Ajax betaalt meer dan twee miljoen voor Johnsen: ‘Dat bedrag klopt niet’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 08:22

SC Heerenveen bracht vrijdag naar buiten dat het Dennis Johnsen kwijt raakt aan Ajax. De vleugelaanvaller moet alleen nog medisch gekeurd worden in Amsterdam. In eerste instantie sprak Omrop Fryslan van een transfersom van twee miljoen euro, maar dat bedrag ligt volgens technisch manager Gerry Hamstra hoger.

“Wij doen nooit inhoudelijke uitspraken over contracten of bedragen maar die twee miljoen klopt niet. Het is hoger”, zegt Hamstra in gesprek met Omrop Fryslan. Het contract van Johnsen bij sc Heerenveen liep nog tot 2018 en de vleugelaanvaller was niet van plan om die verbintenis te verlengen. “We moeten dan een afweging maken en als er dan zo'n bedrag komt waarvan je zegt: Dat mag je niet laten lopen.”

“Het speelt al een aantal weken dus in die zin was het niet opmerkelijk, maar het zorgt wel voor mixed feelings. Aan de ene kant hoop je dat hij het eerste elftal haalt, maar aan de andere kant komt Ajax op het laatste moment voorbij”, stelt de technisch manager van de Friezen. Johnsen was in Heerenveen de beoogde opvolger van Sam Larsson, die ook op korte termijn lijkt te vertrekken.

Heerenveen nam de negentienjarige Noor in 2015 over van Rosenborg BK, de volgende tegenstander van Ajax in de Europa League. Johnsen speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Heerenveen, maar een debuut in het eerste elftal bleef voorlopig uit. Hij zat al wel een aantal keer op de bank bij het eerste elftal van de Friezen.


Poll

Vind jij Dennis Johnsen een goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Zo balen dit, was echt veel gevaarlijker dan Zeneli tijdens de voorbereiding.

Maar als je niet wilt bijtekenen is dit de enige juiste oplossing.

Mochten zowel Larsson als Zeneli weggaan dan zullen we nog een keer de markt op moeten.

12 augustus 2017 om 09:01

Ajax is al langer met hem bezig, ook mede de redenen dat hij niet bij wou tekenen...

En zie hier onder mij de op teentjes getrapte ajacieden. Maar bij Heerenveen weet iedereen dat ajax hem al langer aan het paaien was. Anders had die jongen 100% bij getekend..

12 augustus 2017 om 09:58

En dat is verboden ofzo? Heerenveen heeft hem ook gepaaid vanuit Noorwegen

12 augustus 2017 om 10:05

Het is niet verboden nee, daarom blijft het nog wel jammer dat zon jongen in de Juup minuten gaat maken ipv bij Hveen in de Eredivisie. Zelfde verhaal als gudmundsson die naar psv ging vorig jaar. Topclubs met het tweede in de Jupiler league hebben gewoon meer te bieden dan subtoppers in de Eredivisie. Meer salaris, een basisplaats in het tweede waar je je op goed niveau kan ontwikkelen en uitzicht op een plek in het eerste wat hoger is dan Hveen 1. Ben benieuwd of we in de toekomst iets hiertegen kunnen doen, zoals het gat tussen de wereldtop en Ajax elk jaar groter word, word ook het gat tussen de top 3 en subtop groter. Dat vind ik persoonlijk een kwalijke situatie waardoor de competitie minder spannend word.

12 augustus 2017 om 10:42

Je hebt gelijk. Het is sneu voor Hveen. Het is een cirkel. Jammer genoeg. Het komt de ED niet ten goede.

12 augustus 2017 om 11:37

Gudmundsson is al 2 of 3 jaar geleden vertrokken. Die kon toen ook al bij ons in de basis komen. Maar die wou naar PSV en speelt nog steeds JL. Het is voor Johnsen te hopen dat hij niet dat traject aflegt. Anders is toch wel de conclusie dat je beter bij Heerenveen kan blijven voor speeltijd.

12 augustus 2017 om 11:43

Het is inderdaad vervelend kan ik me donders goed voorstellen. Bij Ajax worden ze ook weggekocht. Ik had liever een eigen jeugdspeler langer kunnen houden dan dat we nu elders moeten halen. Ajax heeft een prima opleiding maar je kan helaas niet voor elke speler die weggekocht wordt direct een geschikte vervanger klaar hebben staan. Ik hoop dat er echt nog een keer wat aan gaat gebeuren aan die kinderhandel

12 augustus 2017 om 09:50

Nu maar hopen een Frenkie verhaal. Die ging in ieder geval op dezelfde manier bij streppel weg .

Haha wat een onzin ! We doen geen uitspraken over transfersommen maar 2 miljoen klopt niet...

On: leuk dat Ajax weer een talent gekocht heeft. Ik had liever een directe concurrent voor Younes gezien, die hem meteen al kon vervangen... Het blijft allemaal erg jong bij ons.

12 augustus 2017 om 08:46

Je begint een beetje op hansje69 te lijken met oeverloos geklaag over hoe het allemaal wel anders moet, het beleid heeft vorige jaar toch tot een Europese finale geleid. Wie zijn nou de geregeld uitblinkers bij Ajax? Een stel 17-20 jarigen, Kluivert, Sanchez, Dolberg, VD Beek, Frenkie, de Jong, De Ligt.. Goed genoeg is oud genoeg. Vind de voortdurende roep om oudere spelers een beetje kortzichtig. Deze jongen zou basisspeler worden in de Eredivisie, waarom zou hij bij Ajax de concurrentie niet kunnen aangaan? Ga jij intussen blij zijn met de komst van Huntelaar, die is toch oud genoeg hoop ik?

12 augustus 2017 om 09:18

Hij heeft het natuurlijk over het stuk na 'on', waarin wordt 'geklaagd' dat er weer een talent wordt aangetrokken in plaats van een direct concurrent van Younes die er meteen staat.

12 augustus 2017 om 11:12

@manodedios; oeverloos geklaag ? Ik wil een zo sterk mogelijk Ajax zien, dat speelt vlgs Amsterdams dna; aanvallend, snel, frivool en met eigen jeugd. Afgelopen seizoen was erg goed onder Bosz. Alleen doordat we de selectie te laat op orde hadden, speelden we geen CL en werden we geen kampioen. Daaruit zou lering getrokken moeten worden. Ik roep niet dat er steeds oudere spelers gehaald moeten worden. Wel dat er versterkingen moeten komen. The Hunter als backup vind ik geweldig. Maar een goede linksback en linksbuiten is imo ook een must. Nu halen we een talent, terwijl we ook Cerny als talent hebben lopen. We

12 augustus 2017 om 09:08

@fcbogarde

Ajax heeft veel tijd en energie gestopt in een poging om Richarlison te contracteren als directe concurrent voor Younes. Hoewel Ajax bereid was een flinke som op tafel te leggen en met de speler een contract voor 5 jaar was overeen gekomen, is die transfer helaas afgeketst omdat zijn club steeds met nieuwe eisen kwam. Waaruit eens te meer blijkt hoe moeilijk het financieel is om directe versterkingen naar Nederland te halen. Overmars is niet alleen de baas bij Ajax en kan niet alleen bepalen hoveel geld hij mag en kan uitgeven aan een transfer. Als zijn mededirecteuren en/of de RvC zeggen tot hier en niet verder, zal hij zich daaraan dienen te committeren. Ik begrijp sowieso helemaal niets van dat geweeklaag omdat Ajax financieel en sportief kerngezond is en er een selectie staat waar de club absoluut mee voor de dag kan komen. En nog steeds bezig is om die waar mogelijk te versterken. Als echter nu nog niet duidelijk is dat een speler contracteren iets anders is dan een doosje schoensmeer kopen bij de supermarkt, weet ik het ook niet meer. Dat kost veel tijd en onderhandelen om te voorkomen dat je het vel over de oren wordt getrokken. Dat Ajax bedragen van boven de 10 miljoen kan uitgeven komt niet omdat de club de geldkraan wijd open zet, maar op een zuinige en verantwoorde manier met het kapitaal van de club omgaat. Hoe minder je uitgeeft, hoe meer je verdient en hoe meer er over blijft om weer te investeren.

Als dat niet lukt moet je het gewoon over een andere boeg gooien en een jong talent aantrekken.

12 augustus 2017 om 14:37

@scepticus

Dat verhaal heeft natuurlijk ook twee kanten. Ik ben het helemaal eens dat je niet met geld moet gaan gooien. Maar het beleid van Ajax heeft 1 groot nadeel: Overmars en het scoutingsapparaat moeten zich natuurlijk ook bewust zijn van de financiele mogelijkheden van Ajax. Als je weet dat het erg moeilijk gaat worden om Richarlison te contracteren omdat er al langere tijd interesse is van clubs die meer financiele middelen hebben, dan zou je je opties moet spreiden en niet al je ballen op 1 speler moeten richten. Nu lijkt het, nadat de tranfser van Richarlison niet doorgaat, alsof er totaal geen plan B is. Verder is het natuurlijk ook vreemd dat na 2 jaren nog geen fatsoenlijke linksback kan worden aangetrokken. Ik ga er vanuit dat er meer individuele kwaliteit en talent bij Ajax rondloopt, maar Feyenoord een meer uitgebalanceerd team zal blijken. En dat zal geheel het gevolg van het tranfserbeleid zijn.

12 augustus 2017 om 15:36

@fcbogarde: Je selectie en basiself verbeteren kan je slechts op twee manieren doen: kant en klare spelers kopen die er direct staan, zoals de absolute topclubs doen, maar dan heb je tegenwoordig transferbudgetten van enkele honderden miljoenen nodig, althans als je spelers wilt halen die daadwerkelijk een meerwaarde hebben. Hoe dan ook, als je gaat gooien met geld moet die linksbuiten dan wel beter zijn dan Younes, anders moet je het niet doen. Een snotjoch als Richarlison waar Overmars vol voor is gegaan moet al ruim 12 miljoen kosten en van hem kan je je afvragen of het direct een basispeler is. Neres was dat bv niet; Neres en Richarlison zijn wat mij betreft categorie 2 waar ik de volgende alinea over uitwijd. Een speler als Sam Larsson moet Ajax niet halen, die gaat niet meer spectaculair beter worden.

De tweede manier is jonge talenten halen, deze opleiden en door te laten stromen tot het eerste. Dit is wat Ajax doet, en als je het mij vraagt zeer succesvol. Bergkamp gaf het recentelijk aan in een interview, Ajax kan nu gek gaan doen en enorme geldbedragen gaan weigeren en kiezen voor de kracht van de selectie; waarschijnlijk doelt hij in deze op het bod van 40 miljoen van Tottenham op Sanchez dat geweigerd is. De CL zal je er niet meer mee winnen, die tijd is voorbij door de vergevorderde commercialisering, maar Ajax kan wel weer struktureel leuk mee gaan doen in Europa.

Hoe dan ook,ik vind jouw kijk, en een aantal andere Ajacieden hier op het forum zoals hansje69 en sulejmani, niet realistisch; jullie willen teveel en denken te makkelijk.

Wat een jankerd, 'geen inhoudelijke uitspraken'. Even je gelijk willen halen in de media, maar noem dan ook gewoon het juiste bedrag vent. Wat was het dan wel, 2,5? We zullen rustiger slapen nu je deze grove misvatting even hebt recht gezet.. Er zal geen 6 miljoen betaald zijn lijkt me — dus waar hebben we het over?

12 augustus 2017 om 09:04

manodedios
12 augustus 2017 om 08:46
#5

Je begint een beetje op hansje69 te lijken met oeverloos geklaag over hoe het allemaal wel anders moet

Ik quote jou even.

en nu nog een x de tekst.

“wij doen nooit inhoudelijke uitspraken over contracten of bedragen maar die twee miljoen klopt niet. Het is hoger”, zegt Hamstra in gesprek met Omrop Fryslan.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Dat is standaard bij Heerenveen dus niet zo klagen zoals je zelf zegt!

12 augustus 2017 om 09:55

Haha doe rustig joh. Wat is het probleem? Het enige wat hij aangeeft is dat de 2 miljoen die in de media wordt genoemd niet juist is. Of het dan 2,5/4/6 miljoen is maakt toch niet uit, 2 miljoen klopt dus gewoon niet.

12 augustus 2017 om 14:25

Ja maar als je eerst zegt nooit inhoudelijke uitspraken hierover te doen, en daarna dat toch doet, klopt er iets niet, toch? Ik kan me vergissen, maar was zoiets een paar weken geleden niet ook al het geval bij Heerenveen met een verkochte speler?

Tuurlijk, zoiets hoorden we pas ook al. Blijkt het een verschil van een paar ton te zijn. Prima, Ajax, betaald 2,2 miljoen. Wat jij wil.
Ik zou zeggen, laat het maar zien bij Ajax, beetje druk op Younes is niet erg en desnoods bankt ie maar een keertje.

12 augustus 2017 om 11:08

Haha precies dit. Feyenoord haalt St. Juste voor 4,5 miljoen. 'Nee', dit bedrag klopt niet. Ligt veel hoger.' dagen later: Feyenoord betaalt exact 4,8 miljoen voor St. Juste.

12 augustus 2017 om 13:19

3 ton meer is bijna 7% meer vind ik toch wel een flink verschil.als jou baas elke maand 7%minder salaris overmaakt doe je zeker ook niet moeilijk want het is toch maar klein verschil?

goede speler hoop dat hij het red ajax heeft toch wel veel jonge buitenspelers die als concurrent gelden

Hamstra zegt dit vooral voor de supporters van Heerenveen die balen dat een groot talent is vertrokken en twee miljoen te weinig vinden. Hij wil gewoon duidelijk maken dat ze Johnsen niet voor een appel en een ei hebben verkocht, logisch toch?

12 augustus 2017 om 08:57

2 ,5 miljoen is een faire prijs voor deze topper in spe baal ontzettend van deze transfer had graag gezien dat hij had bijgetekend maar thats life .hopelijk kunnen we nu samba sam en arber zenelli & henk veerman ook nog voor een leuke prijs verkopen en dan doorselecteren , nieuwe spits nieuwe nr 10 en we kunnen weer knallen

12 augustus 2017 om 09:56

Ik baal vooral van het feit dat Heerenveen niet slagvaardiger is met hun contracten. Ze hebben het onderste hier uit de kan gehaald, maar als dat contract tot 2020 had doorgelopen (waar ze al eerder voor gezorgd hadden kunnen hebben), had je niet de noodzaak gehad hem nu te verkopen. Je moet nu bijna nog op zoek naar een vervanger want de jeugd staat er nog niet, voor zover die er al is.

12 augustus 2017 om 10:09

De jeugd staat er nog niet nee, dat komt omdat de jeugd juist net weggekocht is zonder maar 1 minuut in het ALS te spelen. Wel logisch dat hij verkocht wordt als hij niet wilde verlengen.

12 augustus 2017 om 14:54

Denk niet dat het daaraan ligt. Hij zal ook wel beetje gek gemaakt zijn voordat contract ter sprake kwam. Denk wel dat ie t gaat redden.

Gerry Hamstra acteert daar even de topmanager te zijn door zijn supporters te pleasen dat ze de speler echt niet makkelijk hebben laten gaan. Alsof het zoveel uitmaakt of er nu 2 miljoen, of 2.3 miljoen is betaald. Lekker goedkoop scoren ook zeggen welk bedrag je niet hebt ontvangen.

12 augustus 2017 om 09:07

Lekker goedkoop scoren deze reactie.

Het kan ook net zo goed 4 miljoen zijn, je gist maar wat. Alsof het inderdaad wat uitmaakt, hij wil alleen aangeven dat het meer is dan 2 miljoen om toch een soort van antwoord te geven.

Of gaan we nu hypocriet doen omdat hij dit nu zegt, iets wat standaard is bij Heerenveen en bij vele andere clubs.

Alsof ajax elke x meteen uitspraak doet over haar transfers, nee dan moeten we eerst wachten op de aandelenvergadering en blabla.

12 augustus 2017 om 09:20

Heeft niks met hypocriet doen te maken. Als je zegt dat je als club nooit inhoudelijk op transfersommen of contracten ingaat, dan moet je ook dit soort dingen niet zeggen. Als dat echt zo'n principieel iets is, dan geef je helemaal geen informatie. Maar schijnbaar zijn er bij Heerenveen uitzonderingen mogelijk als het publiek eventjes zoet gehouden moet worden.

Snap niet wat Ajax te maken heeft met het beleid van Heerenveen om inhoudelijk niet in te gaan op transfersommen of contracten. Ajax heeft daar ook beleid voor en daar houden ze zich aan. Heerenveen maakt hier schijnbaar uitzonderingen op.

12 augustus 2017 om 09:22

Ach, dat was met St Juste toch ook. Bleek de uiteindelijke koopsom 3 ton hoger te liggen dan de eerder in de pers verschenen 4.5 mln...
Iedereen heeft zijn stakeholders tevreden te houden.

12 augustus 2017 om 12:35

Bij St Juste was er een verschil van 5% als er bij Johnson 2 ton verschil is is dat 10% ... qua bedrag is het inderdaad laag maar als je het in % is het "fors".

12 augustus 2017 om 13:22

vele vergeten ook dat 2/3 ton gewoon een jaarsalaris is voor een speler van hereveen dus zeker wel een wezenlijk verschil.voor ajax misschien niet maar elke andere club heeft zeker profijt van 3 ton extra te besteden.

Ik zie alleen maar reacties van Ajax-supporters die nu erg boos reageren dat hij zegt dat het bedrag meer dan 2 miljoen is. Zijn deze mensen nu beledigd of zijn ze bang dat er kritiek op Ajax komt nu er meer dan 2 miljoen is betaald voor deze speler? Ik zie het probleem niet zo. In de media wordt een bedrag genoemd die niet klopt en deze man zegt alleen dat het bedrag hoger ligt. En aangezien Heerenveen blijkbaar nooit exacte bedragen noemt kan hij dus niet het werkelijke bedrag noemen. So what? Moeten we dus allemaal denken dat het 2 miljoen is, zodat niemand kan zeggenbdat er eventueel teveel betaald is?

12 augustus 2017 om 10:06

Ik zie nergens reacties van Ajacieden die nu boos zijn dat verzin je gewoon. Lekker belangrijk of het een miljoentje meer of minder is

12 augustus 2017 om 10:17

Haha uh wat denk je van alle reacties boven mij. Alleen maar irritatie over deze Hamstra dat hij zou 'acteren' en dat hij de supporters zoet zou houden. Wat is er niet belangrijk aan een miljoen meer of minder? Dat willen mensen tovh gewoon weten? Bij 200 miljoen is dat niet relevant maar bij een laag transferbedrag wel.

12 augustus 2017 om 10:40

Hamstra deed bij St Juste hetzelfde en toen bleek het een paar ton te schelen. Boeiend hoor. Nu doet ie het weer. Nou dan heeft Ajax een ton meer betaald of 2 ton. Lekker belangrijk allemaal. Als het nou 1 miljoen scheelde ok, dan snapt iedereen dat. Dit is gewoon de popi jopie uithangen. En dan geen bedrag willen noemen, maar wel zagen, dat het meer is.

12 augustus 2017 om 10:52

Of het nou een verschil van 3 miljoen of een paar ton is, hij mag het toch zeggen? Vind er niet zoveel raars aan. En tevens begrijpelijk dat hij richting de supporters wil laten weten dat ze zover mogelijk gegaan zijn. Het moet geen zoethouden worden inderdaad maar ik vind er niet zoveel verkeerds aan om te zeggen dat het bedrag hoger ligt dan 2 miljoen. Ook al zpu het dan 2,2 miljoen zijn.

12 augustus 2017 om 11:40

Wow alle reacties boven jou zitten voornamelijk fans van andere clubs maar je bedoelt die 3 Ajacieden die wat zeggen over de uitspraak van deze beste man? inkemontana, mitch, mano. Sterk overdreven van je dus! Als ik hun reacties lees zijn ze niet boos over het bedrag maar over die uitspraak omdat hij zegt geen uitspraken te doen maar dat eigenlijk wel doet. Elke Ajax supporter weet hoe het werkt hoor dat meestal niet alle bedragen op de cent nauwkeurig kloppen.

Wel typisch zeg van Hamstra. De supporters beginnen te morren en opeens erg duidelijk kenbaar maken wat meneer heeft gekost. Beetje zoet houden van de supporters. Erg jammer!

Blijft zonde voor de competitie natuurlijk. Heerenveen wordt verzwakt omdat een topclub een extra bankzitter nodig heeft. En dan met zijn allen maar klagen over het niveau van de eredivisie.

12 augustus 2017 om 11:16

Ja maar dat gebeurt macro ook. Grote clubs in Europa lopen ook overal te shoppen en zetten goede spelers op de bank. Dat heeft niet alleen met de Eredivisie te maken. Moet Ajax of PSV of Feyenoord zich leeg laten kopen en tegen Heerenveen zeggen "we halen niets bij jullie weg?" Dat lijkt me niet reëel.

12 augustus 2017 om 11:32

Tja, de subtop vraagt al jaren teveel voor hun spelers, Ajax haalt weinig meer daar want ze zijn hun bedrag meestal niet waard, maar als je ze eerder haalt dan zijn ze wel betaalbaar. Bovendien Heerenveen haalt hem bij Rosenborg..

Jammer dat hij dan ook niet benoemd wat het juiste bedrag is want het kan nu 2.1 zijn maar ook 5 miljoen met zo'n vaag antwoord. Maar goed gehandeld van Ajax. Talenten krijgen daar genoeg kansen maar ik denk dat hij dit seizoen bij Heerenveen ook zijn nu uren had kunnen maken en daar is de druk en de concurrentie minder hoog zo dat je misschien meer kansen krijgt als je eens een mindere dag hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren