Rol van Anelka bij Roda JC Kerkrade is nu al zo goed als uitgespeeld

Woensdag, 9 augustus 2017 om 06:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:18

De rol van Nicolas Anelka bij Roda JC Kerkrade is zo goed als uitgespeeld, nu investeerder Aleksei Korotaev in de cel moet blijven. De rechter in Dubai verwierp dinsdag een nieuw verzoek om de Zwitsers-Russische miljonair op borgtocht vrij te laten. Begin februari werd Korotaev, die even daarvoor groots werd aangekondigd in Kerkrade, veroordeeld tot drie jaar cel wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro, na aangifte van Helin International, een financieel adviesbedrijf in Dubai.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Onverwachts dit. Neem je zulke loyale en fatsoenlijke mensen in dienst met een echt Roda-hart, krijg je dit allemaal ineens op je dak...

9 augustus 2017 om 07:35

Ach de schade lijkt nog mee te vallen, meer geluk dan wijsheid. Bovendien is dit maar een deel van het verhaal over de Rus hij is nog altijd niet veroordeeld.
Wat betreft geldschieters en club hart betreft, bij Roda heb je Schrouff en had je Hendriks, bij Utrecht van Seumeren. Die lijken allemaal te deugen. Bij Twente had je er een paar rondlopen die de boelbelazerde en er mee weg kwamen, AZ had een leuke vent aan Scheringa en helaas kunnen alleen de grote clubs aan de haal gaan met bedrijven die geld hebben, maar natuurlijk ook 0,0 club gevoel. Wellicht op Philips na. Een club-hart is leuk voor de supporters en wellicht als werknemer.

9 augustus 2017 om 09:01

Ik durf zelfs te stellen dat clubliefde in deze situatie iets belemmerends kan zijn. Kijk naar Utrecht waar van Seumeren jarenlang wanbeleid gedoogde. Pas toen hij de broekriem aanhaalde en wat tough love tentoonspreidde kwam daar verandering in. Scheringa en Munsterman runde de ploegen als supporters. Maar supporters zijn te fanatiek. Die willen te veel.

Ondanks dat iedereen dit al had verwacht hoop ik toch nog steeds dat een Nederlandse club een keer wordt overgenomen door een serieuze geldschieter. Ik weet dat het moeilijk is met de wet- en regelgevingen in Nederland en dat het met salarissen en het slechte klimaat moeilijk wordt om echte topspelers hier aan te trekken.

Maar wat zou het mooi zijn als onze competitie meer dan 3 topploegen had. Zodat het allemaal wat spannender werd. Want zo'n verschil als vorige jaar tussen de top 3 en de rest is simpelweg niet leuk meer. Zelfs niet als je voor één van deze 3 ploegen bent.

Sterkte Roda JC ondanks het lelijke voetbal wat jullie vorig jaar lieten zien hoop ik toch voor de aanhang dat het nog wat wordt.

9 augustus 2017 om 07:47

Als je naar stad en inwoners kijkt dan zouden denhaag en Utrecht ook gewoon voor de top3 moeten. Samen heb je dan een top 5 vooral het stadion van denhaag is maar klein vergeleken het aantal inwoners wat er woont.

9 augustus 2017 om 08:37

Stad en inwoners hoeft ook geen directe relatie te hebben tot de ranglijst. Beste voorbeeld is natuurlijk het relatief kleine Alkmaar, en wat te denken van Almere en Nijmegen? Of de hoofdstad van Noord-Holland?

9 augustus 2017 om 09:17

Heerenveen het zelfde verhaal. Maar ben van mening dat je als club uit een grote stad wel automatisch voordelen hebt om te groeien in veel opzichten. Het was leuk geweest als Denhaag ook een stadion had voor 50000 man. En Almere is een verhaal appart. Nieuwe stad nog jongere club maar de stad groeit wel als een idioot en kan in de toekomst wel een grote achterban krijgen waar je een leuk stadion mee kan vullen.

9 augustus 2017 om 08:18

In geen enkele competitie heb je meer dan 3 kandidaten. Duitsland? Bayern en Borussia. Spanje? Barca en Real met af en toe atletico. Italië? Juventus met af en toe een tweede of derde team. Engeland? Chelsea of City met een hoop subtoppers.
Het is eenmaal lastig aan de top te blijven, zeker als je 4 of meer echte topteams hebt. Kijk naar het verleden in Engeland. De opkomst van Chelsea en City betekende slecht nieuws voor Arsenal en Utd.

9 augustus 2017 om 09:44

Waarom zou iemand een Nederlandse club willen kopen? Geen eer aan te behalen, en financieel wordt je er ook niet wijzer van...

9 augustus 2017 om 10:39

Dat wordt je van geen enkele overname waar dan ook

Als aanvulling op Vz
1) Jullie "vergeten" te vermelden dat Korotaev ook nog niet is veroordeeld.
2) Jullie zijn ook vergeten te melden dat het bewijs vervalst zou zijn. Of dat uiteindelijk waar is of niet doet er niet voor een website als deze die ervoor dient informatie te verstreken. Wij kunnen op het forum onze mening geven, maar jullie houden nu informatie achter dat een verkeerd beeld van de situatie schetst.
3) Er ligt nog een investering van 2 miljoen bij de notaris die ivm de rechtzaak nog niet wordt vrij geven.

9 augustus 2017 om 07:49

Jij bent al net zo naïef als de rest van die club. Ik snap dat je hoop hebt maar kom op, als het te mooi om waar te zijn lijkt dan is het dat meestal ook.

9 augustus 2017 om 09:02

Als ik naïef ben dan heb je een probleem met lezen. Waar stel ik dat ik vertrouwen heb in de zaak of Korotaev, noch of ik buitenlandse investeerders een goede zaak vind (ben bang dat het helaas onoverkomelijk is in Nl). Het enige wat ik hier plaats zijn de dingen die VZ voor het gemak even vergeet. En in punt 2 staat is het aan ons om daar eventueel over te discussieren maar dan moet je wel de volledige informatie hebben. Geen van de 3 punten die ik noem is onwaar. Het KAN zijn dar Korotaev veroordeeld gaat worden. Het KAN zijn dat het bewijs niet vervalst is. En het KAN zijn dat Roda dat geld niet krijgt. Allemaal prima. Maar mij naïef noemen omdat je niet kan lezen.... dat is gewoon dom

9 augustus 2017 om 10:46

"Of dat uiteindelijk waar is of niet doet er niet voor een website als deze die ervoor dient informatie te verstreken."??? Pardon? Dus alle geruchten en onwaarheden, bewezen/terecht/waar of niet moet een nieuwsmedium altijd verspreiden? Ga lekker de privé lezen, die instelling is juist wat er mis is met niewsorganisaties vandaag de dag. Deel nieuws dat feitelijk waar is, laat de rest lekker achterwege, dankje

9 augustus 2017 om 12:59

Ok, daar moet ik je inderdaad gelijk in geven. Met name slecht verwoord. Met waar of niet bedoel ik hier dat wat die advocaat zegt waar of niet zou zijn. Het is inderdaad goed van VZ als ze bronnen controleren en niet ieder roddelblad overnemen. Daar is tenslotte ook de rubriek "wandelgangen " voor. Hier gaat het overigens gewoon over een artikel van de Limburger, toch gewoon een provincie krant waarvan je ook mag verwachten dat ze bronnen controleren.
Overigens, alleen nieuws delen dat feitelijk waar is zorgt ook voor problemen, Dat is juist wat er mis is, je kan waarheden delen en belangrijke informatie achter laten. Zoals in dit geval met Korotaev. Daar zijn ook genoeg voorbeelden van.

Even van mijn kant een aanvulling, aangezien VZ maar de helft schijnbaar weet, de volgende zitting is alweer over 6 weken. Dan kan natuurlijk weer alles anders zijn.

9 augustus 2017 om 09:30

Al over 6 weken. Ik zou al goed balen als je van af februari vast zit zonder duidelijkheid. Rijk of arm ik zou wel graag binnen 5 werkdagen willen weten waar ik aan toe ben als je werk hebt of een eigenbedrijf alles staat nu stil.

Of het klopt of niet daar met de rechtszaak, even daar gelaten. Het feit dat je een dergelijke geldschieter binnenhaalt, betekent gewoon dat het schimmig is en schimmig blijft. Kijk ook maar naar ADO en Vitesse. De nieuwe eigenaren (in dit geval dus nog niet doorgezet) kopen deze clubs echt niet omdat ze supporter zijn, maar zien het op een gekke manier als een leuk project/melkkoe. Dat zal op de lange termijn nooit goed zijn. Wat mij betreft maakt de Knvb regels dat deze constructies gewoon niet meer mogen. Als een club dat failliet zou gaan, is triest. Maar blijkbaar kan het dan niet uit.

9 augustus 2017 om 13:14

Gaat natuurlijk niet alleen om failliet gaan, maar hoe kan een club zonder investesteerder ooit aanhaken. Ajax kreeg alleen de begroting van het halve rechterrijtje (niet opgeteld) voor derde worden in de CL groep. AZ en FCT konden ooit aanhaken wegens schimmigen zaken in NL. Sparta heeft al jaren een top jeugdopleiding en kan ook niet aanhaken dus meer jeugd is de oplossing niet. Sponsors zijn ook niet gek en betalen natuurlijk meer voor de club die op dat moment beter is. Nu ook FC Utrecht die met name door van Seumeren het zo goed kan doen. Ik ben het met je eens dat iemand als Korotaev of Wang een club niet uit de goedheid van hun hart kopen. Maar TV gelden, Aegon, Adidas en Ziggo betalen Ajax ook niet omdat ze het zo'n geweldige club vinden. Het is een uithang bord. Dan kan je als kleinere club je erbij neerleggen dat geld bepaald wie wint en wie er meer geld krijgt, of je gaat opzoek naar alternatieven...

9 augustus 2017 om 13:28

Helemaal eens met je stuk anders dan dat in een competitie er altijd sterkere en zwakkere broeders zijn. 18 gelijkwaardige clubs ga je sowieso niet krijgen. En dat is denk ik ook helemaal niet erg.

Zo he die zag ik echt niet aankomen, haha dit was toch te verwachten!!
Anelka is puur en alleen met die miljardair meegekomen en zou daar vast een grote zak met geld voor krijgen en ze kende elkaar goed vanuit Dubai.
Dus ja als de een weg gaat, zal de ander dat ook doet.
Maar dit zag je direct bij de aankondiging toch al mis gaan... Is en blijft een hele domme zet van Roda.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Jong AZ192
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger110
G. JoppenVerdediger110
R. de BoerKeeper110
S. MarzoVerdediger112
B. BouchouariMiddenvelder111
R. KlaasenMiddenvelder110
A. AbsalemVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Frankrijk
23 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren