‘Deze club is te vergelijken met Ajax, Feyenoord en PSV, de topclubs’

Zondag, 3 december 2017 om

Robbin Ruiter maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. De dertigjarige doelman was op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond die bij de Championship-club. Ruiter, die tot dusver elf duels heeft gespeeld voor the Black Cats, was onder de indruk toen hij voor het eerst het Stadium of Light in het echt aanschouwde.

"Het is zo'n grote club. Als ik met vrienden over Sunderland praat, hebben ze geen idee hoe groot en populair de club is", zegt de sluitpost in gesprek met the Sunderland Echo. "Ik neem ze wel eens mee naar het stadion of naar het trainingscomplex en dan zijn ze allemaal verbaasd. Als je naar Nederland kijkt, is deze club te vergelijken met Ajax, Feyenoord en PSV, de topclubs."

"Ik snap dat we op dit moment niet op een positie staan om dat te zeggen, maar het is echt zo. Kijk naar het trainingscomplex, het stadion, de fans... Deze club hoort in de Premier League. Als een Engelse club een Nederlandse manager krijgt zoals Dick Advocaat, krijgt het veel aandacht. Maar als je met mensen uit Nederland praat, is het altijd de top vijf of top zes. Daarom verwachten ze niet dat Sunderland zó groot is."


Poll

Een goede overstap van Robbin Ruiter?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door sammerens)
3 december 2017 om 22:58

Kijk naar het trainingscomplex, het stadion, de fans...

Staat in de tekst waar ie het over heeft

3 december 2017 om 22:58

Jij kijkt door een amsterdams brilletje? Je praat over de vorige eeuw. Robin Ruiter geeft aan hoe hij het nu ziet. Nu is Sunderland een enorme club met groot stadion en veel supporters. Kan me voorstellen dat het daar qua salaris ook beter is dan bij de topclubs in Nederland.

3 december 2017 om 23:08

Sunderland een club die sinds 1940 1 FA Cup heeft gewonnen en de helft van de tijd in de Championship voetbalt. Zo'n club komt qua status verreweg niet in de buurt van onze top 3. Qua complex kan ik niet beoordelen, maar met dat geld in Engeland zullen ze wel een goed complex hebben. Toch blijven dit opmerkelijke uitspraken van Nederlanders die in het buitenland voetballen. Ze zeggen allemaal zelfs nietszeggende spelers uit Australie dat het niveau daar geweldig is en te vergelijken met Ajax of met de subtop. Ik denk dat ik het maar met een korrel zout moet nemen.

4 december 2017 om 00:01

Ik zou die Wikipedia van Noord-Korea niet al te serieus nemen

4 december 2017 om 00:25

@tibbe

Je hebt het over de nummer 23 van de Championship league. Dus totaal niet vergelijkbaar met de Nederlandse top.

Het salaris is daar ook niet beter dan in Nederland.sterker nog, als ze daar degraderen dit jaar, en daar ziet het er wel naar uit, dan wordt het daar bijna semi professioneel voetbal.dus voetballen tegen salarissen die beduidend lager liggen dan in de eredivisie.

4 december 2017 om 01:21

Ruiter verdient daar circa 10k per week en dat is zeker meer dan dat hij bij Utrecht verdiende. En ondanks dat ze voetballend niet heel hoog presteren moet je niet vergissen hoe populair de Championship in Engeland is. Er zitten daar in Sunderland elke thuiswedstrijd rond de 30.000 toeschouwers en het geld van de tv-rechten is bijna gelijk aan dat van de eredivisie. Ik snap die Robbin wel

4 december 2017 om 02:04

Leuk hoor, historie. Maar Sunderland is een grote club met een enorm stadion, trouwe aanhang en zoals Ruiter zegt meer dan goede trainingsmogelijkheden. Nederlanders in het buitenland zeggen vaak inderdaad vreemde dingen. Maar Ruiter schetst simpelweg in dit geval de waarheid. In De Chamionship is de druk ook echt hoger dan in onze eredivisie, onderschat dat niet.

4 december 2017 om 02:33

Gast, wij Nederlanders moeten echt eens stoppen met al onze eigen dingen omlaag halen. Sunderland, de nummer 23 van de Championship (1 FA Cup gewonnen na de oorlog, that's it), het is een club met een fors stadion inderdaad (zit overigens maar halfvol normaliter), hun trainingscomplex zal ook vast mooi zijn want ze hebben geld als water daar in Engeland. Maar in geen enkel opzicht is de club Sunderland qua allure met Ajax, PSV of Feyenoord -allen meervoudig winnaar van Europese hoofdprijzen en bij elkaar 60+ landskampioenschappen- te vergelijken. Heel leuk dat iedere pipo die vertrekt uit de ED tegenwoordig wil vertellen hoeveel groter, harder en beter z'n nieuwe club in het buitenland wel niet is maar Sunderland kan niet tippen aan onze top 3, hoe je het ook wendt of keert..

4 december 2017 om 08:53

@Sander, Of mensen moeten eens beter of begrijpend leren lezen. Hij noemt enkele specifieke elementen en geeft aan dat je die in formaat kan vergelijken met de Nederlandse top 3. Nergens heeft hij het over prijzen, allure of kwaliteit.

4 december 2017 om 06:05

Joh als je net een nieuwe vriendin hebt ben je ook alleen maar vol lof. Wanneer je een sunderland met die 3 gaat vergelijken bewijst het wel dat je toch wel op een erg roze wolk zit.

Ja gigantische club daarom noemt half Engeland ze blunderland en staan ze vrijwe altijd laatste tot vlak voor het einde van het seizoen waarna ze vaak op miraculeuze wijze aan degradatie ontsnappen.

3 december 2017 om 23:30

Staat letterlijk in de tekst waar hij op doelt. En gemiddeld 21.000 supporters in de Chanpionship is iets wat in Nederland buiten de top 3 nieteens mogelijk is.

3 december 2017 om 23:47

Tja dan nog zijn dat er niet eens de helft van wat er in de Kuip zit. Voor een tweede divisieclub zitten er veel fans ja, maar dan kan hij beter naar de 2e bundesliga daar zitten er nog meer.

4 december 2017 om 00:27

Dus niet vergelijkbaar met de Nederlandse top drie waar er meer dan 50,000 supporters elk weekend een kaartje kopen.

Daarnaast gaan de aantallen daar rap nar beneden nu de prestaties zeer matig zijn en ze 23ste staan in de Championship. Degraderen ze wederom, dan komt de club in grote financiele moeilijkheden. Ook wat dat betreft totaal niet te vergelijken met de Nederlandse top.

4 december 2017 om 06:59

Elke week 50.000 Haha. Misschien alleen de kuip ja. Arena ook altijd maar 3 kwart vol

Ze hebben alleen een groot stadion omdat er ook veel meer inwoners wonen. Ik vind dat altijd zo'n domme conclusie. Als Nederland een stuk groter was en laten we zeggen 80 miljoen inwoners had dan speelden clubjes als de Graafschap enzo ook een stadion van 30.000 - 40.000

3 december 2017 om 23:35

Sunderland telt een kleine 291.000 inwoners. De capaciteit bedraagt 49.000, waarvan er dit seizoen 21.000 man zit (gemiddeld). Dit is dus bijna 10% van de inwoners gezien het feit dat Sunderland lokaal is en niet net als de top 6 in de PL supporters uit het hele land (en daarbuiten) heeft. Dat zijn statistieken waar Nederland natuurlijk nieteens in de buurt bij komt. En dat gedeelte over inwoners gaat ook niet op want alleen Den haag telt al meer inwoners en die hebben echt niet zulke aantallen in hun stadion.

3 december 2017 om 23:39

In Newcastle zitten wekelijks 50k van de 200k inwoners, dus erg indrukwekkend zijn de statistieken van Sunderland ook niet.

3 december 2017 om 23:50

Volgens mij snap jij mijn punt niet helemaal. Als Nederland 80 miljoen inwoners zou hebben dan was Den Haag sowieso een miljoenenstad geweest en hadden ze vanzelfsprekend ook een groter stadion. Dit is ook de grootste reden waarom Nederland uberhaupt nooit kan concurreren met Engeland, Duitsland, Spanje, Italie en Frankrijk. Te weinig achterban ivm deze landen.

4 december 2017 om 10:17

Anderzijds is het ook zo dat jouw punt weinigzeggend is toch? Als telt niet en Nederland heeft nu eenmaal niet zoveel inwoners. Bottom line is dat 'clubjes als de Graafschap' geen stadion voor 30/40k mensen hebben.

In Engeland zijn die inwoners er wel en daarom kan een club als Sunderland zich, in de ogen van Ruiter, qua supporters, stadion en faciliteiten kunnen meten met de top 3 van Nederland. Natuurlijk is dat wat overtrokken, zoals iedere speler zijn eigen club altijd wat rooskleuriger schetst dan normaal.

Feit blijft wel dat je als speler toch gewoon in grote stadions en voor veel supporters jouw kwaliteiten wilt etaleren, terwijl je dat ook voor zo veel mogelijk centen wilt doen. Normaal gesproken kan Sunderland op die punten gewoon goed mee met de top 3 van Nederland, al zit de klad daar nu natuurlijk flink in nu ze zo slecht presteren en vorig jaar gedegradeerd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sunderland

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. O'NienMiddenvelder405
M. PowerMiddenvelder384
J. McLaughlinDoelman490
C. MaguireAanvaller368
C. WykeAanvaller274
W. GriggAanvaller204
K. SterlingAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Sunderland.

38 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sunderland 1 0 0 0
2017/2018 Sunderland 20 0 0 0
2017/2018 Sunderland U23 1 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 15 0 1 0
2015/2016 FC Utrecht 29 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

AD: Sparta en andere clubs in Nederland krijgen slecht nieuws

Robbin Ruiter kan transfervrij een nieuwe club uitzoeken. De doelman kreeg geen nieuw contract aangeboden bij Sunderland en mocht vertrekken. Verschillende clubs in Nederland hebben Ruiter in het vizier....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren