wk2018

Verbeek heeft genoeg gezien van City-huurling: ‘Zij zien wat er is gebeurd’

Zaterdag, 16 december 2017 om 11:15

Gertjan Verbeek zag Luciano Slagveer afgelopen dinsdag uitvallen met een zware schouderblessure na een charge van Nigel Bertrams en wordt daardoor stevig in zijn keuzemogelijkheden beperkt. De trainer van de Tukkers hoopt dan ook dat er in de winterstop versterkingen bij kunnen komen.

“Zijn wegvallen beperkt ons in onze keuzes”, legt hij uit aan TC/Tubantia. De van Manchester City gehuurde Isaac Buckley-Ricketts lijkt, net als de door Grashoppers uitgeleende Nikola Gjorgjev, niet op veel speeltijd te hoeven rekenen: “Eerlijk gezegd kunnen we in elke linie wel een versterking gebruiken, maar we zullen moeten kijken wat onze mogelijkheden zijn.”

Verbeek, die sinds hij aan de slag is gegaan in de Grolsch Veste vier punten uit zes wedstrijden heeft gepakt, denkt niet dat hij de directie op de noodzaak van versterkingen hoeft te wijzen: “Dat hoef ik niet te doen, want zij zitten er zelf ook met de neus bovenop. Zij zien ook wat er is gebeurd.” FC Twente staat momenteel net boven de degradatiezone en ontvangt zaterdagavond in eigen huis Vitesse.


Poll

Vind jij dat FC Twente versterkingen nodig heeft?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door sirius)

Weet iemand wat het precies is met al die city/chelsea huurlingen? Ze komen daar uit de jeugd worden verhuurd en vervolgens dwingt meer dan de helft niet eens een basisplaats af in de eredivisie. Komen ze gewoon tekort? Of zijn ze heel jong?

16 december 2017 om 11:26

Combinatie van beide. Je moet namelijk als huurling wel heel goed zijn wil je bestempeld worden als de nieuwe Aguero.

16 december 2017 om 11:41

Denk dat het ook wel een mentaal probleem kan zijn, deze jongens komen uit de jeugd van grote Europese clubs. Misschien denken deze jongens dat ze veel beter zijn dan de rest bij hun huurclubs, kijk maar naar die jongen van VVV Venlo. De jongen spreekt telkens alleen maar over bij Real Madrid spelen terwijl hij nog geen wedstrijd heeft gespeeld in zijn verhuurperiode.

16 december 2017 om 21:58

Precies vind hem trouwens niet beter als een Fernandes bij jong.vind hem sowieso creatiever en technischer.

16 december 2017 om 12:03

De beste spelers uit de eigen jeugd/jonge aankopen gaan momenteel naar Girona. Bij NAC zit dan wel weer Manu Garcia, maar die zit daar op eigen verzoek. Daarnaast gaat de rest van de top talenten meetrainen met het eerste om zo af en toe wat minuten te maken.

Wat betreft deze speler, ik heb het nooit een goede speler gevonden. Maar in de jeugd voetballen is altijd anders. Daardoor worden spelers som onterecht overschat. Uiteindelijk vinden toch veel spelers van City hun weg naar de middenmoot/subtop in buitenlandse competities.

16 december 2017 om 12:17

Die grote clubs halen gewoon 100en jeugd spelers uit de hele wereld in de hoop net die ene parel niet te missen. verhuren ze aan allerlei verschillende clubs. De slechtere aan 3e divisie Engeland, dan NL/België en de beste aan PL clubs of Girona oid Als er al een goed presteert zoals Unal vorig jaar, dan is de kans dat die het eerste van City haalt nihil, maar verdienen ze alsnog miljoenen aan een verkoop zoals nu naar Villareal (dacht ik?) Wat mij betreft de doodsteek van het voetbal dat dit soort clubs zo 80 spelers onder contract hebben, zonder dat ze enige kans hebben om het eerste te halen. Max 33 spelers onder contract zou veel zuiverder zijn voor de transfermarkt

16 december 2017 om 12:26

Zijn over het algemeen gewoon de slechtste spelers die gestuurd worden. De echte toptalenten zoals nathan ake, tammy abraham, andreas christensen, ruben loftus cheek worden naar premier league en bundesliga clubs gestuurd

16 december 2017 om 12:55

Omdat de echte talenten naar grotere clubs gaan. De Eredivisie krijgt min of meer de mindere spelers uit de opleiding. Maar heel af en toe zit er een jongen als Unal, Celina, Baker enzovoort bij die ook daadwerkelijk iets toevoegen of zich zelfs ontwikkelen tot grote talenten.

Leeftijd zal er ook vast wel mee te maken hebben, maar het grootste probleem is eigenlijk dat het overgrote deel hoogstens net zo getalenteerd is als een gemiddeld talent bij een club uit de Eredivisie. Buckley-Ricketts is bijvoorbeeld niet eens goed genoeg voor de Eredivisie.

Dat zie ik ook niet snel veranderen, omdat die jongens gewoon een nummertje zijn bij hun club. Leuk dat je onder contract staat bij Manchester City en goed verdient, maar dit soort jongens hebben een groot probleem als Manchester City het contract niet verlengt. Dan komen ze ergens terecht op het tweede of derde niveau en is hun carriere eigenlijk al voorbij. Het zijn geen grote talenten en ze ontwikkelen zich nauwelijks.

Al ben ik voor psv maar woont wel in Enschede Verbeek gaat dit Twente er in houden En volgend seizoen Twente naar zijn eigen hand maken Lopen paar spelers bij Twente rond vraag me af wat ze daar doen Kijk zelf Zwolle heeft me stad in gehaald doet pijn hoor

Het blijft altijd vreemd. Als er een nieuwe trainer aangesteld wordt is hij heel positief (ook Verbeek had het over het linker rijtje) maar als ze eenmaal op de plek zitten en het tegen valt moet er toch maar geïnvesteerd worden.

16 december 2017 om 12:59

Ik denk vooral dat hij het vertrouwen van de ploeg op dat moment niet wou schaden zo vlak voor 4 moeilijke wedstrijden. Het was begin oktober al erg duidelijk dat er versterkingen moesten komen en dat deze selectie heel erg kwetsbaar is. Essentieel is toch wel een verdediger en een middenvelder.

Ik hoop dat ze wederom bezig zijn met Klich (speelt nauwelijks bij Leeds). Ook een meer ervaren doelman die in ieder geval betrouwbaar is, is geen overbodige luxe. Het is alleen afwachten waar FC Twente eventueel nog geld vandaan kan halen en wat er beschikbaar is. Het moeten wel aanwinsten zijn en geen lood om oud ijzer.

Rare titel. On: ook zonder versterkingen moet Verbeek zeker boven plek 16 eindigen, noodgrepen in de winterstop zijn dubbel zo prijzig, en dat moet Twente nou juist niet willen.

16 december 2017 om 13:02

Het middenveld en de aanval is wel van Eredivisie-niveau, maar de verdediging is erg kwetsbaar en een vervanger voor Liendl is ook best nodig. Ze zullen vooral op zoek zijn naar huurspelers die fit zijn. Jongens als Klich, Hoogma die momenteel (nog) weinig spelen bij hun clubs, maar voor FC Twente hele bruikbare spelers zijn.

17 december 2017 om 16:37

Ik heb precies gezegd wat jou eerste zin is. En die kansloze hopeloze dictatuur hier regeert met ijzeren hand. Kansloze moderators ga een leven krijgen.

Reuser5
Nee, ze hebben het geld niet. Ook al een afkoop som moeten betalen aan de vorige trainer. De suikeroom is, helaas, overleden.

Dus zal er een tekort ontstaan op de begroting en die zal dan weer moeten worden aangezuiverd.

Waar willen ze het geld dan nog weg halen voor versterkingen?

16 december 2017 om 13:03

Je vergeet dat ze niet hoeven te kopen. Jongens als Klich of bijvoorbeeld een Hoogma spelen momenteel (nog) weinig bij hun clubs en dan is huren absoluut niet duur. De clubs waar ze onder contract staan houdt op deze manier hun spelers wedstrijdfit en (in dit geval) FC Twente heeft vervolgens zeer bruikbare spelers.

Ik had ook veel verwacht van Vuscis, als hij speelt gaat ie als een turbo.
Alleen erg spijtig dat deze jongen bekend staat om z'n blessure gevoeligheid, zoals nu weer het geval is.
De nood bij Twente is hoog, vooral als ik zie dat Jos Hooiveld, met alle respect, in de basis start als back....
Ik weet niet of Verbeek nog lijntjes heeft met Duitsland, waar wellicht in de 2e Bundesliga enkele jongens momenteel niet aan spelen toekomen, in het eerste.
Dat zou een tijdelijke oplossing kunnen zijn.

16 december 2017 om 14:01

Maar dat mag je het technisch bestuur ook flink kwalijk nemen. Je hebt niets aan een goede speler als hij maar 2-5 wedstrijden per seizoen speelt. Er is natuurlijk een reden waarom clubs op een hoger niveau geen interesse hadden. Zij hadden hun huiswerk namelijk wel goed gedaan en wisten dat hij zelden een wedstrijd kan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

119 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paul Pogba wil vertrekken bij Manchester United en hoopt terug te keren naar Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren