Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Vijftien jongens zijn tegen onkostenvergoeding al heel het jaar basisspeler'

Vrijdag, 26 april 2019 om 07:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:52

Twee jaar geleden sprak Roda JC Kerkrade nog torenhoge ambities uit, met de komst van nieuwe eigenaar Aleksei Korotaev. De club moest binnen vijf jaar Champions League spelen, de begroting zou richting de twintig miljoen gaan en Nicolas Anelka moest de talenten bij Roda klaarstomen voor het grote werk. Het liep allemaal anders af: de club uit Limburg is de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie.

Het is maar de vraag of Roda in de resterende duels deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs kan afdwingen. “Zo diep als we nu zitten, dat is nooit eerder voorgekomen. Dan bloedt mijn hart ook", zegt Mitchel Paulissen, die ongeveer achttien jaar aan de club is verbonden, in gesprek met de NOS. "Door de degradatie van vorig seizoen is er minder geld, dus staat er ook een mindere selectie op het veld en dat leidt tot mindere resultaten. Het is een domino-effect.”

Clubicoon Eric van der Luer, sinds maart hoofdtrainer als opvolger van de ontslagen Robert Molenaar, weet als geen ander waar de aanvallende middenvelder over spreekt. “Er is geld uitgegeven waarmee men dacht sportief resultaat te halen, maar dat resultaat is uitgebleven. Nu zitten er zo’n vijftien jongens in de selectie die tegen een onkostenvergoeding al het hele jaar basisspeler zijn."

"In een gewone situatie hadden zij maximaal tien tot vijftien invalbeurten gehad", benadrukt de oefenmeester. Na een of twee jaar terugkeren naar de Eredivisie met het huidige spelersmateriaal is moeilijk, stelt Paulissen. “Soms zijn er wel momenten dat ik denk: ik ben er wel een beetje klaar mee”, erkent de spelmaker. “Maar dan komt er weer een wedstrijd en dan wil je toch weer knallen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door rickv)

Roda is een mooi voorbeeld hoe op macht beluste mannen ter meerdere eren en glorie van zichzelf een club kapot kunnen maken. Treffend is dan ook de aanstelling van Eric van der Leur en dan met name de manier waarop hij dit voor elkaar heeft gekregen. Molenaar heeft goed gefunctioneerd, maar de achterbakse rat van der Leur heeft het hele seizoen op een slinkse manier aan de poten van Molenaar gezaagd.

Met 15 man in de basis moet je de kkd toch wel kunnen winnen?
On: jammer dat Roda zover afgezakt is, toch grote club met mooi stadion.

Laat ons aub niet promoveren dit seizoen. Het zou alleen maar voor meer gerommel zorgen. Eerst eens zaken op orde krijgen. Natuurlijk, niemand zit te wachten op een RKC scenario of ala Fortuna en MVV 15 jaar lang eerste divisie.
De huidige situatie kent vele oorzaken, van het steunen op Nol, het omvallen van de banken en het geforceerd instappen van de gemeente, FC Limburg maar het uiteindelijk zijn dat allemaal keuzes geweest van zittende bestuursleden. Schrouff heeft een hoop goed gedaan, maar kan ook niet toveren. Van Veldhoven lijkt me prima tot nu toe en doet niet echt iets geks.
Roda is zo'n beetje alles wat het had kwijtgeraakt e.g. het eigen stadion is verkocht voor een euro en een lening.

Het verhaal betreft Korotaev moeten we helaas nog altijd afwachten. Persoonlijk vind ik het bijzonder dat die man 2 jaar later nog steeds interesse heeft en bezig is met Roda, terwijl hij echt wel grotere problemen heeft gehad. Deze maand is de uitspraak te verwachten en mag hij normaal gesproken weer vrij reizen.

26 april 2019 om 17:43

4 jaar geleden waren wij nagenoeg failliet, zat er geen beleving in de club. Toen is ervoor gekozen om sportief een hele grote stap terug te zetten (2x laatste geworden) en de focus te leggen op het gezond worden van de club (als supporter die elke week gaat kijken geen pretje kan ik je zeggen). Door met zijn allen keihard te werken, en vooral realistisch te blijven zijn we 4 jaar later van 9 miljoen euro schuld naar een positief vermogen gegaan, spelen we vanaf volgend seizoen niet meer op kunstgras, zijn we een subtopper in de KKD, en krijgen we ook nog eens 5 miljoen van Ajax deze zomer. Jij zegt dat niemand op zo’n situatie zit te wachten, ik gun Roda oprecht zo’n situatie als Rkc!

27 april 2019 om 03:13

Ja, daar heb ik enorm veel respect voor! RKC heeft dat echt geweldig gedaan. Maar ik hoop toch dat een scenario van 2x laatste worden ons kan worden bespaard.

Fc (Zuid) Limburg had zo mooi kunnen zijn en goed voor het Limburgse voetbal. De domoren die riepen dat ze liever omvielen dan samengingen hebben hun zin gekregen.

26 april 2019 om 09:12

Van iemand uit Amsterdam verwacht men dan ook niet dat ze de sentimenten in de provincie begrijpen.

26 april 2019 om 09:14

Als sentiment ervoor zorgt dat je een langzame en pijnlijke dood moet sterven, geef mijn portie dan idd maar aan de provincie.

26 april 2019 om 09:35

Als je gaat fuseren blijft er toch ook weinig over van je eigen club?

26 april 2019 om 10:11

Prima, ik ga ook liever kapot dan dat wij met Willem II fuseren.

26 april 2019 om 10:30

FC Utrecht is ook een fusieclub ontstaan in 1970, gaat volgens mij prima met de club en de supporters.

26 april 2019 om 10:39

Of je nou wel of niet de sentimenten begrijpt, wat de waarheid is dat Roda nu club numero 3 is van Zuid-Limburg en faalt in alle facetten.

Doet het meer pijn om te fuseren dan je club enkelvoudig compleet te zien afglijden?

Snap niet de gedachte om liever je eigen club kapot te zien dan te fuseren met rivalen. Is foxsports kijken op de bank dan zo aantrekkelijk?

26 april 2019 om 11:35

Kapot gaan betekent niet dat de club verdwijnt. RBC bijvoorbeeldis gewoon doorgestart en speelt ergens in de 5e klasse. Dat heb ik liever dan een fusie ja. Clubliefde kent geen divisie.

De vergelijking met Utrecht slaat al helemaal nergens op, want Elinkwijk, DOS en Velox waren 3 Utrechtste clubs die samen FC Utrecht werden.

26 april 2019 om 09:27

Dat heeft niets met domoren te maken, maar puur met clubliefde. Ik denk dat je de rivaliteit tussen de limburgse clubs behoorlijk onderschat. Jij bent voor Ajax neem ik aan? Stel, de enige manier om de champions league nog eens te winnen zou een fusie betekenen van Ajax met AZ en Feyenoord tot een FC Holland of iets dergelijks. Zou je dat dan toejuichen? Of zie je je club liever met een eigen identiteit in de nationale competitie aanrommelen en verder nergens om spelen? Ik zou persoonlijk voor dat laatste kiezen, ik hou van Mijn club, niet van een fusieclub bestaand uit rivalen en clubs waar ik niets mee heb. Dan maar omvallen, dan maar een domoor volgens jou

26 april 2019 om 11:47

@oxxis,

Ik snap wel wat je wil zeggen, maar er zit natuurlijk een verschil tussen ''fuseren om de CL te kunnen winnen'' of ''fuseren om bestaansrecht te behouden''

26 april 2019 om 12:49

Dat zou echt veel te gevoelig zijn. Ik weet nog dat Roda en Fortuna op het punt van een fusie stonden en dat de fans buiten hun shirts in de fik aan het zetten waren. Het zou idealer zijn, maar teveel supporters zouden het tegenwerken en ik kan ze ergens wel begrijpen.

26 april 2019 om 14:43

Wat is voetbal nog waard als je je club en geschiedenis weggooit voor een fusie? Zou jij psv, feyenoord en ajax samen willen zien gaan als fc holland om te concureren met de top van europa?

Ik kan me niet voorstellen dat Roda ooit uit deze financiële problemen zal komen. De voedingsbodem van een toch relatief arme regio Heerlen Kerkrade lijkt me niet toereikend om professioneel voetbal van betekenis te spelen. Zeker met moordende concurrentie van MVV en Sittard, wordt het een heel moeilijk verhaal. Ik denk dat ze zich neer moeten leggen bij een bestaan in de marge van de Eerste Divisie. De club heeft rond de eeuwwisseling natuurlijk ook gouden tijden gekend. Hoop dat ze er ooit nog bovenop komen, want het is wel een historische club. Heb er echter een hard hoofd in.

Van 'binnen 5 jaar in de Champions League staan' naar de laatste plaats in Limburg gaan'... Karma is a bitch.

26 april 2019 om 13:21

Exact! En dat is precies wat dit is. Karma! Ik laat er geen traantje om na de daden van Roda toen Fortuna op omvallen stond in 2009.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II3516
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DaneelsAanvaller164
E. Peña ZaunerAanvaller166
M. SchmidAanvaller153
A. van der HeideAanvaller142
K. BuckerKeeper130
M. PouriéAanvaller50
L. BeertenVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
0 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren