Neymar werd ‘gek gemaakt’: ‘Het was mijn taak om hem continu uit te dagen’

Dinsdag, 24 oktober 2017 om 19:12Daniel Cabot Kerkdijk

Paris Saint-Germain wist zondag in een enerverend duel met Olympique Marseille met een punt huiswaarts te keren, nadat Edinson Cavani in blessuretijd voor de 2-2 zorgde. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Neymar door scheidsrechter Ruddy Buquet met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

André Zambo Anguissa, middenvelder van l'OM, zegt dat het de opdracht was van Rudi García om de Braziliaan uit te dagen. "Het was mijn taak om hem continu te steken, om hem uit te dagen. De trainer waarschuwde mij dat hij een ongelooflijk talent is, maar dat hij ook gek gemaakt kan worden", vertelde Zambo Anguissa in gesprek met L'Équipe.

"Dus zonder grote overtredingen te maken en gewoon de hele tijd hier en daar kleine tikjes te geven en hem af en toe te vloeren, wist ik hem te grazen te nemen. Op een gegeven moment stond hij bij Hiroki Sakai en toen rende ik dertig meter om hem alsnog te pakken. Hij was eerst heel relaxed, maar uiteindelijk was hij pislink. Dat waren de instructies. We pakten hem zeker harder aan dan anderen."

"Jammer genoeg heeft de rode kaart ons uiteindelijk niet geholpen. Maar er was geen intentie om hem te blesseren." Het lukte uiteindelijk Lucas Ocampos om Neymar een tweede gele kaart aan te smeren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door jdg84)

Slimme instructies van de coach. Neymar kan geweldig voetballen, maar dat vind hijzelf. Als je de grote Neymar irriteert, voelt hij zich snel op zijn teentjes getrapt. Mooi dat de scheids "gewoon" rood geeft, zich niet laat beïnvloeden door status.

24 oktober 2017 om 19:51

Wat vervelende is, dit ziet iedereen gebeuren dat hij aangepakt wordt. Iedereen behalve die knakker met de fluit. Dit is nou precies wat er in mijn optiek fout is bij schedisrechters. Twee overtredingen, twee keer geel. 10 lichte overtredingen, niks aan de hand. Slim natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar als je dan echt een goede wcheids bent, dan zie je dit snel zat.

24 oktober 2017 om 20:03

Als je nagaat dat bepaalde spelers, vooral gebaseerd op posities dan is dit niet eens meer een verassing. Ik noem even spelers waarvan ik het zeker weet. Casemiro, Xabi Alonso, Busquets, Vidal en meerdere controlerende spelers die mogen aanzienlijk meer overtredingen maken. Het is ook immers hun taak om geregeld aanvallen te onderbreken.

Het is natuurlijk wel zwaar als er een speler 1 lichte overtreding maakt en direct daarvoor een gele kaart krijgt. Natuurlijk als het geen counter betreft of een aanval nabij de 16 meter. Als er echt consequent wordt gefloten dan verandert het gehele spelbeeld.

24 oktober 2017 om 20:07

@JDG84, ben het volledig met je eens. Ja Neymar zit fout om zo te reageren. Maar om op die manier je tegenstander te benaderen, is gewoon laag, weinig eer. De Mourinho manier van winnen. Zolang het door scheidsrechters em de regels getolloreerd wordt, blijven spelers dit natuurlijk doen, want het loont. Maar ik vind het laag. Heel erg laag

25 oktober 2017 om 06:07

als er 10 kleine overtredingen worden gemaakt op neymar maar geen een is geel waardig dan hoort de scheids 10keer gaan kaart te geven.optelsom is belachelijk en staat nergens in de regelementen.moeten niet zelf spelregels gaan bedenken.het voetbal van nu is al een wereld van verschil met vroegerkwa hardheid wil je binnekort dat ze helemaal geen contact meer met elkaar mogen maken?al die zachte eitjes van tegenwoordig.fysiek en hard spel en vies worden hoort ook bij voetbal.

neymar kreeg twee terechte gele kaarten en dus rood.

@frank houd toch op.verdedigen is je man uitschakelen en dat doe je op welke manier dan ook en je gaat zo ver als je kan tot de scheids ingrijpt. dus verdedigen met je hart en een speler uit de wedstrijd proberen te halen is laag maar duikelen voor penalties en medespelers kaarten aannaaien wat neymar wekelijks doet niet?

fysiek spel hoort bij voetbal,je medespeler naaien dat niet.

26 oktober 2017 om 09:16

"de gele kaart wordt gebruikt om duidelijk te maken, dat een waarschuwing is gegeven"

Overtredingen die met een waarschuwing worden bestraft:
-herhaaldelijk de spelregels overtreden (‘herhaaldelijk’ wordt niet nader vastgelegd qua aantal en/of patroon)"

Er staat dus wel degelijk in de regels dat het herhaaldelijk maken van een overtreding bestraft kan worden met een gele kaart.

Daarnaast doe je overkomen alsof wij Schwalbes goedkeuren en Hard spel afkeuren. Beide is totaal niet aan de orde, niemand praat het gedrag van neymar in bepaalde situaties goed. En niemand praat hard spel af.

Lees nou even onderstaande zin:

"dus zonder grote overtredingen te maken en gewoon de hele tijd hier en daar kleine tikjes te geven en hem af en toe te vloeren, wist ik hem te grazen te nemen. Op een gegeven moment stond hij bij Hiroki Sakai en toen rende ik dertig meter om hem alsnog te pakken. "

En dan spreek jij hier van hard spel en verder niets?
Ze hebben 1 taak gehad en dat is neymar pakken. Het is hun goed recht hoor, het is namelijk aan de scheidsrechter om te oordelen. Maar zelfde geldt voor Neymar. Het is zijn goed recht om alles voor elkaar te krijgen om een doelpunt of kans te creeren. Dat je het afkeurt is totaal iets anders, ik keur het zelf ook niet goed. Maar ik keur het net zo min goed wat nu tegen hem gebeurd.

De scheidsrechter is degene die moet optreden tegen beide partijen. De ene partij doet het zo, de andere partij doet het zo.

24 oktober 2017 om 19:53

Als het terecht was vond ik het ook mooi, maar dit was sneu van de scheids. Maar uiteindelijk heeft Neymar dit aan zichzelf te danken met zn irritante spel al een aantal jaar. Maar deze rode kaart was wel heel erg triest.

24 oktober 2017 om 21:07

Dit deed Mourinho tegen Barcelona. Maar toen was het "smerig" en niet slim.

24 oktober 2017 om 21:35

Wat Mourinho doet is gewoon triest. Kijk die wedstrijd van Man utd tegen Liverpool laatst er was niet eens een intentie om die wedstrijd te winnen. Daarnaast is er een aanzienlijk verschil in het materiaal als je met Real gaat verdedigen is dat eigenlijk een beetje zielig.

Ja, dat is Neymar. Hij heeft zich als voetballer nooit echt verder ‘ontwikkeld’. Dit is zijn spelstijl en die zal niet veranderen. Leuk, maar aan de andere kant heb je dan het probleem dat tegenstanders dit sneller door hebben. Hij moet leren anticiperen, timen wanneer hij zijn acties maakt. Pas dan wordt je even groot als die andere twee, want nu blijft hij gewoon Neymar, het irritante voetballertje dat veel show verkoopt om zijn tekortkomingen te camoufleren.

24 oktober 2017 om 21:03

Zijn speelstijl moet ook niet veranderen.

Tegenstanders weten hoe hij speelt maar toch flikt hij het elke keer weer ze het bos in te sturen.
Het probleem bij Neymar is zijn karakter op het veld (buiten is hij heel sympatiek), dus niet zijn speelstijl. Hij raakt heel snel geirriteerd en spelers profiteren hiervan.
De trapjes en tikjes die hij steeds krijgt zal die nooit kunnen ontwijken. Ook Messi kan ze niet ontwijken.

24 oktober 2017 om 21:50

Goh, Neymar is zeker een van de betere dribbelaars maar het is geen Ronaldinho of Denilson.

Zijn spelstijl hoeft ook niet te veranderen, maar je moet wel beter anticiperen op de dingen. Zoals op houthakkers die alleen maar uit zijn op je neerhalen, daarin is hij niet sluw genoeg vind ik. Natuurlijk kan je niet elke tackle ontwijken, dat is onmogelijk. Maar hij moet slimmer worden in zijn spel, als hij van plan is om de beste te worden over een paar jaar.

Hahaha Rudi García wat een geweldige coach van mij magt ie terugkomen naar roma

Ik vind de mensen die hier positief op reageren al net zo walchelijk en goor als een dergelijke tactiek. Dit is gewoon anti-voetbal en moet zwaar bestraft worden.

24 oktober 2017 om 23:19

Wat een onzin. Je mag als verdediger best je tegenstander een beetje pijn doen. Je mag een keer steviger doorgaan om te laten zien dat er vandaag weinig te behalen valt. Als jij in dat proces je tegenstander zo uit de wedstrijd krijgt dat hij domme overtredingen begaat, is dat toch gewoon goed gespeeld? Andersom duiken die aanvallers toch ook bij de vleet? Wat dan..anti-voetbal.

25 oktober 2017 om 03:42

En andersom is het ook niet goed. En er staat ook gewoon kaart aansmeren. Aangezien het Neymar is begrijp ik de meesten wel, maar het blijft verkeerd.

25 oktober 2017 om 06:15

daarom doen we het in nederland ook zo slecht tegenwoordig.allemaal slappe eitjes die bang zijn voor wat fysiek geweld op het veld.slappe mentaliteit van de samenleving en spelers is gewoon duidelijk terug te zien op het veld.geen enkele passie of eergevoel en bang om het veld af te gaan met een vies broekje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
S. MandandaKeeper370
F. ThauvinMiddenvelder368
D. BenedettoAanvaller325
V. GermainAanvaller243
Luis HenriqueAanvaller190
A. MilikAanvaller159
C. DiengAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren