'Keeperscarrousel komt op gang: Heerenveen gaat voor PSV'er'

Dinsdag, 11 april 2017 om

Luuk Koopmans keerde na de winterstop terug bij Jong PSV na een schouderblessure. De doelman maakt een goede indruk bij de beloften. Door de stevige concurrentie lijkt hij kansloos voor een plek tussen de palen in het eerste elftal. Waar zijn nabije toekomst ligt, is voor hem een groot vraagteken.

Mogelijk schuift Koopmans een plekje op in de pikorde. Tweede doelman Remko Pasveer staat volgens Omroep Brabant in de belangstelling van sc Heerenveen, terwijl eerste doelman Jeroen Zoet er nooit een geheim van heeft gemaakt komende zomer graag verder te willen kijken. Hidde Jurjus, derde doelman van de Eindhovenaren, wordt mogelijk verhuurd.

"We maken eerst het jaar goed af en daarna zal ongetwijfeld snel duidelijk worden hoe het verder gaat", aldus Koopmans. "Of ik hier blijf, of verhuurd word. Maar daar kan ik nu nog niks over zeggen."


Poll

Jeroen Zoet is klaar voor de stap naar het buitenland


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door unknown007)

Een keeper huren vind ik zo'n onzin. In vergelijking met veldspelers kost een keeper weinig, plus het zorgt juist voor stabiliteit als een keeper langer vastligt. Dit is natuurlijk behoudens uitzonderingen, zoals Hahn bij Pec.

11 april 2017 om 09:07

Keeper verhuren onzin? Zoet via periode bij rkc, vermeer willem 2 zijn twee voorbeelden die direct te binnenschieten waarom zou Jurjus of Koopmans dit niet kunnen?

11 april 2017 om 09:22

Nee, een keeper huren. Voor de hurende club dus .
De reden dat een keeper verhuurd wordt is dat er vaak toch nog wat dingen bijgeschaafd moeten worden. Vooral bij een keeper zijn fouten funest. Die fouten zijn vergeeflijk wanneer je de keeper zelf onder contract hebt staan. Je doet het namelijk voor een groter doel: de speler beter maken, zodat je er later wat aan hebt (verkopen of het jaar erop een stabiele factor in de basis). Die voordelen vallen weg wanneer je een keeper huurt. Dan moet de keeper echt van goeden huize komen om hem te huren.

11 april 2017 om 09:53

Nou laten we het anders stellen. Stel Cilissen was gebleven en Onana verhuurd, de club die Onana gehuurd was, was echt dik spekkoper geweest. Je huurt spelers toch met het idee dat ze een toegevoegde waarde voor je elftal zijn.

Nog een veel beter voorbeeld: Thibaut Courtois, denk dat atlethico er maar wat blij mee is geweest dan ze die vent konden huren van Chelsea. Aardig wat prijzen gepakt met hem onder de lat.

11 april 2017 om 10:37

@ninjakai: Hmm, je komt met goede voorbeelden. Waarvoor bedankt! Toch denk ik dat je lastig kunt inschatten hoe Onana het bij een andere club zou hebben gedaan. Ik had in ieder geval niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, dus zou ik hem als club niet gehuurd hebben.

Courtois vind ik een ander verhaal. Voor hem stond Cech, een clubheld. De kans dat Cech toentertijd verkocht zou worden was minimaal, dus bestond er een grote kans voor Atletico om Courtois nogmaals voor een jaar (of langer) te huren. Bovendien stond Courtois al in de belangstelling van Atletico toen hij zo goed keepte bij Genk (bron: sport.be).

11 april 2017 om 10:38

Dat kan natuurlijk, dat de keeper het goed doet.

Maar als je dat geluk hebt, dan ben je hem aan het eind van het seizoen weer kwijt, en kan je opnieuw gaan zoeken. Wat je als topclub wil, is een keeper hebben waar je seizoenenlang op kan bouwen. En dat gaat nooit lukken, als je huurt.

Het kan goed uitpakken, bijvoorbeeld als je een jeugdkeeper hebt die nog een jaartje nodig heeft om te rijpen. Dan huur je iemand voor een jaar, en daarna gaat de jeugdkeeper in de basis. Maar over het algemeen ben ik het wel Mexicano eens; je wil een keeper zelf hebben, meerjarig.

11 april 2017 om 14:46

@mexicanooo

In de ED hebben we Hahn ook nog.
Zowel voor PEC als voor Excelsior een toevoeging geweest.

Zie Jurjus toch wel als de opvolger van Zoet. Koopmans doet het echter prima, als zoet weg gaat denk ik niet dat psv de gok gaat wagen met een van deze keepers simpelweg te groot risico. Jurjus verhuren met Koopmans als 2e keeper. Zie niet direct een opvolger voor Zoet in nederland die er direct staat. Vorm veels te duur, misschien stekelenburg? Is toch weer gepasseerd bij koeman geloof ik. Scouting zal nog wel meer namen hebben.

11 april 2017 om 09:29

Die 2 zijn toch niet dermate slecht dat PSV het risico niet aan durft. Ik zou zeggen waag het er op en investeer op andere posities. Zoet verkopen en Pasveer naar Heerenveen, Koopmans en Jurjus de kans geven. Maar ben er bang voor dat ze bij ons weer liever ervaring zien. Kijk maar naar Onana, ervaring is niet altijd van belang om een goede keeper te zijn..

11 april 2017 om 09:35

Jurjus heeft bij de Graafschap en vaak genoeg bij jong PSV laten zien een stabiele keeper te zijn. Die miljoenen kan je daarom beter investeren in de aanval.

11 april 2017 om 09:39

Ik zou ook voor Jurjus kiezen volgend jaar. Misschien niet heel ervaren maar een keepermet veel potentie. Bij Onana pakt dit ook goed uit. Daarnaast zal het team veel transformaties ondergaan waardoor ik waag te betwijfelen of een kampioenschap realistisch zal zijn. Dan kun je net zo goed voor een keeper met veel potentie kiezen.

11 april 2017 om 09:36

Mathew Ryan lijkt me wel wat. Hij deed het erg goed bij Club Brugge en ging naar Valencia, maar kwam daar niet aan de bak en is nu verhuurd aan RC Genk. Ik denk dat hij een uitstekende doelman voor PSV zou zijn die ook haalbaar is.

11 april 2017 om 09:50

Die was toen zoet niet omstreden was in beeld bij psv. Hele sterke keeper maar ben benieuwd of hij dat ziet zitten. Anders gelijk doen! Er moet op meerdere plekken geinvesteerd worden maar keeper is een hele belangrijke positie zeker als er een flinke wisseling achterin gaat plaats vinden willems arias en moreno kunnen zomaar weg zijn.

Pasveer is 33. Zou hem graag nog 2/3 jaar onder de lat zien bij Heerenveen, gelijk maar als nieuwe aanvoerder. Als Lamprou sowieso maar niet komt!

11 april 2017 om 10:16

Ik neem aan dat bij Heerenveen Stijn Schaars gewoon de aanvoerder zal zijn?

11 april 2017 om 11:04

@vedet, als Schaars niet geblesseerd is wel ja.

11 april 2017 om 10:49

Pasveer was bij ons ook vaak aanvoerder. Dus, dat kan hij wel .

Ligt het aan mij of merk ik dat als PSV straks Zoet gaat verkopen, zij Pasveer laten gaan, Jurjus willen verhuren, Koopmans 2e man maken....

Met andere woorden, er moet weer gekocht worden?

Wanneer gaat deze club eens gebruik maken van hun spelers...

Jurjus 1e man
Pasveer 2e man
Koopmans 3e man

Als ik Heerenveen was, zou ik voor Hahn gaan... Mits betaalbaar natuurlijk.

Met Lamprou en Van Leer lopen er twee prima keepers rond in de eredivisie die allebei toen zijn aan een stap hoger op. Snap niet dat clubs als Az, Utrecht en Heerenveen, voor met name Benjamin van Leer, nog niet hebben toegeslagen.

11 april 2017 om 10:42

Utrecht heeft met Jensen een betrouwbare sluitpost, AZ en Heerenveen daarentegen kunnen deze zomer best een poging wagen voor Van Leer.

11 april 2017 om 11:21

Van Leer speelt inderdaad redelijk seizoen al krijgt hij ook de gelegenheid bij roda doordat ze veel kansen weggeven bij psv was hij nooit echt een groot talent. Ontwikkelt zich echter wel redelijk en is nog vrij jong.

Pasveer zou een prima keeper zijn voor Heerenveen.
Verder denk ik niet dat PSV alle vier de keepers gaat verkopen/verhuren. Wellicht komt er een nieuwe keeper bij als Zoet ook weg gaat en hopelijk schuift Jurjus door als 2e man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren