Roda JC Kerkrade overleeft en verlengt verblijf in Eredivisie

Zondag, 28 mei 2017 om 16:27Gijs Freriks

Roda JC Kerkrade heeft het vege lijf gered. De formatie van de interim-trainers Rick Plum en René Trost boekte zondagmiddag een 1-0 overwinning op MVV Maastricht en door de eerdere remise bleek dat voldoende om de finale van de play-offs winnend af te sluiten. Roda komt ook komend seizoen dus uit in de Eredivisie.

Daryl Werker groeide uit tot de man van de wedstrijd, want de centrale verdediger kopte na 26 minuten via de grond raak uit een hoekschop van Adil Auassar. Het was de eerste serieuze kans van Roda en men mocht van geluk spreken dat men daarvoor niet al op achterstand was gekomen, want MVV begon sterk en kreeg via onder anderen Luis Pedro een goede kans. De openingstreffer gaf Roda even vleugels, maar men moest blijven oppassen voor de aanvallen van de opponent.

Nick Kuipers baalt na het ontvangen van een rode kaart.

Pedro had er 1-1 van kunnen maken, maar stuitte wederom op doelman Benjamin van Leer en ook onder anderen Kelechi Nwakali had het vizier niet op scherp staan. Roda nam de minimale voorsprong mee de kleedkamer in en in de tweede helft verdedigde men die dus met succes. De Kerkradenaars werden daarbij geholpen door Nick Kuipers, die zijn medespelers na 59 minuten achterliet toen hij een rode kaart pakte na een overtreding op Mitchel Paulissen. Na het bekijken van de beelden werd Kuipers door de scheidsrechter weggestuurd.

MVV was heel aardig aan het tweede bedrijf beginnen, maar moest na een uur dus met tien man verder. In het vervolg had Roda op 2-0 kunnen komen, maar een vrije trap van Auassar werd bij de eerste paal net overgetikt door Ognjen Gnjatic. MVV voerde een aantal keer nog wel de druk op, maar Roda bezweek niet en trok de voorsprong over de streep. De bezoekers hadden overigens geluk dat zij niet nóg een rode kaart kregen, want Steven Pereira ging hard door op Martin Milec en kreeg slechts een gele kaart.


Poll

Een terechte zege voor Roda JC Kerkrade?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door boris19)

Yes interesseert me niet hoe heerlijk nu het hele beleid op de schop. Maak ons

Wat een ontsnapping! Nu schoon schip maken en volgend jaar weer in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam voetballen.

28 mei 2017 om 16:54

"Weer voetballen" is misschien wat reveal voor roda. Wel jammer dat roda die in het verleden toch altijd een stabiele middenmoot/subtop was. Met de huidige omstandigheden kies je dan toch snel voor de underdog Mvv, voor de competitie misschien toch beter dat Roda erin is gebleven. Misschien met wat betere beslissingen volgend jaar seizoen, anders wordt het misschien toch een keer tijd voor jaartje jupiler

Zoals verwacht een zeer overtuigende play-off campagne van Roda. Kan niet wachten totdat zij het Nederlands voetbal gaan redden in de Champions League.

Roda Ontloopt Degradatie Altijd.

Man man man, niet dat MVV nou zo'n fijne toevoeging zou zijn, maar wat een nare club om in de Eredivisie te houden. Zelden zulk vreselijk spel gezien

28 mei 2017 om 18:21

Wat een vreselijk nare reactie. Roda is altijd een leuke toevoeging aan de Eredivisie geweest, een van de meest stabiele clubs. U maken zij allerlei ellende mee. Geef die mensen de tijd om hun zooi op orde te krijgen.
Dat gehaat is echt zo verschrikkelijk 2015

28 mei 2017 om 21:41

En toch heeft hij wel een punt. Ze spelen het minst leuke voetbal en komen met een houdini act altijd door de play off.
Had liever MVV weer een jaartje terug gehad.

28 mei 2017 om 23:18

Jullie hebben allebei wel een punt vind ik.
Voor Roda prettig handhaving eredivisie.
Aan de andere kant, M.v.v. via een zijdeur terug waar ze vroeger, in een grijs verleden goed presteerden, in de tijden van Willy Brokamp en Jo Bonfrere, om er maar twee te noemen.
In een tijd dat Ajax, in de Johan Cruyff/neeskens periode een pak voor de billen kreeg in Maastricht.
M.v.v. ooit nog in de Eufa cup lekker gescoord, ik weet me het nog te herinneren.
Andere tijden, zullen we maar zeggen.
Hoe dan ook, jammer voor M.v.v/proficiat Kerkrade

Roda heeft een engeltje in het doel staan, en ook een engeltje dat over ze waakt in nacompetitie wedstrijden. In geen enkel duel echt de betere zijn en dan toch zegevieren.

NEC heeft er slecht aan gedaan om tegen Heerenveen te winnen en als 16e te eindigen, een lastiger programma dan de Kerkradenaren.

Voor Roda is het tijd op orde op zaken te stellen, selectie zal (wederom) gerenoveerd worden. Ik hoop in ieder geval een leuker Roda volgend jaar te zien.

28 mei 2017 om 16:37

Kan je lang hopen. Roda speelt al jarenlang absoluut ruk voetbal. Het went nooit moet ik zeggen, net als dat eeuwige genaai en kaartje vragen. Bahbah. Met stipt op 1 de club die ik het meest veracht in de Eredivisie.

28 mei 2017 om 16:41

Qua voetbal ja, maar qua genaai en kaartjes vragen. Nee, daar hebben een aantal andere spelers toch echt meer patent op

28 mei 2017 om 16:51

Vraag dat eens aan een van Peppen (op basis van heel het seizoen) en een Paulissen.

28 mei 2017 om 17:53

Arme Gaudi, er zit de beste man wat dwars zo te lezen, keer op keer al heel de nacompetitie lang. Omdat jij het ons zo misgunt maakt dat het voor mij alleen maar mooier! Ga zo door ons krijg je niet kapot.

28 mei 2017 om 18:14

Een jaar of vijf geleden speelden ze arguably het mooiste voetbal van de Eredivisie onder Harm van Veldhoven... De laatste jaren zijn magertjes, zeker qua voetbal. Toch mooi hoe mensen niet langer kunnen kijken dan hun neus lang is! Forza Roda!

Ik hoop dat dat erg lelijke Roda volgend seizoen rechtstreeks degradeert met dat kwaliteit loze team dat ze hebben. Ze hebben zoals wel vaker ontzettend veel geluk gehad in de play offs en hadden er tegen Helmond Sport al uit gemoeten. Ik verwacht dat Roda volgend seizoen minder dan 15 punten haalt in de Eredivisie en kansloos gaat degraderen.

28 mei 2017 om 18:15

Volgensmij heb je iets teveel zout gegeten vanmorgen! "een jaar of vijf geleden speelden ze arguably het mooiste voetbal van de Eredivisie onder Harm van Veldhoven... De laatste jaren zijn magertjes, zeker qua voetbal. Toch mooi hoe mensen niet langer kunnen kijken dan hun neus lang is! Forza Roda!"

Geweldige ontsnapping van Roda, maar de Knvb laat zien dat ze hooliganisme niet tolereren door een onterechte rode kaart uit te delen aan Mvv. Wat belachelijk ook hoe een JL club zo genaaid kan worden door de klote videoscheidsrechter.

28 mei 2017 om 16:34

Als Sittard fan zul je wel heel objectief zijn, dus leg mij aub die kaart onterecht is. Ik snap er niks van namelijk.

28 mei 2017 om 16:40

Het is niet opzettelijk, je ziet dat Kuipers al uit balans is. Hij probeert weg te stappen, maar omdat hij uit balans is komt hij terecht op de benen van zijn tegenstander. In mijn ogen hooguit geel waard.

28 mei 2017 om 16:43

Ik ben geen bewegingswetenschapper maar ik denk echt opzet te zien.

28 mei 2017 om 16:50

Ik zie ook opzet. Vlak voordat hij op het been gaat staan zie je hem nog even naar onderen kijken.

28 mei 2017 om 16:55

Kijk ook even naar het psychologische aspect: hij biedt meteen zijn excuses aan nadat hij op de benen van zijn tegenstander is gaan staan. Hij weet wat hij heeft gedaan, en ik denk niet dat als je dit met opzet zou doen, je dan ook je excuses zou aanbieden.

Je staat 1-0 achter, en één doelpunt is genoeg voor promotie. Als aanvoerder zou je hoofd denk ik staan naar de bal zo snel mogelijk weg krijgen, je tegenstander dekken en hopen dat er niks gebeurt. Dit is dan een manier van ingrijpen.

Daarnaast, zijn handen heeft hij in de lucht. Dat doet hij waarschijnlijk uit bescherming t.o.v. de scheidsrechter dat hij niets heeft gedaan. Echter, dit zorgt ervoor dat je ook niet kan counter-manoeuvreren met je armen in het geval dat je uit balans bent, en dat was hij. Dan zet je je voet z.s.m. neer, en hij keek niet waar zijn tegenstander lag, en zo kwam hij dus terecht op de benen van zijn tegenstander.

29 mei 2017 om 11:10

@bretgrenz
Ik voetbal echt al lang en ben nog nooit op iemand gaan staan. In zo'n situatie probeer je de speler te ontwijken, waardoor je vaak zelf raar stapt of eventueel over hem heen valt. Zo op zijn benen staan is gewoon bewust. Het achteraf excuses aanbieden is waarschijnlijk toneel.

28 mei 2017 om 16:42

Brilletje nodig? Kijkt heel nauwkeurig hoe ie m' het beste raken kan

28 mei 2017 om 19:19

Kom op man, als het onterecht was dan zal ik dat als eerste toegeven, maar wat is hier onterecht aan? Hij gaat gewoon bewust op het been staan. Snap niet dat je dit als ''naaien'' ziet.

28 mei 2017 om 21:41

Typische reactie weer...
7 geseponeerde rode kaarten in de afgelopen 3 seizoenen. Heeft zeker ook met onze hooligans te maken.

Dit is het slechtste team wat Roda JC de afgelopen 15 jaar op het veld heeft gestaan. Verdient dit team om Eredivisie te spelen... Nee zowel op bestuurlijk als sportief gebied niet... MVV speelde beter maar ook zij vergaten het keer op keer af te maken.

En uiteindelijk telt om de doelpunten. Wij zijn de gelukkige winnaar, volgend seizoen weer van voren af aan beginnen.

2 keer rood in de laatste 3 duels van die Kuipers.. Die is z'n aanvoerdersband kwijt neem ik aan?

Klasse. Nu tijd voor de grote groooote schoonmaak!

Wat een verschrikkelijk slechte scheidsrechter is die Ed Janssen toch. Zelfs mét videobeelden krijgt hij het voor elkaar om de verkeerde beslissing te nemen. Je ziet aan alles dat Kuipers niet met opzet zijn been op die Roda speler zet, hij verontschuldigd zich zelfs direct na dat moment. Vervolgens komt Paulissen met gestrekt been in op de keeper van MVV en dat is dan geel en er worden geen beelden bekeken. Dat deze man nog eredivisie mag fluiten is in mijn ogen echt ongelofelijk.

28 mei 2017 om 18:52

Ik zag hem vorige week bij CKC en hield een praatje met hem. Vind hem maar niks. Ook als persoon maar ook als scheidsrechter!

Echt ongelofelijk hoeveel geluk deze club jaar in jaar uit heeft, kan me niet herinneren wanneer ze voor het laatst een fatsoenlijke veldgoal hebben gemaakt. Niet dat MVV het nou echt verdiende, maar echt triest dat dit bij elkaar geraapt ploegje nog een jaar eredivisie mag spelen

Ik had gehoopt op anders maar wel terecht dat ze het gered hebben ze horen in de eredivisie.

28 mei 2017 om 16:38

Ja alleen het beleid aanpassen maar iedereen klaagt over het slechte Roda maar de JL clubs zijn niet bij machte om hun kans te pakken.

28 mei 2017 om 16:48

Als we in Nederland nou een fatsoenlijk degradatie systeem hadden was dit helemaal niet nodig. In elke fatsoenljke competitie ben je meteen de sjaak, maar in Nederland krijgen Eredivisie clubs (op de nummer laatst na) een extra kans.

28 mei 2017 om 16:58

Is nu eenmaal zo en daar moet je mee omgaan.je kunt het ook zien als een extra kans om te promoveren

28 mei 2017 om 17:55

Idd en of MVV nu wel een aanwinst voor de eredivisie is weet ik ook niet. Roda heeft ook goede seizoenen gemaakt in de eredivisie.

28 mei 2017 om 21:45

Ja MVV ook al je hun geschiedenis terug kijkt😇

We flikken het weer! Wat een prachtig einde aan het verschrikkelijke seizoen wat we gehad hebben. Schoon schip maken qua beleid, de selectie opschonen en goed inkopen (het liefst met korotaev). We blijven waar we horen!!

En zo doen we het weer. Zeker niet de betere, maar Roda heeft dit seizoen dan ook zelden/nooit een voorsprong weten uit te bouwen. Het blijft ook opvallend hoe weinig Helmond en MVV eigenlijk hebben kunnen brengen tegen dit Roda. Daar maak ik me nog het meeste zorgen over. Hoe konden die clubs hier komen?

Voor nu ben ik vooral benieuwd wie er de club eens op het juiste spoor gaat brengen. Schrouff en onze Zwitserse-Rus in de gevangenis hebben financieel redding gebracht. Dan zou ik nu graag eens iemand zien die gewoon 2 of 3 spelers haalt dit het waard zijn en niet 15+ op de gok en met heimwee.
Voor NL is het vooral jammer dat mijn clubje moest spelen tegen clubs die ook niet echt wat toevoegen nog een goed beleidt hebben. Zelfde voor die andere play-offs waar het ook om het even is.

28 mei 2017 om 16:45

Je wordt in Kerkrade op een hoopje gespeeld door Helmond Sport en dan durf je deze uitspraak te doen? Ik vond de JL clubs niet duidelijk beter, dat niet nee, maar Roda was iig niet de bovenliggende partij. Niet in Helmond, in Maastricht gelijkwaardig en in Kerkrade was het ook niet om aan tezien.

28 mei 2017 om 16:59

Absoluut doe ik die uitspraak. Roda dit jaar was absoluut slecht, voetbal niet om aan te zien. En toch kom je in de play-offs geen team tegen dat je afstraft. Nog wonderbaarlijker is dat dit Roda zelfs 33 punten heeft weten te halen. Je zou verwachten dat zelfs 20punten te hoog gegrepen zou zijn. Nee, Roda is waardeloos, maar we moeten ook realistisch blijven en dat is dat de concurrentie op zijn minst net zo'n zooitje is qua voetbal t/m ado aan toe. Clubs met het voetbal en beleid als Roda zou je af moeten straffen. Dat zoiet niet gebeurt zegt genoeg over al die andere clubs.

Zoals verwacht redden ze het helaas weer. Ongelofelijk. Walgelijk weer dat die Ed Janssen het verziekt. Ik vond dat rood zo zwaar gestraft. Maar ook met 10 man was MVV de bovenliggende partij. Snap niet waar Roda dit geluk aan verdiend maar eens zal het toch ophouden? Er moet wel echt heel veel veranderen hoor bij Roda want mijn hemel wat hebben zij een matige selectie.

28 mei 2017 om 18:53

Wat was er zwaar aan? Is gewoon een bewussie. Snap de commotie niet echt. Die Kuipers rent weg en zet zijn voet nog even in het been.

28 mei 2017 om 19:54

Ik vond het geen bewuste actie, het leek mij meer een ongelukkige actie dan echt bewust bedoeld. Maar goed de almachtige Knvb zal het wel bij het juiste eind hebben.

Het gebrek aan scorend vermogen brak MVV helaas op. Onwaarschijnlijk hoe slecht Roda was. Alleen maar lange ballen en typerend dat hun doelpunt viel met een corner. Op een andere manier was het nooit gelukt.

Scheidsrechter speelt toch wel dubieuze rol. De corner waar Roda uit scoorde, was behoorlijk twijfelachtig of die bal wel over de lijn was. Kuipers leek niet bewust na te trappen en hoe je dan vervolgens geen rood kunt geven aan Paulissen is helemaal van den zotte (waarom geen videoref op dat moment???).

Over twee wedstrijden lag het heel dichtbij elkaar en helaas heeft MVV zichzelf tekort gedaan door niet te winnen tegen een zwakkere tegenstander. Anderzijds kwam het gebrek aan kwaliteit op gebied van scorend vermogen wel weer tot uiting en is dat iets waar in het tussenseizoen aan gewerkt moet worden om een nieuwe stap te zetten volgende seizoen.

28 mei 2017 om 17:06

Mvv gewoon terecht verloren, met een terechte rode kaart ie een zware schorsing voor krijgen moet. In de herhaling zie je hem kijken waar ie het best trappen kan

28 mei 2017 om 18:51

Open je ogen toch eens man. Ik ben een neutrale supporter maar aan alles was te zien dat Kuipers dit niet met opzet deed.

28 mei 2017 om 18:54

Nou, heb net de beelden teruggekeken en is wel gewoon een bewussie. Bedoel, hij rent weg en zet zijn voet in het been? Wat is daar per ongeluk aan?

Heel erg jammer dit! Niet dat MVV een leuke Eredivisieclub is, maar die hebben nog de gunfactor mee. Roda JC is al jaren aan het kutten op zowel financieel, zakelijk en sportief gebied. De trainer eruit sturen? Dat zal de reden zijn ja!

Man man man, hopelijk zijn we na volgend seizoen van Roda af want deze club wordt met het jaar erger.

Het lijkt mij wel leuk om weer eens een andere naam in de eredivisie te zien. Niet dat het van mij ten koste van Roda moet, maar ik vind wat afwisseling in clubs nooit verkeerd.

28 mei 2017 om 16:52

Ik ben het met je eens. Ik hoop dat Emmen, Almere en Volendam volgend seizoen promoveren want dit zijn 3 teams die dit seizoen goed aanvallend voetbal hebben gespeeld in de JL. Ik hoop dat Roda volgend seizoen sowieso rechtstreeks degradeert en er ook 2 teams via de PO degraderen.

erg jammer van MVV, ze hebben een aantal aardige spelers die mee zouden kunnen in de eredivisie o.a. T. Verheijdt en S pereira. Ze hebben te weinig laten zien om aanspraak te maken op een overwinning.

28 mei 2017 om 16:50

Niet eens met Verheijdt eerlijk gezegd. Kan prima ingezet worden als stormram, maar heeft te weinig kwaliteit om eerste spits te zijn. Verloor bij MVV ook zijn basisplek aan N'koyi.
Wel mee eens dat MVV meerdere eredivisiewaardige spelers heeft. Gasten als Pereirra, Ciranni, Ippel, Nwakali of Kuipers kunnen probleemloos mee bij middenmoters en dan zitten er nog een paar spelers tegen het niveau van de eredivisie aan. De voorhoede is alleen echt te weinig.

Voor mij is het belangrijkste dat we er vandaag in zijn gebleven. Hoe dat maakt me niet zoveel uit, want uiteindelijk is winst het enige wat telt. Ik ben superblij met de overwinning.
Nu is het zaak om een keer echt schoon schip te maken en een nieuwe koers te gaan varen. Helaas hebben wij als supporters daar niet zo veel over te zeggen.

Wat btereft de rode kaart, nu is iedereen aan het zeiken. De rode kaart van Rosheuvel tegen Helmond hoorde je niemand over, maar die was ook onterecht.

28 mei 2017 om 16:50

Terechte rode kaart voor kuipers! In de herhaling zie dat ie precies weet waar ie zijn voet neerzet.

28 mei 2017 om 16:57

Of Kuipers dat met opzet deed of niet zullen we nooit met zekerheid weten. Paulissen stelt zich ook wel erg aan en naaide Kuipers gewoon rood aan. Het geniepige lachje van hem zei genoeg.

28 mei 2017 om 19:06

Is op basis van de videoref, dus daar heeft de reactie van Paulissen niets mee te maken.

Jammer had het MVV wel gegund. Roda maakt er al jaren een potje van. Dat mag wel een keer afgestraft worden.

Super, ondanks het verschrikkelijke voetbal. Maar al die negatieve reacties hier maken mijn dag weer goef

28 mei 2017 om 16:53

Geloof ik niets van Je wilt toch trots zijn op je club en de trots lijkt me op dit moment erg ver te zoeken bij Roda. Ik kan me je vreugde over de redding helemaal voorstellen, maar schaamte en boosheid (over het gevoerde beleid) zijn emoties die naast die vreugde meer op zijn plaats zouden zijn als Roda-fan.

28 mei 2017 om 17:03

Nee hoor blijf al 30 jaar trouw en trots op mijn club. Mag wel anders maar ik ben geen glorie hunter. Dus jij bent zo'n supporter als een paar passanten je club verneuken stap je over. Zegt genoeg

28 mei 2017 om 19:09

Waar baseer je dat op? Ik bedoel dat het mij helemaal geen goed doet als heel voetbalminnend Nederland negatief over mijn team praat. Dan is er over het algemeen weinig reden om trots te zijn... Het zal namelijk niet zomaar zijn dat in dit geval 80% van de mensen die hier reageert een hekel heeft aan dit Roda. Dan is het als fan absoluut logisch dat je blij bent dat je gered bent, maar de manier waarop is natuurlijk te triest voor woorden.

28 mei 2017 om 19:28

Jij draagt de naam 'Clubfan' als accountnaam en plaats vervolgens zulke berichten? Trots en trouw ben je aan je club tot de dood. Dat is niet zoiets als "wanbeleid" waar wij als simpele supporters niks aan kunnen veranderen. Trotser kan wel door evt betere sportieve prestaties en zie hier: dat was het vanmiddag. Mooi er in gebleven. Je wilt niet weten hoe dat voelt na zo'n absurd seizoen. Trots staat op de eerste plaats. Schaamte en boosheid? Boos wellicht nog wel, maar daar kan een zomer overheen gaan om orde op zaken te stellen maar schaamte? Weet je hoeveel supporters Roda door dik en dun blijven steunen? Als zij zich zouden schamen zouden zij bezwijken onder de negatieve reacties van het Roda-hatende Nederland. Nee je doet je accountnaam geen eer aan en onthou alsjeblieft dat wij schaamte niet kennen. Trots is het maat.

28 mei 2017 om 23:41

Jaap de Vos, jullie kennen geen schaamte? Dat lijkt me niet iets om trots op te zijn. Als je club waardeloos voetbalt, schaam jij je dan niet voor het vertoonde spel? Ik ben een trouwe supporter, ben gek op mijn club, maar als ze slecht voetbal spelen voel ik me zeker niet trots.

Mijn hemel, had mijn club maar half het geluk (of het talent?) om nacompetitie wedstrijden te beslissen, lijkt wel een omgekeerde wereld van wat betreft mijn Club, wij verpesten het altijd op de een of andere manier, en Roda red het altijd om de een of andere manier.

Waarom zat Stevens niet meer in de dug-out? Is hij werkelijk voor 1 wedstrijd aangenomen?

28 mei 2017 om 16:53

Nee, het was niet de bedoeling dat hij op de bank zou zitten, waarom hij daar in Maastricht wel was weet ik niet

28 mei 2017 om 16:53

Stevens ging niet op de bank zitten, zat hij donderdag ook niet.

Laten we wel eerlijk blijven. Het belangrijkste voor Maastricht vandaag is toch dat Tom Dumoulin net gestart is! Kom op Tom. Eerste Nederlander die de Giro kan winnen. En heel slim niet vanuit de eerste positie!

Nou, dat ligt weer achter ons. Dit seizoen was toch het slechtste Roda dat ik ooit heb meegemaakt, totaal geen voetbal in de ploeg en ook nog eens nul scorend vermogen. De play-offs waren weer bagger van de hoogste soort, tegen Helmond was het om te huilen, tegen MVV was het iets beter maar in geen enkele wedstrijd veel de bovenliggende partij geweest.

Benieuwd hoe het volgend jaar eruit gaat zien.

Voor de supporters en de uitstraling van de club natuurlijk positief dat ze behouden blijven in de Eredivisie, maar qua bestuur en selectie hebben ze er niets te zoeken. Mijn mening is dus een beetje verdeeld. Ik hoop voor de Roda JC-supporters dat de club het sportief weer op de rit krijgt, want als ze nog zo'n seizoen spelen, eindigen ze heel waarschijnlijk op de 20ste plaats.

28 mei 2017 om 17:13

Helemaal mee eens. Ook in de eerste divisie hadden wij 11/12000 supporters in het stadion. De achterban is relatief groot in Limburg.
Als we eens een fatsoenlijk bestuur hadden met van Veldhoven als td en huub als assistent. Daarnaast nog een goede scout samen met onze Rus erbij...

Jammer, erg jammer..

Eerste seizoenshelft waren we echt top! Goeie wedstrijden gespeeld, veel complimenten gekregen van de tegenstanders vanwege het spel. Spelers die steeds beter werden, maar helaas stopte dit eigenlijk meteen in de hervatting van de competitie.

We speelde in de tweede seizoenshelft niet slecht, wel minder dan de eerste periode, maar er werden meer individuele fouten gemaakt ( cruciale ), en vooral de kansen werden niet afgemaakt.

in de play-offs komen we dan tegen de ploeg in vorm, waarvan ik eigenlijk verwacht had dat we eruit zouden vliegen.. hoe mooi is het dan dat we in Leeuwarden laatste minuut winnen.

Roda..

Een derby spelen is altijd geweldig, maar wat Eredivisie op het spel, dat maakt het speciaal. In twee wedstrijden vond ik ons de betere, en over het algemeen de dreigerende ploeg. Helaas had Roda het geluk aan zijn zijde, en moge zijn helaas weer naar Psv,Ajax en Feyenoord.

Maar wat trots ben ik op Mvv! Met een begroting van 2.1 mil, en een positief beleid, stap voor stap komen we in de buurt van de Eredivisie! Mvv leeft weer, de corteo tegen Roda heeft heel veel positive reacties gekregen, en we laten ons niet kennen door 10 relschoppers!

Heerlijk! Maakt niets uit hoe, winnen van MVV is heerlijk! Op naar nog een jaar Eredivisie. Wat ben ik blij

Ik vind die Benjamin van Leer echt altijd goed spelen of kijk ik dan net de goede wedstrijden steeds? Stappie omhoog moet deze man wel kunnen volgens mij.

28 mei 2017 om 18:37

Nee, dat ligt niet aan jou. Echt de enige reden waarom wij nog Eredivisie spelen komend seizoen. Ik zei al tegen mijn vrienden dat Van Leer ons door de play-offs zou gaan slepen. 3 goals gemaakt in 4 wedstrijden, en maar 1 tegen. Lijkt me wel duidelijk aan wie het ligt! Die gaat zeker de stap omhoog maken.

I.t.t. velen hier gun ik het Roda juist wel. Als het moet slepen ze het er keer op keer uit. Dan verdien je het toch. Qua stadion en begroting hebben ze ook veel meer te zoeken in de eredivisie dan Mvv dat ook niet voldoende gebracht heeft om Roda te verslaan. Zou alleen willen dat Roda dat afscheid zou nemen van kunstgras.

28 mei 2017 om 19:20

Dat willen ze ook. Roda wil weer natuurgras hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Excelsior4318
5.Jong Ajax4315
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger231
G. JoppenVerdediger230
R. de BoerKeeper230
S. MarzoVerdediger233
P. PflückeMiddenvelder239
N. VossebeltMiddenvelder232
A. AbsalemVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

14 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren