‘Barcelona wil miljoenen verdienen met verkopen stadionnaam’

Donderdag, 12 oktober 2017 om

Barcelona besloot onlangs dat het Camp Nou gerenoveerd gaat worden. Zo krijgt het stadion onder meer een nieuw dak, extra vip-faciliteiten en grote videoschermen. De renovatie moet aan het einde van seizoen 2021/22 klaar zijn en Barcelona is ook van plan om de naam van het stadion op korte termijn te verkopen.

In de eerste helft van 2018 moet er een naamgever voor het Camp Nou gevonden worden, zo meldt Sport. Barcelona hoopt met een dergelijke sponsordeal zo’n tweehonderd miljoen euro te kunnen verdienen. Op dit moment zou Barça al in gesprek zijn met enkele grote bedrijven die naamgever kunnen worden van het Camp Nou.

Barcelona begint vanaf volgend seizoen aan de werkzaamheden aan het Camp Nou, maar de club zal zijn thuiswedstrijden gewoon in het stadion blijven afwerken. De totale kosten van de renovatie bedragen circa 550 miljoen euro. Steeds meer clubs verkopen hun stadionnaam aan een sponsor.


Poll

Snap jij dat Barcelona de naam van het stadion verkoopt?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door kaassie)

Ik snap het wel, maar toch is het jammer. Voor een paar jaar geleden was Barcelona nog echt een pure club. Geen shirtsponsor, geen stadionsponsor en meer doorstroom vanuit de jeugdopleiding.

12 oktober 2017 om 13:16

Helaas moeten sommige top clubs mee gaan in deze transfer gekte om aansluiting met koopclubs als bijvoorbeeld PSG aan te houden. De jeugd opleiding van Barcelona staat op een laag pitje bij het huidig bestuur zonde als je ziet wat voor talenten de jeugdopleiding van Barcelona heeft groot gebracht.

12 oktober 2017 om 13:53

Ook Barcelona heeft niet ieder decennium grootse spelers laten doorbreken. Ik krijg een beetje het gevoel dat veel mensen dit beeld hebben bij Barcelona, maar dit is dus absoluut niet waar. Iedere club heeft gouden generaties (lees: Ajax, Man Utd, etc.), maar daar kan je niet ieder moment op teren. De voetbalwereld is qua financien nou eenmaal op hol geslagen en daar is Barcelona zelf ook onderdeel van met de bedragen die ze betalen; niet alleen voor transfers, maar ook aan salarissen. Net als iedere andere club, zullen ze op bepaalde momenten moeten investeren en extra inkomsten vergaren.

12 oktober 2017 om 13:53

Precies, en het doet me ook pijn dat Barca zijn gezicht verliest. Helaas kan het niet anders tegenwoordig. Ik weet nog dat Laporte beweerde tijdens vorige verkiezingen dat het wel degelijk kan. Hij noemde toen paar investment maniereren waarmee het zou worden gecompenseerd (mislopen van shirtsponsor premies red.). Het lijkt nu toch onrealistisch imo. Een ding geef ik wel toe; het huidig bestuur leidt Barca bedrijfkundig wel goed eig, tenminste dat laten statistieken zien.

Zat er aan te komen, belachelijk als je het mij vraagt. Aan de andere kant, je krijgt er een hoop geld voor en iedereen zal het toch het camp nou blijven noemen.

Hebben ze het zo hard nodig dan? Vind het zonde, toch een stukje geschiedenis die je wrggooit voor 100m, kan je tegenwoordig nog net een fatsoenlijke Barca niveau speler voor halen.

Pff.. Ik ben van huis uit altijd Barça-fan geweest, maar het motto 'més que un club' kan als dit doorgaat echt definitief de prullenbak in. Vroeger hadden ze nog Unicef op het shirt en speelden ze met eigen talent. Onder Bartomeu is het uitgegroeid tot een bedrijf, een koopclub, om over hun vooringenomen positie in de Catalaanse kwestie maar te zwijgen. Ik herken de club zo langzamerhand niet meer terug.

Die tweehonderd miljoen zouden ze (als extra budget boven op beschikbare budget) goed kunnen gebruiken voor nieuwe aankopen. Op die manier wellicht geen hinder van Financial Fair Play bij dure aankopen (coutinho en nog 1 wereldtopper erbij). Voor minder dan 100 miljoen komen er geen toppers meer naar Barcelona sinds de transfer van Neymar.

200mil? Ik had een veel hoger bedrag verwacht als ik heel eerlijk mag zijn. Verder ben ik wel benieuwd wat de socio's hiervan zullen vinden.

12 oktober 2017 om 12:55

Ik vind het absoluut heen punt om de naam te verkopen...er zijn zat clubs die hun stadionsnaam hebben verkocht... Vooral in Engeland.. Momenteel heb je zo veel geld nodig...aangezien jouw club ooit als eerste is er mee begonnen de transfermarkt kapot te maken... Om te beginnen toen die tijd koste een speler niet meer dan 30 a 35 mil. Toen werden zieke bedragen betaald voor FIgo, Zidane, Ronaldo en Bale...toen vroeg ieder club daarna een gigantische bedrag voor een nietszeggend speler.

12 oktober 2017 om 13:46

Dit zal over een periode van 4 jaar gaan verwacht ik, tot het moment dat het 'nieuwe' stadion opgeleverd wordt. Als je ieder jaar 50 miljoen vangt voor een stadion naam, is dat toch een heerlijk bedrag? Dat is toch ca. 6-7% van de totaalomzet van dit jaar.

12 oktober 2017 om 16:22

Als het om een periode van 4jaar gaat dan zeker. Dat was niet helder voor mij.

Misselijkmakend. In een voor mijn gevoel relatief korte periode gaat de club van een sponsorloos shirt naar een shirt dat besmeurd is met Qatar Airways, Rakuten en de invloed van Nike op het design is duidelijk te merken. Niets dat nog doet herinneren aan de club met duidelijke waarden zoals dat onder Joan Laporta was. Het stadion dat vroeger de enige plaats was waar Catalanen hun eigen taal mochten spreken wordt bekrast met Qatar Airways en nu Rakuten. En nu wil men dus blijkbaar ook de stadionnaam gaan verkopen. En voor wat? Nog meer geld? De luxe-positie waarin de bestuurders van Barcelona zich bevinden is dat deze club van de leden is. Niet van aandeelhouders, niet van een rijke eigenaar. De focus hoeft dus niet te liggen op financiële gewinsten op korte termijn, er is ruimte voor een visie voor de langere termijn zonder dat er aandeelhouders staan te dreigen om het bestuur (in dit geval) af te zetten. Het woord is aan degenen die mogen stemmen en die hebben er duidelijk voor gekozen om dit criminele zooitje ongeregeld in hun zetel te houden en de club nog meer te laten afdrijven van hun (catalaanse) identiteit. Hoewel ik geen Catalaan ben (of me een Catalaan voel) stoort me dat toch behoorlijk. Er is geen enkel teken dat Bartomeu op korte termijn af zal treden, al zijn de laatste weken wel behoorlijk veel bestuurders opgestapt en vervangen. Misschien is dat eindelijk een teken dat Bartomeu zijn draagvlak intern aan het verliezen is, ondanks dat hij de motie van wantrouwen heeft overleefd.

12 oktober 2017 om 13:27

Benedito kreeg het niet voor elkaar om meer dan zestien duizend stemmen te verzamelen in veertien dagen tijd. Daar maak ik uit dat de (catalaanse) supporters nog vertrouwen hebben in Bartomeu, al helpt de goede seizoensstart ook mee.

12 oktober 2017 om 13:33

Ik ben alles behalve eens met jou. Ik heb het idee dat je absoluut niet weet wat gaande is in de voetballerij... Jij moet dondersgoed weten wat top spelers niet meer te halen zijn voor 50 miljoen...en dat je als club top spelers een dik salaris moet betalen om te kunnen blijven...vanwaar denk je Barcelona die geld moet halen....meer schulden en als maar diep in de problemen om zo genaamd club ID niet te verliezen... Barcelona moet juist mee...en moet juist ook veranderen...kijk naar City, PSG, Chelsea etc hoe wil je concureren met die clubs...of je na Neymar ook alle top spelers van Barça kwijt raken aan top clubs omdat Barça ze geen top contracten kunnen geven... Je moet je verstand gebruiken en niet je hart...als we niet moeten veranderen dan leven nog steeds in jaren 40.

12 oktober 2017 om 13:48

Waarom is dit nodig dan? Ze maken ieder jaar winst en daarnaast lossen ze schulden af. Ik snap Guaporta wel, maar ik snap de club ook; extra inkomsten zijn namelijk altijd goed voor een club. Of de manier waarop gewaardeerd wordt - duidelijk is dat het niet bij iedere supporter in goede aarde valt - is weer een totaal andere vraag.

12 oktober 2017 om 15:25

SMK88 Dan snap je weinig van het voetbal. Als wij op dezelfde manier van mogen verder gaan als Guaporta zegt dan zaten we nu nooit op bijna 800 miljoen. Zonder Shirt sponsor en extra inkomsten zou Barcelona nog steeds op 450 miljoen staan als toen en ze zouden dik verlies draaien... Dan zou je Dembélé nooit kunnen kopen...misschien wel met het geld van Neymar...maar Barcelona moet de komende jaren minimaal 800 miljoen verdienen... Kijk dan naar sit kalendarjaar... Bijna omzet van 800 miljoen en toch maar 75 miljoen winst door al die dikke salarissen en inkopen. En als Barça geen shirt sponsor had dan zou men verlies draaien....toch...

12 oktober 2017 om 17:55

Kijk, nou kom je dus op het kip-of-het-ei verhaal. Moet Barcelona haar waarden op het spel zetten voor een groter (transfer)budget of zou je door middel van het juiste gebruik van La Masía en het transferbeleid niet zo'n belachelijk hoog bedrag nodig hebben om je team te blijven versterken? En wat was eerder? De hogere inkomsten door sponsorcontracten of de hogere kosten binnen de club? Ja, dat was toch echt het sponsorcontract. Het is dus een scheef vergelijk dat je probeert te maken.

Overigens ben ik niet tegen een shirtsponsor, maar wel tegen de verkoop van de stadionnaam. Maar dat terzijde.

12 oktober 2017 om 16:08

Hoe zit het daar inmiddels met de naam van Johan Cruijff op het stadion, is dat nu van de baan?

12 oktober 2017 om 16:22

Estadi Johan Cruyff komt te liggen op een nieuw trainingscomplex, Espai Barça genaamd. De afstand naar hoofdstadion Camp Nou is een kleine twee kilometer. De eerste steen voor het Cruijff-stadion wordt in juli gelegd en het totale budget is negentien miljoen euro.

12 oktober 2017 om 17:19

lol, grappig dat kaassie niet even hetzelfde intikt in zijn browser balk. Dan heeft hij gelijk het antwoord.

13 oktober 2017 om 10:23

Ik zie het grappige er niet van in maar ik ben blij dat ik je een beetje heb kunnen opvrolijken

atletico's nieuwe stadion kostte rond 300 miljoen. Barca's stadion die alleen gerenoveerd wordt kost 550 miljoen?

De ziel van de club Barcelona staat al een tijdje in de uitverkoop. Jammer dat het zo moet gaan.

Wil ook wel miljoenen verdienen door mijn naam te verkopen

200 miljoen is een belachelijk groot bedrag. Zou erg jammer zijn als Barcelona de naam verkoopt aangezien het geld helemaal nergens voor nodig is. De (nog steeds helaas grote) schuld wordt langzaam afbetaald, er komt meer geld binnen dan ooit tevoren maar er gaat ook belachelijk veel uit aan transfergelden en salarissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1311
3.Alavés103
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren