laat iedereen maar lachen, maar Almere City FC komt eraan, weliswaar met kleine stapjes maar we zijn een categorie 3 club, en vanaf komend seizoen op echt gras!!!! Ook dan ben ik erbij

10 januari 2018 om 20:27

Cheers. Mooie ontwikkelingen inderdaad.

10 januari 2018 om 21:01

Ik vind het een geweldig besluit, maar voor fans als jou ben ik nog extra blij. Mooi man. Dit levert jullie bakken goodwill op, en wie weet meer. Fijne tweede seizoenshelft!

Mooi om te zien dat Almere het de laatste tijd zo goed doet, getuige ook dit bericht. Het vergt toch een bepaalde mate van lef (kosten etc.). Ik vond het vroeger altijd een beetje een vage club. Een club waar ik weinig hoogte van kreeg. De destijds gehanteerde naam, FC Omniworld, deed mij ook altijd denken aan een soort kinderspeelparadijs.

Weliswaar ben ik geen fan van Engelse termen als "city" bij een Nederlandse vereniging, maar Almere City klinkt dan toch een stuk beter. Verder hebben ook redelijk wat talenten (o.a. Janssen) zich de laatste jaren bij Almere City weten te ontwikkelen en een mooie stap gemaakt. De club leeft meer dan ooit, en volgens mij (weet ik overigens niet zeker) zijn er zelfs al voorzichtige plannen voor een nieuw stadion.

Laten we hopen dat veel clubs volgen. Hulde.

Een prachtig besluit!in mijn ogen speel je echt voetbal op een echt veld.

Nou echt fantastisch nieuws! Nu alle andere clubs nog en dan is de Nederlandse competitie weer wereldtop. Messi en Ronaldo zijn zich al aan het oriëntieren op een mooie Nederlandse club. Pas maar op Premier League!

Althans zo belangrijk wordt het gemaakt.

11 januari 2018 om 09:24

De Messi's en Ronaldo's in spé komen in ieder geval wel eerder op echt gras spelen dan op plastic. Goed voor de competitie, maar een druppel op de gloeiende plaat. Laten we hopen dat goed voorbeeld doet volgen.

Hopelijk wordt Almere dan alsnog gecompenseerd als er bv over een jaar een (financiële) regeling komt om over te stappen naar echt gras. Zou wel erg zijn als ze nu hun nek uitsteken en straks stank voor dank krijgen!

Ik weet sowiezo dat Cambuur , met het nieuwe stadion naar natuurgras gaat. Voor de mensen die vroegen wie volgt. Waarom niet eerder? Omdat het aanleggen van veld verwarming in een stadion dat je nog maar 2-3 jaar gebruikt weggegooit geld is.

ze hebben blijkbaar geld genoeg daar in Almere,vorig jaar nieuw kunstgras en nu er al uit,nouja kunnen ze tenminste spelers van ajax huren,daar word je als supporter blij van

Mooie ontwikkelingen bij de club, net als het nieuwe LED scorebord waar oa. Herhalingen op getoond kunnen worden.

Ik blijf mij overigens nog steeds verbazen over de link die tussen Almere City en Ajax wordt gelegd; Er is al een paar jaar geen enkele samenwerking meer en ACFC wil dat ook graag continueren. Waar in de FC Omniworld tijd en de beginjaren van ACFC nog geregeld spelers werden gehuurd, is dat de afgelopen jaren nauwelijks gebeurd. Momenteel is er maar één speler op huurbasis (van PEC Zwolle) bij ACFC. Ook dat zegt weer iets over de progressie bij Almere City.

Fantastisch slimme marketingzet ook. In een keer wint de club de sympathie van vele vele echte voetbalfans. Misschien zorgt dit ervoor dat Almere aansluit bij het rijtje echt cultclubs zoals De Graafschap, Nec, Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.TOP Oss308
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Mike GrimKeeper00
Roy PistoorKeeper00
Chiel KramerKeeper00
Damon MiraniVerdediger00
Jorni CampsVerdediger00
Van BuurenVerdediger00
Calvin Mac-IntoshVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren