wk2018

Cannavaro: ‘Vaarwel aan onze mummies die het Italiaanse voetbal domineren’

Dinsdag, 14 november 2017 om 11:05

Italië speelde maandagavond doelpuntloos gelijk tegen Zweden, waardoor de ploeg van bondscoach Gian Piero Ventura zich niet plaatste voor het WK in Rusland volgend jaar zomer. Sinds 1958 was Italië altijd aanwezig op het eindtoernooi en nu het land zich niet heeft weten te kwalificeren, komen de emoties los, ook bij Paolo Cannavaro, verdediger van Sassuolo annex broertje van Fabio Cannavaro.

"Jongens, we hebben het WK vandaag (maandag, red.) niet verloren. We hebben het vijftien jaar geleden verloren, toen, dankzij het ongelooflijke cashen van sommigen in de voetbalwereld, Italië flops van over de hele wereld binnenhaalde om op oneerlijke wijze de plekken van onze jongens in te pikken", aldus een woedende Cannavaro op Instagram.

"We hebben hen glorie gegund dankzij onze Italiaanse coaches, die de beste in de wereld blijven. Ik hoop alleen dat, nu we ons dieptepunt hebben bereikt, we eindelijk rigoureuze veranderingen krijgen van ONS VOETBAL! Vaarwel aan onze mummies die het Italiaanse voetbal domineren en de ruimte voor de jeugd innemen. Ga alsjeblieft uit de weg."

"Veel lof voor de grootse Gianluigi Buffon, die de kans heeft verloren om de enige speler ooit te worden die deelnam aan zes WK's. Ook lof dat hij zich verantwoordde voor de camera's, ook al redde Italië het niet. Hopelijk zijn jouw tranen de laatste die gevloeid zijn. Laten we een jong Italië steunen! Laten we terugkeren naar het Italië waar de hele wereld jaloers op is. Jammer genoeg had dit moeten gebeuren om ons wakker te maken!"


Poll

Ben jij het eens met Paolo Cannavaro?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door barryballs)

En als Italie zich had geplaatst dan waren het goede beslissingen....., man man man. Soms is het goed dat een land ontbreekt op het WK/EK. Vaak heb je dan de kans om in de spiegel te kijken en sterker terug te komen.

14 november 2017 om 12:06

Als je slaagt betekent het toch dat het een goeie beslissing is geweest?

14 november 2017 om 14:13

Dat is wat onze Co Adriaanse "scorebordjournalistiek" zou noemen. Het wel of niet scoren van een laat doelpunt waarmee je net wel of net niet het WK haalt, bepaalt niet of je juiste beslissingen hebt genomen en of je beleid goed was. Daarvoor komt er dan teveel geluk kijken.

Als je goed beleid voert en de beste spelers komen tot volle ontwikkeling, dan kom je als Italie niet in deze situatie. Dan win je zo'n tweeluik met gemak. Net als dat Nederland het gewoon niet goed gedaan heeft. We kunnen wel zeggen dat we genaaid zijn bij Zweden uit, dat we vreselijke pech hadden met blessures, dat we vreselijk pech hadden dat Frankrijk in de laatste minuten verloor bij Zweden. Dat is allemaal waar. Maar je moet vooral naar jezelf kijken. Als wij het goed gedaan hadden, goed beleid, goede trainer, goede intensiteit in de groep, dan waren we niet in de problemen gekomen, ook niet met al deze pech.

Datzelfde geldt nu voor Italië. Ze hadden het kunnen redden, maar het is hun eigen schuld dat ze zo in de problemen zijn gekomen.

14 november 2017 om 18:18

Echt niet! Er was al genoeg commentaar over de coach zijn matige tactieken etc.

Italie speelt inderdaad niet op z'n Italiaans. Conte kwam in de buurt van of bracht het weer een beetje terug. Het falen heeft meer te maken met slechte selectie beleid want aan de hand daarvan werd een opstelling gemaakt. Had Conte nog voor de ploeg gestaan en Italie had zich wel geplaats.

Ik hoop idd dat Italie word wakker geschud het word tijd voor verandering

Stond gisteren dan ook weer aardig wat middelmaat in zeg. Darmian aan de linkerkant, compleet nutteloos als je kansen moet creëren. Belotti op de bank? Bernadeschi vind ik een klasse beter dan Candreva. Op de verdediging na zijn het simpelweg ook niet echte toppers dus is het niet vreemd dat je 2e wordt achter Spanje en tegen een stug Zweden niet tot scoren komt

14 november 2017 om 11:38

Belotti was in de wedstrijden tegen Zweden ( de minuten die hij gemaakt heeft ) echt heel zwak. Verder ben ik het met je eens dat het bij dit Italië ontbreekt aan echte toppers op de achterhoede na.

Niemand die het spel verdeelt. Niemand die er lijn in brengt. Alles op de hoop dat de bal wel een keer goed gaat vallen. Nu twee wedstrijden niet gebeurd met als resultaat geen WK.

Italiaans voetbal moet flink op de schop. Dit kan echt niet meer! Italie is samen met Duitsland de meest sucessvolle Europese land. Dit is echt te triest voor woorden.

14 november 2017 om 14:47

Nou zeg. De Serie A kwam toch weer helemaal terug? Daarmee zal het Italiaanse voetbal ook beter moeten worden

Precies wat ik dacht over onze Nederlandse competitie. Buitenlandse middenklasse er uit, en Nederlandse jeugd de kans geven. Ondanks Europese regels kan je tot een gentleman agreement komen, en maximaal 4 buitenlanders op te stellen.

14 november 2017 om 11:37

In Spanje, Engeland en Duitsland spelen ook enorm veel buitenlanders. En zij hebben het WK wel gewoon easy gehaald. Dit heeft niks met buitenlanders te maken, dit heeft met enorm slecht selectiebeleid te maken. Italie had een prima elftal tijdens het EK u21 deze zomer, maar niemand van die spelers zag ik terug in dit team. Opa's als Barzagli, De Rossi etc. genieten de voorkeur boven prima talenten als Chiesa, Benassi etc etc.

14 november 2017 om 12:10

In Engeland spelen inderdaad heel veel buitenlanders.
31 Spanjaarden, 26 Fransozen, 15 Duitsers volgens transfermarkt.

Kom aan natuurlijk kan dat resultaat leveren. Maar tegelijkertijd zitten er ook veel haken en ogen aan het selectiebeleid.

Leroy Fer, Erik Pieters. Het zijn geen Giovanni van Bronkhorst en Edgar Davids, dus roepen we maar Donny van de Beek en Nathan Aké op, want die kunnen wellicht dat ooit nog eens worden!

Zo krijg je lekker een grote kluit Nederlandse spelers die tot 10 a 20 interlands komen en vervolgens weer worden afgeserveerd voor de nieuwe 20-jarige jongetjes!

14 november 2017 om 14:21

We hebben een hele stoet jongens in die categorie gehad. Ze moeten dan natuurlijk wel een keer de stap zetten naar een hoger, stabieler niveau. Als dat niet gebeurt, dan worden ze weer vervangen. Dat is op zich niet gek. Je ziet aan een heleboel jongens dat ze die stap niet hebben gezet. Spelers als Pieters, Martins Indi, Rekik, Fer, Veltman, ze zijn allemaal niet slecht, maar stoten ook weer niet echt door. Zelfde dreigt zelfs te gebeuren met iemand als Wijnaldum, die in oranje ook maar niet weet te presteren. Klaassen was bij Ajax top, in oranje soms goed, maar nu bij Everton ook helemaal niet in vorm.

14 november 2017 om 13:21

Dat helpt niet veel. Je hebt niets aan de buitenlandse middenklasse, maar ook niets aan de binnenlandse middenklasse. Als je als club de selectie kunt versterken door een buitenlander aan te trekken, waarom zou je dat dan niet doen?

Bovendien zijn goede Nederlandse spelers in de Eredivisie nauwelijks te betalen. Daarom scouten de Nederlandse topclubs ook buiten de landsgrenzen naar versterkingen. De laatste jaren zelfs ook buiten Europa.

14 november 2017 om 14:23

Dan moet die buitenlandse middenklasse wel echt beter zijn. Bij gelijke geschiktheid zou je voorkeur moeten geven aan je eigen jeugd. Dan krijgt die tenminste de kans om door te groeien.

En Italie is anders dan Nederland. In Nederland is het inderdaad vrij kansloos om allemaal eigen spelers op te stellen, want die zijn te duur. Maar in Italië moet je toch langer door kunnen met eigen spelers? Als ze echt topniveau halen, dan raak je ze misschien kwijt aan de PL en La Liga, maar alles daar onder moet in Italie de kans kunnen krijgen om door te groeien.

14 november 2017 om 14:36

Ik snap niet waarom er nu ineens kritiek is op het Italiaanse voetbal. Ze zijn dan wel niet gekwalificeerd voor het WK, maar dat is toch meer een incidenteel iets. Ze hebben voldoende goede spelers en zouden normaal gesproken makkelijk moeten winnen van Zweden. Toevallig ging het deze keer mis.

Waar hij op doelt is waarschijnlijk het verwaarlozen van de jeugd(afdelingen). Dat is een vaak voorkomend iets in landen waar het geld bij de clubs tegen de wanden opklotst. Dus is het dan makkelijker om de beste spelers - of de laag die daar weer onder zit - naar je land te halen. In Engeland en Spanje (de laatste m.b.v. ons belastinggeld) is die tendens nu meer aan de gang. Vooral eerstgenoemde is het land wat Nederland voor de hockeysport is. Koploper vanwege de best betaalde spelerssalarissen. Spanje heeft de laatste decennia wel altijd eigen talent opgeleid, dus dat land blijft wel presteren op Ek’s en Wk’s. Voor Engeland wordt het wel moeilijker, ondanks de aanwas van eigen spelers blijft het nationale team toch altijd maar in de subtop van het internationale voetbal steken. Al is dat wel van alle tijden, want 1 wereldtitel is toch wel wat mager voor de bakermat van de voetbalsport. Alzo redenerend is het mislopen van een groot toernooi niet altijd het gevolg van slechte jeugdopleiding, maar soms ook het ontbreken van grote talenten. Zie ook het beeld bij Oranje.

Cannavaro doet hier een beetje aan PR voor zijn eigen club. Het beleid van Sassuolo is natuurlijk te prijzen, en het frustreert mij ook dat er al een beetje een beetje een hosanna-stemming is als Juve met slechts vijf Italianen in de basis speelt. Helaas bestaat het bondsbestuur uit dinosauriers uit een niet-bestaande eeuw die hard hun best doen om de halvegare voorzitters te vrede te houden die hen op hun plek hebben weten te krijgen. Gezien het beleid van clubs als Lazio en Genoa, die altijd voor de 'makkelijke' weg kiezen door goedkoop buitenlanders aan te trekken of niet voldoende vertrouwen weten te geven aan hun eigen talenten, denk ik niet dat voorzitters als Lotito of Preziosi staan te springen om regels omtrent stimulering van het inzetten van jeugdspelers in te voeren.

Op korte termijn heeft de afschaffing van het gedeeld eigendom misschien ook een rol gespeeld (of kan het nog een rol spelen) in de ontwikkeling van jonge, Italiaanse spelers.

Italië heeft last van grootheidswaanzin. Ze vinden zichzelf in alles de beste. Tuurlijk, het in fantastisch voetballand maar als je naar de selectie kijkt moet je toch concluderen dat dit geen wereldtop meer is. Ik heb een paar Italianen in mijn omgeving die niet konden stoppen met lachen toen Nederland eruit lag door een 'matig voetballend Zweden'. Als Italië dan ook nog eens niet naar het WK gaat door het bekende, zelfontwikkelde catenaccio voetbal tegen je gebruikt zien te worden, kan ik dit alleen maar een koekje van eigen deeg noemen. Wel vind ik het vreselijk voor legende Buffon.

14 november 2017 om 14:30

Ben het met je eens. Overigens vind ik Italie helemaal niet zo'n fantastisch voetballand. Het voetbal is veelal negatief, er is veel corruptie, veel racisme, veel geweld, en veel voormalige topclubs die geen idee meer hebben hoe ze terug naar de top moeten komen. De laatste jaren is Juventus wel weer echt goed, en dat is knap. Maar als geheel vind ik Italie echt niet zo'n geweldig voetballand meer.

Ik was in 2014 bij Italië - Ierland. Italie stelde een ongemotiveerd team op, omdat het toch allemaal niet meer nodig was. Het resultaat is een tranentrekkende wedstrijd waar Ierland uiteindelijk op pure hartstocht de punten pakt. Ik vond het een belediging voor de meegereisde Italiaanse supporters. Nu is Italie er helemaal niet bij. Ik zal ze niet missen, en ben benieuwd hoe ze hier mee om zullen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 19
243 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ciro ImmobileAanvaller65
Andrea BarzagliVerdediger50
Leonardo BonucciVerdediger50
Antonio CandrevaMiddenvelder52
Andrea BelottiAanvaller54
EderAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

5 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die 'op korte termijn' afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren