‘Barcelona en Real Madrid zijn ook zeer geïnteresseerd in Sánchez’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 21:11

Davinson Sánchez heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax vermoedelijk al gespeeld. De verdediger ontbreekt in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers voor het duel met Heracles Almelo van zaterdagavond en zou op weg zijn naar Tottenham Hotspur. De Londenaren zullen vermoedelijk wel met een verbeterd bod op de proppen moeten komen teneinde Sánchez definitief in te lijven, zo verwacht Mike Verweij.

Een bod van veertig miljoen euro zou door Ajax reeds zijn afgewezen. "Marc Overmars (directeur spelerszaken, red.) heeft ook wel ingezien dat veertig miljoen in deze krankzinnige voetbalwereld heel weinig is, misschien wel té weinig", zegt de Ajax-wachter tegen Telesport TV. "Misschien denkt hij dat hij nog veel meer voor hem kan krijgen, hoe gek dat ook is."

Overmars maakte eerder deze zomer al duidelijk dat Ajax een aantal spelers hoe dan ook niet van de hand wenst te doen. "En hij zei dat Sánchez niet voor minder dan veertig miljoen weg mag", vervolgt Verweij. "Het is niet toevallig dat Spurs nu precies die veertig miljoen heeft geboden. Barcelona en Real Madrid zijn ook zeer geïnteresseerd. Er zijn veel clubs die hem op de radar hebben."

Sánchez ligt nog tot halverwege 2021 vast in Amsterdam, maar volgens Verweij was het voor Ajax zeker niet eenvoudig om een bod van veertig miljoen euro naar de prullenbak te verwijzen. "Ajax heeft dat vooralsnog wel gedaan en Sánchez zelfs een nieuwe aanbieding gedaan. Het is een Colombiaan, een broodvoetballer. Ik denk dat hij er wel voor open staat om in de Premier League te spelen als hij de kans krijgt. Maar hij is pas een jaar bij Ajax, dus het zou me ook niet verbazen als hij geduld heeft en nog een jaar in Amsterdam wil blijven."


Poll

Vind jij Davinson Sánchez meer waard dan veertig miljoen euro?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door magicmike)

Prima. Laat ze maar tegen elkaar opbieden. 60 miljoen moet je er prima uit kunnen halen.

12 augustus 2017 om 21:17

Een doorverkooppercentage moet Ajax er ook uit zien te halen. Want Sanchez zal nog wel vaker voor absurde bedragen verkocht gaan worden. Zo kan hij nog vaker geld gaan opleveren voor Ajax. Minimaal een doorverkooppercentage van 15 procent vragen. Bij een transfer van nog eens 60 miljoen vangt Ajax nog eens 9 miljoen, etcetera. Sanchez zal dan de geschiedenis in gaan als de duurste CV die ooit in de eredivisie heeft gespeeld. En dat na 1 seizoen.

12 augustus 2017 om 22:54

Uiteindelijk gaat Sanchez voor 42 a 45 miljoen weg met een doorverkoop clausule van 10 a 20%. En dat is een hartstikke mooie bod voor een eredivisie speler. Hij is trouwens ook nog geen basisspeler bij zijn nationale elftal dat zal ook wel meespelen kwa waarde. Maar de vraag is dan ook wat Ajax gaat kopen. Je mag wat mij betreft de smet van sulejmani lekker wegpoetsen met een aankoop van tegen de 20 miljoen mits het natuurlijk ook waard is. Deze klapper van 5 miljoen naar 40+ is uitzonderlijk.

12 augustus 2017 om 23:07

Van Dijk zou met zijn transfer naar Liverpool de duurste verdediger ooit worden. Ik zie Sanchéz dat nog wel overtreffen ook...

13 augustus 2017 om 06:45

Roda
Je begrijpt toch wel dat zo een doorverkooppercentage niet oneindig geldig is hè?
Dat gaat eenmalig tussen de huidige verkopende club en de kopende club. Als de laatste de speler weer verkoopt, treedt het doorverkooppercentage in werking. Daarna is deze afspraak niet meer geldig. Dat zou wel heel raar zijn.

12 augustus 2017 om 21:35

Grappenmaker. Dan is hij meteen 1 vd duurste verdedigers ter wereld en dat komend uit de ED. Zal van je lang zal ze leven niet gebeuren. Denk dat Ajax 45 miljoen euro accepteert.

12 augustus 2017 om 21:46

Ik zeg ook niet dat hij het waard is. Maar de huidige markt + een uitstekende onderhandelingspositie voor ajax + meerdere grote geinteresseerde clubs kan zomaar betekenen dat dit bedrag nodig is om hem te kunnen halen.

12 augustus 2017 om 22:07

Ik heb het ook nier over waarde. Ajax zal dat bedrag echt niet krijgen. Zal mooi zijn, maar ff serieus gebeurt waarschijnlijk niet.

Verkopen aan madrid met als voorwaarde dat je hem 1 jaar huurt! Lijkt me een prima oplossing voor alle partijen.

12 augustus 2017 om 21:25

Aan zo'n constructie dacht ik dus ook met spurs! Waarom is dat niet besproken met de spurs? Lijkt mij een ideale situatie voor zowel de club, speler en Ajax.

12 augustus 2017 om 21:35

Tottenham gaat geen 40 miljoen betalen om hem vervolgens te verhuren. Hij wordt gehaald voor de basis.

12 augustus 2017 om 21:38

Vertonghen en Alderweireld zijn misschien wel het beste duo van de PL. Ik zie sanchez daar echt niet zomaar basis speler worden. Achter die 2 wordt het alleen een stuk minder, dus zal hij 3de cv worden waarschijnlijk. En 40 miljoen is peanuts voor PL clubs, dus zou niet raar opkijken als ze hem voof de toekomst halen. Nu kunnen ze de absolute top nog voor zijn, straks nietmeer.

12 augustus 2017 om 21:51

Spurs zijn geen City of Man U ze doen wel mee met de gekkigheid maar niet zo extreem als de clubs uit Manchester en Chelsea dus peanuts geld niet echt voor Spurs denk ik

12 augustus 2017 om 21:54

Spurs speelt nu 3-4-3 met Dier, Aldeweireld en Vertonghen. Denk dat als hij gehaald wordt, hij Dier laat doorschuiven..

Verkopen aan madrid met als voorwaarde dat je hem 1 jaar huurt! Lijkt me een prima oplossing voor alle partijen.

60 miljoen vragen. De competitie is begonnen, waarde is sowieso gestegen.

Laat ze maar mooi tegen elkaar opbieden dan. In deze voetbalwereld kun je misschien wel 50-60 miljoen voor hem vangen. En dan nog een doorverkooppercentage erbij.

Wat apart overigens dat sanchez buiten selectie is gelaten. Zou het toch zo zijn dat hij deze transfer wil maken? Dan kan ajax wel nee blijven roepen, maar dan moet je met 40 mio gewoon content zijn voor een speler die afgelopen seizoen als een tank stond te verdedigingen. Aangezien het statistisch bezien neit mogelijk is om prestatie in EL van afgelopen seizoen te herhalen, laat staan te verbeteren, is het voor alle partijen dat hij zijn zin krijgt.

12 augustus 2017 om 21:26

Denk dat overmars even wacht, bedragen in de media gooit, hierdoor tonen andere clubs ook interesse waardoor de prijs alleen maar omhoog gedreven wordt.

Ajax hoeft niet te verkopen geld hebben ze zat maar als Sanchez zelf weg wil zou ik hem laten gaan. Een situatie zoals bij Van Dijk of Dembele moet je vermijden en een ongelukkige speler is ook niet wat je wilt bovendien is 40 miljoen een mooi bedrag waarvoor je vervangers kaan gaan zoeken.

Een linksback en een buitenspeler zou ik zeggen.

12 augustus 2017 om 21:19

Het te bieden bedrag zal boven de 40 miljoen moeten zijn als je de tekst goed had gelezen. Een bod van 40 miljoen is al afgeslagen.

12 augustus 2017 om 21:38

Eerder een aanvallende middenvelder die snelheid creativiteit en scorend vermogend heeft. Donny heeft te weinig snelheid om bij dollberg te kunnen aansluiten. Donny kan wel uistekend op 6 spelen.

12 augustus 2017 om 21:39

In de eredivisie moet ajax gewoon 352 gaan spelen, dan ben je direct van het eiland probleem van dolberg en het back probleem af.

12 augustus 2017 om 21:56

Eilandprobleem van Dolberg? En hoe ziet je opstelling er dan uit in een 352 formatie?

Bij een bod van rond de 50 miljoen zie ik Ajax heus wel akkoord gaan. Zeker als Sanchez aangeeft dat hij ook weg wil. Indien deze transfer door zal gaan, vraag ik me af in hoeverre het invloed zal hebben voor binnenlandse transfers in de Eredivisie.

12 augustus 2017 om 21:23

In welk opzicht denk je dat dit invloed gaat hebben op binnenlandse transfers in de eredivisie?

12 augustus 2017 om 21:27

Het kan zijn dat een transfer een trigger is voor een schakeling van transfers. Echter zie ik niet in wie in de ED Ajax zou moeten halen. Iemand die een directe versterking is dus.

12 augustus 2017 om 22:19

Als Ajax 50 miljoen binnen haalt voor een speler gaan de subtoppers waarschijnlijk meer geld vragen voor hun talenten.

12 augustus 2017 om 21:27

Ik zie geen verdediger in de eredivisie rondlopen die direct bij Ajax ingepast kan worden. Ben benieuwd op wie jij doelt. Ik zou Blind graag terug zien komen. Multifunctioneel en een echte Ajaxcied. Of misschien toch Denswil terug halen?

12 augustus 2017 om 23:39

En waarom exact zou blind in de bloei van zijn carrière zo'n 4 stappen terug doen? Blind komt, als die komt, pas over een jaar of 5/7 terug

Als je 50/55 miljoen pakt en het goed her investeerd op meerdere posities ga je er op vooruit.
Houdt ajax het geld op de bank en gaan spelers als veltman, dijks en viergever basis blijven tjaa dan ben je dom bezig.

Ajax zijnde zou ik hem niet voor minder dan 50mil laten gaan. In de huidige markt is 50mil voor Sanchez iets te weinig. Hij heeft veel potentie en zou absolute top kunnen halen.

Barca zijnde zou ik hem niet halen. Concentreer op LW en CM! Het duurt al heel lang om tenminste één speler aan te trekkrn. Een verdediger hebben we ook niet nodig nu. Volgend jaar komt Mina over voor een laag bedrag. Ik vind Sanchez wel wat beter dan Mina, maar nogmaals een verdediger binnenhalen is nu niet van belang.

Overmars heeft ballen. Alleen hopen dat hij zich verder ontwikkeld , in vorm en fit blijft zodat je volgend jaar nog duurder kunt verkopen.

Gooi dat bedrag maar om hoog. Als we Sanchez toch moeten verkopen dan voor een abnormale hoge prijs. Barcelona en Real hebben poen zat.

Als er een bod van 50, of misschien wel 60 miljoen komt, krijg je toch wel klamme handen.
Door de EL finale ligt zijn waarde toch wel op zijn hoogtepunt. Ik betwijfel of zijn waarde nog zal stijgen als je wacht.

Aan de andere kant, Ajax heeft het geld niet nodig. Ze hebben zat geld achter de hand en zijn bezig een mooi team op te bouwen om structureel iets moois neer te zetten in Europa. Sanchèz is een belangrijke schakel daarin. Het zou zonde wezen om zo'n belangrijke pion te verliezen.

Tegelijkertijd is de scouting van Ajax tegenwoordig goed bezig en zeer actief op de Zuid Amerikaanse markt. Misschien komen er voor Sanchèz wel 2 of 3 nieuwe goudmijntjes voor terug.
Het is wikken en wegen...

Als ik Ajax was zou ik het bod accepteren en met zoveel geld kunnen ze vast en zeker wel meer dan 1 verdediger terug halen van een goed niveau. Ik ben van mening dat ze er met de verkoop van Davinson beter uit zullen gaan komen mits ze gelijk goed door kunnen schakelen naar vervangers. Maar dat is nu net het probleem van Overmars, die bakt er namelijk niks van daar in Amsterdam!

13 augustus 2017 om 01:35

Overmars begint naar mijn mening juist net zijn draai te vinden, na een stroef begin. Echter wordt hij naar mijn mening teveel tegengewerkt door van der Sar & Co.
Ook de aanstelling van Keizer als trainer, waar Overmars juist tegen was, is hem door de strot geduwd.
Maar Overmars in combinatie met de zeer actieve scouts die volgens mij heel Zuid Amerika aan het afspeuren zijn geeft mij wel vertrouwen in een goede vervanger voor Sanchez

Hoop dat Barcelona een deal kan maken voor 20 miljoen + bonussen en Munir voor Davinson Sanchez. Voor beide partijen een schitterende deal lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren