Ajax doet wenkbrauwen fronsen: ‘En dan wel zeven miljoen voor Wöber’

Dinsdag, 5 december 2017 om 14:40

Rick van Drongelen maakte afgelopen zomer voor drie miljoen euro de overstap van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV. De achttienjarige verdediger weet indruk te maken bij de Bundesliga-club en daarom vraagt Sonny Silooy zich af waarom zijn oude club Ajax de jongeling niet naar de Johan Cruijff ArenA heeft gehaald.

De oud-verdediger, die tussen 1980 en 1987 uitkwam voor Ajax, zegt in gesprek met 1900 Magazine dat de linksback een uitstekende optie zou zijn geweest. Silooy constateert tevens dat er in de A1 van Ajax 'vooral buitenlandse jongens rondlopen'. "Wat dat betreft snap ik niet dat ze Rick van Drongelen niet hebben gehaald van Sparta."

"Die had toch prima linksback kunnen spelen bij Ajax? Nu doet hij dat in de Bundesliga voor Hamburger SV. En dan wél Maximilian Wöber halen voor meer dan zeven miljoen euro. Zoveel had Van Drongelen echt niet gekost", aldus Silooy, die vindt dat Ajax altijd vervangers klaar moet hebben staan, 'in de wetenschap dat er voor spelers als Matthijs de Ligt altijd belangstelling is'.


Poll

Ben jij het eens met Sonny Silooy?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door thermisol)

Het is helemaal niet zo dat Van Drongelen veel indruk maakt bij Hsv, hij heeft een paar potjes gespeeld maar dat is ook al een tijd geleden en zo goed was dat niet. Bovendien is hij net als Wober geen linksachter. Slaat nergens op dit artikel wat mij betreft. Ja, Ajax had Van Drongelen kunnen halen maar ik denk dat hij zeker niet beter is dan Wober en bovendien geen linksback.

5 december 2017 om 14:57

Van Drongelen deed het gewoon naar behoren. Hij is nog maar achttien jaar, zet de stap naar Hsv, in de vrij grote Bundesliga, doet het daar prima en heeft dan gewoon pech dat hij geblesseerd is geraakt.

Ajax loopt te kutten met een linksback. Dijks kan er doodsimpel niet veel van, is een redelijk blinde hond. Van Drongelen is talentvol, je kan hem nu al voor de leeuwen gooien, is Nederlands en kan in het centrum evengoed prima uit de voeten. Dit was gewoon een hele fijne aankoop geweest. En ik durf zelfs te stellen dat je het begin van het seizoen minder punten had laten liggen met Van Drongelen dan met Dijks in de achterhoede.

5 december 2017 om 15:08

Poepoeh. Hij doet het naar behoren bij de nummer 15 van de Bundesliga.

5 december 2017 om 15:13

Met een selectie waar Papadopoulos, Holtby en Hahn bijvoorbeeld al bij praktisch elke club in de Eredivisie basis zouden zijn.

Van Drongelen is 18, he. Dat is piepjong. En vermoedelijk al beter dan Dijks. Dan was het zeker geen verkeerde investering geweest.

5 december 2017 om 16:04

Je vind het vreemd dat wanneer je een terugkomende sinkgraven, een viergever die daar kan spelen en een mitchell dijks achter de hand hebt, ze deze jongen niet hebben gehaald? Overigens kan wőber ook op d linksachter spelen dacht ik. Dit weet ik niet zeker. Zo vreemd is het niet. Achteraf bekeken was het een goede zet geweest, vooraf had weer de helft lopen janken dat hij weer te jong was en we een ervaren kracht hadden moeten halen en dat sanchez weg is gegaan en we dus een centrale nodig hadden. Ajax heeft gewoon gedaan wat het moest doen en is er helaas niet in geslaagd om een ervaren linksback op te pikken zodat dijks weg kon blijven/gaan.

5 december 2017 om 18:10

Nee de top van Nederland die zijn nu gruwelijk goed. De Bundesliga is naar mijn mening de sterkste competitie van Europa, hij staat daar gewoon goed te ballen en de Duitsers zijn tevreden met zijn spel.

6 december 2017 om 00:24

Datzelfde kan gezegd worden van Kluivert, die er drie maakt tegen een team dat vorig jaar nog tegen wat jong-teams aan het ballen was...

5 december 2017 om 15:39

De link met Wöber is natuurlijk compleet onzinnig. Want hij werd pas gehaald nadat Sanchez vertrok. Toen had van Drongelen al lang en breed bij HSV getekend.

Ajax had op de linksback een andere speler in gedachte. Eentje die ook aanvallend goed was. Arana ofzo die kwam niet, en zo geschiedde het. Feyenoord, PSV en Ajax hadden van Drongelen zeker op kunnen pikken. Maar ik betwijfel of hij zich daar in de basis gespeeld had.

5 december 2017 om 16:29

Van Drongelen doet het zeker goed voor Hsv. Hield zich verrassend goed staande tegen hele goede aanvallers.
Ben het wel met je eens dat het geen linksback is, maar hij is zeker niet slechter dan Wober.

6 december 2017 om 12:40

Hij heeft bij de nummer 15 van Duitsland 5 potten in de basis gestaan (inmiddels bankzitter) waarvan er 4 werden verloren. Laten we nou ook niet gaan overdrijven he. Beter dan Dijks was hij ongetwijfeld dus Ajax had hem van mij best mogen oppikken daar niet van maar men doet ineens alsof we het over Marcelo hebben joh.

Natuurlijk heeft je gelijk, maar dit geldt voor meer Nederlandse clubs. Feit is dat het gebeurd is, en dat Ajax snel op zoek moet naar een andere back. Als ik Ajax was zou ik in Spanje zoeken naar een back, bijvoorbeeld in de tweede Liga. Daar lopen wel een aantal leuke backjes rond die snel zijn, maar ook verdedigend hun mannetje staan..

Ten eerste maakt Wober een prima indruk. Ten tweede is Van Drongelen geen linksback. Los van de eerst wedstrijden is die ook een reserve speler geworden. Ik snap de keuze heel goed van Ajax. Geen sterke argumenten van Silooy.

Inmiddels wisselspeler bij HSV, en gewoon niet goed genoeg.

5 december 2017 om 14:59

Mede door blessureleed. Als je het mij vraagt komt deze jongen er nog wel. Ik heb hem het begin van het seizoen twee maal zien spelen (afijn, niet heel vaak), maar in die partijen kwam hij prima voor de dag. Viel niet op, maar dat is als achterhoedespeler een prima teken.

5 december 2017 om 19:08

Een 18-jarige verdediger gaat natuurlijk niet direct basisspeler worden, dat zie je vrijwel nooit.

Lekker makkelijk concluderen achteraf. En het is ook nog eens voorbarig, Wöber doet het niet slecht en zit er pas net een paar maanden.

Wober doet het gewoon uitstekend, ook Oostenrijks International vaste basisklant,

5 december 2017 om 15:21

Fake news, Wöber heeft pas 6 oktober 2017 zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van Oostenrijk.

5 december 2017 om 15:28

De laatste 3 Wedstrijden van Oostenrijk stond hij in de basis, dus ga niet zo kinderachtig reageren als je niet weet waar je over praat.

5 december 2017 om 15:36

Vaste basisklant is anders dan de laatste 3 oefenpotjes mee doen. Maar je hebt gelijk. Al speel je 1 wedstrijd basis, dan ben je technisch gezien vanaf die wedstrijd tot aan de volgende vaste basisklant.

7 december 2017 om 11:44

Je bedoeld denk ik de laatste twee wedstrijden? gezien dat zijn enige wedstrijden in het nationale elftal zijn. Met die logica is Ryan Babel ook de vaste spits van Oranje.

Van Drongelen heeft 6 wedstrijden gespeeld in de bundesliga. Dus met de speelminuten valt het ook wel mee. Deze jongen is een aantal weken geleden enorm gehypt, net als Pirie en Dumfries van Heerenveen. Daar hoor je op dit moment ook niemand meer over. Laat deze spelers zich eerst maar eens over een heel seizoen bewijzen.

5 december 2017 om 16:31

Tja met een blessure is het lastig spelen.

Die jongen is 18 jaar en dat is nog heel jong voor Duitse begrippen, heeft sowieso nog alle tijd. Om hem te vergelijken met Wöber is wel heel erg raar, spelen niet eens op dezelfde positie.

Snap zijn punt wel. Als ik de top 3 clubs was had ik hem altijd gehaald , en dan eventueel nog jaartje verhuren. Is een muliti inzetbare speler kan zowel centraal als Linksback spelen en is een echte Nederlander . Zulke spelers zouden zolang mogelijk in de eredivisie moeten spelen. Maar helaas is dat vaak niet het geval , Voor Sparta was het best Hsv heeft voldoende gedokt en was de enige club die eraan wou voldoen.

Ik vind Wober gewoon een goede voetballer zoals hij tot nu toe gespeeld heeft met veel potentie. Waarom zou Ajax ineens Van Dongelen gekocht moeten hebben? Zo kan je wel spelers blijven vergelijken met elkaar, laat deze jongens het eerst nou maar eens waarmaken en dan praten we over 5 jaar wel weer wie er gelijk heeft en verder is gekomen.

Wöber doet het gewoon goed, en Silooy doet alsof 7 miljoen veel is. Als ze 4 of 5 spelers van rond de 7 miljoen hadden gekocht was er nog niks aan de hand geweest, je hebt één verdediger voor 40 miljoen verkocht, en een middenvelder voor 30. Wat wilt hij dan dat Ajax met al dat geld doet ipv nieuwe spelers kopen? Gelukkig beginnen ze dat onder leiding van Overmars eindelijk te begrijpen. Ziyech en Neres hebben iets meer dan 10 miljoen gekost maar zijn gewoon hele goede aankopen gebleken, die sowieso voor minimaal het dubbele weer de deur uit zullen gaan. Uitgeven dat geld.

Vond van Drongelen helemaal niet zo bijzonder in de wedstrijden tegen Roda en de samenvattingen, vond hem tegen Roda zelfs de zwakste schakel in de verdediging. Ik was dan ook best verbaasd dat hij een miljoenentransfer naar Duitsland maakte. Potentie zal die best hebben maar het weinige dat ik van hem gezien heb leek hij er nog niet klaar voor.

Wober is de beste verdediger van Ajax op het moment dus dat is niet echt een sterk punt van Silooy. Verder had ik graag Van Drongelen gezien maar je kan niet elke speler halen. Liever Wober in ieder geval.

Natuurlijk heeft Sonny Silooy helemaal gelijk. Feit is dat Ajax liever een Oostenrijker (wöber) koopt in plaats van een talentvolle Nederlander (van Drongelen), maar waarom? Opvallend is dat bij Ajax 1 tegenwoordig in de basis ook maar 4 Nederlanders spelen en de rest zijn buitenlanders die niet in Oranje mogen spelen. In Ajax A1 spelen blijkbaar voornamelijk buitenlanders en nu heeft Ajax ook weer die 19-jarige speler uit Burkina Faso voor €10.000.000 gekocht!!! Ajax is niet goed bezig door alleen maar buitenlanders te kopen, erg jammer voor Oranje.....

5 december 2017 om 18:58

Waar moeten die nederlanders dan vandaan komen? Met familia castillo, donyell malen, redan, fosu mensah, peeters, dilrosun is ajax al behoorlijk wat kwijt. Daarnaast gebeuren met nouri.

5 december 2017 om 19:00

Kan me begin vorig seizoen nog een opmerking van Bruggink herinneren waarin die zich afvroeg of Sanchez nou beter is dan vd Hoorn. Nou dat lijkt me nu wel duidelijk ja. Ajax moet gewoon voor kwaliteit gaan.

6 december 2017 om 00:15

Veltman, de ligt, sinkgraven (basis als niet geblesseerd), viergever, vd Beek, Ziyech (is gewoon nederlander ook al speelt hij internationaal voor een ander land), kluivert. Dus 7 Nederlanders in de basis. Oftewel, je 'lult uit je nek' Daarnaast was Wöber al op een bepaald niveau terwijl vam dongelen nog lang niet zoveel had laten zien. Ajax a1 is een mooie mix van Nederlands top talend en buitenlands top talent. En Ajax koopt een speler voor 9,5 miljoen (sommige media zeggen 8) die wordt gezien als een erg goede speler met heel veel potentie. Oftewel Ajax handelt snel en goed, is het 'weer niet goed' Sorry hoor, maar doe je anti Ajax bril ff af en kijk nu nog eens met je verstand naar wat je schrijft.

Ben die koe-in-de-kontkijkerij rondom Van Drongelen wel een beetje zat. Dacht dat het elkaar napraten over deze jongen in de zomer wel een beetje was opgehouden, maar Silooy hangt nog een keer de populist uit hier. Supermakkelijk om vanuit de marge te gaan zitten nakaarten. Ik heb namelijk niemand van de zogeheten experts, analysten en andere wijsneuzen die zelf weinig anders gewichtigs hebben gedaan na hun actieve carrière over Van Drongelen als Must-Buy voor de Top 3 gehoord. Niemand kende die jongen en nu HSV hem toevallig oppikt moet er iemand bloeden bij de scoutingsafdeling van Ajax?

Mij valt bij FC Twente Stefan Thesker in positieve zin op. Stel dat die jongen eens de gang maakt naar Ajax en wie weet verder, zal heel Duitsland dan ook de messen slijpen omdat Dortmund, Bayern of Schalke hem over het hoofd hebben gezien? Wat is dat voor onzin?

Zorgelijker vind ik eerder dat Ajax nauwelijks verdedigers van het gewenste niveau voortbrengt. De Ligt is - no pun intended - het lichtpuntje in de duisternis, en ironisch genoeg Tete, die dan weer niet door de club zelf herkend werd als enorm talent. Maar voor de rest. Op de rechtsback zette Ajax met Van der Wiel, Van Rhijn en - wel de meest overschatte verdediger van zijn tijd - Joel Veltman steevast doetjes op die positie. Denswil en Riedewald bleken ook geen onverdeeld succes en Dijks is gewoonweg zo waardeloos dat opleidingsclub Ajax met Sinkgraven of Viergever liever omgetunede middenvelders als Sinkgraven of Viergever de voorkeur geeft. In die situatie kan ik me heel goed voorstellen dat Ajax grif wil betalen voor een groot talent in die linie, want kennelijk zijn ze zeldzaam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Arsenal gaat een flinke renovatie tegemoet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren