Verbeek foetert: ‘Illustratief, dat verdient geen schoonheidsprijs’

Zaterdag, 18 november 2017 om

FC Twente verloor zaterdagavond met 0-4 van sc Heerenveen en de ruime thuisnederlaag betekende de tweede verliesbeurt van Gertjan Verbeek als trainer van FC Twente in de Eredivisie. De oefenmeester zag zijn formatie worstelen tegen de Friezen. "We hadden moeten beginnen zoals we de tweede helft begonnen", blikte Verbeek terug.

"Daarin toonden we meer strijd, overtuiging en drang naar voren. Dat hadden we in de eerste helft totaal niet", aldus Verbeek, die wilde dat de keeper van Heerenveen gedwongen werd de lange bal te hanteren. "Dat hebben we één keer gedaan. Dan is de tegenstander slim genoeg om over rechts te spelen en Martin Ödegaard te vinden. Dat was ons probleem. De actie bij de 0-3 is dan ook illustratief voor de situatie waarin we nu zitten. Dat verdient geen schoonheidsprijs."

"Dit komt hard aan, over de hele wedstrijd genomen niet meer dan terecht." Verbeek zegt in gesprek met FOX Sports dat hij een ander Twente heeft gezien dan tegen PSV. "Ik ben benieuwd hoe het elftal volgende week tegen AZ reageert", aldus de trainer, die zondag gewoon als analist gaat werken bij FOX Sports, zo verzekert hij Hans Kraay jr.: "Waarom niet? Ik heb niets misdaan ofzo. Morgen de training en nabespreking en dan rijd ik door naar Amsterdam."


Poll

Eindigt FC Twente boven de degradatiestreep?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik zie Verbeek hier allemaal redenen opnoemen die wat mij betreft ook bij de taken van een trainer horen bij het voorbereiden van je elftal voor de wedstrijd en het coachen van je elftal tijdens de wedstrijd.
Kortom, zeker ook slecht gedaan van hem zelf.
Zou het uiterst vermakelijk vinden als hij en Twente het samen nog slechter gaan doen als waar Hake voor ontslagen is. Ze zijn goed op weg daarmee..

19 november 2017 om 01:43

De hand van de trainer zie je pas na maanden. Op zo'n korte termijn veranderd een nieuwe trainer echt de wedstrijd instelling van de spelers niet, doorvoor zal er eerst anders getraind moeten worden, doorgeselecteerd moeten worden op de spelers die niet meekunnen in de nieuwe visie.

Kortom, veel te vroeg om naar de trainer te wijzen, pas volgend jaar na de voorbereiding zal je zien of Verbeek de juiste man voor twente is of niet.

19 november 2017 om 12:11

Verbeek mag nog blij zijn dat Heerenveen met 10 man speelde. Reza bakte er werkelijk helemaal niets van!

Ik begrijp niet dat FC Twente het toestaat dat Verbeek bijbeunt bij Fox Sport. Hij moet zijn tijd en aandacht voor 100% aan Twente besteden om een afgang te voorkomen...

19 november 2017 om 01:44

Twente wil Verbeek hebben als trainer echter die had al een contract bij Fox. Dan moet Twente Verbeek zien te voertuigen zijn werkzaamheden bij Fox te staken en Fox schadeloos te stellen voor de contractbreuk Kennelijk had Twente of Verbeek daar geen trek in. Dan heeft achteraf klagen geen zin, dit was al bekend voordat Verbeek tekende.

Met alle respect, niet nu omdat hij flink om de oren heeft gekregen maar ik vind Verbeek een overschatte trainer en dat roep ik al een langere tijd. Bijna bij alle clubs waar hij gewerkt heeft is hij vroegtijdig ontslagen, en dan lees ik dit stukje.. Tja. Omdat hij even bij VI zit, krijgt hij veel media aandacht en 'fans' omdat die heren hem op dat moment (met de nadruk opdat moment omdat hij daar zit, want voordat hij daar zat weten we hun mening ook wel over hem) een "vermakelijke hork" vinden en hem ophemelen krijgt hij dus die fans die helemaal weg zijn met die heren aan tafel (met name Derksen). Hij zal FC Twente niet laten degraderen, maar zal het zeker niet beter doen dan Hake, die er gewoon onterecht uit is getrapt.

Verbeek, de meest overschatte trainer ooit. Bakt er geen flikker van. In Nederland en Duitsland niet. Leuke praatjes op tv, maar geen prestaties.

Die man kan echt wel wat, hij zit daar niet zomaar en hij heeft het eerder gewoon goed gedaan bij de kleinere clubs. Probleem van Verbeek is dat je als trainer ook moet mee ontwikkelen. De tijd dat trainers alleen maar een harde generaal hoefden te zijn is voorbij. Je moet de nieuwe generatie tieners kunnen aanvoelen, en dat kan deze man niet. Ik geloof best dat hij een goede kijk op het spelletje heeft en dat spelers veel van hem kunnen leren, maar als je meteen gaat schelden en van alles gaat verbieden als het even tegen zit, werkt dat vooral averechts.

Mooi, kan Gertjan morgen uitleggen hoe andere trainers die niet presteren hun werk zouden moeten doen. Onbegrijpelijk dat je daar gaat zitten, want als jezelf niet presteert als trainer met 8 tegentreffers in 2 wedstrijden, hoe kun je dan andere teams analyseren als die tegentreffers krijgen en fouten maken?

19 november 2017 om 13:26

Je mag toch aannemen dat hij professioneel genoeg is om objectief te blijven.

Ik mag toch aannemen dat Van Halst momenteel overuren draait om te zorgen dat er in de winterstop versterkingen kunnen komen, waar het geld ook vandaan moet komen. Een miljoen extra is niets vergeleken met de kosten van een eventuele degradatie en als er in de winter niets verandert, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat het degradeert. Niets wijst erop dat je met deze spelers niet gaat degraderen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

118 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het 'top target' voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren