wk2018
Zaterdag, 12 Augustus 2017

Barcelona maakt veertig miljoen over naar China

Barcelona lijkt niet bij Tottenham Hotspur aan te hoeven kloppen. De Londenaren zijn niet van plan om afscheid te nemen van Christian Eriksen. (Daily Mirror)
PSV kijkt na het vertrek van Davy Pröpper rond voor een nieuwe middenvelder. De Eindhovenaren willen echter alleen toeslaan als het om een echter versterking gaat. (De Telegraaf)
/
Barcelona is naar verluidt dicht bij de komst van Paulinho. De Catalanen zouden een akkoord hebben bereikt met Guangzhou Evergrande over een transfer van veertig miljoen euro. (Daily Mail)
Excelsior lijkt nog even geduld te moeten hebben voordat er duidelijkheid komt over een eventuele transfer van Davy Roef. Anderlecht wil eerst kijken wat andere keepers van de club gaan doen. (Het Nieuwsblad)
Stoke City is niet de enige club met interesse in Andros Townsend. Leicester City denkt er eveneens over na om de aanvaller op te pikken bij het Crystal Palace van Frank de Boer. (Daily Mirror)
Real Madrid gaat deze zomer geen keeper uit de Premier League halen. De Koninklijke heeft de komst van Thibaut Courtois of David de Gea uit het hoofd gezet. (Daily Express)Poll

Denk jij dat Paulinho een versterking zou zijn voor Barcelona?


44 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Dan hoor je dat Dembele en Coutinho binnen een paar uur afgerond zijn en dan hoor je dat Barcelona 40 miljoen heeft betaald voor Paulinho, zo kan het snel gaan (':

12 augustus 2017 om 15:08

Barca heeft Laporte nodig! Beleid is echt slecht bij Barca. Ze glijden met het jaar af! Haal Dybala en Dembele en klaar is Barca. Geen overschatte Paulinho!

12 augustus 2017 om 15:31

Dybala heeft net nummer 10 gekregen dus de kans dat hij deze zomer nog vertrekt is zo goed als uitgesloten, zeker nu er nog nauwelijks tijd is om een vervanger voor hem te halen. Daarbij zullen Dybala en Dembele onder de huidige omstandigheden ook meer gaan kosten dan 220 miljoen euro. Ook zou ik niet weten wat Barca moet met Dembele en Dybala. Dembele zou dan op de flank gaan spelen en Dybala op het middenveld. Een 4-3-3 met een middenveld bestaande uit Busquets-Rakitic/Iniesta-Dybala met daarvoor Messi-Suarez-Dembele zie ik niet werken.

12 augustus 2017 om 15:35

Wie moet gaan banken voor laporte dan? Pique lijkt daar onbetwist en dan heb je mascherano nog met die donkere fransman die van Lyon ofzo kwam al centraal toch

12 augustus 2017 om 15:55

@ampie: Volgens mij bedoelen ze Laporta (oud voorzitter) en niet de verdediger van Athletic

12 augustus 2017 om 15:59

Is dit een grap? Laporte is een voorzitter geen speler.

12 augustus 2017 om 20:18

Laporta is een voorzitter, Laporte is een centrale verdediger uitkomend voor Athletic Bilbao.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Paulinho is nou verre van wat Barcelona nodig heeft. Ze zakken weer af naar het niveau van eind 99

Een regelrechte schande. Wat moet je nu nog gaan uitleggen aan jongens als Sergi Roberto, Denis Suárez, Sergi Samper en Carles Alèña? In plaats van dat de club kiest voor het talent dat (al dan niet gedeeltelijk) zelf is opgeleid gaan we voor een uitgebluste veteraan die al vroeg in zijn carrière heeft gekozen voor het grote geld in China? Wat is dat nou voor een voorbeeld aan jong talent? En wat is dat voor teken richting La Masía? Dit is een regelrechte belediging.

Voordat Neymar vertrok zijn er pogingen gedaan om Paulinho binnen te halen, mogelijk op aanvraag van de verwende Braziliaanse aanvaller en zijn geldbeluste vader. Nu lijkt men dus weer bij hem uit te komen. Vooralsnog maken de Daily Mail en Gerard Romero melding van een overgang (die in de komende dagen officieel zal worden, maandag lijkt de presentatie te zijn), al wordt het door meerdere andere bronnen snel overgenomen. Gerard Romero is normaliter een betrouwbare Catalaanse journalist, maar zit deze transferperiode meermaals mis en lijkt te moeten gissen. Er is dus een kleine kans dat dit niet waar blijkt te zijn, maar vrees dat het toch echt zover is.

Die motie van wantrouwen tegen dit bestuur moet nu echt vaart gaan krijgen, zelfs de oudere generatie die trouw blijft aan Bartomeu moet inzien dat dit bestuur de club naar de kloten helpt. Van Verratti naar het vertrek van Neymar en van jong talent uit La Masía naar Paulinho. Hoe pijnlijk is dit? Hoop van harte dat het bestuur in september zonder genade uit de club wordt gewerkt en nooit meer terug mag komen. Belastingfraude, betrokkenheid bij de illegale verkoop van televisierechten (al dan niet indirect), het verwaarlozen van La Masía, het illegaal aantrekken van jonge spelers en de daarin resulterende transferban… Hoe ver mag het gaan?

12 augustus 2017 om 15:16

Denk je werkelijk dat het al zover is met Paulinho?

12 augustus 2017 om 15:20

Ik vrees met grote vrezen.

12 augustus 2017 om 15:26

Laten we samen huilen in een hoekje

12 augustus 2017 om 15:35

Waarom? We wisten allang dat het bestuur in staat was tot dit soort taferelen. Het is zaak om nu campagne te voeren voor het aftreden van dit bestuur, waarom Benedito al een lange tijd mee bezig is. Jammer genoeg mag ik zelf niet stemmen, maar wellicht kunnen we toch iets doen vanuit Nederland om de afzettingsprocedure te helpen.

12 augustus 2017 om 15:39

Hoe zie je dat voor je vanuit Nederland?

12 augustus 2017 om 15:43

Daar zit ik nu over na te denken. Enkel clubleden mogen stemmen en het grootste deel daarvan woont in Catalonië. Als je dus iets wil doen zal je dat dus duidelijk moeten maken bij degenen die daarover mogen beslissen.

12 augustus 2017 om 15:58

Als deze transfer van Paulinho door zou gaan hoop ik in ieder geval dat Dembele verwelkomt wordt. Bosz heeft verteld dat Dortmund vanavond met Dembele om de tafel gaat zitten en er dan een statement komt over wat er gaat gebeuren.

12 augustus 2017 om 18:38

Een regelrechte schande mocht dit waar zijn. Maar ik wat ik niet snap is dat het bestuur niet in ziet dat werkelijk niemand op een Paulinho zit te wachten. Of zou Valverde zelf misschien om deze transfer hebben gevraagd? Ik vind het maar raar. In plaats van alles op alles zetten om Dembele ten minste binnen te halen eventueel met Seri van Nice komen ze met deze B-garnituur voetballer.

12 augustus 2017 om 20:00

Manmanman ongelofelijk dit(als het waar is). Ik kan t niet geloven. Onze voorzitter die al een hele berg (terechte) kritiek en boze fans over zich heen krijgt wilt het verzet alleen maar groter maken volgens mij! Deze transfer gaat tegen alle 'barcelona wetten' in. Een speler van 29 jaar uit China die bovendien mislukt is bij Tottenham terwijl er genoeg jeugd met kwaliteit rond loopt... Ik weet niet waar meneer Fernandez en Bartomeau mee bezig zijn. Het is een schande. Zo jaag je talenten zoals Alena, Sergi roberto, Samper etc weg en geef je ook een slecht voorbeeld aan de hele jeugd.

Seri zou ik heel goed begrijpen. Past bij ons en is om de juiste leeftijd om zich verdek te ontwikkelen. Maar ondanks dat zou er nu gewoon voorkeur/vertrouwen moeten gegeven worden aan de jongens die we wel hebben. Met Sergi Roberto en Rakitic hebben we al allrounders die veel kwaliteiten hebben. We hebben niet een speler uit China nodig die al vroegtijdig besloot om zijn Europese carrière te ruilen voor het grote geld.

12 augustus 2017 om 20:35

Guaporta het is zo goed als rond.Ploeggenoot van Paulinho heeft een foto geplaatst op social media met de tekst succes

12 augustus 2017 om 22:12

Guaporta ik zal wel in jou plaats gaan stemmen aangezien ik socio ben 😜. Hoe sneller ze buiten vliegen hoe liever. Wat een wanbeleid, zoals je al zegt wat verwacht je nou nog van jongens als samper, aleña en suarez als ze liever de overige speel min gunnen aan een bijna 30 jarige braziliaan die totaal niet nodig is. Aankoop en verkoop beleid een dikke 0

12 augustus 2017 om 16:12

Helemaal met je eens. Deze transfer zou bijna opzettelijk belachelijk zijn. Al 7 (9 als je Samper en Alena meetelt) middenvelders voor 3 posities, eigenlijk 6 (of 8) voor 2 posities want Busquets moet in principe alles spelen. Het zou na Rakitic, Denis en Gomes de zoveelste klap zijn voor Rafinha en met name Roberto. Vorig jaar paste hij zicht goed aan als rechtsback, hij heeft meermaals bewezen in dienst van het elftal te spelen en kan met zijn unieke rushes echt voor gevaar zorgen. Tevens is hij de laatste jongen uit La Masia die echt een beetje is doorgestroomd... Een extra talent voor centraal achterin, zoals Sanchez van Ajax, om te strijden met Santos om wie Piqué over een paar jaar mag vervangen, en een echte ster om Neymar te vervangen, meer is niet nodig. Dembele of Dybala zijn in mijn optiek de enige opties (qua kwaliteit, potentie en leeftijd). De eerste oogt niet echt intelligent en bovendien zegt het iets over zijn persoonlijkheid dat hij nu bij Dortmund doet (staken) wat hij ook bij Rennes deed. Dus wie weet over een paar jaar ook bij Barcelona... Dybala wil denk ik niet weg, past ook niet echt op linksbuiten, speelt bij Juventus toch een heel ander type voetbal en kost bovendien denk ik bijna net zoveel als Neymar. Wat dat betreft kan het bestuur voor de aanvallende versterking niet echt winnen. Maar om dan dit te doen...

12 augustus 2017 om 15:37

Barcelona vindt de Chinese competitie onderschat. De scouts hebben daar een pareltje ondekt die de rest van de wereld al had afgeschreven, Paulinho. Pas 29 jaar dus nog in de bloei van zijn leven.

12 augustus 2017 om 17:00

SpeedyAFC daar ben ik niet mee eens haal dan gewoon een goede middenvelders die al goed presteerd heeft op hoog niveau en die wat jonger is 29 vind ik niet in de bloei van zen leven dan kun je miss nog 3 jaar mee met dit niveau en ik denk dat hij dat nu al niet kan

13 augustus 2017 om 00:50

Vriend, dit heet sarcasme. Ik geloof niet in spelers die al aan het afbouwen waren en ineens weer terug moeten komen op het hoogste niveau.

Als deze jongen zo goed was, dan had Tottenham hem niet voor een relatief laag bedrag laten vertrekken naar China.

Dat dit bestuur nog mag blijven is niet te behrijpen. Hoe kun je zo iemand halen voor 40mil. Mislukt bij Totenham, speelt nu al jaren in China, en is 29. Das hetzelfde als Arda, ga nooit spelen, en je krijgt hem niet meer verkocht, niemand ga hem nog willen. Dit is gewoon een grote schande, ik hoop dat dit niet doorgaat.

Barca kan beter belachelijk veel geld uitgeven aan wereldtop dan veel geld aan middenmoot. Snap trouwens ook niet waarom KDB noet genoemd wordt als vervanger van Iniesta moest Coutinho niet haalbaar zijn: minder marketingwaarde, minder populair qua wereldbevolking maar meer rendement, korter contract en dus goedkoper(?). Snap ook niet dat zijn naam hier nauwelijks genoemd wordt, terwijl hij in mijn ogen dé perfecte opvolger is. Hopelijk geraken ze dan met Ousmane Dembélé rond waarvoor veel betaald moet worden maar dat moet dan maar...

Goede aankoop! Paulinho is een sterke speler en kan Neymar niet 100% vervangen maar heeft zeker de kwaliteiten om hem deels in te vullen. Ik snap de negatieve reacties niet op deze transfer, dit kan nog een hele boel smoelen gaan snoeren hier.

12 augustus 2017 om 16:13

Neymar vervangen?! Hoop dat dit als troll is bedoeld. Paulinho is een centrale -box to box- middenvelder en zal dus in geen enkel geval als vervanger van Neymar komen.

12 augustus 2017 om 16:21

Weet je wie nog meer een box to box middenvelder is? Sergi Roberto, een 5 jaar jongere, Spaanse jongen uit eigen jeugd. Kind van de club, held van de champions league en een jongen die rustig op zijn kans heeft gewacht, steeds in dienst van het elftal speelde, zelfs als rechtsback goed uit de voeten kwam en samen met Rafinha, Denis, Samper en Alena nu nog minder minuten kan maken. Eerst Rakitic, toen Gomes, en nu weer een middenvelder aankopen zou echt te belachelijk zijn voor woorden en een klap zijn voor deze jonge talenten.

12 augustus 2017 om 16:53

Ik zeg ook niet dat we Paulinho moeten halen toch? Ik meld alleen dat dit een box-to-box middenvelder is. Leek namelijk zo dat je even mij wou bewijzen dat we hem niet nodig hebben.

12 augustus 2017 om 17:02

Gomes mag toch verkocht worden dus dat is er een minder of heb ik fit verkeerd begrepen

12 augustus 2017 om 17:17

Nee sorry dat weet ik. Ben het met je eens dat we hem absoluut niet nodig hebben

12 augustus 2017 om 18:56

Gomes krijgt (in mijn ogen terecht) nog een seizoen om zich te bewijzen. Zal niet worden verkocht.

Een transfer van Paulinho zou pure kapitaalvernietiging zijn.

Wij hebben al genoeg spelers voor op de bank die goed genoeg zijn om hier en daar wedstrijden mee te pakken zoals een Andre Gomes, Denis Suarez, Rafinha, Alena en Sergi Roberto.

40 miljoen euro voor deze Paulinho zou daarom een zeer foute keuze zijn.
Ik schat de Braziliaan absoluut niet hoger in dan de huidige bankspelers van Barca.

Een Coutinho en Eriksen zijn wel degelijk te verantwoorden omdat zij voor rond de 100 miljoen euro de plek van Iniesta gaan overnemen en zich allebei bewezen hebben bij topclubs in Engeland.

Naast het feit dat Paulinho niet goed heeft gepresteerd bij Tottenham speelt hij nu in China waar het algemene niveau beduidend lager is.

Het is gelukkig een bron van de Daily Mail en dus niet betrouwbaar, maar het bestuur kennende kopen zij deze Braziliaan inderdaad voor 40 miljoen.

Het is maar de Daily Mail jongens.. dan kan je er wel vanuit gaan dat het niet klopt. Maar als het wel zo is.. dan mag het bestuur gelijk vertrekken die die mooie club waar ik fan van werd naar de Filistijnen helpen

Hahah dat Barcelona zeg . Hoe kan het dat zo'n speler al überhaupt genoemd wordt bij Barça laat staan wordt gehaald voor 40 miljoen . Een speler die met alle respect in China voetbal hoe kan die nou het niveau van Barça omhoog tillen . Speelt bij Brazliaans elftal wel aardig maar 40 miljoen dan laat je hem toch links liggen . Barça kan met hun geld en status bijna elke middenvelder kopen. En dan gaan ze 40 miljoen betalen voor en speler die mislukt is bij spurs en nu in China speelt het is gewoon lachwekkend . En dat te bedenken dat Juve op het punt staat Matuidi voor de helft van dat bedrag binnen te halen . Zou me kapot schamen als Barça fan zijnde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren